Şimdi Ara

Muhabbet kuşum hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bugün yeni mavi bir jumbo muhabbet kuşu aldım.Kusu aldığım yerdeki satıcıya (Pet shop) erkek muhabbet kuşu alacam dedim tamam dedi herneyse kuşların burun çevresine bakmaya başladım.Satıcı kuşların hepsinin 1.5 -2 aylık oldugunu söyledi neyse bir kuş begendim burun etrafı mavi mor karışımı koyu mor a daha yakın bunu istiyorum dedim satıcı bu ileride pembe veya kahverengi olacak dedi yani kız o zaman erkek gösterebilirmisinz dedim suanki aldıgım kusu gösterdi gerçekten parlak iri kuş fakat burun çevresi hafif mavi burun deliklerinin etrafı beyaz şimdi bu kız mı erkek mi ?

Diğer konu eve gelesiye kadar hep hareketliydi eve girmeden yolda 2 3 kez öttü eve girdim koydum yerine ondan sonra yerinde kaldı hiç hareket etmedi,gözüde bir açılıyor bir kapanıyor ve pıt pıt pıt pıt diye arka arkaya hafif sesler çıkartıyor arada ne yapmam gerek suyunu yemini koydum hiç ellemedi.Yemini yemeden dışkılamış hafif sulu dışkılıyor? ne yapmam gerek ?

• kardeş resim olmadan cinsiyet konusunda hiçbirşey diyemeyiz ama büyük ihtimal erkek kuşun haline gelince ilk günler gayet normal hiç hareket etmemesi ve yem yememesi ama dışkı işi bozuyor bence aldığın petshop a götür ishal ise hastadır kuş kuşlarda en büyük hastalık belirtisi ishaldir.Ama hemen belli olmaz bir hafta kadar bekle alışsın ya da hasta gibi tüylerini kabartıp otuyorsa elini kafese sokunca kaçmıyor ve hareket etmiyorsa biran önce geri ver.
  • 5 10 dk önce şarkı açtım ve hareketlendi ve ötmeye başladı kafeste geziyor suan ama ceresi her baktıgımda biraz pembeymiş gibi geliyor yani pembe mavi karşımı bir renk resimde en kısa sürede koyacağım su dışkı işi ne olacak tamamı su değil katı kısmı daha çok ama yanında birazda su geliyor artık elimi yaklaştırınca kaçıyor ilk geldiginde tüy kabartıyordu ama şimdi kabartmıyor
  • Kardeş Aynen Benimkide Öyleydi :))) Ben Elimi Yakınlaştırınca Kafese Tırmanıyor Fakat Parmağımı Uzatınca Geliyor. (şimdikini söylüyorum ) :) Elime geldiği gibi üstüme tırmanıyor taaki omuzuma kadar :))) dışkısı benimde öyle ama 1 yıldır öyle ve 1 yıldırda benimle :) ama bence aldırdığın yere geri götür bi baktır . hasta olabilir . şu anda yazı yazarken omuzumda . nasıl eğittiğimi söyliyim . 2 ay boyunca onunlan konuştum dertleştim . hatta şu anda beşiktaş marşını söylüyor . 1 ayda elimi tünek gibi koydum . 31 . gün sonunda elime kondu . her gün artık bunu yaptırdım . ne kadar yaptığımı hatırlamıyorum . sonrada serbest uçuş yaptırdım . her uçuşta avizeye gidip sonra omuzuma geliyordu . artık öyle yapa yapa artık omuzuma tırmanmaya başladı . inşallah seninkide öyle olur :)
  • Anlatrımına bakılırsa kuş dişi.Foto koyman lazım anlatmakla olmaz elbet.
    Mavi-mor olan kuş erkekti asıl,zaten mavi mor ceresi olan kuşun ceresi pembe olmaz,kahverengi hiç olmaz.Baya atmış kuşçu.
  • arkadaşım sen onu bir götür baktır birşey yok derse vitamin kullan petshop larda haftada 2-3 defa ver birde konuşturucu yemler oluyor onlar kuşu çok enerjik yapıyor ben konuşturucu yem veriyordum kuş enerjiden duramıyordu yerinde uça uça konuşmasına yardımcı oluyor vitamin sadece suyuna 2 damla konuşturucu yemde sabah yemliğine tatlı kaşığı ile 1 kaşık kuş kumu kullanmaya da başla tamam birşeyi kalmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    15 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşum 3 gündür ishal
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kuşun ve 2 aylık değil ayrıca en az 4-5 aylık var çok güzel bir kuş ayrıca allah uzun ömür versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin57 -- 31 Ocak 2012; 17:21:06 >
  • nasıl yani aldıgım pet-shop 1.5 - 2 aylık dedi yalan mı birde kız mı erkek mi
  • erkek kuşunda kafasında tüyler siyalıktan çıkmış bak internette araştır muhabbet kuşu yaşı diye sende göreceksin ay olarak tam emin değilim ama kesinlikle 1-2 aylık değil benim bir fıstık yeşili bir kuşum vardı tam 3 ay besledim ancak kafasındaki tüyler senin kuşunki kadar siyahlıktan çıktı bak bu sayfadan
    http://mubisim.blogspot.com/2009/10/muhabbet-kusu-yas-nasl-anlaslr.html
  • of şimdi bu kuşa eğitim verilmezmi birde insana alışmazmı :s
  • olur kardeş öyle şey 1 yaşına hiçbir sıkıntı olmaz benim bir akrabam 1 yaşında bir kuş vardı dışardan balkona gelmişti onu beslediler başka evden kaçtığı halde o alıştı seninki alışırda konuşurda kafan takma
  • gozumuz aydın yemini yemeğe başladı :-) fakat suyu ictigini gormedim daha...
  • afiyet olsun kerata ya suyu öyle çok içmezler benimki genelde bardaktan içerki önce o sonra ben vitamin koyunca tadı değişince de çok sevmiyor günde en fazla 2 defa içerler bu aylarda çok normal
  • gercekten cok mutluyum birde benden kacmasa odaya salcam dun aldm daha
  • sey bu kus yarim saattir ayni yerde duruyor birde ayarlari hic gorunmuyor nerdeyse tuyleri kapatiyor.bir sorun varmidir.
  • cevreye alışmaya calısıyordur panık yapmana gerek yok
  • evet bunlar normal ilk bir hafta kafesten çıkartılmaz ama sonra alıştıktan sonra benim gibi hiç kapatmaya bilirsin çok cana yakın olurlar
  • şimdi cik cik ötüyor bugn pet-shop a gitcem neler alayım suan olan şeyler ; kafes , salıncak , yemlik, plastik tırtıklı tünek, suluk bide yavru kuş yemi başka bişi yok neler lazım ve önemini de belirtir misiniz.
  • kuş kumu al gaga taşı al zil al ses olur kerataya ayna alma sakin vitamin al bu kadar zaten baya birşey tutar bunlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.