Şimdi Ara

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Muhabbet kuşum 2gün önce ağzını açıp kapatıyordu,suyu değiştirecektim baktım az kalmış su.bende terlemiştim sıcaktan dedim ki bu sıcakta ben terliyorum bu minik kuş napsın dedim boşalttım üstüne suyu ... 2gün sonra yani bugün sabah baktığımda kuş titriyordu öncelerdende titrerdi . Acaba kuşuma bişeymi oldu 2aylık 1ay önce almıştım.?

SS ' Ler

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Yardım edene şimdiden teşekkürler...

Muhabbet kuşum [SS'Li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHKurdu -- 18 Temmuz 2012; 12:00:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DHKurdu

Merhaba Arkadaşlar ,

Muhabbet kuşum 2gün önce ağzını açıp kapatıyordu,suyu değiştirecektim baktım az kalmış su.bende terlemiştim sıcaktan dedim ki bu sıcakta ben terliyorum bu minik kuş napsın dedim boşalttım üstüne suyu ... 2gün sonra yani bugün sabah baktığımda kuş titriyordu öncelerdende titrerdi . Acaba kuşuma bişeymi oldu 2aylık 1ay önce almıştım.?

SS ' Ler

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Yardım edene şimdiden teşekkürler...

Muhabbet kuşum [SS'Li]

kuşun ishal olmamışşa önemli birşey yoktur.Birdaha kuşu fısfıs yardımıyla ıslatırsan daha iyi olur.

• Teşekkürler.

İshal başa bela heralde .
  • Suyu üstüne boşalttım derken?
  • Yani döktüm demek istiyorum
  • Muhtemelen birkaç güne ölür,kuşlarda ishal genellikle ölümle sonuçlanıyor, zaten kendini kuşla bir tutarak büyük bir hata yapmışsın.Kuşun üstüne su dökmek nedir ya ?
  • kuş ishalsa direk veterineri götür ve 1 gün birak orda keyfine baksin
  • bencede bi veterinere götür derim
  • ustam büyük olasılık nefes problemi yaşıyorda olabilir.
    Ancak kuşun dışarıdan gayet sağlıklı görünüyor.
  • İnsan bünyesi ile kuşun bünyesini bir tutuyorsan kuş takliti yap ;)
    Kuşa bakamıyorsan kuşu sahiplendirebilirsin.
    Banyoluk al tak,yıkanırsa yıkanır yıkanmazsa yıkanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antienflamatuvar

İnsan bünyesi ile kuşun bünyesini bir tutuyorsan kuş takliti yap ;)
    Kuşa bakamıyorsan kuşu sahiplendirebilirsin.
    Banyoluk al tak,yıkanırsa yıkanır yıkanmazsa yıkanmaz.

hocam si daha önce dh ye kayıtlımıydınız
    + katılıyorum yazdıklarınıza
  • arkadaşlar çok su dökmedim sadece 1 kaşık kadar bi su .

zaten bişeyi yokmuş iyileşti :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHKurdu

arkadaşlar çok su dökmedim sadece 1 kaşık kadar bi su .

zaten bişeyi yokmuş iyileşti :D

iyi olmuş hocam ama gerçekten biz bu sıcakta terliyoruz kuş o tüğlerin içinde ne yapsın ben arka balkona asıyorum orası hem gölde hemde serin oluyor
  • Yeşillik Banyosu Nedir ? – Yeşillik Banyosu Nasıl Yaptırılır ?
    Bazı kuşlar marul yaprakları arasında yıkanmayı sever ve yıkanırken taklalar atarak kendilerini ıslatmaya çalışırlar. Dışarda toplayacağınız otlar hafifçe ıslatılarak da tıpkı görevi görebilir. Bu kuşların sabah neminde çimenlerdeki çiğlerde yıkanmasına yakın bir ortam oluşturur.

Tam Banyo
    Bazı kuşlar tam bir banyodan hoşlanır. Bunun için plastik bir banyoluk uygundur. Bu banyolar kafesin dışına asılabilir. Fakat çoğu kuş türü büyük kapları ve açık alanı tercih eder. Banyo suyuna eklenecek mineraller hiç lazım değildir. Temiz ve ılık bir su yeterli olacaktır.

Akan Su Altında Banyo
    Akan su altında banyo yapmak da muhabbet kuşlarının sevdiği bir yöntemdir. Bunun için sahibinin eline oturur ve akan musluk altında yıkanabilir. Bu yöntemde de kuş etrafın ne kadar ıslandığı ile ilgilenmez ve yanlızca keyfine bakar. Suyun çok sert akmadığına dikkat edin ve kuşu zorla elinizle tutarak suyun altına sokmayın. Suyu sıcak yapmayın ama buz gibi de olmasın.

Yağmur Yöntemi İle Banyo
    Kuşların en sevdiği yöntemdir. Kuşları kafesin tel kısmıyla birlikte küvete koyunuz. Sonra duş başlığını hafif yağmur çiselemesi gibi akacak biçimde ayarlayınız, sıcak olmasın. Kuşların kaçacak yeri yok haşlamayınız. Daha sonra kenardan yavaşça akıtmaya başlayın. Kendisi gelecektir veya hafifce üstüne tutarak bunun zevkini çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Spreyleme Yöntemi İle Banyo
    Spreyden uçuşan ufak damlacıkları kuşların pek hoşuna gitmeyebilir. Çünkü su zerrecikleri çok ince olmakta ve nefes almalarını zorlaştırmaktadır. Şayet spreylenmeyi seven bi kuşunuz varsa, bu hedefle aldığınız bir spreyi kullanınız, içerisinde daha önce tarım ilacı böcek ilacı gibi şeyler kullanılmamış olsun. Ayrıca kalan suyu içerisinde bırakmayınız. Çünkü kalan su bakteri oluşumu sağlar. Her defasında taze su kullanınız.

Islak Kuş Kurutulmalı mıdır ?
    Hayır. Kuşla kendi kendini kurutur. Islak olan kuşları havadar bir yere KOYMAYINIZ ve korunaklı bir biçimde kurumasını sağlayınız. Çok havadar bir yeronları hasta edebilir. Bu yanlızca banyo vakti için değil herzaman geçerlidir. Cereyanda kalmamasını sağlayınız. Duyarlı ve yaşlı kuşları ısıtıcı bir lambanın yanına koyabilir ve ısınmasını sağlayabilirsiniz. Alıntıdır
     Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

Muhabbet kuşum [SS'Li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KD69 -- 12 Ağustos 2012; 16:50:33 >

• Benim boncukta aynı renk ama o 13 senelik . Annem yazları kafesin kapısına ufak bir havuz asıyor.2-3 sene önce sürekli giriyordu ama bu son senelerde pek görmedim girdiğini ...

Bazı kuşlar kendini yıkamayı sever arkadaşta alıntı yaparak eklemiş zaten. Pek müdahele doğru değil .
  • Teşekkürler spreyleriz ozaman .

Şimdiki sorunum ise kafes dışında.Kafes dışında bile kafesini bırakmıyor kuş ya omzumda,kafamda yada kafesin üstünde..genellikle kafesin üstünde oluyor indiremiyorum şöyle yatakta yatıyım gelsin parmaklarımla dövüşsün istiyorum.Zamanla olucak tabi ama çok sabırsızım :D
  • Teşekkürler spreyleriz ozaman .

Şimdiki sorunum ise kafes dışında.Kafes dışında bile kafesini bırakmıyor kuş ya omzumda,kafamda yada kafesin üstünde..genellikle kafesin üstünde oluyor indiremiyorum şöyle yatakta yatıyım gelsin parmaklarımla dövüşsün istiyorum.Zamanla olucak tabi ama çok sabırsızım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.