Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumu Kendime nasıl alıştırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuşum çok saldırgan, Kuşu 1,5 aylıkken aldım, 17 Haziranda. Fakat bana alışmadı bir türlü. Aslında tam bana alışmaya başlıyordu ama kanadını sehbanın svir tarafına çarptı, ve şuan uçamıyor veterinere götürdüm çatlak var dedi. Beni görünce kızmış gibi ötüyor, ve düşmanına saldırır gibi saldırıyor. Ne yapmalıyım, kafesinden de ben çıkarmassam çıkmıyor. Siz nasıl alıştırdınız.? Banyoya da hiç girmiyor. Suyuna vitamin koyuyorum, 1 gün koyup 1 gün koymuyorum internette öyle okudum.

Bu arada kanadını çarptıktan sonra uçuyordu ama çarpmadan önceki kadar değil. Uzun süre uçurmadım şimdi hiç uçamıyor, direk yere düşüyor. Sizce parmağıma alıp biraz uçurmaya çalışayım mı kanadı açılsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 30 Temmuz 2016; 2:10:53 >

• Veteriner kanadına bir şey yapmadı mı kuşun ? Siz müdahale etmeyin uçmasına kanadı iyileşince kendi uçar kendine alıştırmaya gelince elinde beslemeyi dene güvenini geri kazanman lazım onun dışında şu videodaki gibi alıştırmayı deneyebilirsin bu adam iyi kuş eğitiminde
    https://www.youtube.com/watch?v=p6Bk1Y6b3dU
  • Elinle besle guven kazanicaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strange01

Veteriner kanadına bir şey yapmadı mı kuşun ? Siz müdahale etmeyin uçmasına kanadı iyileşince kendi uçar kendine alıştırmaya gelince elinde beslemeyi dene güvenini geri kazanman lazım onun dışında şu videodaki gibi alıştırmayı deneyebilirsin bu adam iyi kuş eğitiminde
    https://www.youtube.com/watch?v=p6Bk1Y6b3dU

Kanadını yokladı çatlak olduğunu söyledi, kendi kendine iyileşirmiş. Vitamin takvsiyesi yapın dedi önerdiği vitamini verdi. 1 gün koyup 1 gün koymuyorum. Her gün değiştiriyorum suyu.

Elden besleyince geliyor ama yem bitince hemen gidiyor. Pek beslemiyorum elden 1-2 kez besledim, genelde kendi yiyor ama deniyeyim en iyisi. Kuş uçmadıkça uçamaz hale geliyor gibi geliyor bana, kanadı aşağıda. Çünkü ilk çaptığı zamanlar yine uçuyordu süzüle süzüle de olsa havalanabiliyordu az, klimanın üstüne filan konuyordu ama şimdi uzun süre uçurmadım kanadı acımasın diye ama bugün kafesinden çıkarırken parmağımdan koltuğa atladı ve hiç uçamadı düştü. Aşağı doğru sarkık kanadı da açıktı, sonradan kendi düzeltti. Kanadına hafif dokundum çok sinirlendi hemen ısırmaya kalktı, gövdesini okşarken de içten canı yanarmış gibi ses çıkardı çıkardığı ses ağlama sesi gibi. :(

Umarım alışır ve bu sorunu biran önce düzelir :(

Ve birde şu kafes tülünü çıkarayım mı sizce bugün bir paylaşıma denk geldim başka bir muhabbet kuşunun ayağı takılmış kangren olmuş. Ayağı kesilmiş, içim tuhaf oldu hayatta dayanamam öyle bir şey olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 30 Temmuz 2016; 3:34:14 >

• -Master kullanıcısına yanıt
    Veteriner ne kadarda iyileşeceğini söylemiştir size o süreye kadar müdahale etmeyin kanadı iyileşince uçacaktır kuşun kanadına da dokunmayın 1 hafta kafesinde kalsın orada sevmeye çalışın ondan sonra uçurmayı denersiniz yine canı yanarsa tekrar bir hafta kafesinde bekletin iyileşene kadar onun dışında evet kuşların ayakları o tüllere takılabiliyor kafesi düzenli (2-3 günde bir ) temizliyorsanız veya titizlik takıntınız yoksa gerek yok tüle
  • quote:

Veteriner ne kadarda iyileşeceğini söylemiştir size o süreye kadar müdahale etmeyin kanadı iyileşince uçacaktır kuşun kanadına da dokunmayın 1 hafta kafesinde kalsın orada sevmeye çalışın ondan sonra uçurmayı denersiniz yine canı yanarsa tekrar bir hafta kafesinde bekletin iyileşene kadar onun dışında evet kuşların ayakları o tüllere takılabiliyor kafesi düzenli (2-3 günde bir ) temizliyorsanız veya titizlik takıntınız yoksa gerek yok tüle

Bir Süre vermedi, 2 hafta oldu bu halde 13 Temmuzda çarpmıştı hatta konusunu açmıştım çarptığı gün. Kafesinden çıkarmıyordum ama çok kaldı uzun süredir orda. Salıncağına konuyor, yem ve su içmek ve oyuncağıyla oynamak harici hiç çıkmıyor. Kafesin üstünü açıp çıkarıyorum genelde, kapıdan çıkaramıyorum anında kaçıyor. Tülü en iyisi çıkarayım. Artık kafesin altına birşey koyarım pislik dökülürse ona dökülür, kuştan değerli değil.

2 haftadan fazla süredir iyileşmedi, saldırganlığıda devam ediyor, Kafesinden ben çıkarmassam hiç çıkmıyor. Önceden kendi girip çıkıyordu. Ve birde kuşumun tırnakları uzadı biraz. Bunun sebebi plastik tünekti tahminim şimdi ahşap tüneğe geçirdim. Veterinere götürüp kestirteyim mi yoksa kendi halleder mi tırnak işini?

Ve bana ne kadar sürede alışabilir, elden beslersem. Çok ilgilenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Master

quote:

Bir Süre vermedi, 2 hafta oldu bu halde 13 Temmuzda çarpmıştı hatta konusunu açmıştım çarptığı gün. Kafesinden çıkarmıyordum ama çok kaldı uzun süredir orda. Salıncağına konuyor, yem ve su içmek ve oyuncağıyla oynamak harici hiç çıkmıyor. Kafesin üstünü açıp çıkarıyorum genelde, kapıdan çıkaramıyorum anında kaçıyor. Tülü en iyisi çıkarayım. Artık kafesin altına birşey koyarım pislik dökülürse ona dökülür, kuştan değerli değil.

2 haftadan fazla süredir iyileşmedi, saldırganlığıda devam ediyor, Kafesinden ben çıkarmassam hiç çıkmıyor. Önceden kendi girip çıkıyordu. Ve birde kuşumun tırnakları uzadı biraz. Bunun sebebi plastik tünekti tahminim şimdi ahşap tüneğe geçirdim. Veterinere götürüp kestirteyim mi yoksa kendi halleder mi tırnak işini?

Ve bana ne kadar sürede alışabilir, elden beslersem. Çok ilgilenemiyorum.

Veterinere illaki götürün mümkünse başka bir veterinere götürün hem kanadına baktırın hem tırnağını kestirtirsin tahta tünek mürekkep balığı kemiği alın yararlı olur nasıl alıştıracağınızla ilgili bir çok video var youtube de ayrıca ben de link attım önceki cevabımda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.