Şimdi Ara

Mühendis lik Tercih Arkadaşlar Baksın. İş garantisi olan TEK mühendislik içeride. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
83.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: science is a life style

Merhabalar,

Artık bu safsatalara inanan mühendis arkadaşlarım. Ne okursan oku iş garantisi olmaz. O zaman neden okuyorum bu kadar masraf ediyorum? Cevap ortada. Tıp kontenjanlarının artmasıyla mühendis adayları tercihlerini değiştirip tıp yazıyorlar(Çünkü burada öyle bir umut vaat etmiyorlar. İşsiz kalan doktor yok. İsteyende kendisini geliştirip daha çok uzmanlaşıp ona göre para kazanıyor). Gerçekten kimse kimseyi kandırmasın. Ben de üniversite mezunuyum. Bu şişirmeceden ibaret. Kendini geliştir geliştir. Pokemon muyuz? Sanki piyasa var da bi teknik bilgi eksik. Bu ülke de bu imkanlar olduğu sürece bu tamamen yalandan ibaret. Devletin amacıda belliydi bunu yapmasında. Bu tamamen politikadır. Ucuz kalifiyeli iş gücü kazanmak!. Öyle makine mühendisleri f1 aracı, elektronikçiler tablet pc üretmiyor. Bu ülke de belli başlı sektörler var arkadaşlar. Biz mühendislik alanın uzman değiliz. O işi ithal ediyoruz. Bizim mühendisler kullanma klavuzu gibi geziyor ortalıkta. Kimse itiraz etmesin aldığımız patentlerle sonuç belli.

Ne kadar güzel yazmışsın arkadaşım. İcabında MOK çukurunda çalışmış (evet resmen bildiğin MOK çukuru) ve adam çaşıltırmış bir mühendis olarak yazdılarına katılıyorum. Hatta yazdıklarını altını çizerek büyük puntolarla tekrarlıyorum:

Merhabalar,

Artık bu safsatalara inanan mühendis arkadaşlarım. Ne okursan oku iş garantisi olmaz.

O zaman neden okuyorum bu kadar masraf ediyorum?
    Cevap ortada. Tıp kontenjanlarının artmasıyla mühendis adayları tercihlerini değiştirip tıp yazıyorlar(Çünkü burada öyle bir umut vaat etmiyorlar. İşsiz kalan doktor yok. İsteyende kendisini geliştirip daha çok uzmanlaşıp ona göre para kazanıyor).

Gerçekten kimse kimseyi kandırmasın. Ben de üniversite mezunuyum. Bu şişirmeceden ibaret. Kendini geliştir geliştir. Pokemon muyuz?

Sanki piyasa var da bi teknik bilgi eksik.

Bu ülke de bu imkanlar olduğu sürece bu tamamen yalandan ibaret. Devletin amacıda belliydi bunu yapmasında. Bu tamamen politikadır. Ucuz kalifiyeli iş gücü kazanmak!. Öyle makine mühendisleri f1 aracı, elektronikçiler tablet pc üretmiyor. Bu ülke de belli başlı sektörler var arkadaşlar. (çoğunluğu tüketim ihtiyaçlarını karşılayacak şeyler: Kağıt, iplik, kumaş, giyim, ambalaj, temizlik malzemesi, çimento, un, su, ekmek, yemek, yağ, şeker...)

Biz mühendislik alanın uzman değiliz. O işi ithal ediyoruz. Bizim mühendisler kullanma klavuzu gibi geziyor ortalıkta. Kimse itiraz etmesin aldığımız patentlerle sonuç belli.

Buradaki sözler afaki değildir. Gidin bir imalathaneye bakın bakalım, kullandıkları makine ne marka? Yerli malı mı? Yağı, keçesi, rulmanı, kayışı... Ne kadarı yerli?

Bizden öncekiler gerçekten büyük gayretler sarf etmişler, büyük aşağılamalara maruz kalmışlar ve böylece iyi-kötü, az-çok endüstriyelleşebilmişiz. Ancak mevcut vaziyet ortada. Özellikle de 2008 krizi bütün dünya gibi bizi de ezdi geçti.

Etrafına bak arkadaşım, herhangi bir şey üretmek-ürettirmek istiyorsan bunu en ucuza yapabileceğin yaptırabileceğin yer Çin'dir.(Eskisi gibi de değil üstelik, oldukça iyi kalitede üretim yapanları da var) Tekstil vs işlerinde ise Hindistan, Bangladeş, Vietnam gibi ülkelerdir.

Elbette ki bu kader değil. Yok oğlu yok bir ortamda devasa sanayi tesisleri kurulmuş ve çalıştırılmış bu ülkede. Çok büyük bir kısmı da hala çalışıyor bu tesislerin.

Mühendislik Mimarlık Öyküleri diye bir seri var. Tavsiye ederim:

http://forum.donanimhaber.com/m_29745906/tm.htm (elektronik kopyalarını ücretsiz ve yasal olarak indirebilirsiniz)

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Orijinalden alıntı: hotlock

quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

quote:

Orijinalden alıntı: hotlock

quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Her ne kadar elektrik-elektronik mühendisliği ile elektrik mühendisliğinin kadroları birleştirilmiş olsa da bu bölümü barındıran 3 büyük üniversite itü-ytü-koü ortak bir yazı hazırladı. Bunda bütün bölüm başkanlarının ve hocalarının imzası varmış bizim bölüm başkanının söylediği kadarıyla. Umarım hayırlısıyla sonuçlanır bu iş.

koü ne alaka ? :)

kou 1970'lerden beri mühendislik eğitimi veren, 60bin öğrenciye ev sahipliği yapan, sanayi kenti kocaeli'de bulunan, senede binlerce mühendislik mezunu veren, konumu dolayısıyla avantajını kullanan ve laboratuvar olanakları mühendislik için iyi olan bir üniversitemizdir, tanıştırayım.

Piyasada bu üç üniversitenin ismi geçer ODTÜ, İTÜ Ve YTÜ kalanı kendini kandırır reklama gerek yok

Eğitim durumunuz nedir? Lise mi acaba

=kapak

• artık mühendislik tamamlama programı denen zırvayla saçmalamanın zirvesine tırmandılar. okullarda o kadar mühendislik bölümü varken bide bunu yaparak berbat olan eğitim sistemimize bir saçmalık daha eklediler. hala daha bi eğitim programı oturtamadılar. ancak sınava din kültürü soruları eklemekle bu işler düzelmiyor. fazla mühendis = düşük maaş= emek haksızlığı.
  • Bu yazıyı hazırlayan arkadaş sen ne içtin çok merak ediyorum.

Sen orman mühendisliğini, Jeoloji mühendisliğini önermişsin insanlara. Orman mühendisi ve jeoloji mühendisi devlete atanamazsa
    özel sektörde iş bulma şansının neredeyse sıfır " 0 " olduğunu biliyormusun.
    Devlet 1 sene de kaç mühendis alıyor ve kaç mühendis hersene mezun oluyor haberin varmı ?

Mühendislerin çoğunluğu özel sektöre mahkumdur. Bu böyle biline.
    He özel sektöre gelince özel sektörde
    Makine
    İnşaat
    Elektrik-Elektronik
    Elektrik
    Endüstri mühendiliği en kolay iş bulanlardır.
    Metalurjinin de şansı yüksektir.

Hangi mühendisliği bitirirsen bitir kimse sana başlangıçta 5000 TL maaş vermez.
    Maaşlar kendini nekadar geliştirdiğin ve nekadar tecrübe edindiğinle doğru orantılı olarak artar.
    Yabancı dil olmazsa olmazıdır mühendisliğin.

Ayrıca sen nasıl Elektrik mühendisliğini Elektrik Elektronik Müh. den üstün tutarsın. Aynı işleri yapıyorsunuz adamların ekstrası elektronik bilgisi ve bilgisayar bilgisidir.

Bende Endüstri mühendisliği mezunuyum. En kötü bölüm yazmışsın. Sen iş ilanlarını hiç inceledin mi nekadar iş ilanı var haberin varmı ?
    Sen devlet diyorsun , devlette çalışmayı istiyorsan git öğretmen ol arkadaşım.

Tercih yapacak arkadaşlara tavsiyem gidip kariyer.net sitesine üye olun ve kim hangi mühendislikten nekadar arıyor araştırın.
    Ufkunuzu geniş tutun hayattan ne istediğinizi belirleyin. Üniversiteye ilk girdiğimde devlet diyordum sonra kuzenimin yaşayışını görünce ufkum gelişti resmen.
    Onlar belli standartlarda bir hayat sürüyor. İstediklerini alabilip rahat bir hayat yaşamaları özel sektörü gözümde resmen ön plana itti.

Ayrıca gönlünüz neyi isterse onu okuyun ama orman, jeoloji, jeofizik ve maden müh. iş imkanı kısıtlıdır. Bunu da bilin .
    Hepinize başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fergor

Ayrıca sen nasıl Elektrik mühendisliğini Elektrik Elektronik Müh. den üstün tutarsın. Aynı işleri yapıyorsunuz adamların ekstrası elektronik bilgisi ve bilgisayar bilgisidir.

ekstrası elektronik ve bilgisayar bilgisi ise eksiği de elektrik bilgisidir.
    ''4 senede her şeyi en iyi şekilde öğrenilebilir'' önermesi hatalı olur taktir edersin ki.
    Elektrik elektronikçiler elektrik mühendisi kadar elektrik, elektronik mühendisi kadar elektronik bilgisiyle genelde dolu olamıyor, eşyanın tabiatına biraz aykırı.
    Elektriği en iyi elektrik mühendisi bilir biraz iddialı bir cümle olur ama genele bakarak bu şekilde bir tez çoğunlukla doğrudur. Beraber çalıştığımız 3 elektrik elektronikçide bu işliyor mesela, okul adı vermek istemesem de birisi Türkiye'de dereceye girip en güzide üniversitede okumuş ama elektrik konusunda bazı bilgilerinde eksiklik var ne yazık ki.

Neyse Allah herkese güzel iş bol para nasip etsin, bu kontejyanlarla biraz zor ama
    asıl tartışılması gereken bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 12 Haziran 2013; 13:36:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fergor

Kardeşim elektrik elektronik ve elektrik mühendisliği arasındaki farktan zerre kadar haberdar olmadığın o kadar bariz ki bu yazdığın şeyde.EE(Elektrik Elektronik) okuyanların sen hem elektrik hemde elektronik öğrendiğini mi sanıyorsun? 3. sınıfta branşlaşma yapılyıor ve bu branşlaşmada çoğunlukla elektronik alanına oluyor çünkü elektrik alanı seçilse bile sadece ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ bölümünde verilen birçok mesleki değeri ağır olan dersler verilmiyor. Bunun sonucunda proje çizmekten aciz sehim hesabından haberi dahi olmayan gördüğü elmak1-2 dersleriyle elektrik mühendisi olduğunu iddia eden cahil insanlar çıkıyor sonra diyorlar iş kazaları bu ülkede neden bu kadar fazla. Yüksek gerilim bilmeyen bir adamın elektrik mühendisliği yapması kadar dünyada rezil birşey yok. Bunun haricinde elektrik ve elektronik yurtdışında hiçbir üniversitede bir arada okutulmuyor. Çünkü ikiside çok farklı alanlar. En az makine mühendisliği ve inşaat kadar birbirinden farklılar. Bence bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. Zaten ülkemizdeki kaliteli üniversitelere bakarsan Elektrik ve elektronik bölümlerinin tamamen ayrı olduğunu görebilirsin. 1-2 istisna hariç(boğaziçi bilkent odtu)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.