Şimdi Ara

Mühendis lik Tercih Arkadaşlar Baksın. İş garantisi olan TEK mühendislik içeride.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
83.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BİLGİLER GÜNCELLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR...KONU SİLİNEBİLİR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4ng3r -- 12 Haziran 2013; 21:07:33 >

• Bu yazıları okuduktan yazılanlara inanmak istemeyen arkadaşlar çıkacaktır ve elektrik mühendisliğini karalamaya ve kendi bölümlerini övmeye çalışacaklardır. Bundan sonra iş size düşüyor internet vasıtasıyla her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz, tercihlerden önce araştırmanızı çok iyi yapın. Merak ettiğiniz bölümleri o bölümü okuyan insanlara değilde, bitirmiş ve iş tecrübesi olan kişilere sorun. Başarılar.
  • bizim forumda bi kesim elektrik mühendisligini öve öve bitiremiyor demislerdi de sasirmistim hakkaten öleymis bide hep ayni yazilar ya vala heryerde
  • yahu tamam elektrik güzel de nedir bu abartı?

kpss hariç hiçbir avatanjı yok...

elektrik elektronik mühendisleri de 3 seçmeli dersle imza yetkisi alabiliyor..

ekleme: ayrıca devletin sürekli özelleştirmeler yaptığından haberiniz vardır sanırım yani kpss avantajı da gidebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 15 Kasım 2010; 21:16:55 >
  • Bilkent elektrik elektronik mühendisliğine gir sonra elektrik mühendisleri ile karşılaştırma yap. Bunu yazan adam gibi bir şirkette çalışamamış veya hayalleri devlette çalışmanın ötesine geçememiş, karşılaştırma kpssye göre yapılır mı ya. Ek olarak illa bu ülkede çalışmak zorundasın diye de birşey yok insan imkanlarını kendi oluşturur.
  • Bu Elektrik Mühendisleri arasında anlayamadığım inanılmaz bir dayanışma var. 3 dersle Elektrik-Elektronik Mühendisleri, Elektrik Mühendislerinin imzalarına sahip olabiliyor fakat, bu imkanı her üniversite öğrencisine tanımıyor maalesef.

Bunun yanında özellikle ilk yazıyı yazan kişiyi çok merak ediyorum, ne zaman bir Elektrik Mühendisliğiyle ilgili bir konu olsa çıkıyor karşıma. İngilizcesine kurban olduğum WORST diye başlık atmış birde. Yazdıklarını kısaca yorumlayacak olursak, doğru bulmuyorum. Yazan kişi özel sektörü hiç sayarak özellikle devlete yoğunlaşmış, özel sektördeki iş garantisinden çekiniyor sanırım.

Bu yazdıklarımdan sakın Elektrik Mühendislerini küçümsediğime dair bir anlam çıkmasın lütfen, imza yetkisi ve diğer mühendislere göre KPSS'den düşük bir puan almasına rağmen iş bulabilme olanağının daha fazla olması tabii ki çok büyük bir avantaj. Ama aşırı derecede çok abartıldığına inanıyorum, hele ki bu mühendislik dalını okuyanlar bazı insanların, diğer Elektrik bölümlerinde okuyan insanları sürekli küçümser bir edayla bakmaları hoş bir davranış değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 15 Kasım 2010; 22:41:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben niye hep aynı yazıyı görüyorum Internet aleminde? Memurlar.net'in orasından burasından alınmış yazıların birleştirilmesiyle elde edilmiş bir şey.
  • elektrik mühendisleri odası herhalde bu iş için bir tim ayarlamış
  • metalurji ve malzeme ne durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

metalurji ve malzeme ne durumda

elektrik değilse umut yok...
  • Beyler ben okulu donduruyorum o zaman. Yapacak birşey yok. Elektrik mühendisi olmamız lazımmış.
  • Bitsin artık bölümler arasındaki sidik yarışı.
    İş bulamayan beceriksiz mühendisler (kpss'ye girmeye çalışanları buna dahil edebilirim) bölümlerinden nefret edip suçu beceriksizliklerine değil de bölüme atmakta, bir mühendislik bölümünde okuyanlarsa bölümlerini ısrarla övmekte ısrar edecektir.
    Hangi bölümü seçeceği konusunda kararsız kalanlar gitsinler o bölümlerde okuyanlardan yardım alsınlar. Böyle internet ortamından olmaz bu işler. Mümkünse soracağınız sorular da iş hayatıyla ilgili olsun. Yok şu meslektekiler kaç para alır, o bunu döver mi şeklinde sorularla rezil olmayın. Zaten bilgisayar/elektrik/elektronik gibi birbirine yakın bölümlerin maaşları da eşittir hemen hemen, hangisi size hitap ediyorsa ona girin ve sevdiğiniz işle uğraşın.
  • arkadaşım bende elektrik müh okuyorum ama çok abartı olmuş
  • quote:

Akarrr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daNGe®

quote:

Akarrr.

İş bulma konusunda en rahat bölüm bence. Müthiş bir çalışma alanı var, gerisi size kalmış.

Kendi bölümüm diye söylemiyorum ama

• Dediğim iş garantisi özel sektör içinde geçerlidir. Mezun olanların çoğu özel sektörde çalıştığı için zaten geçen sene 13 kadro boş kaldı. Yani kpss gir hepsini a yada b işaretle sonra bu kadrolardan birine yerleş. Durum bu.

Size emo(elektrik mühendisleri odası) nın yaptığı açıklamayı yazayım.
    2009 YILI EMO MESLEKİ ALANLAR TERCİH REHBERİ

Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMOnun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.
    yazının tamamını burdan okuyabilirsiniz. Burdaki veriler 2009 yılı içindir.

http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2⊆=0

Ki emonun araştırması kamu daki mühendisleri kapsamaz yani bunlar özel sektör içindir, kamuda çalışan mühendisler meslek odalarına başvuramazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nutella19

arkadaşım bende elektrik müh okuyorum ama çok abartı olmuş

Abartı felan değil sen inanmakta zorlanıyorsun, bunlardan haberin olmadan bu bölüme yerleşebildiğin için çok şanslısın.

quote:

yahu tamam elektrik güzel de nedir bu abartı?

kpss hariç hiçbir avatanjı yok...

elektrik elektronik mühendisleri de 3 seçmeli dersle imza yetkisi alabiliyor..

Abartısı özel sektörde ve kamu sektöründe iş garantisi olması. Dediğin arkadaşlar imza atabilse bile şirketler elektrikci lazım olduğu zaman gidip eem almaz. Elektrik mühendisi 1. tercih olacaktır.

quote:

Ben niye hep aynı yazıyı görüyorum Internet aleminde? Memurlar.net'in orasından burasından alınmış yazıların birleştirilmesiyle elde edilmiş bir şey.

Yaptığım alıntılar çeşitli mühendislik forumlarından, memurlar.net den ve bu forumdan.

quote:

Bitsin artık bölümler arasındaki sidik yarışı.
    İş bulamayan beceriksiz mühendisler (kpss'ye girmeye çalışanları buna dahil edebilirim) bölümlerinden nefret edip suçu beceriksizliklerine değil de bölüme atmakta, bir mühendislik bölümünde okuyanlarsa bölümlerini ısrarla övmekte ısrar edecektir.

İsteyen istediği bölümü seçer tabiki, mantiken ilk 10 bin kişi den sonrası için en avantajlı meslek budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4ng3r -- 16 Kasım 2010; 18:04:19 >

• bende geçen sene senin gibi bu elektrik müh.e sarmıştım..(memurlar.net'te okuduğum yazılarla iyice gaza gelmiştim.)

ancak biraz daha araştırınca işin gerçeğinin farkına vardım..elektrik elektronik okuyup imza yetkisini alan adamın da senden farklı olmuyor,eem mezunu da gelip elektrik müh olarak çalışabiliyor..o yüzden 3 üni.de var,falan diye düşünme eem'lerde çalışabilir ve çalışıyorlar bu alanda..

zaten devlette çalışmayı asla düşünmüyorum kpss avantajını da saymıyorum kendim için...

ben açıkçası makineye yönelmiş durumdayım hemen hemen her fabrikada çalılabiliyorsun.. normal bi makine mezunu için maaşları çok tatminkar değil ama yabancı dilin sağlamsa mesleğinde yeteri kadar etkinsen gayet güzel paralar kazanabilirsin..

ayrıca memurlar.net tekilerin yazılarını da bence fazla ciddiye alma,adamların hayat gayeleri devleti atanıp "salla başını al maaşını" şeklinde hayatlarını devam ettirmek olmuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

bende geçen sene senin gibi bu elektrik müh.e sarmıştım..(memurlar.net'te okuduğum yazılarla iyice gaza gelmiştim.)

ancak biraz daha araştırınca işin gerçeğinin farkına vardım..elektrik elektronik okuyup imza yetkisini alan adamın da senden farklı olmuyor,eem mezunu da gelip elektrik müh olarak çalışabiliyor..o yüzden 3 üni.de var,falan diye düşünme eem'lerde çalışabilir ve çalışıyorlar bu alanda..

zaten devlette çalışmayı asla düşünmüyorum kpss avantajını da saymıyorum kendim için...

ben açıkçası makineye yönelmiş durumdayım hemen hemen her fabrikada çalılabiliyorsun.. normal bi makine mezunu için maaşları çok tatminkar değil ama yabancı dilin sağlamsa mesleğinde yeteri kadar etkinsen gayet güzel paralar kazanabilirsin..

ayrıca memurlar.net tekilerin yazılarını da bence fazla ciddiye alma,adamların hayat gayeleri devleti atanıp "salla başını al maaşını" şeklinde hayatlarını devam ettirmek olmuş..

Dediğim gibi elektrik işi yapacaksan adam senden önce önceliği elektrik mühendisi olacaktır. Sen bir saat adama o dersi aldım bu dersi aldım diye hikaye anlat.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.