Şimdi Ara

Mühendis lik Tercih Arkadaşlar Baksın. İş garantisi olan TEK mühendislik içeride. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
83.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samet abim sen hangi bölüm mezunusun ve işini seviyomusun bunlar önemli çünkü o okulda okuyan bi çok tanıdığım memnun türkiye 80. si adam konferans verdi bize :)
  • Sayın d4ng3r,

Otomotiv mühendisliği hakkında ne düşünürsünüz? Mezun sayısı az olup, sayılı üniversitelerde var. Bu mühendislik önerilerinize tabi midir? Bir de bu fiziği sevmeyen (yapamayan) bir insan nasıl olacakta mühendis olacak? Yapması gerekenler nelerdir yardımda bulunursanız memnun olurum. Selamlar.
  • Otomativ hakkında bir bilgim yok. Bunu başka bir yerde bu bölümden mezun ve iş tecrübesi olan birine sorarsan sana daha iyi yardımcı olacaktır.

Fizik konusundasa ise malesef fizik sevmeyen mühendislik(makina,otomativ,mekatronik,elektrik,elektronik,haberleşme vs.) biyoloji sevmeyen de tıp okuyamaz, okusada çok zorlanır ki mekanik, elektrik zaten fiziğin alt dalları. Ama kimya müh, genetik müh, bilgisayar mühendisliği nasıl olur bilemem.
  • makine yerine elektronik tercih ettiğim için kendimi kutlarım,
    ayrıca hangi mesleğin garantisi var arkadaş allah aşkına yarın elektrik mühendisleri sürünürse kulağın epey çınlar ona göre
  • Yeter be abi, bir elektriktir gidiyor forumda. Her konuda en iyisi elektrik mühendisidir, yok şöyledir, yok böyledir. Yeter kardeşim. Sınırlı üniversitede, sınırlı kontenjan var. Okuyan zaten okuyor. Türkiye'de ki herkes elektrik mühendisi mi olacak? Ha şöyle bir sorun olsa neyse diyeceğim, kimse elektrik mühendisliği yazmıyor, kontenjanlar boş kalıyor desek neyse. Zaten kontenjanlar doluyor. Derdiniz ne yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Yeter be abi, bir elektriktir gidiyor forumda. Her konuda en iyisi elektrik mühendisidir, yok şöyledir, yok böyledir. Yeter kardeşim. Sınırlı üniversitede, sınırlı kontenjan var. Okuyan zaten okuyor. Türkiye'de ki herkes elektrik mühendisi mi olacak? Ha şöyle bir sorun olsa neyse diyeceğim, kimse elektrik mühendisliği yazmıyor, kontenjanlar boş kalıyor desek neyse. Zaten kontenjanlar doluyor. Derdiniz ne yani?

cidden bir iki kişi çıkmış bi forumda yaymış sonra sanki tim ayarlanmış gibi herkes o yazıları kopyalıyor buraya.hayır sanki bu kadar övünce ne geçiyor ele zaten dediğin gibi az kontenjan var her türlü dolcak , meslekler hakkında bişey bilmeyen össciler böyle yazıları okuyup şak diye hedefini bu mesleğe verecek.bak altta birisi ne demiş , "sayın d4ng3r otomativ hakkında ne düşünüyosun " . konuyu açan da senin yaşıtın fatihmehmet , ve senin gibi bu yazıları okuyup etkilenmiş bişey bildiğinden deil yani , dh sayesinde bölümün puanları tavan yapar 2 seneye
    orman mühendisliği de iyiymiş bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trybskts -- 25 Kasım 2010; 12:25:27 >

• Önemli olan ne okuman gerektiği değildir, ne okumayı iistediğindir. Profosyonel, işini seven eleman parayı her türlü kazanır.
  • @trybskts

Yaşım hakkındaki çıkarımı nasıl yaptınız merak ediyorum? Forumda sorulan sorular illa ki soran üye için mi olacak? Lafı ne güzel anlamışsınız öyle(!). İkili diyaloglara girmeyi sevmem, buradaki insanlar birşeyler paylaşmaya, birşeyler öğrenmeye ve kararlarında da etkili olan, olacak bilgiler arıyorlar. Sizde muhalif olacağınıza fikrinizi saygı çerçevesi altında beyan etseniz ne güzel olur
  • su ürünleri vardı birde
  • Arkadasim ise alinmayi niye sadece kamu olarak bilgi veriyorsunuz ki.
    Kamu su meslegi almaz.Kamu 85-90 larla alir.Falanda filanda.Birde ele-elo bitirip kamuya giden eleman sayisi %5-10 arasi birsey.Ozele gidenler %30-40larda.
    Elektrik-Elektronik Muh icin yukaridaki yazilanlar bence tamamen uydurmadir sacmadir.
    Turkiyenin en iyi muh dalidir.
    Cogu muhendislik dali Oss giris puaninda 20binlere kadar dusmesine ragmen Ele-Elo Bogazici veya Odtu de hala bin ve 2binlerde.
    Talep cok.Neden mi is de cok genelde maasida cok.Kamuda zaten hicbir is yapilmiyor.Anca ogretmen ve doktor alirlar.
    Birde Ele-Elo gibi cok zor bolumu yuksek puan alarak bitirmis bir adam kamuya giderse zaten kendine yazik etmistir.
    Bugun Turkcell,Aselsan Odtulu,Hacettepeliyi okulu bitmeden ise aliyor.
    Tukcell,Avea,Vestel,Arcelik,Siemens,Karel,Aselsan ve diger sirketleri bu saydiklarim dev firmalar.
    Baslangic maas ucreti 2 ve 2.5larda.
    Yurt-disi olanagida genis.
    Bilmiyorum Ele-Elo bitirip is bulamayan varsa onda sorun vardir.
    Birseyde var.Cogu universitede ele-elo var.Ancak Bogazici,Odtu,Itu,Hacettepe,Bilkent ele-elo bitirin siz zaten o unilere gelmissiniz.Hayatta issiz kalmazsiniz.
    Bu universitelerin hocalari,egitimi,ortami,zorlugu,olanaklari,sehirleri zaten cok farkli.

Gelelim elektrige.Sadece Turkiyede biraz iyi durumda olan bir meslek.
    Ancak genede hersey kisiye kalmistir.Kesin yargilar yanlistir.
    Sunuda soylemekte yarar var.Elektronik ve Bilgisayar Dunyada bir Numara.
    Turkiyede yakinda Dunya seviyesine ulasir.Dengeler degisir.

• eem yazdığın üni.lerde süper ama diğer üni.lerde durum hiç öyle değil..bu üni.lerin haricinde eem okunacağına elektrik okumak çok daha mantıklı..
  • çok güzel yazı sakın bilgisayar mühendisliği falan tercih etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logarkapağı -- 1 Ocak 2011; 17:37:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

Arkadasim ise alinmayi niye sadece kamu olarak bilgi veriyorsunuz ki.
    Kamu su meslegi almaz.Kamu 85-90 larla alir.Falanda filanda.Birde ele-elo bitirip kamuya giden eleman sayisi %5-10 arasi birsey.Ozele gidenler %30-40larda.
    Elektrik-Elektronik Muh icin yukaridaki yazilanlar bence tamamen uydurmadir sacmadir.
    Turkiyenin en iyi muh dalidir.
    Cogu muhendislik dali Oss giris puaninda 20binlere kadar dusmesine ragmen Ele-Elo Bogazici veya Odtu de hala bin ve 2binlerde.
    Talep cok.Neden mi is de cok genelde maasida cok.Kamuda zaten hicbir is yapilmiyor.Anca ogretmen ve doktor alirlar.
    Birde Ele-Elo gibi cok zor bolumu yuksek puan alarak bitirmis bir adam kamuya giderse zaten kendine yazik etmistir.
    Bugun Turkcell,Aselsan Odtulu,Hacettepeliyi okulu bitmeden ise aliyor.
    Tukcell,Avea,Vestel,Arcelik,Siemens,Karel,Aselsan ve diger sirketleri bu saydiklarim dev firmalar.
    Baslangic maas ucreti 2 ve 2.5larda.
    Yurt-disi olanagida genis.
    Bilmiyorum Ele-Elo bitirip is bulamayan varsa onda sorun vardir.
    Birseyde var.Cogu universitede ele-elo var.Ancak Bogazici,Odtu,Itu,Hacettepe,Bilkent ele-elo bitirin siz zaten o unilere gelmissiniz.Hayatta issiz kalmazsiniz.
    Bu universitelerin hocalari,egitimi,ortami,zorlugu,olanaklari,sehirleri zaten cok farkli.

Gelelim elektrige.Sadece Turkiyede biraz iyi durumda olan bir meslek.
    Ancak genede hersey kisiye kalmistir.Kesin yargilar yanlistir.
    Sunuda soylemekte yarar var.Elektronik ve Bilgisayar Dunyada bir Numara.
    Turkiyede yakinda Dunya seviyesine ulasir.Dengeler degisir.

arkadaş haklı elektronik yan dalları, olanakları geleceği ile gayet onu acık bir bolum elektrik kısır kalmıs bir bolumdur
    ayrıca sırf kamuda is garantisi var diye bolum yazılmaz özel olanaklarıda düşünülmeli unutmayınki devletin politikası değişir kamu işi yalan olur o zaman ağlanır bu duruma (ülkemizde su aralar iş garantisi diye doktor olmayı istemeyip tıpa gidenler filan bu ülke gördü öğretmenlik zamanında garanti diye yazılırdı puanı cok yuksekti şimdi kpss var öğretmenliğin puanları yerlerde)

not: hacettepenin elektroniği çokta iyi değil bunu belirteyim .hacettepenin sağlık birimleri daha kalitelidir

• Gıda Mühendisi olarak gıda mühendisliği hakkında olumsuz yazılanların hepsine katılıyorum.Bayan mesleği gibi görünse de esnek çalışma saatleri vardır ve çoğumuz özel sektörde bu sürelerde çalışamıyoruz.(16 saat ve üzeridir bu süre) Ha yeni mezunsanız bir süre göze alsanız dahi kimse kimseyi bir aşamaya yükseltmediği için bu sürenin ne kadar süreceğini tahmin etmek çok güç, risk almış olursunuz.

Kızların genç yaşlarda evlenmeseler dahi özel hayatına vakit ayıracağını ve pek çok sosyal hayat gereksiniminin erkekler için de geçerli olduğunu düşünürsek,ağır bir iştir.Sosyal hayatınız bitiyor resmen.Bunu üniversitenin iyi ve kötülüğüne bağlamak da yanlıştır. Ne kadar dil bilin ya da farklı nitelikleriniz olsun bunların ortaya çıkacağı size olumlu yansıyacağı bölüm değildir.Arge ve kalite kontrol gibi mesleğin gelişme potansiyeli alanlarında çalışma imkanı çok ama çok sınırlıdır. Herkes adeta diplomalı üretim bekçisi aramaktadır.

Üniversiteler arasındaki eğitim farkları da azaldı günümüzde.Odtü yü yada bu tip yüksek puanla girilen devlet üniversitelerini kazanamasanız da yurtdışında uluslararası geçerliliği olan ucuz üniversiteler ve ülkeler var. Sorun iyi-kötü üniversite ayrımında da olmadığı gibi, bu kaliteli üniversite mezunu arkadaşlar da ben daha yüksek puan aldım,bu koşullarda çalıştıramazsınız beni diye sektördeki mağara adamı mantalitesindeki patronların da kafasına indiriveriyorlar çekici. Kimse yıpranacağı birşeyler kaybedeceği yere gitmek istemez. Sonuçta o verdikleri parayı biraz kafayı çalıştırırsanız siz de kazanırsınız. Zaten siz yeterli parayı kazanın bence kimse size mühendis oldunuz da aaa ayıp şu işi yapıyor demez.Bence biraz da gençliğin bu konuda kendini değiştirmesi gerekiyor. Çalışmak ayıp değil, ekmek parası kazanma kültürü geliştirin kendinize...

Mühendislerin işsiz olmasının sebebi şirketlerin krizlerde mühendisleri çıkarmasındandır. Biz mühendisler de kendisini bu patron sananların işine son verene kadar, ülkede profesyonel bir endüstri oluşana kadar bu böyle sürecek. Belki zaman alacak benim de ömrüm yetmeyecek ama saygı duyduğunuz şirketler günü kurtarmaktan fazlasını düşünen sosyal sorumluluğu olan oluşumlar değil malesef... Kişisel deneyimle sabittir

Saygılar...

• bu forumlarda herkes kendi çapında birşeyler söylüyor yok şunu seç şuna yaklaşma şunu düşünme bile vs vs.. tamamen insanların kafasını karıştırmaya yönelik kulaktan dolma bilgiler bunlar. 3-5 tanıdığının laflarından yola çıkarak anlatıyor millet bunları. bilgisayar mühendisliğini bu kadar yerin dibine sokmakla neyi amaçlamış çözmek zor. elektrik mühendisliğini de göklere çıkarmalar felan. bence çok saçma bu tarz yorumlar. bana göre her mühendislik çok değerlidir ve de birbirleriyle bağlantılıdır. bir kişi tercih yaparken öncelikle şunları düşünmeli bence:gerçekten ilgi duyduğu,ileride uzun yıllar çalışmayı göze aldığı alanı ve bu alanda gerçekten kaliteli,üst düzey eğitim verebilen imkanları geniş üniversiteyi seçmek. Bu iki kriteri sağladıktan sonra ciddi şekilde çalışıp kendinizi geliştirmek adına somut şeyler yapmanız ve ortaya bir fark koymanız gerekiyor. Bunları yaptığınız takdirde kanımca gelecek hakkında kendi mesleğiniz adına endişe duymamalısınız her ne kadar birileri size kötü şeyler söylese de. İleride iş bulcam çok para kazanıcam diye illa elektrik mühendisi olacam ben demek saçmalığın daniskasıdır bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Coffey -- 31 Aralık 2010; 1:06:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Coffey

bu forumlarda herkes kendi çapında birşeyler söylüyor yok şunu seç şuna yaklaşma şunu düşünme bile vs vs.. tamamen insanların kafasını karıştırmaya yönelik kulaktan dolma bilgiler bunlar. 3-5 tanıdığının laflarından yola çıkarak anlatıyor millet bunları. bilgisayar mühendisliğini bu kadar yerin dibine sokmakla neyi amaçlamış çözmek zor. elektrik mühendisliğini de göklere çıkarmalar felan. bence çok saçma bu tarz yorumlar. bana göre her mühendislik çok değerlidir ve de birbirleriyle bağlantılıdır. bir kişi tercih yaparken öncelikle şunları düşünmeli bence:gerçekten ilgi duyduğu,ileride uzun yıllar çalışmayı göze aldığı alanı ve bu alanda gerçekten kaliteli,üst düzey eğitim verebilen imkanları geniş üniversiteyi seçmek. Bu iki kriteri sağladıktan sonra ciddi şekilde çalışıp kendinizi geliştirmek adına somut şeyler yapmanız ve ortaya bir fark koymanız gerekiyor. Bunları yaptığınız takdirde kanımca gelecek hakkında kendi mesleğiniz adına endişe duymamalısınız her ne kadar birileri size kötü şeyler söylese de. İleride iş bulcam çok para kazanıcam diye illa elektrik mühendisi olacam ben demek saçmalığın daniskasıdır bana göre.

Tam doğru konuya değinmiş arkadaş.. Mutlu olacağın severek yapacağın mesleği seçmek en önemlisidir. Her meslekte başarılı olup para kazanmak bizlere ve şansımıza bağlıdır.

• Yukardaki mühendislikler,memur olmak istiyosan seçilecek en iyi mühendislikdir. Orman mühendisliği nedir allah aşkına? Git elektrik teknikerliği oku 2 yıllık daha çok kazanırsın orman müh olacağına

Mühendislikde top 5 şunlardır

Elektrik-Elektronik(bilkent,ODTÜ,İTÜ,Boğaziçi,Hacettepe)
    Makine(ODTÜ,İTÜ)
    Endüstri(Bilkent)
    İnşaat(ODTÜ,İTÜ)
    Bilgisayar(Sadece bilkent ve boğaziçi)

Ha ve bunları iyi bi üniversitede okuman lazım iş yapabilmen için İTÜ-ODTÜ-Bilkent-Sabancı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 1 Ocak 2011; 20:41:02 >
  • Bu konuda kesin denilebilecek hiçbirşey yoktur arkadaşlar. Herkes şu iyidir bu kötüdür demiş ama amaç kariyer ve gelir düzeyi yüksekliği ise bölüm bitirmekten çok daha fazlası gerekiyor. (insan ilişkileri,yabancı dil,malesef siyaset gibi...) ve her ne kadar klişe bir cümle olsa da kendinizi geliştirmezseniz odtü deil M.I.T. çıkışlı olun nafile.

Benim genç arkadaşlara tek tavsiyem meraklarının ve ilgilerinin yoğun olduğu bölümlere yönelmeleridir, inanın bu durumda üniversitenin hiçbir önemi yok, çünkü meraklarının olduğu bölümde okurken kendilerini çok iyi geliştirecekler ve o branşta çok başarılı olacaklar.

Ben de elektrik mühendisliği kazandım 2000 senesinde ve inanın çok pişmanım çünkü hiç bana göre olmayan bir branş ne dersleri ne iş hayatındaki rolü.

Önce kendinizi analiz edin matematikten keyif almıyorsanız zaten mühendis olmayın, fiziğin hangi kısmı ile ilgilisiniz elektrik kısmı mı mekanik/dinamik kısmı mı, yoksa kimya mı ya da biyoloji mi. Ancak matematik ortak paydadır, olmazsa olmazdır.

Mesela ben matematikten inanılmaz keyif alıyordum, fiziğin de mekanik/dinamik kısmından. Hatta bunlarla ilgili sırf eğlenmek için Tübitak olimpiyat sorularıyla boğuşuyordum, hobiydi benim için. Yani benim aslında İnşaat ya da Makine müh. okumam gerekiyordu ve bu 2 bölümün puanı da elektrik müh.ten düşüktü ancak kimse beni bu şekilde bilinçli yönlendirmedi.Bu bölümlerden birine girseydim belki de şimdi doktora yapıyor olacaktım.

Çok sevdiğim bir cümle var paylaşmak istediğim "Sevdiğin bir işi yap, böylece hayatın boyunca çalışmak zorunda kalmazsın." hobi olur sizin için zaten eğlenerek yaparsınız başarılı olursunuz ve başarıyla gelen para da meyveniz olur.

Çok para kazanacağım ümidiyle bölüm analizi yapmayın, sonra benim gibi hayattan zevk alamaz hale gelirsiniz ve ayda 100 bin lira da kazansanız onu gönlünüzce harcayamazsınız.

Umarım genç arkadaşlara ışık tutabilmişimdir.

• Yazıyı kim hazırladıysa eline sağlık fakat "iş garantisi olan tek mühendislik" diye meslek seçimi yapacak insanları yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yok. İnsanımızın gözünde en iyi üniversite, en iyi bölüm = en kolay iş bulduran, şeklinde bir anlayış var. Ne kadar yanlış olduğunu söylememe gerek yoktur herhalde. Özellikle de kamuyu hedefleyen arkadaşların mantıkları, "düzenli maaş, az iş, devlet garantisi vb." tarzı yaklaşımlar. Böyle düşünen biri o mesleği seçse ne seçmese ne? Amacın memur olmaksa mühendislik okumana da gerek yok, 2-3 sene kpss'ye hazırlan mühendislik okumak yerine.

Sevdiğin ortamda sevdiğin işi yapabilmen hakikaten çok önemli, ee olsun bilg. müh. olsun makine olsun, Ankara ve İstanbul'da "iyi" üniversitelerde öğrenim gördükten sonra çok istisnalar harici işsiz kalma gibi bir durum olmuyor zaten. Belki biraz düşük şartlarda işe başlarsın fakat birkaç seneye işinde de hırslıysan, yükselir iyi yerlere gelirsin. Yilsev arkadaşımız çok güzel özetlemiş bence. Sevdiğin meslek bile olsa, çalışma ortamı dahi insanın motivasyonunu çok etkiliyor. Çok yüksek maaşlarla çalışılan, imkanları çok geniş olan işleri insanlar ciddi ciddi bırakmayı düşünebiliyor. O nedenle öncelik her zaman; başarılı olabileceğini düşündüğün, seveceğin bir iş.

Seveceğin bir bölümde okursan, iyi çalışırsan, yüksek ortalamalarla mezun olursun, illa ki o işi yapmak zorunda da kalmazsın. Yüksek lisans imkanın olur, çeşitli mesleki eğitimler var. Mezun olduktan sonra bu imkanları da değerlendirir farklı işler yaparsın. Örneğin bir arkadaşım bilgisayar mühendisliği mezunu, ben bu işi yapmak istemiyorum dedi, şu an pazarlama üzerine doktora yapmaya hazırlanıyor. Bir başka arkadaşım çok üst düzey bir üniversiteden EE bölümünden mezun oldu fakat farklı bir alanda yüksek lisansını yapıyor, o işe hayatı boyunca devam edecek.

Kısacası kendinizi kısıtlamayın. Tanıdığım birçok Matematik bölümü mezunu, üst düzey firmalarda Yazılım Mühendisi pozisyonunda çalışıyor, kimi iktisat veya işletme alanında yan dal, çift ana dal, yüksek lisans yaptı; şu an yurtdışında doktora öğrenimlerini sürdürüyorlar. İlla ki mezunu olduğunuz işi de yapmanız gerekmiyor. Kamuda hemen hemen iş garantisi var diye Harita Mühendisliği falan okumaya kalkmayın (hakikaten araştıran, imkanlarını bilen arkadaşları hariç tutuyorum).

Bir de şu an tamam bu bölümler böyle, çok sayıda alım olabiliyor kamuya. 4-5 sene sonra da bu şekilde alım olacağının bir garantisi var mı?

• gerçekten şaşırıyorum elektronik mühendisliği sadece bu üniversitelerde mi okunur yani , gittiniz okudunuz biliyorsunuz hepiniz , ayrıca mühendislikler sadece teknik üniversitelerde mükemmel öğretilir , sosyal üniversitelerde değil , o sıradan elektronik için boğaziçini ve hacettepeyi çıkarırsanız kabulümdür.
    Bakın elektronik için ; ODTU , ITU , YTU , GYTE , IYTE , Bilkent , KOÇ , Sabancı üniversiteleri hariç çok üst eğitim veren yoktur hatta bunlara Boğaziçini de ekleyelim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.