Şimdi Ara

Mühendis lik Tercih Arkadaşlar Baksın. İş garantisi olan TEK mühendislik içeride. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
83.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Boğaziçi çıkışlıların çok rağbet gördüğü bi kesin Bu konuda belki haklı olabilirsin tam olarak bilemiyorum orda eğitim tüm bölümlerde %100 ing ama arkadaşım Marmara makine mühendisliğinde okuyor %100 ing orasıda ama ders anlatımı ilk 1 aydan sonra türkçe olmuş artık sadece raporlar ingilizce yazılıyormuş. rapor yazmak içinde ortalama bir ing yeterli oluyor. Bende İÜ'deyim ingilizce olan derslerimiz var ancak hocalar türkçe anlatıyor çoğunlukla... ODTÜ'de böyle olmayabilir bilmiyorum ama sanırım böyle olan bir çok yer var.. İşin özü ingilizceyi ve mesleğimizi çok iyi bilmemiz gerek.. ikisinden 1i olmayınca her zaman bir eksiklik iş hayatınızda baş gösteriyo

%100 olduguna emin misiniz? Marmarada ing konusunda siki diye biliyorum.
    Ben hacettepe elektronik okuyorum. Bolum %100 ingilizce,hocayla ders sonu kisisel konusmaya calissamda ingilizce cevap veriyor Derslerde 1 kelime turkce goremedim.
    Ayni hoca %30 ing olan bolume giriyor. Tamamen turkce konusuyor.
    Unide %30 ingilizce diye gecen bolumlerde dersler tamamen turkce anlatiliyor. Sinavlara ingilizce olarak giriyorlar onlarda %30 olarak gecen dersler oluyor..
    Ingilizce egitim gercekten cok zor. Ben dersleri derste degil. Sonradan calistigimda anliyorum. Hocalar bir ingiliz gibi konusamiyor sonucta keske konusabilselerde anlayabilsek.

Turkce egitiminde Ingilizce egitiminde farkli avantajlari vardir. Ancak ingilizce egitimin size kattiklari vardir.
    Belki dersleri cok konsantre olmadan dinlemeye calistigimdandir. Ancak biraz ingilizceniz varsa dersleri cok iyi dinlerseniz herturlu anlarsiniz.

Bu zorluk yasanmadan bilinmez. Tercih yapacak arkadaslar tanidiginiz bir arkadasinizin ing dersi varsa girsin dersine baksin nasil olur. Tercihlerden once anca bu sekilde kendinizi ve dersleri taniyabilirsiniz.

• İngilizce eğitim çok önemlidir... Benim mesela ana dilim ingilizce ama türkçe bölüme gitmem. Neden mi? İngilizce bilmekle iş bitmiyor çünkü, mesleki ingilizce diye bi olay var, mesela finansal terimler, hukuksal terimler, bunlarıda öğreniyorusn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Boğaziçi çıkışlıların çok rağbet gördüğü bi kesin Bu konuda belki haklı olabilirsin tam olarak bilemiyorum orda eğitim tüm bölümlerde %100 ing ama arkadaşım Marmara makine mühendisliğinde okuyor %100 ing orasıda ama ders anlatımı ilk 1 aydan sonra türkçe olmuş artık sadece raporlar ingilizce yazılıyormuş. rapor yazmak içinde ortalama bir ing yeterli oluyor. Bende İÜ'deyim ingilizce olan derslerimiz var ancak hocalar türkçe anlatıyor çoğunlukla... ODTÜ'de böyle olmayabilir bilmiyorum ama sanırım böyle olan bir çok yer var.. İşin özü ingilizceyi ve mesleğimizi çok iyi bilmemiz gerek.. ikisinden 1i olmayınca her zaman bir eksiklik iş hayatınızda baş gösteriyo

walla bizde öyle değil kardeş makinedeyim benim hocalar çatır çatır konuşuyo ingilizce anlatyo sınavlar o şu bu herşey ingilizce :D sadece birinci sınıf dersleri mat-fiz-kimya felan tr onuda ing. anlatan hocalar var

• Tercih yaparken netteki yorumlara çok itibar etmeyin, üniversite ve mezunlarına sorun, burdaki her yorum doğru değil adı üstünde yorum

EDIT: aşağılayıcı, taraflı, abartılı yorumlar için özür dilerim ve düzeltiyorum:Tercih yaparken netteki yorumlara çok itibar etmeyin, üniversite ve mezunlarına sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 16:59:46 >
  • İTÜ Elektrik Mühendisliği'nin 2010 taban puanı: 495, okul birincisi taban puanı 468.
    Bilkent EE: Tam bursu 551, %50 burslu 519, burssuz 465 ve burssuz kontenjanı İTÜ Elektrik Mühendisliği'nden daha yüksek. Burssuz puanları da 518'den itibaren başlamış.

Arkadaşım kimse kimsenin kapasitesini ölçme ve fikir yürütme haddinde olamaz, tanımadığın insanlar hakkında nasıl bu kadar kolay yorum yapabiliyorsun?

Ayrıca Bilkent EE'de okuyanları kapasitesiz olarak değerlendirdin. İTÜ Mühendislik fakültesinin bazı bölümlerinde taban puanlarına bakalım:

İTÜ Çevre Mühendisliği: Taban Puanı 445, İngilizcesi 464.
    İTÜ Fizik Mühendisliği: 413
    İTÜ Kimya: 424, İngilizcesi 434.
    İTÜ Maden Mühendisliği: 379, İngilizcesi 385.

Kapasite kıyası yaptın, Bilkent EE'ye giren ücretli öğrencilere kapasitesiz dedin. ÜSTTE YAZDIĞIM BÖLÜMLERİN TAMAMI İTÜ MÜHENDİSLİK VE FEN FAKÜLTELERİNE AİT, ONLAR DA MI KAPASİTESİZ ??

Bu üstteki bölümler de en az Elektrik, Elektrik Elektronik, Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümleri kadar ağır ve zor bölümlerdir. Taban puanlarının bu bölümlere nazaran düşük olmasının sebebi, iş olanaklarının daha dar olmasıdır, yoksa kolay okunan bölümler oldukları için değildir.

Kimsenin Elektrik Mühendisliği bölümünü küçümsediği falan yok. Siemens'te sadece İTÜ öğrencileri staj yapmıyor ayrıca. Herkes haddini bilsin; kimse araştırmadan, bilmeden, sığ örneklerle forum ortamında birbirini aptal yerine koymasın, hakaret etmesin. Hoş olmuyor. Üstteki ifadenle sadece Bilkent EE'de ücretli okuyanları değil İTÜ'de en ağır bölümlerde okuyan yüzlerce öğrenciyi de "KAPASİTESİZ" olarak niteliyorsun. Senin kapasiten ne acaba merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 3 Şubat 2011; 18:30:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ata_34

şuan elektrik müh hakkında dalga geçenlere sesleniyorum.ha sanki çok büyük kayıpmış gibi devlete alımlarda elektriğin artık ee cilerle beraber katagorize edilmesi kayıp mı hiç sanmıyorum çünkü devlette çalışan çok az ki 37 puanlara düştü puanlar..çünkü İTÜ elektriğin yüzde yüze yakını özelde çalışıyor kalan yıldız teknik ve kocaeli mezunlarını bilmiyorum ama yıldızdanda çok üst düzey yöneticiler var bu yüzdendende tutuluyorlar sınava girenler kocaeli mezunları oluyor sanırım. Beğenmiyosunuz ama sözüm size ee ciler neden seimenste abb de schneider electricte gibi yerlerde borunuz ötmüyor..
    İTÜ elektrikçiler SEIMENSTE staj yapar ve çalışanlarında büyük bölümü İTÜ mezunudur..bu sadece bir örnekti..EN İYİ ELEKTRİK MÜH. MEZUNLARI İTÜ DEN ÇIKAR..saçma sapan ee ciler hem elektrik hem elektronik mezunları kendini öyle sanır ama nedense özel sektör buna pek inanmaz(odtü hariç)..http://www.kariyer.net/ilan/ENGINEERING+AND+MANUFACTURING+COMPANY+BUSINESS+DEVELOPMENT+MANAGER+%DDstanbul+(Avr+)/?arn=&sid=&ilankodu=608601&ilId=144&PTitle=ENGINEERING+AND+MANUFACTURING+COMPANY%2DBUSINESS+DEVELOPMENT+MANAGER%2D%DDstanbul+%28Avr%2E%29 bu da o bilgiçlik taslayan bilkentliye kapak olsn(bursluysan eyvallahta değilsen kapasiten ortada)..Ben İTÜ elektrik için değerlendinme yaptım ve şunu söylebilirim ki İTÜ elektrik mezunu da kolay kolay devlete geçmez ve o yökün kabul ettiği şeyde çok önemli değil İTÜ YILDIZ mezunları için kocaelilileri bilmiyorum sanırım bu elektriği ayaklar altına alan da kocaelilier burdanda onlara gönderme yapıyorum..ÖSS tercihi yapacaklar varsa bi geçen senenin taban puanlarına baksınlar birde öylesine kariyer.com da meslekleri yazıp kaba taslak bir fikir edinsinler

İstanbul Teknik Üniversitesine lafım yok; ama ' En iyi elektrik mühendisi mezunları İTÜ'den çıkar ' demek de çok doğru değil bence. Ben İTÜ'den 1.8 ortalamayla Kocaeli Elektrik Mühendisliği bölümüne gelip yüksek lisans yapmak isteyen ve reddedilen biliyorum bunu bizzat doçent derste bize söyledi. Onun için büyük konuşmamak gerek. Ayrıca Kocaeli Elektrik Mühendisliğinden mezun olup Kanada Siemenste çalışan arkadaşlarımız var öyle büyük konuşmamak gerek ' bu işi ayaklar altına alan Kocaelidir ' diye. Mesleğinin hakkını veriyor herkes.

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

bende geçen sene senin gibi bu elektrik müh.e sarmıştım..(memurlar.net'te okuduğum yazılarla iyice gaza gelmiştim.)

ancak biraz daha araştırınca işin gerçeğinin farkına vardım..elektrik elektronik okuyup imza yetkisini alan adamın da senden farklı olmuyor,eem mezunu da gelip elektrik müh olarak çalışabiliyor..o yüzden 3 üni.de var,falan diye düşünme eem'lerde çalışabilir ve çalışıyorlar bu alanda..

zaten devlette çalışmayı asla düşünmüyorum kpss avantajını da saymıyorum kendim için...

ben açıkçası makineye yönelmiş durumdayım hemen hemen her fabrikada çalılabiliyorsun.. normal bi makine mezunu için maaşları çok tatminkar değil ama yabancı dilin sağlamsa mesleğinde yeteri kadar etkinsen gayet güzel paralar kazanabilirsin..

ayrıca memurlar.net tekilerin yazılarını da bence fazla ciddiye alma,adamların hayat gayeleri devleti atanıp "salla başını al maaşını" şeklinde hayatlarını devam ettirmek olmuş..

• quote:

şuan elektrik müh hakkında dalga geçenlere sesleniyorum.ha sanki çok büyük kayıpmış gibi devlete alımlarda elektriğin artık ee cilerle beraber katagorize edilmesi kayıp mı hiç sanmıyorum çünkü devlette çalışan çok az ki 37 puanlara düştü puanlar..çünkü İTÜ elektriğin yüzde yüze yakını özelde çalışıyor kalan yıldız teknik ve kocaeli mezunlarını bilmiyorum ama yıldızdanda çok üst düzey yöneticiler var bu yüzdendende tutuluyorlar sınava girenler kocaeli mezunları oluyor sanırım. Beğenmiyosunuz ama sözüm size ee ciler neden seimenste abb de schneider electricte gibi yerlerde borunuz ötmüyor..
    İTÜ elektrikçiler SEIMENSTE staj yapar ve çalışanlarında büyük bölümü İTÜ mezunudur..bu sadece bir örnekti..EN İYİ ELEKTRİK MÜH. MEZUNLARI İTÜ DEN ÇIKAR..saçma sapan ee ciler hem elektrik hem elektronik mezunları kendini öyle sanır ama nedense özel sektör buna pek inanmaz(odtü hariç)..http://www.kariyer.net/ilan/ENGINEERING+AND+MANUFACTURING+COMPANY+BUSINESS+DEVELOPMENT+MANAGER+%DDstanbul+(Avr+)/?arn=&sid=&ilankodu=608601&ilId=144&PTitle=ENGINEERING+AND+MANUFACTURING+COMPANY%2DBUSINESS+DEVELOPMENT+MANAGER%2D%DDstanbul+%28Avr%2E%29 bu da o bilgiçlik taslayan bilkentliye kapak olsn(bursluysan eyvallahta değilsen kapasiten ortada)..Ben İTÜ elektrik için değerlendinme yaptım ve şunu söylebilirim ki İTÜ elektrik mezunu da kolay kolay devlete geçmez ve o yökün kabul ettiği şeyde çok önemli değil İTÜ YILDIZ mezunları için kocaelilileri bilmiyorum sanırım bu elektriği ayaklar altına alan da kocaelilier burdanda onlara gönderme yapıyorum..ÖSS tercihi yapacaklar varsa bi geçen senenin taban puanlarına baksınlar birde öylesine kariyer.com da meslekleri yazıp kaba taslak bir fikir edinsinler

Bak kardeşim, "seimens" değil orası ilk önce şirketin adını öğren "siemens"

Bilkent, boğaziçi, hacettepe, ODTÜ EE cilerin nerde çalıştıklarına bir bakda, ağzın açık kalsın, Elektrik-Elektronik mühendisliğinin ne anlama geldiğinide öğren. O verdiğin ilanda kendinle çelişmişin zaten, adamlar METU, BU demiş, Bilkent ve METU da ne zamandan beri elektrik mühendisliği var onu açıkla istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 6 Şubat 2011; 11:42:14 >

• Tercih yaparken netteki yorumlara çok itibar etmeyin, üniversite ve mezunlarına sorun, burdaki her yorum doğru değil adı üstünde yorum,

EDIT: aşağılayıcı, taraflı, abartılı yorumlar için özür dilerim ve düzeltiyorum:Tercih yaparken netteki yorumlara çok itibar etmeyin, üniversite ve mezunlarına sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 16:56:17 >
  • Tercih yaparken netteki yorumlara çok itibar etmeyin, üniversite ve mezunlarına sorun, burdaki her yorum doğru değil adı üstünde yorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 16:57:19 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 16:58:25 >
  • Teşekkürler bilgiler için.

Yalnız 2 yıllık okuyorum. Geoteknik

Dgs ile jeoloji müh. geçmeyi düşünüyorum. İnş. dediğin gibi olur. mezun olunca kpss den 70-80 arası alıp atanırım :)
  • Bilkent i ne çekemiyenler varmış yaw Ata denilen arkadaş, sen ITÜ ye girdiğin puanla bilkent EE %50 burslu ya bile giremezsin, gelmişin burda arkadaşa ayar vermeye çalışmışın acıyorum sana.
    Ayrıca iş dünyasında Bilkent BU diye geçer, boğaziçi BOUN diye geçer, git terminolojini güncelle.

ITU malesef o elit ODTÜ-Bilkent-Boğaziçi kervanının içinde yok, bunu kabullensen iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 7 Şubat 2011; 5:16:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Bilkent i ne çekemiyenler varmış yaw Ata denilen arkadaş, sen ITÜ ye girdiğin puanla bilkent EE %50 burslu ya bile giremezsin, gelmişin burda arkadaşa ayar vermeye çalışmışın acıyorum sana.
    Ayrıca iş dünyasında Bilkent BU diye geçer, boğaziçi BOUN diye geçer, git terminolojini güncelle.

ITU malesef o elit ODTÜ-Bilkent-Boğaziçi kervanının içinde yok, bunu kabullensen iyi olacak.

talihsiz yorumun da bu kadarı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_oksli -- 7 Şubat 2011; 10:46:33 >

• Otomotiv mühendisliği ne durumda acaba ?
  • Bu mantığa göre öğretmenlik bilgisayar müh. daha iyi bi bölüm her yıl en çok o alınıyor
    kpss'e göre değerlendirmek çok yanlış bence puanları yan yana koyun zaten belli az çok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

İTÜ Elektrik Mühendisliği'nin 2010 taban puanı: 495, okul birincisi taban puanı 468.
    Bilkent EE: Tam bursu 551, %50 burslu 519, burssuz 465 ve burssuz kontenjanı İTÜ Elektrik Mühendisliği'nden daha yüksek. Burssuz puanları da 518'den itibaren başlamış.

Arkadaşım kimse kimsenin kapasitesini ölçme ve fikir yürütme haddinde olamaz, tanımadığın insanlar hakkında nasıl bu kadar kolay yorum yapabiliyorsun?

Ayrıca Bilkent EE'de okuyanları kapasitesiz olarak değerlendirdin. İTÜ Mühendislik fakültesinin bazı bölümlerinde taban puanlarına bakalım:

İTÜ Çevre Mühendisliği: Taban Puanı 445, İngilizcesi 464.
    İTÜ Fizik Mühendisliği: 413
    İTÜ Kimya: 424, İngilizcesi 434.
    İTÜ Maden Mühendisliği: 379, İngilizcesi 385.

Kapasite kıyası yaptın, Bilkent EE'ye giren ücretli öğrencilere kapasitesiz dedin. ÜSTTE YAZDIĞIM BÖLÜMLERİN TAMAMI İTÜ MÜHENDİSLİK VE FEN FAKÜLTELERİNE AİT, ONLAR DA MI KAPASİTESİZ ??

Bu üstteki bölümler de en az Elektrik, Elektrik Elektronik, Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümleri kadar ağır ve zor bölümlerdir. Taban puanlarının bu bölümlere nazaran düşük olmasının sebebi, iş olanaklarının daha dar olmasıdır, yoksa kolay okunan bölümler oldukları için değildir.

Kimsenin Elektrik Mühendisliği bölümünü küçümsediği falan yok. Siemens'te sadece İTÜ öğrencileri staj yapmıyor ayrıca. Herkes haddini bilsin; kimse araştırmadan, bilmeden, sığ örneklerle forum ortamında birbirini aptal yerine koymasın, hakaret etmesin. Hoş olmuyor. Üstteki ifadenle sadece Bilkent EE'de ücretli okuyanları değil İTÜ'de en ağır bölümlerde okuyan yüzlerce öğrenciyi de "KAPASİTESİZ" olarak niteliyorsun. Senin kapasiten ne acaba merak ettim?

o tabiri o bilkent bankacılık mı okuyodu neydi ona hitaben söylemiştim yoksa benim ne haddime..ayrıca İTÜ elektrik ingilizce 502 türkçesi 495 gidip okul birincisi kontenjanından giren adamı yazmaya neden gerek gördün anlayamadım,zaten okul birincileri düşük puanla girmezmi genelde;)ayrıca üstteki mesjdan birinde 1.80 len yüksek yapmak istemiş ama kabul edilmemiş,kusura bakma ama 1,80len okuldan nasıl mezun olunur tartışılır,hatta 1,85 altında hemen gözetim listesindesin ve okulun epey uzaması olması demek,o örnek bi kriter değil..

1.80 veya 1.90 rakamlara bağlı kalmamak lazım. Sonuçta İtüden mi geldi evet yüksek mi yapmak istedi evet red mi edildi evet :) Çarptırma lafları ne demek istediğimi gayette anladın.

• Ulan buda bizim toplulumuzda var anlamadım gitti,hepsi bizim üniversitelerimiz değil mi neyin kıyasını yapıonuz hala bankacalık okuyan adam ee hakkında yorum yapıyor valla bravo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inmydarkesthour

Ulan buda bizim toplulumuzda var anlamadım gitti,hepsi bizim üniversitelerimiz değil mi neyin kıyasını yapıonuz hala bankacalık okuyan adam ee hakkında yorum yapıyor valla bravo.

Haklısın ne diyeyim.
  • bu habere ınanmayım bı bılgısayar muhendısı olarak soyluyorum(dıger alanlara dıl uzatmıcak kadar kendımdeyım). BEN 700 800 E DEGIL 1500 E CALISN YENI MEZUN GORMEDIM SEKTORDE. YAZILIM DUNYASINDA TEKNIKER ARKADAŞLAR BILE 2000 TL CIVARINI ZORLUYOR SUANDA. BU ADAM KENDI BASARISIZLIGINI SISTEME CIKARIYOR. 30 YASINDAYIM 2004 YILINDA YAZILIM SEKOTUNE GIRDIM VE MAASIM 3800 TL DEVLETTE CALISSAYDIM 2300 TL ALACATIM SUANDA HESABINI SIZ YAPIN YA DEVLET OSUN DIYE GIDIN ORMAN MUHENDISI OLUN YADA GELECGINI ZARANTIYE ALACAGINIZ AMA BI OKARADA SEVECEGINIZ BI BOLUMDE OKUYUN
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.