Şimdi Ara

Mühendis lik Tercih Arkadaşlar Baksın. İş garantisi olan TEK mühendislik içeride. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
4
Favori
83.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazı güzel olmuş.. elektrik mühendisliği güzel bölüm diğer mühendisliklere göre, ama sadece "şu an".. bu ülke öyle bi ülke ki, yarın sabah kalktığınızda bi bakarsınız bi kanun çıkmış ve bütün haklarınız elinizden alınmış, imza yetkiniz kalkmış vs.. Türkiye'de hiç bir zaman şu bölüm çok iyidir şu bölüm çok kötüdür diyemezsiniz.. herşey değişkenlik gösterir.. bir bölüm iyi dersiniz, hoooop o bölümden 50 tane açılır ve piyasa o bölüm mezunu işsiz dolmaya başlar.. bunu endüstri müh. olsun elektrik-elektronik müh olsun gördük önceki senelerde.. eskiden öss birincileri bu bölümleri yazarken şimdi en düşük tıp bölümünden daha düşük puandalar.. şimdi sağlıkla ilgili bölümler revaçta.. ama yanlış hatırlamıyorsam 77 civarı tıp fakültesine ulaşılmış, yakında işsiz doktorlar göreceğiz, yada en kötü maaşları düşecek..

arkadaşın kpss puanını baz almasına çok tepki gelmiş.. bu tepkileri verenlerin kaçı iş hayatını görmüş de konuşuyor acaba.. biz işsizliği üniversite açarak çözeceğini sanan süperzeka bi milletiz.. ama unuttuğumuz birşey var, ne kadar mezun o kadar işsizlik.. eskiden herkes devlette çalışmaya burun kıvırırken (bende dahil) şimdi herkes devlete kapak atmaya çalışıyor.. neden acaba? iş hayatında en önemli şey iş güvencesidir, gerisi palavradır.. ben şu bölümü bitiririm kendimi geliştiririm özel bi firmaya geçerim yükselirim, bunlar ergenlik hayali.. mutlaka bunları başaranlar vardır ama herzaman daha fazla kötü örnekler vardır..

her geçen sene iş hayatıyla ilgili rekabet artıyor.. öğretmenliği ele alın en basitinden.. eskiden öğretmenlik lisesi mezunları direk öğretmenlik yaparken sonra öss'ye girip lisans okuma şartı geldi, sonra eğitim fakültesi mezunu olmayanlara formasyon şartı geldi, malum üstüne bir de deliler gibi kpss puanı alma şartı var.. nereden nereye.. özel sektör için de piyasada o kadar çok işsiz var ki, koz tamamen onların elinde.. en ucuz paraya kimi çalıştırırım onun derdindeler..

Türkiye'de malesef idealistlik para etmiyor.. sen öss'de dereceye girsen de, üstüne yüksek lisans yapsan da, yabancı dilin olsa da, işveren senin maaş beklentini çoğu kez ön plana koyuyor.. piyasada o kadar çok over-qualified insan var ki.. sonra çıkıp birileri "millet iş beğenmiyor" demesin, buraya bi emek dökülmüş, bi hayat verilmiş.. o yüzden "ben şu bölümü seviyorum, şunu okuyayım" diye düşündüğünüz kadar "şu işin imkanları nelerdir, geleceği nedir, maaş durumları nelerdir" diye bi araştırın mutlaka.. eskiden internet vs yaygın olmadığı için insanlar tercihlerini öss taban puanına göre yapıyordu.. şimdi onun ceremesini çeken birsürü insan dolu piyasa.. şimdiki nesil şanslı bu konuda, tercih yapacak olanlar iyice araştırın, ileride pişman olacağınız tercihler yapmayın..

Türkiye'de üniversiteli işsizlerin en büyük nedeni haddinden fazla mezun olmasıdır.. demir perde ülkelerinden gelip ülkemizde hayat kadınlığı yapanlarla dalga geçerken, korkarım ülkemizde de yakında böyle manzaralarla karşılacağız..

• konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun..

yök'ün çıkardığı kararla elektrik elektronik mühendisleri kpss'de elektrik müh. kadrolarına girebilecek..

forum.memurlar.net'ten:

DPBye ulasmıs evrak.http://bilgiedinme.dpb.gov.tr/evraksorgulama/Evrak_Talep_grs.aspx

lınkten DPBye gelen evrakları sorgulayabılırısnız.kurum sorgula diyeceksiniz

kurum adı: yükseköğretim kurulu başkanlığı

tarih: 16-12-2010

DPBden bızzat alınan bılgıyle ılk atamada EM kadrolarına EEMler basvurabılecek.6375 nolu evrak Sıyabendıslamın maılle attıgı fotoda var.Yanı bazı arkadslar ınanmak ıstemeyebılırler.Ama gercek bu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun..

yök'ün çıkardığı kararla elektrik elektronik mühendisleri kpss'de elektrik müh. kadrolarına girebilecek..

forum.memurlar.net'ten:

DPBye ulasmıs evrak.http://bilgiedinme.dpb.gov.tr/evraksorgulama/Evrak_Talep_grs.aspx

lınkten DPBye gelen evrakları sorgulayabılırısnız.kurum sorgula diyeceksiniz

kurum adı: yükseköğretim kurulu başkanlığı

tarih: 16-12-2010

DPBden bızzat alınan bılgıyle ılk atamada EM kadrolarına EEMler basvurabılecek.6375 nolu evrak Sıyabendıslamın maılle attıgı fotoda var.Yanı bazı arkadslar ınanmak ıstemeyebılırler.Ama gercek bu:)

dediklerini yaptım ama hiçbirşey göremedim
  • elektrik muhendisligi sizin yuzunden tavan yapıcak:-]
  • EE ciler elektrik müh kadrolarına başvurabiliyosa, sırf atanma hayaliyle elektrik seçen arkadaşlara geçmiş olsun. Burda bağırdım o kadar, çok güvenmeyin KPSS ye diye...

EE den şaşmayın arkadaşlar... Joker gibi bi bölümdür

Hem elektrik müh ün
    Hem elektronik müh
    hemde yazılımcının yaptığı işleri yapabilirsiniz......

Bunun için zaten üniversitemdeki EE bölümün ÖSS puan olarak tek rakibi Hacettepe TIP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 3 Ocak 2011; 13:02:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutella19
    dediklerini yaptım ama hiçbirşey göremedim

pardon direk memurlar.net ten aldım yanlış vermişler heralde orada..

ama belge şu:http://img530.imageshack.us/img530/4991/41871277.jpg

ayrıca şurada konusu var:http://forum.memurlar.net/konu/1140301/

• Merhaba Arkadaşlar. 2 yıl önce Elektrik -elektronik müh. bölümünden mezun oldum. Üniversitede EMO nun istedigi elektrik derslerini aldıgım için bu yıl 1kv altı ve 1 kv üstü SMM belgesi aldım. Şu an bu işi yapıyorum. Kısacası elektrik mühendisliği yapıyorum. Haberiniz var mı bilmiyorum ama gecen gün EMO dan bir mail aldım. Aynen kopyalıyorum.

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 16 Aralık 2010 tarihinde Odamıza gönderilen yazıda “Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarının KPSS sınavlarında Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunları için açılan sınava başvurabilecekleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü diplomasının Elektrik Mühendisliği diplomasına denk olduğu, söz konusu bölüm mezunlarının aynı koşullarda KPSS kılavuzunda tercih hakkına sahip olduklarına ve elektrik mühendisi hizmeti yapabileceklerine karar verilmiştir” denilmekte. YÖK’ün aldığı bu kararla ilgili olarak elektrik-elektronik mühendisleri üyelerimizle 08 Ocak 2011 Cumartesi günü saat 15:00’de EMO Ankara Şubesi Eğitim Merkezi Cihan Kayıket Toplantı Salonu’nda toplantı düzenlenecektir. Bütün Elektrik-Elektronik Mühendisi üyelerimizi toplantıya bekliyoruz. "

Benim ve diger elektrik-elektronik mühendisi arkadaşlarım için sevindirici bir haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagece666 -- 9 Ocak 2011; 12:40:00 >

• Sektörlerde bir olumsuz görüş varsa vardır. Bunu gerçekler olarak da ele almak gerekir.Burada bilgi sahibi olacaksak bir fikri de kırmadan eleştirmeyi göze alacağız.Hele bu fikirler deneyimle sabitse. Öteki türlü uzun yıllar birşeylerin mücadelesini veren kişilerin de çalışmalarını hafife almış oluruz.

Herkes mi boş adam bu ülkede de mühendisler arzulanan konumda değil. Çok kolay para kazanılan işlerde çalışanlar elbette vardır. İmza ile çalışanlar özellikle,ama meslek ahlakına sahip uzun yıllar para kazanmayı planlayanlar bu işleri yapanlar değiller malesef.Bir imza atıp para kazananlar kariyerlerinin ne kadar süreceğini az çok yaptıklarıyla tahmin ediyor olmaları zor olmasa gerek.

Mühendislik eğer mühendislik yapılırsa değerli kalacaktır,ama malesef bu imkanları bu ülkede de bulamıyoruz ve bu yüzden herkes amerika ya gidiyor. Bunu vatan hainliğiyle açıklayan gericiler de var malesef ama o zaman memura doktora öğretmene verdiğiniz değeri mühendise de verin gitmeyelim değil mi?

Günümüzde artık Yüksek puanlı bir devlet üniversitesine gitmekden daha iyi seçenekler var. Uluslararası bağlantısı olan yurtiçi özel veya Türkiye den daha az para harcayacağınız Yurtdışı üniversiteler.Bunlar master ve doktora aşamasında diğer bir ülkeye geçiş bakımından çok avantajlı seçeneklerdir. Türkiye de o hit üniversitelerde senelerce kadro bekleyip bilimsel olarak körelmek ve çürümekten kat kat daha iyidir. Forma giyemeyip kulübede bekleyeceğinize Forma giyip terleyerek bir takımla gelişimin içinde olmak çok daha iyidir

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: karagece666

Merhaba Arkadaşlar. 2 yıl önce Elektrik -elektronik müh. bölümünden mezun oldum. Üniversitede EMO nun istedigi elektrik derslerini aldıgım için bu yıl 1kv altı ve 1 kv üstü SMM belgesi aldım. Şu an bu işi yapıyorum. Kısacası elektrik mühendisliği yapıyorum. Haberiniz var mı bilmiyorum ama gecen gün EMO dan bir mail aldım. Aynen kopyalıyorum.

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 16 Aralık 2010 tarihinde Odamıza gönderilen yazıda �Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarının KPSS sınavlarında Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunları için açılan sınava başvurabilecekleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü diplomasının Elektrik Mühendisliği diplomasına denk olduğu, söz konusu bölüm mezunlarının aynı koşullarda KPSS kılavuzunda tercih hakkına sahip olduklarına ve elektrik mühendisi hizmeti yapabileceklerine karar verilmiştir� denilmekte. YÖK�ün aldığı bu kararla ilgili olarak elektrik-elektronik mühendisleri üyelerimizle 08 Ocak 2011 Cumartesi günü saat 15:00�de EMO Ankara Şubesi Eğitim Merkezi Cihan Kayıket Toplantı Salonu�nda toplantı düzenlenecektir. Bütün Elektrik-Elektronik Mühendisi üyelerimizi toplantıya bekliyoruz. "

Benim ve diger elektrik-elektronik mühendisi arkadaşlarım için sevindirici bir haber

Sağol hocam az daha bırakıcaktım okulu valizi topluyodum son anda gördüm mesajını...

• memur forumunda mühendis mezunları bölümünde bi sürü konu var elektrik elektronikcilerin gözü aydın , elektrikcilere de cok yazık oldu.yazık elektrik müh yazanlara :) artık ataması en zor olan bölümlerden birisi elektrik.cünkü cok az olan elektrik kadrolarını doldurmayı bekleyen 8500 tane elektrikelektronikci kpssye giriyor her sınavda ve batıda bi şehire atanması için elektrikcilerin en az 95 alması gerekiyor artık.

dhde herkes devlete girmek için elektrik yazmıştı diyorlardı öyleyse forumdkiler yandı artık hiçbiri giremeyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trybskts -- 23 Ocak 2011; 17:28:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

memur forumunda mühendis mezunları bölümünde bi sürü konu var elektrik elektronikcilerin gözü aydın , elektrikcilere de cok yazık oldu.yazık elektrik müh yazanlara :) artık ataması en zor olan bölümlerden birisi elektrik.cünkü cok az olan elektrik kadrolarını doldurmayı bekleyen 8500 tane elektrikelektronikci kpssye giriyor her sınavda ve batıda bi şehire atanması için elektrikcilerin en az 95 alması gerekiyor artık.

dhde herkes devlete girmek için elektrik yazmıştı diyorlardı öyleyse forumdkiler yandı artık hiçbiri giremeyecek...

Elektrik elektronikcilere imza yetkisi mi gelmişti? :) kocaeli elektrikti gaziantep eem den sonraki tercihim

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

memur forumunda mühendis mezunları bölümünde bi sürü konu var elektrik elektronikcilerin gözü aydın , elektrikcilere de cok yazık oldu.yazık elektrik müh yazanlara :) artık ataması en zor olan bölümlerden birisi elektrik.cünkü cok az olan elektrik kadrolarını doldurmayı bekleyen 8500 tane elektrikelektronikci kpssye giriyor her sınavda ve batıda bi şehire atanması için elektrikcilerin en az 95 alması gerekiyor artık.

Elektrik elektronikcilere imza yetkisi mi gelmişti? :) kocaeli elektrikti gaziantep eem den sonraki tercihim

Zaten vardi ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Zaten vardi ki.

Alınmıştı ellerinden

• Arkadaşlar Elektrik mühendisliğinin borusu patladı.Daha önceden Kpss atamalarında yalnızca elektrik mühendisliği mezunu olma şartı aranıyordu.Elektrik-elektronik mühendisleri duruma çok itiraz ettiler ve nihayet atamalarda ikisi beraber yer alıyor

4611-Elektrik ve Elektronik Mühendisliği , Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Dolayısıyla elektrik mühendisliğinin 37 puanla atandığı günleri görmek oldukça zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 24 Ocak 2011; 21:10:18 >
  • murat gülen diye biri vardı burda, ona fena girmiştir bu karar
  • quote:

Orijinalden alıntı: d4ng3r

Dediğim iş garantisi özel sektör içinde geçerlidir. Mezun olanların çoğu özel sektörde çalıştığı için zaten geçen sene 13 kadro boş kaldı. Yani kpss gir hepsini a yada b işaretle sonra bu kadrolardan birine yerleş. Durum bu.

Size emo(elektrik mühendisleri odası) nın yaptığı açıklamayı yazayım.
    2009 YILI EMO MESLEKİ ALANLAR TERCİH REHBERİ

Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMOnun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.
    yazının tamamını burdan okuyabilirsiniz. Burdaki veriler 2009 yılı içindir.

http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2⊆=0

Ki emonun araştırması kamu daki mühendisleri kapsamaz yani bunlar özel sektör içindir, kamuda çalışan mühendisler meslek odalarına başvuramazlar.

O bölümün altında da bilgisayar mühendisliği için şunlar yazıyor

2008 yılı itibarıyla Bilgisayar Mühendisliği Bölümü‘nden mezun olan sayısı 2 bin 500 sınırına dayanmıştır. Son 10 yılda yıllık bazda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezun sayısı 4‘e katlanmıştır. 1998 yılında 622 olan Bilgisayar Mühendisliği mezun sayısı, 2007 yılında 2 bin 174, 2008 yılında da 2 bin 446‘ya ulaşmıştır (kontrol ve bilgisayar, yazılım dahil). Yine aynı şekilde, bilgisayar mühendisliği dışındaki bilişimle ilgili diğer bölüm mezunlarının sayısında da artış olmuştur. Mezunların neredeyse tamamı iş bulabilmektedir.

kendi beceriksizliğin yüzüden iş bulamıyosan bil.müh.ne suç bulma ayrıca ingilizcen de baya iyiymiş

• Gözünü devlete dikmiş bir mühendis kendini geliştirmekten üşenen, çabalamadan para kazanmak isteyen, "ben maaşımı biliyim, haftasonum belli olsun" diyen kişilerdir.. Devlette 2500 ile başlarsın 3000 ile emekli olursun, özel sektörde 1500-2000 ile başlar çok çabalar yönetici falan olursan 8000-9000 kazanırsın. Bilgisayar mühendisliği iş bulamaz diyenler demeye devam etsin bakalım.. "Bilkent ODTÜ boğaziçi vs vs yazarsan iş bulursun" diyenlerin hepsi eski zihniyettir, artık ODTÜlüyüm diyip işe alınmıyorsun.. Örnek isterseniz bankaya alınan elemanların ingilizce seviyeleri çok önemlidir, bu şartı sağlayanlar 1 ay kadar bir deneme süresine girerler mesleğini en iyi bilen işe alınır. tonlarca mezun var işsiz kalan sadece ankara ve izmir dışındaki anadolu üniversiteleri mezunları mı? komik olmayın arkadaşlar işinin hakkını veren her zaman kabul görür, sen odtü'den yatarak bişey bilmeden çıkarsın o zaman piyasanın acımasızlığını görürsün keşke çalışıpta öğrenerek çıksaydım dersin..

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Gözünü devlete dikmiş bir mühendis kendini geliştirmekten üşenen, çabalamadan para kazanmak isteyen, "ben maaşımı biliyim, haftasonum belli olsun" diyen kişilerdir.. Devlette 2500 ile başlarsın 3000 ile emekli olursun, özel sektörde 1500-2000 ile başlar çok çabalar yönetici falan olursan 8000-9000 kazanırsın. Bilgisayar mühendisliği iş bulamaz diyenler demeye devam etsin bakalım.. "Bilkent ODTÜ boğaziçi vs vs yazarsan iş bulursun" diyenlerin hepsi eski zihniyettir, artık ODTÜlüyüm diyip işe alınmıyorsun.. Örnek isterseniz bankaya alınan elemanların ingilizce seviyeleri çok önemlidir, bu şartı sağlayanlar 1 ay kadar bir deneme süresine girerler mesleğini en iyi bilen işe alınır. tonlarca mezun var işsiz kalan sadece ankara ve izmir dışındaki anadolu üniversiteleri mezunları mı? komik olmayın arkadaşlar işinin hakkını veren her zaman kabul görür, sen odtü'den yatarak bişey bilmeden çıkarsın o zaman piyasanın acımasızlığını görürsün keşke çalışıpta öğrenerek çıksaydım dersin..

Katiliyorum hedefi devlet olanlar bu ulkeden gitsin. Bu ulke sizin yuzunuzden bu halde. Devlete gittigimde hicbir isimi dogru duzgun halledemedim.Hersey gecikme ve tembellikle.
    Bilgisayar muh. bankada calismak icin okuduysa onunda isi bitmis.
    Bilmiyorum nasil muhendislersiniz ama boyle hedefler olmamali.
    Microsoft veya apple olmali hedefleriniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Gözünü devlete dikmiş bir mühendis kendini geliştirmekten üşenen, çabalamadan para kazanmak isteyen, "ben maaşımı biliyim, haftasonum belli olsun" diyen kişilerdir.. Devlette 2500 ile başlarsın 3000 ile emekli olursun, özel sektörde 1500-2000 ile başlar çok çabalar yönetici falan olursan 8000-9000 kazanırsın. Bilgisayar mühendisliği iş bulamaz diyenler demeye devam etsin bakalım.. "Bilkent ODTÜ boğaziçi vs vs yazarsan iş bulursun" diyenlerin hepsi eski zihniyettir, artık ODTÜlüyüm diyip işe alınmıyorsun.. Örnek isterseniz bankaya alınan elemanların ingilizce seviyeleri çok önemlidir, bu şartı sağlayanlar 1 ay kadar bir deneme süresine girerler mesleğini en iyi bilen işe alınır. tonlarca mezun var işsiz kalan sadece ankara ve izmir dışındaki anadolu üniversiteleri mezunları mı? komik olmayın arkadaşlar işinin hakkını veren her zaman kabul görür, sen odtü'den yatarak bişey bilmeden çıkarsın o zaman piyasanın acımasızlığını görürsün keşke çalışıpta öğrenerek çıksaydım dersin..

İyide ODTÜ boğaziçinden ingilzice bilmeden çıkamazsın ki, onun için burdan çıkan mezunlar çok rağbet görüyor.

• Boğaziçi çıkışlıların çok rağbet gördüğü bi kesin Bu konuda belki haklı olabilirsin tam olarak bilemiyorum orda eğitim tüm bölümlerde %100 ing ama arkadaşım Marmara makine mühendisliğinde okuyor %100 ing orasıda ama ders anlatımı ilk 1 aydan sonra türkçe olmuş artık sadece raporlar ingilizce yazılıyormuş. rapor yazmak içinde ortalama bir ing yeterli oluyor. Bende İÜ'deyim ingilizce olan derslerimiz var ancak hocalar türkçe anlatıyor çoğunlukla... ODTÜ'de böyle olmayabilir bilmiyorum ama sanırım böyle olan bir çok yer var.. İşin özü ingilizceyi ve mesleğimizi çok iyi bilmemiz gerek.. ikisinden 1i olmayınca her zaman bir eksiklik iş hayatınızda baş gösteriyo
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.