Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Orijinalden alıntı: buraks122

quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

Mühendis maaşları yine iyi , doktorların durum şu; 6 sene oku üstüne tus kazan asistan dr. ol 2 günde bir nöbet tut , itin götüne sokul sonra devlet sana 1.700 tl maaşı uygun görsün .

Döner sermaye olayını hesaba katmıyorsun heralde?

Asistan doktor suan Duzce üniversitesinde ortalama 450 lira doner alıyor ve bakan azaltacağını söylüyor nöbetler falan hersey dahil 2200 lira oluyor asistan maaşları

olsun hocam orda öğrencisin bi yerde, asistanlığı bitirince gerçek paranı kazanmaya başlayacaksın.
    bu 1700 dediğin sadece 4 yıllık.

Sonrasında ne kadar kazanmayı hayal ediyorsunuz açıkcası merak ediyorum

• quote:

Sekreterden bile az alacaksın sürüm sürüm sürünecek köle olacaksın işverenler seni kanırta kanırta çalıştıracak ki tabi eğer güzel bir torpille bu işi bulabilirsen. Hadi kolay gelsin

Bu cevap bana mı acaba Bu kadar sert cevap beklemiyordum açıkçası biraz sakin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Tercüman ol, aylık evde is yerine gitmeden yatarak 5.000-6.000 kazanırsın, ama yatmiycam calisicam dersen 3 gün full calisip 9-10000 arası kazanırsın.

İyki mühendis olmamısim

HHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Bu paraları kazanan tercüman ilk %1 lik dilim içinde simültane yapanlar.....

Simultane yapmana gerek yok, ben yeminli bile değilim sadece iyi bir reklam gerekir , Simultane den nefret ederim yatarak kazanmayı severim
  • Arkadaşlar inşaat okumayı düşünüyorum . Maaş durumu nedir ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mühendis maaşları yine iyi , doktorların durum şu; 6 sene oku üstüne tus kazan asistan dr. ol 2 günde bir nöbet tut , itin götüne sokul sonra devlet sana 1.700 tl maaşı uygun görsün .

Asistan doktor suan Duzce üniversitesinde ortalama 450 lira doner alıyor ve bakan azaltacağını söylüyor nöbetler falan hersey dahil 2200 lira oluyor asistan maaşları

olsun hocam orda öğrencisin bi yerde, asistanlığı bitirince gerçek paranı kazanmaya başlayacaksın.

Hayırlısıyla 10 bin üstünden başlarız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

:)) Piyasada 10 bin üstüne çalışan kaç tane yeni uzman var bir gosterebilirmisin?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzozan -- 20 Aralık 2020; 23:18:39 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

:)) Piyasada 10 bin üstüne çalışan kaç tane yeni uzman var bir gosterebilirmisin?

Aynen, uzman olunca 6 bin-7 bin alırsın 10bin+ artık hayal.

• valla ben izmitte bi fabrikada endüstri mühendisi olarak çalışıyorum, büyük uluslararası kurumsal bir firma araplara ait. aldığım para 1200 tl o da müdürün kazığına gecenin körüne ya da sabaha kadar çalışırız fazla mesai alamayız, sabah 5 dakka geç geliriz bıdı bıdı. kompleksli tipler falan. yok tahta yaptırmış niye plan oraya yazılmıyomuş... adama excel gönderiyorum yok tahta da tahta ben tahtamı isterim diye tutturuyor koca yönetim kurulundaki adam anlamıyorumki. diğer çalışanlar desen hep eskiden kalma lise mezunu tipler, anlamaz etmez, yeni fikirleri dinlemez. ben ve benim gibi 3-5 kişi ile 200 kişiye laf anlatmaya çalışıyoruz.

ankaradan kaçıyım diye buraya geldim, burdan kaçmak için askere erken sevk verdim, 2 ay daha sabredip kurtulacağım inşallah. geröçi burdaki rahatlığıda bulamam hiç bir yerde iş ortamı olarak ama insan okuyupta mesleğini yapamadan angaryalarla devam edince çekilmiyor, beğenmemezlik değil. tek derdim 2-3 ay daha sabredip tazminatımı alıp öyle gitmek askere.

mühendislik falanda geçtim, askerden sonra komple sektör değişikliğine gidip pilotluk okuluna gideceğim, başlarım mühendisliğine de üretimine de saçma sapan tipler...

edit: çok içim dolmuş patlamasın içimde. bu fazla mesai almama konusu beyaz yaka olduğumuz için. beyazız ya eşşeğiz biz. beyazlar içinde fazla mesai almayan tek grubuz aslında planlama olarak. gerisi yardırıyor mesaiyi, adam utanmasa normal mesaisini fazla olarak yazacak. 36 saat fazlam var ücretini alamıyorum izin olarak yiyorum bende kıllık olsun. ayrıca kalite bölümü dedi öneri yazın öneri yazın... yıllık 6000TL kar ettiren ufak bir düzeltme önerisi yazdım. tam cumhuriyeti beklerken işçinin teki yıllık 1000TL(ki bu adamlar az alıyolar gözükselerde fazla mesai aldıkları için maaşları bizim neredeyse 2-5 katımız oluyor, hemde aynı süre çalışmaya) kar ettirdi diye altını kaptı. oha artık dedim yuh, bana gelen sebep "beyaz yakaya yok!!!", ulan o zaman neden öneri yaz diyosun. valla bıktım burdan çalışmıyorum hiç, gördüğünüz üzere forumda takılıyorum. hatta o kadar boş vakit nasıl doldurulacak diye stumbleupon kullanıyorum artık ve de sürekli download var.

özel sektör yukarıdada dendiği gibi patronun çiftliği nereye sürerse sürüyor, ekstra kazandığın hakkı vermezken 3 dakkanın hesabını tutup maaştan kesiyor. daha da gelip "saatle mi para veriyoruz size?" gibi salak saçma laflar ediyorlar. (bu beyefendi ona yaman buna yamanla 10 yılda yönetim kadrosuna çıkmış tahta takıntılı kişi oluyor, dünyadan bi haber)

ayrıca şunu belirteyim, bende torpilliyim burda, hatta çok sağlam şekilde grubun fabrika başındaki kişisi ve babam sayesinde. ama gelin görün sadece torpille olmuyor, insan kalitesi düşük, etik değerler sıfır, cahillik diz boyu ise önünüz tıkanıyor, bir çok şey isteniyor, getirdiğiniz fikirler işleme alınmıyor vs...

bırakın okumayın mühendislik falan atın çöpe gitsin çaycı olun günlük bahşişlerle 100 tl kazanırsınız ki ayda 2500 tl yi bulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 12 Ocak 2011; 8:57:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

valla ben izmitte bi fabrikada endüstri mühendisi olarak çalışıyorum, büyük uluslararası kurumsal bir firma araplara ait. aldığım para 1200 tl o da müdürün kazığına gecenin körüne ya da sabaha kadar çalışırız fazla mesai alamayız, sabah 5 dakka geç geliriz bıdı bıdı. kompleksli tipler falan. yok tahta yaptırmış niye plan oraya yazılmıyomuş... adama excel gönderiyorum yok tahta da tahta ben tahtamı isterim diye tutturuyor koca yönetim kurulundaki adam anlamıyorumki. diğer çalışanlar desen hep eskiden kalma lise mezunu tipler, anlamaz etmez, yeni fikirleri dinlemez. ben ve benim gibi 3-5 kişi ile 200 kişiye laf anlatmaya çalışıyoruz.

ankaradan kaçıyım diye buraya geldim, burdan kaçmak için askere erken sevk verdim, 2 ay daha sabredip kurtulacağım inşallah. geröçi burdaki rahatlığıda bulamam hiç bir yerde iş ortamı olarak ama insan okuyupta mesleğini yapamadan angaryalarla devam edince çekilmiyor, beğenmemezlik değil. tek derdim 2-3 ay daha sabredip tazminatımı alıp öyle gitmek askere.

mühendislik falanda geçtim, askerden sonra komple sektör değişikliğine gidip pilotluk okuluna gideceğim, başlarım mühendisliğine de üretimine de saçma sapan tipler...

1200 mu?Gercekten cok dusukmus arkadasim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

valla ben izmitte bi fabrikada endüstri mühendisi olarak çalışıyorum, büyük uluslararası kurumsal bir firma araplara ait. aldığım para 1200 tl o da müdürün kazığına gecenin körüne ya da sabaha kadar çalışırız fazla mesai alamayız, sabah 5 dakka geç geliriz bıdı bıdı. kompleksli tipler falan. yok tahta yaptırmış niye plan oraya yazılmıyomuş... adama excel gönderiyorum yok tahta da tahta ben tahtamı isterim diye tutturuyor koca yönetim kurulundaki adam anlamıyorumki. diğer çalışanlar desen hep eskiden kalma lise mezunu tipler, anlamaz etmez, yeni fikirleri dinlemez. ben ve benim gibi 3-5 kişi ile 200 kişiye laf anlatmaya çalışıyoruz.

1200 mu?Gercekten cok dusukmus arkadasim.

ankarada ailemin yanında yaşasam o para gayet güzel yeterdi de, burda tek başıma sıkıntı oluyor, kirayı babaya ödetmek zaten ayrı bir sıkıntı, çalışan kişi için.

ama sonuçta askerlik yoktu ve de yeni mezundum, iş olsun diye girdim bi manyaklık yapıp. illaki iyi olmuştur ama yoruldum valla...

• quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

Yıldız Teknik inş müh mezunuyum
    toplam 1.5 sene tecrübem var
    ingiltere de yüksek lisans yaptım
    haftada 6 gün sabah 9 akşam 7 çalışıyorum
    2000 lira alıyorum + öğle yemeği

acaip bezdim

sen bunu her yerde söyleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: pancar_motoru

quote:

acaip bezdim

sen bunu her yerde söyleme

Bence her yerde söylesin. Arkadaş Yıldız Teknik mezunu, İngiltere yükseklisansı var, iş tecrübesi var. Üstelik haftada 6 gün çalışıyor. 2 bin lira bence de şikayet edilesi bir miktar. Lütfen kimse çıkıp Türkiye şartlarında bu paralar şöyle böyle falan filan demesin. Kurum ya da kişileri küçümsemek gibi algılanmasın lütfen ancak anadoludan herhangi bir x üniversitesinden zar zor mezun olup küçük çaplı şirketlerde 1000-1200 lira civarı çalışan mühendislerle bu arkadaş gibi mühendisleri karıştırmamak gerek.

• quote:

acaip bezdim

Berbat bı durum
  • ben ktu makıne muh okuyorum. herkez her telden cvp verıyor. hayattan ornekler cok can sıkıcı . ALLAH sonumuzu hayır etsin.
  • quote:

acaip bezdim

Hayatımızın acı gerçekleri bunlar.Ama mühendislerin genelde yaptığı işe görede değişir ama Mühendisler biraz süründükten sonra kendilerinide geliştirirse yüksek sıçrama yapabilirler.İnşallah sende başarırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reLo

quote:

acaip bezdim

Hayatımızın acı gerçekleri bunlar.Ama mühendislerin genelde yaptığı işe görede değişir ama Mühendisler biraz süründükten sonra kendilerinide geliştirirse yüksek sıçrama yapabilirler.İnşallah sende başarırsın.

abi adam ingiliterede master yapmis tamam da gidip insaat ustune masteri yapmis, akademik istiyorsan insaat ustune yaparsin, adamin yapacagi ekonomi, isletme, endustri muh. o tarz bir master olacakti, ondan sonra iyi firmalara girmeye calisip bu insaat olayini unutacakti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: reLo

quote:

acaip bezdim

abi adam ingiliterede master yapmis tamam da gidip insaat ustune masteri yapmis, akademik istiyorsan insaat ustune yaparsin, adamin yapacagi ekonomi, isletme, endustri muh. o tarz bir master olacakti, ondan sonra iyi firmalara girmeye calisip bu insaat olayini unutacakti.

Mühendislerin hayatı genelde ilk 2 sene işi öğrenmek ve tabikide sürünmek kısmıyla geçiyor.Daha sonra kendini geliştirmesiyle orantılı olarak başka bir firmada daha üst seviyede işine devam eder vs..

• İnşaat mühendisiyim iyi bir kamu kuruluşunda 2500 TL maaşla çalışıyorum. + lojman var.

İş fırsatı çok inşaat sektöründe. KPSS den çok düşük puan alıp devlete giremeyip kendi bürosunu kurup da şimdi aylık kazancı 10+ bin TL olan çook arkadaşım var. Tercih meselesi.

Kamu personeli olunca daha düzenli tertipli bir işiniz olur. Gelecek endişeniz pek olmaz. haftasonu çalışmazsınız akşam 17:00 de özgürsünüz. Hayat kaliteniz oldukça yüksektir yani.

Tabi iş sorumluluğu özel sektördekinden daha fazla. Yeri gelir dudak uçuklatan paralara malolan işlerle ilgili hayati kararlar verirsiniz. Ama devlet arkanızdadır kolay kolay bişey olmaz. Olursa da istisnai bir durumdur. Kendine güvenen biri devlette mutlu olur. Yükselme şansı da var. Padişah gibi olan müdürlük pozisyonları var devlette. Hem de görevde yükselme sınavla oluyor. Torpil baya azaldı eskiye göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkvan -- 2 Şubat 2011; 10:06:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: //GTR-S

quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

Orijinalden alıntı: sawfor3

quote:

Orijinalden alıntı: //GTR-S

elektrik elektronik yaratıcı, birşeyler geliştirmeyi seven bir adam için en uygun mesleklerden biridir...çalışma sahası çok geniştir..açıkta kalma diye bi derdiniz olmaz çünkü siz üniversitedeyken firmalar sizi takip etmeye başlar..internete bakarsanız elektrik elektronik müh. aranıyor ilanlarının sayısı 3'ü geçmez...çünkü bütün elektrik elektronik müh. takip edilip seçilir , iş teklif edilir.....amerkaya master için gidersin üniversite bitince ingilizcende iyiyse burada en aşağı 2000-2500$ la işe başlarsın 2-3 seneye kalmadan çığ gibi olur maaşın..ama bu meslekte önemli olan yaratıcılıktır....ülkemizde aselsan,tai havelsan , gate elektronik gibi üst düzey elktronik şirketlerinde çalışma fırsatını bulursan toplumda birinci sınıf insan olursun..ne sırtın yere gelir ne de sülalen aç-açıkta kalır...

kimsenin kimseyi takip ettiği yok yanlış bilgi vermeyelim

keşke her şey bu kadar güzel olsaydı dimi
    lay lay lom diye yaşardık ama kutlanası bir hayal dünyası var arkadaşın hakkını vermek lazım

sanırım anlatamadım ya da konuyu tam bilmiyorsunuz....
    üniversitelerin mühendislik-tıp-mimarlık gibi üst düzey bölümlerindeki çalışkan , not ortalaması yüksek ve proje konusunda üretken öğrecileri takip ederler....haytaları niye takip etsinler ki

Kim takip ediyor yahu?Adamların işi gücü yok ortalaması yüksek öğrencileri mi takip edecekler?
    İyi şirketlerin insan kaynaklarında dağ gibi dosyalarda cv dolu bunları halledip üniversite öğrencilerinin peşinden mi koşacaklar?

yav yine kendimi tutamadım yazayım dedim. gts nikli arkadaş sanırım daha yeni 1. sınıfa başlamış ama okulu bitirip iş hayatına atılanla ben daha iyi bilirim yarışına giriyor. adam tam hayal dünyasına dalmış. 1. sınıf olduğu için normaldir aslında, biz de biraz böyleydik. bitirince anlar hanyayı konyayı.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.