Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Istanbulda bir firmada staj yapıyorum (Uzun Dönem Staj 10 aylık). Şirket ihtiyaçları doğrultusunda sistem analizi, ve tasarımı, program, web uygulaması yapıyorum. (Html, Css, JQuery, Unified Modelling Language (UML), ASP.NET, C#, Java, SQL vs vs kullanıyorum)

Staj olmasına rağmen 900TL + Yol + Yemek + Sınırsız içecek

Kısaca olay kendini geliştirmeye bağlı, 2nci sınıfda millet object ile classı birbirinden ayıramıyor .
  • Konuya şöyle bir göz gezdirdim. Görünüşe göre inşaatçılar işlerinden diğerlerine göre daha memnun. Benim de inşaata geçme gibi bir fırsatım olacak sene sonunda bakalım ama geçsem mi daha iyi olur yoksa haritaya devam etsem mi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 2 Şubat 2011; 16:28:12 >
  • Mühendislik düşünüyordum konuya girince oha dedim resmen.
  • Arkadaşlar, dualarınızı esirgemeyin lütfen.. Stanford Üniversitesi başvurumun açıklanmasına çok az kaldı Eğer her şey yolunda giderse hepinize tüm detaylarıyla yaşadığım her şeyi anlatacağım

Konuyu başından beri takip edenler beni tanır Başvuruyu bile tamamlamak tam anlamıyla bir işkenceydi. Çok fazla soru soruyorlar

https://store.donanimhaber.com/d4/64/29/d46429456804bca90c71c5ced74ddc2c.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 2 Şubat 2011; 17:44:24 >

• İçim daraldı ya. Memurluk en iyisi galiba Zamanında önümüz kapalıydı zorlamadık fazla. Sonradan okumakda daha zor arkadaş
  • beyler izmirde otomotiv sektöründeyim, 3 yıllık tecrübem var ve üretim şefiyim. metalurji mühendisiyim net aylığım 2500 TL, kocaeli'de büyük bir firmadan çağırdılar, o tarafta ücret aralığı nedir ? 3000 TL üzerine çıkar mı ?
  • up
  • up diyelim

Yeni mezunum, elekrik-elektronik mühendisiyim. Özel bir kurumda sistem uzmanı olarak net 1800 ile başlayacağım.

Umarım herkes istediği işi bulur, çalışır, kendini geliştirir ve daha iyi şartlarda yaşar
  • Mühendisim.

Aylık 5400 TL alıyorum.

İzmir tarafından çağırdılar. Büyük bir şirket. Ücret ararlığı nedir sizce? 8 bin üzerine çıkar mı?
  • Geyik bir yana.

ODTÜ den mezun oldum. Oranın piyasasını söyleyeyim.

Yeni işe başalıyorsan, genel eğilim olarak 1000-1500 aralığında bir şeyler alıniıyor. Pek tabi ki daha yüksek rakamlarla işe başlayanlar da var, ama dediğim gibi, hem nadirdir, hem de çok yoğun çalışmak zorunda kalıyor bu arkadaşlar.

Ha birde, iş bulmak da ayrı bir sıkıntı. Maaş konuşmaya gelene kadar, iş bulması var birde...
  • Bitirdiğiniz okulun önemi yok önemli olan hangi şirkette çalıştığınız. Örneğin Turk Telekom'da yeni başlayan bilgisayar mühendisi 2200, uzman mühendis 3000 alıyor. Garanti Bankası'nda yeni başlayan bilgisayar mühendisi 2400, uzman mühendis 3500 alıyor. Bu kurumlarda itü, odtü, bilkent, ege, ankara, istanbul her üniversiteden adam var ama maaşlarda fark yok.
  • Bitirdiğin okulun önemi var hocam.

Olmaz olur mu? İş ilanlarına bir bak istersen, bir kısmı, belirli üniversiteyi belirtir sadece... Ya da mülakata gidersiniz, belli başlı üniversiteler orada şrank diye sizi işe aldırır.

Biraz mülakata girerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız.

Başka üniversiteden kimse girmez demiyorum ama, bir ODTÜ nün iş bulma ve para kazanma oranı, genel ortalamanın oldukça üzerindedir.
  • quote:

Afedersin ama yavaş başla.Eskisi kadar çok kazanmıyor doktorlar.Tecrübeli uzman doktorlar eskiden 10+ alırken şimdi 5-7 arası alıyorlar.10 bin lirayla başlamak zor biraz

Ayrıca doktorlukta sınırların oluyor her yönden.Mühendislik sürekli bir gelişim içinde,burada sınır hayalgücün oluyor.Ayrıca maaş konusuna gelirsek kendi işini kurmadığını düşünürsek mühendislikte CEO'luğa kadar yükselebilirsin

7 binle başlayalım hocam, 6 binle başlayalım, dert mi?
  • vallahi dil biliyorsan ve uyum sağlarsan en iyisi yurtdışı arkadaş.
    inş mühendislerinin yurdışındaki durumu nedir, özellikle ingilizce konuşulan ülkelerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öglena -- 11 Mart 2011; 18:09:11 >
  • atatürk üni inşaat müh yeni mezunum.askerlik yaptım.maaş 1900+masraflar.iş bulurken zorlanmadım torpilimde yoktu.girdiğim ikinci firma bu.ingilizcem iyi.şimdi yurtdışı takip ediyorum.
    15 günde bir izin var.akşam 6 da paydos.onun dışında işim olursa ayrılıyorum.şantiye de çalışıyorum.işe başlamadan önce nasıl yaparız diyordum ama başladıktan sonra mesleğimi daha çok sevdim.

burada yazan olumsuzlukların çoğuna inanmıyorum.yaşadım gördüm.öyle sekreterden az maaş, ezilme felan söz konusu değil.
  • özelde işe başla görürüsün ozaman maaşı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Arkadaşlar şu anda fen lisesinde okuyorum ve makine mühendisi olup araba fabrikalarında çalışmak,
    yeni tasarımlar yapmak (Tasarım dedim diye hemen tasarımcılık demeyin. Teknik anlamda.) istiyorum.
    Diyelim ki ben İTÜ makineden mezun oldum ve İstanbul' da -atıyorum- Renault fabrikasında işe başladım.
    Başlangıç maaşım ve kendimi geliştirirsem 5-10 sene içindeki maaşım nasıl olur?
    Bir akrabam Bursa Fiat fabrikasında çalışıyor makine mühendisi olarak. Ve 3000 TL civarı maaşı var eğer yanılmıyorsam. (Kaç senedir meslekte olduğunu bilmiyorum.)
    Teşekkür ederim.

İTÜ' de bu yaz ortalaması iyi olan (sadece makina) öğrencilerinin bir kısmı TOYOTA' da staj yapacak. Hem de ücretli.
    Otomotiv dalını seçersen maaşın gayet iyi olur, başlangıç için 2000 civarı eğer tecrübesizsen, sonuçta ülkemizde motorlu taşıt üreten bir çok fabrika var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 11 Mart 2011; 18:52:16 >

• Up arkadaşlar Up konuyu başından beri okuyorum böyle zevkli konu hortlatılmazda ne yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Bitirdiğin okulun önemi var hocam.

Olmaz olur mu? İş ilanlarına bir bak istersen, bir kısmı, belirli üniversiteyi belirtir sadece... Ya da mülakata gidersiniz, belli başlı üniversiteler orada şrank diye sizi işe aldırır.

Biraz mülakata girerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız.

Başka üniversiteden kimse girmez demiyorum ama, bir ODTÜ nün iş bulma ve para kazanma oranı, genel ortalamanın oldukça üzerindedir.

hoca referansı kadar işe sokturan başka bişey yok bence eğer hoca bulunduğu sektörde tacrübeli ve emek sahibi ise işverenler bu hocalarla iletişim haline oluyor . hocalar ile iyi geçinin gözlerine girin yeteneklerinizi onlara gösterin . özellikle lab derslerinde .

referans çok önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Arkadaşlar şu anda fen lisesinde okuyorum ve makine mühendisi olup araba fabrikalarında çalışmak,
    yeni tasarımlar yapmak (Tasarım dedim diye hemen tasarımcılık demeyin. Teknik anlamda.) istiyorum.
    Diyelim ki ben İTÜ makineden mezun oldum ve İstanbul' da -atıyorum- Renault fabrikasında işe başladım.
    Başlangıç maaşım ve kendimi geliştirirsem 5-10 sene içindeki maaşım nasıl olur?
    Bir akrabam Bursa Fiat fabrikasında çalışıyor makine mühendisi olarak. Ve 3000 TL civarı maaşı var eğer yanılmıyorsam. (Kaç senedir meslekte olduğunu bilmiyorum.)
    Teşekkür ederim.

Otomobil fabrikalarında çalışmak istiyorsan yaz stajlarını otomobil fabrikalarında yapman lazım.Maaşlar 2 bin ve üstü şeklindedir Ürün geliştirme,Ar-Ge ortalama 3-5 bin arası.Gerçi hep diyorum mühendis maaşları bellidir ülkemizde 2-5 bin arası.Yukarı ve aşağısı istisnai durumlardır.Mühendis olarak belli bir maaşta kalırsın daha yükseltmek istersen yönetici(müdür,direktör vs) olman lazım veya satışçı isen yüksek cirolar yapman senin gibi tasarımcı vs olmak istiyorsan da ortaya para kazandıracak ürün koymalısın.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.