Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@rvelous

ne kadar aldıkları hakkında pek bir bilgim yok ama asgari ücreti kabul edenlerin Allah belasını versin, hatta öyle bir versin ki yatalak, kör, sağır, dilsiz olsun, sokakta donarak gebersin. o herifler yüzünden işverenler komik teklifleri adamın gözüne sokuyorlar..

Çok yerinde ve haklı bir tespit olmuş.Asgari ücreti kabul eden yeni başlamış da olsa mühendislere gerçekten çok fazla kızıyorum.Oysa MMO nun belirlediği mühendisler için asgari ücrette belliyken, gidip 700 tlyi kabul etmek çok çok saçma geliyor bana da.Kimse açlıktan ölmez, böyle yaparak işletmecilerin bizlere komik teklif vermelerine olanak tanıyoruz.

• Bu sene tercih yapıcam.Düşündüğüm meslekler çevre müh., cevher hazırlama müh., inşaat müh., gıda müh.,
    412 yıldız teknik çevre müh.
    400 İtü cevher hazırlama
    404 Balıkesir inşaat müh.
    düşündüklerim.
    Mezun olduktan sonra haliyle iyi maaş almak istiyorum.İngilizcem yeni mezun olmama rağmen çok iyi.Açıkçası çevre müh. yıldız dan başka yerde okumak istemiyorum.inşaat ta balıkesir olur gibi duruyor.yıldız çevre den mezun olursam alabileceğim maaş ne kadardır tahmini?+Yurtdışı ne kadar onu da merak ediyorum çünkü yurtdışında yaşamak gibi bir hedefim/tercihim var...
    Balıkesir isnşaata girip mezun olursam(Dereceyle).İş bulup iş dünyasında kısa zamanda yükselmeyi başarabilir miyimTabi bu bana da bağlı ama sonuçta ön yargı olabilir diye düşünüyorum üniversiteden dolayı...
    Sonuç olarak sizce yıldız teknik çevre müh. mi yoksa balıkesir inşaat mı gelecekte bana daha çok kapı açıp hayatımı kolaylaştırır..
    Yıldız teknik çevre müh. mezun olursam tahmini alabileceğim maaş ne kadar olur 5 sene sonunda..Cevaplarınız/ yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Bazı üniversitelerin teknoloji fakülteleri var ve puanları düşük onlar ne demek?

• bence çevre mühendisliği seçme,

inşaat
    makine
    elektrik elektronik

bana göre türkiyede parasız kalması imkansız mühendislikler.

bu 3ü dışında, iş bakımından ilk başlarda sıkıntı çekersin. eğer önceden planın yoksa. tabii ki diğer mühendisliklerde de iyi para kazanırsın ama kendini zorlaman lazım.

gidip 4 sene çevre müh okuyupta diplomanı benzin istasyonuna vermek zorunda kalma.

ben gıda mühendisiyim.
  • gençlere tavsiyem bilgisayar veya elektronik müh tercih edin.işsiz kalmanız çok zor.ilk başta az kazanırsınız ama deneyim kazandıkça maaşınız artar.çok astronomik ücretler beklemeyin tabi.
  • bende 3.sınıfa geçtim bu sene bilg müh. programlama adına sadece c++ ve java gördük.onları da orta düzeyli öğrendim.şu an staj yapıyorum ve staj yerimde okulla ilgili en ufak benzerlik yok programlama açısından.kendi programlarını kullanıyorlar buradakiler.sql öğrenmenin şart oldugunu söylediler.mezun olunca ne yaparız hiç bilmiyorum..herşeyin hayırlısı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadlyMajesty

Bu sene tercih yapıcam.Düşündüğüm meslekler çevre müh., cevher hazırlama müh., inşaat müh., gıda müh.,
    412 yıldız teknik çevre müh.
    400 İtü cevher hazırlama
    404 Balıkesir inşaat müh.
    düşündüklerim.
    Mezun olduktan sonra haliyle iyi maaş almak istiyorum.İngilizcem yeni mezun olmama rağmen çok iyi.Açıkçası çevre müh. yıldız dan başka yerde okumak istemiyorum.inşaat ta balıkesir olur gibi duruyor.yıldız çevre den mezun olursam alabileceğim maaş ne kadardır tahmini?+Yurtdışı ne kadar onu da merak ediyorum çünkü yurtdışında yaşamak gibi bir hedefim/tercihim var...
    Balıkesir isnşaata girip mezun olursam(Dereceyle).İş bulup iş dünyasında kısa zamanda yükselmeyi başarabilir miyimTabi bu bana da bağlı ama sonuçta ön yargı olabilir diye düşünüyorum üniversiteden dolayı...
    Sonuç olarak sizce yıldız teknik çevre müh. mi yoksa balıkesir inşaat mı gelecekte bana daha çok kapı açıp hayatımı kolaylaştırır..
    Yıldız teknik çevre müh. mezun olursam tahmini alabileceğim maaş ne kadar olur 5 sene sonunda..Cevaplarınız/ yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Bazı üniversitelerin teknoloji fakülteleri var ve puanları düşük onlar ne demek?

Teknik liseden gelenlerin ağzına bir parmak bal çalmak için uydurulmuş tamamen gereksiz yerler. Mühendis yetkisine sahip olmuyorlar. Lüzumsuz dediğim gibi.

Ne kadar YTÜ olsa da çevre mühendisliğinin çalışma alanı kısıtlı bence. Ülkemizin nüfusu genç. Bu da demektir ki inşaat sektörü daha çok iş yapar. Bir de işe girerken dereceye pek bakmıyorlar. Daha doğrusu ortalamayı da çok kaale almıyorlar. Eğer ortalamanızdan dolayı işe alırken eledik diyorlarsa, bilin ki bu bahanedir. Başka bir şeyinizi beğenmemişlerdir. Kılıfı da bu olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: lllMyXoMalll

bence çevre mühendisliği seçme,

inşaat
    makine
    elektrik elektronik

bana göre türkiyede parasız kalması imkansız mühendislikler.

bu 3ü dışında, iş bakımından ilk başlarda sıkıntı çekersin. eğer önceden planın yoksa. tabii ki diğer mühendisliklerde de iyi para kazanırsın ama kendini zorlaman lazım.

gidip 4 sene çevre müh okuyupta diplomanı benzin istasyonuna vermek zorunda kalma.

ben gıda mühendisiyim.

cevre mu braz daha arastirmani oneririm
  • Yurtdışında makina mühendisliği iş imkanları nasıldır?
    Amerika'da şartlar nasıldır?Araştıran soruşturan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 15 Temmuz 2011; 14:14:56 >
  • mesajım bulunsun
  • ben de bu sene sınava girdim ve mühendislik alanında tercih yapmayı düşünüyorum.Hedefim Bilkent elektronikti ama muhtemelen bilkent makineye gidicem.540 civarı puan bekliyorum lys'den.Okurdan bilkent+devletten burs alıcam öğrenciyken aylık ortama 1000tl burs gelirim olcak.Yurtdışında master yapmayı düşünüyorum en büyük hayallerinden biri bu ve yapabilirsem yurtdışında kalmak orda çalışmak istiyorum.Gayette geleceğimin olduğuna inanıyorum ve maaş konusunda sıkıntı yasayacagimi sanmıyorum.öğrenciyken 1000lira para alıpta ise başlayınca 1500le başlayacağımıda sanmıyorum.
    Kısaca hocam eğer iyi bi okulda iyi bir mühendislik kazanırsan odtü bilkent boğaziçi bu konuda çok iyi mesela bu yerlerin iyi mühendisliklerinden mezun
    olursan ortalamanda sağlamsa ne iş derdin ne maaş derdin olur parayı kırarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik-elektronik son sınıfım. 10dan fazla mezun arkadaşımdan iş bulamayan yok. Hepsi de değişik yerlerde 1700-1900 arası başlıyorlar genelde.2-3 yılda bunu ikiye katlayan da yerinde sayan da.

Ama şunu belirtmeliyim. Araştırmacı ve iş bitirici çalışkan birisi değilseniz çok zorlanırsınız. Okul bir şekilde biter ama iyi bir mühendis iyi bir araştırmacı olmalı. Ödevleri fasondan yapan, sınavdan sınava çalışıp pek araştırmayı sevmeyen kişiler zorlanır.
  • Uplayalım.
    Endüstri mühendisleri ne kadar alıyor, bildiğiniz örnekleri paylaşırsanız çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingdom_of_Salvation

ben de bu sene sınava girdim ve mühendislik alanında tercih yapmayı düşünüyorum.Hedefim Bilkent elektronikti ama muhtemelen bilkent makineye gidicem.540 civarı puan bekliyorum lys'den.Okurdan bilkent+devletten burs alıcam öğrenciyken aylık ortama 1000tl burs gelirim olcak.Yurtdışında master yapmayı düşünüyorum en büyük hayallerinden biri bu ve yapabilirsem yurtdışında kalmak orda çalışmak istiyorum.Gayette geleceğimin olduğuna inanıyorum ve maaş konusunda sıkıntı yasayacagimi sanmıyorum.öğrenciyken 1000lira para alıpta ise başlayınca 1500le başlayacağımıda sanmıyorum.
    Kısaca hocam eğer iyi bi okulda iyi bir mühendislik kazanırsan odtü bilkent boğaziçi bu konuda çok iyi mesela bu yerlerin iyi mühendisliklerinden mezun

klasik mühendis adayı özgüveni......hemde makine.......bu devirde mekatronik,otomotiv,elk-elo,elo -hab hariç.....çok iyi yerlere gelmen için çok sivri ve çalışkan olman laızm.....senin dediğin gibi 3000 5000 le başlayan müh yok dostm.....

şu ana kadar stajlardahil 6 büyük firma gördüm.....bunların içinde textil,haberleşme,otomobil vs alanda türkiyenin en iyileri de var...piyasayı görsen mühendis olmaktan bi an önce vazgeçersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen.(WFI).dary -- 18 Temmuz 2011; 10:33:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Elektrik-elektronik son sınıfım. 10dan fazla mezun arkadaşımdan iş bulamayan yok. Hepsi de değişik yerlerde 1700-1900 arası başlıyorlar genelde.2-3 yılda bunu ikiye katlayan da yerinde sayan da.

Ama şunu belirtmeliyim. Araştırmacı ve iş bitirici çalışkan birisi değilseniz çok zorlanırsınız. Okul bir şekilde biter ama iyi bir mühendis iyi bir araştırmacı olmalı. Ödevleri fasondan yapan, sınavdan sınava çalışıp pek araştırmayı sevmeyen kişiler zorlanır.

Hangi üni mezunu arkdaşların
  • Amerika'da 10,000-16,000 TL arasinda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baharat

quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Arkadaşlar şu anda fen lisesinde okuyorum ve makine mühendisi olup araba fabrikalarında çalışmak,
    yeni tasarımlar yapmak (Tasarım dedim diye hemen tasarımcılık demeyin. Teknik anlamda.) istiyorum.
    Diyelim ki ben İTÜ makineden mezun oldum ve İstanbul' da -atıyorum- Renault fabrikasında işe başladım.
    Başlangıç maaşım ve kendimi geliştirirsem 5-10 sene içindeki maaşım nasıl olur?
    Bir akrabam Bursa Fiat fabrikasında çalışıyor makine mühendisi olarak. Ve 3000 TL civarı maaşı var eğer yanılmıyorsam. (Kaç senedir meslekte olduğunu bilmiyorum.)
    Teşekkür ederim.

Niye otomotiv değil de makine?

Hacettepe olursa otomotiv de olur.
    Ama makine kadar yaygın değil. Ve iş anlamında da daha kapsamlı makine mühendisliği.
    Bu arada ben -daha önceki mesajda belirtmemişim- ancak ben yeteri kadar birikim yaptıktan sonra kendime bir garaj açmak istiyorum.
    Yeni nesil arabalar, elektrikli arabalar, tamir, modifiye vb.
    Bu tip bir garaj için ne kadar birikim gerekir.
    Eğer biliyorsanız Amerika' da Ryan adında bir adam var. West - Coast Customs isimli garajı var.

West Coast Customs'da mühendislik yapılmıyor. Teknisyenler araçları modifiye ediyorlar. Yani 2.0 motoru mühendislik ile değiştirip 4.0 yapmyorlar(Örnektir).

@TS_lazo
    Almanya'da makine mühendisi olarak devam etmeni öneririm. 5-10 sene deneyim kazandıktan sonra Türkiye'ye dönersin. O zaman iyi bir mevkide, iyi bir maaşla başlarsın. Ayrıca Almanya'da makine mühendislerinin 5000€'dan fazla kazanmaları gerekiyor. Örneğin Belçika'da bir mühendis 3000€ kadarla başlar. 5-10 sene aralığında maaşı 5000€'ya çıkar. Üstüne devam edenlerde iş ilanların görülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingdom_of_Salvation

ben de bu sene sınava girdim ve mühendislik alanında tercih yapmayı düşünüyorum.Hedefim Bilkent elektronikti ama muhtemelen bilkent makineye gidicem.540 civarı puan bekliyorum lys'den.Okurdan bilkent+devletten burs alıcam öğrenciyken aylık ortama 1000tl burs gelirim olcak.Yurtdışında master yapmayı düşünüyorum en büyük hayallerinden biri bu ve yapabilirsem yurtdışında kalmak orda çalışmak istiyorum.Gayette geleceğimin olduğuna inanıyorum ve maaş konusunda sıkıntı yasayacagimi sanmıyorum.öğrenciyken 1000lira para alıpta ise başlayınca 1500le başlayacağımıda sanmıyorum.

Toy oldugun ne kadar da belli oluyor.. =) Bu konuyu uzun suredir takip ediyorum ,geçmiş sayfalarda benim mesajlarım da vardır ama artık piyasa konusunda daha tecrübeliyim..

Össden cıkmıs arkadaşları birden üniversite heyecanı sarıyor ve bu heyecan sonlanmadan ne kadar kazanacam demeye baslıyorlar ,hepsinin aklında zengin olup iyi yerlere gelme hayali var.. Ondan dolayı bu tür maaş konuları patlama yapıyor..

Arkadaşlar benim edindiğim tecrübelere gore Türkiyede mühendislik okuyan kimse işsiz kalmaz..Belki 1 yılda iş bulur ama sonucta bulur.. Ama kendisine sağlanan imkanlar donanımına ve mezun oldugu üniversiteye,aldıgı egitime gore degişir..

ODTÜ ,İTÜ,BOĞAZİÇİ,BİLKENT mezunları her zaman iyidir ;) zekidirler çünkü.. 1-2 milyon ogrenci arasında ilk 1000deki öğrenciler cogu.. İyi bir eğitim verdikten sonra her türlü işi yapacak kapasiteleri vardır ki bu universitelerde de Türkiyedeki en iyi eğitim veriliyor.. Onun için Bu üniversitelerden mezun olan arkadaşların her zaman iş ve maaş konusunda oncelikleri olacaktır ama kafasını işine vermeyenler için ibre birden tersine doner..

Ama Anadoludaki üniversitelerden mezun donanımlı arkadaşlarda bu üniversite açıgını kapatabilirler.. Mezun oldugunda ODtülüden daha cok şey bilirse mesela.. Kendini geliştirmişse.. Birkaç program ve ingilizcenin yanında başka bir yabancı dili varsa stajını iyi yerde yapmıs kendisini pratik olarak geliştirmişse iyi paralara çalışabilir..

Türkiyede şu an binlerce mühendis var ve bu forumda bu konuya yorum yazan mühendisler bunun ancak 10% dur. Hani herkes karamsar değil ama buradaki çoğu arkadaş durumundan şikayetçi.. Ama diğer %90 kısım? Hepsimi işssiz ya da düşük maaşla çalışıyor? Bu konuda bir sıkıntıları olsa gelip bu konuya yorum yaparlardı emin olun..

Kısacası Türkiyede donanımlı ( ingilizce,birkaç program..,iyi pratik) olan arkadaşlar genelde 1000 lira üzerinde maaşla başlıyorlar..Benim tecrübelerim bunlar..Ama bu sadece deneme maaşıdır.. Daha sonra 4-5 ay geçtikten sonra bu maaş 2500 üzerine çıkıyor tabi kişinin kendini gostermesi sartı ile..

İleriki yıllarda da daha yüksek rakamlara çalışabliyorlar ,hersey tecrübe kazandıkca iyileişyor..

Haa işçi olarak çalışıp cok zengin olmayı da beklmeyin derim.. Bu zengin mühendislerin cogu kendi işini kurmus kişiler.. İşçi olarak çalışıp biraz tecrübe edindikten sonra kendi işinizi kurup çok iyi yerlere de gelebilirsiniz..

Proje çizen bir elektrik mühendisi ile tanısmıstım..Sadece autocad biliyorum diyor ve kendi basına ogrenmis mezuniyetten sonra,aldıgı maaş 3500-4000 arası degişiyor..
    Kırıkkale mezunu..

Antep makine müh. mezun birisi 7000 tl üzerinde alıyor..
    Odtü İnşaat mezunu bir tanıdık yüksek lisansı da var 2500 Euro üzerinde maaş alıyor..

Bir tane duydugum birisi de 40 milyar maaş alıyormus ama kendi sistemini kurmus fabrikalara transfer oluyor ha bire,verimi arttıran bir sistem geliştirmiş.. Gaziantep Mak. mezunu,neymiş bu Antep :D

Diğer tanıdık mühendisler de hep kendi işini kurmus çevremizde zengin olarak bilinen insanlar.. Benim çevremde gordugum ,tanıdıgım tüm mühendisler iyi durumda ve zengin ama işte internete gelince herkes karamsar..

Benim gorusum orta düzey bir mühendisin mezuniyetten 1-2 yıl sonra 2000 Tl üzerinde alacağına yönelik..Yanılıyorsun diyen arkadaş o zaman gitsin KPSSye girip 2000 üzerinde maaşını alsın,herseyi garanti o kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: thesoulshaker

güzel bir konu baslıgı aslında ve konu dısı bolumunde tartısmak üzücü bu konuları.
    malum forum kullanıcı kitlesi büyük cogunlukla iş hayatına yeni atılacak olanlar veya atılmış olanlardan olusuyor.bu konuyu güncel tutarak bircok kisiye iş piyasası ile ilgili yardımcı olunabilir.

ben 3 hafta önce aldıgım iş teklifini yazayım
    mobil1 yagları turkiye distribütöründe (istanbulda) saha mühendisligi (makine müh.) ilk 3 ay 1500tl sonra 1750 tl + 7/24 şirket arabası

hocam mezun olduğunuz üniversiteyi de yazarsanız daha somut bilgi vermiş olursunuz.benim gibi tercih yapacak pek çok arkadaş var, daha faydalı olur bize.
  • ben bu sene üniversite sınavına giricem aydında oturuyorum üniversite için hedefim ege üniversitesi meslek olarak daha karar veremedim inşaar mühendisliği iyi diyosunuz ama bildiğim kadarıla inşaat mühendisliğinde sermaye olması lazım ailemin maddi durumu pek parlak sayılmaz bu yüzden hem ailemi hem de kendimi kurtarmak istiyorum şu sıralar gıda mühendisliğinin adını duymaya başladım geleceğin meslekleri arasındaymış acaba ege-gıda mühendisliğinden mezun olsam iş bulma şansım ve başlangıç maaşım ne olabilir veya sizinde bana önerebilceğiniz meslekler var mı bu konuda çok kararsızım
  • Arkadaşlar çok kararsız bi vaziyetteyim yardımcı olsanız.. Puanım Elektrik Elektroniğe-Makineye-İnşaat müh. tutuyo.. ama inşaat ve elektrik elektroniği kayseriden biraz daha doğu illerinde okuyabiliyorum.. Makine ise edirne kayseri denizli balıkesir gibi batı taraflar geliyor.. Fakat elektrik elektroniği ve inşaatı daha çok istiyorum.. Ne yapmaLıyım?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.