Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler. Forumdaki konuyu yeni bulmuş bulunmaktayım. Ankara'da %96 oranında İngilizce eğitim veren bir özel üniversitede Elektrik - Elektronik Mühendisliği okumaktayım ve herhangi bir aksilik olmazsa gelecek sene mezun olacağım. Şu andaki not ortalamam da 4 üzerinden 3 e yakın bir seviyede. Mezun olduktan sonra tecrübesiz bir mühendise ortalama olarak ne kadar maaş öneriyorlar? Gerek sanayideki bir şirkette olsun gerekse de Aselsan ,Tai, Havelsan gibi şirketlerde olsun
  • Bu forumda felaket tellalı olarak görülsem de troll olarak görülsem de gerçekler ne yazık ki çok acı. Şu an her taraf mühendis kaynıyor türkiye'de. Öyleki teknisyen seviyesindeki işlerde bile mühendis istihdam ediyor özel şirketler. Özel sektörün stresine dayanamayan veya emekli olma kaygısı yaşayan mühendisler kpss'ye girip devlete kapak atma derdindeler. Hatta durum o kadar vahim ki 657 mühendis kadrosunun puanları çok yüksek olduğu için millet düz memur kadrolarına saldırıyor. Düz memur maaşı da 2200 TL. Ama işin garanti, akşama kadar oturuyorsun koşturmuyorsun ve emeklilik garanti. Devlete kapak atanlar arasında odtü itü mezunları da var, benim arkadaşlarım.

Özelde iyi para alan arkadaşları tebrik ederim. Ben sadece gördüklerimi yazdım, tecrübelerimi yazdım. Özel sektör bana göre değil. Çok vahşi bir ortam. Ben sakin tabiatlı bir insanım.

Hayır şunu anlarım özelde 5000 alıyorum her türlü masrafımı da şirket karşılıyor diyebilirsiniz. Bunu 60 yaşına kadar sürdürmek büyük bir mesele bu bir. İkincisi özel sektörde para kazansan bile harcayacak vaktin olmuyor, onu da geçtim, stres yüzünden sağlık elden gidiyor.

Kapitalizm çirkin ve acımasız bir sistem. Türkiye'de kapitalizm avrupa ve amerika'dan daha vahşi. Devlet memur alımı fazla yapmıyor. İnsanları özel sektörün kucağına itmiş.

Mühendislikte iyi para kazanan insanlar elbette var ve ben onları takdir ediyorum ama bence bu saatten sonra türkiye'de mühendislik okumak akıl karı değil. Emeklilik yaşı 60 olmuş. Özel sektör kanını emiyor ve mezun sayısı katlanarak artıyor. Bugün baktığın zaman senede 75.000 Mühendis mezun olacak türkiye'de. Kontenjanlar inanılmaz arttı. Bu 75.000 kişiden yüzde 10'u iş bulabilse bile büyük bir başarı.

Yüksek puanlı öğrencilere tıp tavsiye ettim. Bir abi olarak ama yanlış anlaşıldım. Olaylara hep en kötü ihtimal olarak bakmak lazım türkiye'de. Çünkü türkiye bir 3.cü dünya ülkesi. Yani 22 yaşında genç halinle iş bulabilirsin ama bunun 40'ı var 50'si var. O yaşları da planlamak lazım. Ama sistem çok vahşi 18 yaşında meslek seçiyorsun çocuk yaşta. Türkiye o kadar geri kalmış bir ülke ki kpss sorularını bile çaldılar. Yani sınav güvenliği bile sağlanamıyor.

Okulda görülen dersler ise teorik bir çöplük. Malesef üniversiteler çağın gerisinde kalmış. Çocuklara 1970 yılından kalma dersler gösteriyorlar. Sanayinin ihtiyacına uygun modern bir müfredat gösterilmiyor. Yani eğitim sistemi yanlış, eğitim sistemi istihdam piyasasını da etkiliyor. Sonuç olarak gereğinden fazla mezun ve bir garsonla aynı paraya çalışan mühendisler.

Her neyse yani bir mühendis doktor maaşı elbette alabilir. Devlette ya da özelde. Ama sadece diploma yetmiyor. Çok fazla özveri lazım. Özel sektörde pişmesi lazım ya da kpss'yi kazanması lazım. Bir sürü emekten sonra yaş 30-35'i bulduğunda 4-5 milyara ulaşıyorsun ama 24 yaşındaki pratisyen bu paralara hemen ulaşıyor mezun olur olmaz ve garanti para.

Özel sektörle pazarlık edemezsin, özel sektöre kazık atamazsın, özel sektöre yalvaramazsın. Özel sektör her zaman kazanır, sen her zaman kaybedersin. O yüzden ne kadar eleştirilse bile memurluk türkiye'de en kral meslek.

• Bizim burda aylık 350 bin zopetraki alıyorlar

Not: 1. (1)zopetraki 1,23 tl
    2. Burası komalitekashya 3 gezegeni
    3. 20 yılda bir dünyaya gidiş geliş, oksijen masrafları şirketimize aittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirayy -- 20 Nisan 2016; 13:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.000 + YEMEK + YOL kocael bilgisayar mezunu (2.8 ort)

• quote:

Orijinalden alıntı: softman

2.000 + YEMEK + YOL kocael bilgisayar mezunu (2.8 ort)

Hocam ne zaman mezun oldun?

• Adam gibi para kazanmak, üniversite döneminde çalıştığınız onca şeyin emeğini almak istiyorsanız yurtdışına gidin. Bir tanıdığım yüksek mühendis olarak iskandinavya'da senelik 92.000 dolar'a çalışıyor. aylık yaklaşık 8.000 dolar'dan biraz daha az. Söyleyin bu parayı tr'de kazanan mühendis var mı? Oralarda bu tip mesleklere saygı büyük. Burada mühendisim diyince amele olarak görüyolar. Elektrik derseniz gel şu devrelere bak, şu ampulun neyi var diye sorarlar. Elektrik teknisyeninin yaptığı işi yapıyorsunuz sanarlar. İnşaat mühendisiym derseniz amele falan sanıyorlar ülkenin bazı kesimlerinde. Mühendis olarak saygınlık ve rahat bir yaşam istiyorsanız yurtdışına gideceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hexedemical

toplam özel sektörde 7 aylık tecrübem var . bu süre zarfında 3 kez şirket değiştirdim.
    aldığım maaş net 3400 tl konaklama ve yemek şirket karşılıyor. haftasonu tatil. 5 gün çalışma saatleri 8-18
    ilk girdiğim şirket ismi bana referans oldu otomotiv deviydi... girdiğim tüm şirketler cv mi bulup beni aradı.
    hayırlısı diyelim..
    orta range Anadolu üniversitelerinden makine mühendisiyim İngilizcem çok iyi.
    şirketler tecrübeli eleman bulamıyor. bulsada yüksek fiyat istiyorlar...
    minimum 2 yıl tecrübeli İngilizcesi iyi bir mühendis 4 binden aşağı alıyorsa o işi değiştirsin bence.

Hocam Konya da mühendisliğin en planda olduğu bir şirkette çalışıyorum. Geçen sene 1 arkadaş başladı. Makine mühendisi. Burada 2000 TL ile işe başladı. Yaklaşık 4-5 ay felan çalıştı.
    İyi derecede ingilizcesi var. Bridgestone'a başvurdu Sabancı bünyesinde montaj mühendisi olarak. Şuan 4500 maaş + prim + sürekli olarak eşantiyon alıyorlar vs.

Aynı şirkette yeni başlayan mühendisler bu sene ortalama 2250 TL ile başladılar. Elektronik-Mekatronik-Makine mühendisi bu arkadaşlar hep. İngilizceleri de var.

Yaklaşık 15 yıldır mühendislik müdürü birisi var, 5000 civarı bir maaşı var. Makine mühendisi kendisi.
    Fabrika müdürümüz oda Makine Mühendisi 20 yıldır şirkette çalışıyor. 12 bin TL civarı geliri var.

Kalifiyeli eleman olmaktan ziyade birde girdiğiniz şirketinde kalifiyeli olması lazım. Merdiven aldı sayılabilecek yere gidipte ben mühendisim yea iyi maaş verin diyemezsiniz sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Bu forumda felaket tellalı olarak görülsem de troll olarak görülsem de gerçekler ne yazık ki çok acı. Şu an her taraf mühendis kaynıyor türkiye'de. Öyleki teknisyen seviyesindeki işlerde bile mühendis istihdam ediyor özel şirketler. Özel sektörün stresine dayanamayan veya emekli olma kaygısı yaşayan mühendisler kpss'ye girip devlete kapak atma derdindeler. Hatta durum o kadar vahim ki 657 mühendis kadrosunun puanları çok yüksek olduğu için millet düz memur kadrolarına saldırıyor. Düz memur maaşı da 2200 TL. Ama işin garanti, akşama kadar oturuyorsun koşturmuyorsun ve emeklilik garanti. Devlete kapak atanlar arasında odtü itü mezunları da var, benim arkadaşlarım.

Özelde iyi para alan arkadaşları tebrik ederim. Ben sadece gördüklerimi yazdım, tecrübelerimi yazdım. Özel sektör bana göre değil. Çok vahşi bir ortam. Ben sakin tabiatlı bir insanım.

Hayır şunu anlarım özelde 5000 alıyorum her türlü masrafımı da şirket karşılıyor diyebilirsiniz. Bunu 60 yaşına kadar sürdürmek büyük bir mesele bu bir. İkincisi özel sektörde para kazansan bile harcayacak vaktin olmuyor, onu da geçtim, stres yüzünden sağlık elden gidiyor.

Kapitalizm çirkin ve acımasız bir sistem. Türkiye'de kapitalizm avrupa ve amerika'dan daha vahşi. Devlet memur alımı fazla yapmıyor. İnsanları özel sektörün kucağına itmiş.

Mühendislikte iyi para kazanan insanlar elbette var ve ben onları takdir ediyorum ama bence bu saatten sonra türkiye'de mühendislik okumak akıl karı değil. Emeklilik yaşı 60 olmuş. Özel sektör kanını emiyor ve mezun sayısı katlanarak artıyor. Bugün baktığın zaman senede 75.000 Mühendis mezun olacak türkiye'de. Kontenjanlar inanılmaz arttı. Bu 75.000 kişiden yüzde 10'u iş bulabilse bile büyük bir başarı.

Yüksek puanlı öğrencilere tıp tavsiye ettim. Bir abi olarak ama yanlış anlaşıldım. Olaylara hep en kötü ihtimal olarak bakmak lazım türkiye'de. Çünkü türkiye bir 3.cü dünya ülkesi. Yani 22 yaşında genç halinle iş bulabilirsin ama bunun 40'ı var 50'si var. O yaşları da planlamak lazım. Ama sistem çok vahşi 18 yaşında meslek seçiyorsun çocuk yaşta. Türkiye o kadar geri kalmış bir ülke ki kpss sorularını bile çaldılar. Yani sınav güvenliği bile sağlanamıyor.

Okulda görülen dersler ise teorik bir çöplük. Malesef üniversiteler çağın gerisinde kalmış. Çocuklara 1970 yılından kalma dersler gösteriyorlar. Sanayinin ihtiyacına uygun modern bir müfredat gösterilmiyor. Yani eğitim sistemi yanlış, eğitim sistemi istihdam piyasasını da etkiliyor. Sonuç olarak gereğinden fazla mezun ve bir garsonla aynı paraya çalışan mühendisler.

Her neyse yani bir mühendis doktor maaşı elbette alabilir. Devlette ya da özelde. Ama sadece diploma yetmiyor. Çok fazla özveri lazım. Özel sektörde pişmesi lazım ya da kpss'yi kazanması lazım. Bir sürü emekten sonra yaş 30-35'i bulduğunda 4-5 milyara ulaşıyorsun ama 24 yaşındaki pratisyen bu paralara hemen ulaşıyor mezun olur olmaz ve garanti para.

Özel sektörle pazarlık edemezsin, özel sektöre kazık atamazsın, özel sektöre yalvaramazsın. Özel sektör her zaman kazanır, sen her zaman kaybedersin. O yüzden ne kadar eleştirilse bile memurluk türkiye'de en kral meslek.

Abi öyle diyosun da yukaridaki adam Ankara jeolojiden mezun gözünü seveyim ya. Itulu odtulu arkadaşlarin devlete zor kapak atarken bu adam nasıl Amerikada anlattığı gibi yaşıyor? Afedersin ama arkadaşlarinda mi bi sıkıntı var?

• Şantiye stajindayim sefim mühendis 7 bin tl alıyormuş 10 yillik mühendis sirket çok büyük değil

• quote:

Orijinalden alıntı: JustClark

quote:

Orijinalden alıntı: softman

2.000 + YEMEK + YOL kocael bilgisayar mezunu (2.8 ort)

Hocam ne zaman mezun oldun?

2015
  • softman kullanıcısına yanıt
    Ben de makinadayim hadi hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: JustClark

Ben de makinadayim hadi hayırlısı

makineciler iyi makinedeki arkadaşlar ford a girdi iyi maaşlara
  • bilgisayar mühendisiyim. mezuniyetten sonra verdikleri maaş 1800-2000 tl. açıkçası yeni başlayanların 3000in üzerine çıkması zor. ben de başka işe geçtim. yurtdışıyla çalışıyorum ve memnunum. türkiye koşulları kötü.
  • çok yakın bir tanıdığımın maaşı şöyle;

üni: itü elektronik haberleşme
    yüksek lisans: boğaziçi
    doktora: boğaziçi terk
    tecrübe: 23 yıl
    maaş: 5 bin dolar + ikramiyeler + araba vs...
  • Guzel konu okurum yakinda

• trybskts T kullanıcısına yanıt
    1 yıl önce kendi firmamı kurdum. Şu anda kendi firmamda devam ediyorum. Eski patronumun sektöründe firma açtım. Aynı sanayideyim. İş yoğunluğumu görüyor. O kafayı yesin artık :)
  • Haftalık tıp vs mühendislik konusuna hoş geldiniz.

• Diğer boş konuşanları görmeyip, mühendis olup düzgün yorum yapanların gözlemlerine ve tecrübelerine bakılırsa.Bu ülkede şu an mühendis olmak emeğini çöpe atmaktır.
  • Bilgisayar Mühendisliği
    3,5 ay Stajyer
    1180 + Yemek + Ulaşım

• yazanlara göre okunacak gibi değil onun yerine inşaatta işçi olsak ne bileyim kamyon sürsek gene 3000 lira alacağız
    hani ideal falan eyvallah kardeş de dünyanın en zor bilmemkaçıncı bölümünü bitirip 3000 liraya göz yummak da ne bileyim biraz fazla mütevazılık
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.