Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Odtu itu yildiz teknik bogazici vs

Disinda okuyacagina hic okuma daha iyi

Duz bir muhendis olursun

Ne argesi olur ne de kendini gelistirebilirsin

5 6 yil okuyacagina calis daha iyi

Bu 5 yil boyunca ortalama 50 bin para harcican

Calissan 5 yilda 75 bin kazancan

Kaybin 125 bin tl 5 yilda

Gidip cigkofteci acsan muhendis kadar kazanirsin zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fergor97

Bak şimdi güzel kardeşim bu ülkede her şey üretilebilir sen sıkma o güzel canını. Üretecek mühendis konusunda da sıkıntı yok.
    Asıl problem nerede biliyor musun o kadar dengesiz bir ekonomimiz var ki patronlar sıcak paralarını AR-GE ye veya yatırıma gömmek istemiyor. Kriz çıkar , darbe olur, savaş çıkar vb konulardan.
    Eh tabi her şeyin başı para olduğundan üretecek kesimin de elinde yeterli imkanlar olmuyor.

Bir diğer nokta gerçekten iyi mühendisler 3 kuruşa çalışmaz ve amacı gerçekten iyi iş yapmak olan patronda mühendise hakkını verir. Biri vermese bile diğeri verir.
    Bugün torpil olmadan girdiğim Türkiye'nin bilinen iyi bir şirketinde çalışıyorum. 3 yıllık mühendis olarak hem de ODTÜ veya Boğaziçi mezunu olmadan seneye yönetici olacaksam var gerisini sen düşün güzel kardeşim. He ekleme yapmak isterim Ben Endüstri mühendisiyim ve kendini bir halt sanan makine mühendislerinden daha fazla maaş alıyorum. Yanisi önemli olan kendini beğenmen değil kendini beğendirmen

Benim çalıştığım firmada da ODTÜ vb üniversitelerden mezun olmuş adamlar da var. Ama benden aşağıda maaş alıyorlar. Niye mi ? Açıklayayım.
    Mühendislik mezun olduğun okul değil yaptığın iştir.
    Mühendislik firmaya kattığın değerdir ki bu ilişki Win-Win ilişkisidir. Patron kazanırsa sen de kazanırsın. Çünkü seni kaybetmek istemez.
    Mühendislik dil bilmektir. Yabancılarla sürekli olarak konuşmak zorunda kalabilirsin. Dil yoksa kusura bakma ama para da yok.
    Mühendislik kafanın çalışması olup problemlere hızlı ve kalıcı çözümler bulabilmektir. Eğer sen bunları yapamıyorsan sen diploma mühendisi olmuşsundur. Yani asgari ücretle çalışan işçi bile senden daha kıymetlidir çünkü tecrübesi vardır ve senden daha çok şey biliyordur.

Gelelim diğer bölümlere aklı selim olanlar söylesin Türkiyede ne okunur?
    - Hemşirelik yazan olmuş. Bu arkadaş biliyor mu eğer atanamaz isen özel sektörde iş bulma imkanının "0" a yakın olduğunu eğer bulursan da asgari ücretle çalışman gerektiğini. Ailemde 2 hemşire var.
    - Biyoloji ve fizik okuyanların atanması veya özel sektörde iş bulması zaten imkansıza yakın. Nereden mi biliyorum yakın arkadaşlarım mezun. Kimya dersen bunlardan 1 tık daha iyi.
    - Öğretmenlik denildiğini duyar gibiyim hem senede 40.000 civarında alım yapılıyor. Peki şuan açıkta kaç öğretmen olduğunu ve bunların atanamadıkları için özelde asgari ücretin altında çalıştıklarını.
    Ders başına saat ücreti aldıklarından asgari ücretin altında kazandıklarını biliyor musunuz ? Yakın arkadaşlarım sağ olsun biliyorum. Edebiyat öğretmeni arkadaşım bu paraya çalışmayı reddetti ve şuanda vodafoneda telefon satıyor ve çok daha fazlasını kazanıyor.
    - Çok bilen arkadaşlar söyleyin geriye ne kaldı ? Belki ben cahilimdir aydınlatın beni.
    - Mühendislik iyidir dediysek hepsi de değil. Bu da hayatın bir gerçeği maalesef. Orman mühendisi olursan devlet tek şansın geçmiş olsun. Su ürünleri mühendisi desen ha keza aynı olup böyle bir bölümün neden açıldığını bile hala anlayabilmiş değilim. Ama bunlar da mühendisliği kötülemeye yetmez.

Kısaca güzel kardeşlerim bir halt bilmeden ve kendini geliştirmeden Diploma mühendisi olup da burada Mühendisliği kötülemeye hakkınız yok. Eğer sen 1200 -1500 TL maaşla çalışıyorsan sen mühendis değil angarya işleri yapacak diplomalı işçisindir.

Buraya gelen genç arkadaşları da korkutmayın. Türkiye de kendi işiniz yoksa yapılabilecek en iyi meslekler Doktorluk-Eczacılık ve mühendisliktir.
    Umarım söylediklerim gençlere faydalı olabilir.

Birader onemli olan oraya girmek

Yoksa odtu bogaziciliden daha fazla potansiyeli olan insanlar elbet var

Adam 3 muhendis alacak onunde 1000 tane cv var

Onemli olan kapagi atmak

Kapagi attiktan sonra farkini gosterirsin ama buyuk firmalara imkansiz

Ben muhendis degilim isim geregi goruyorum

Buyuk firmalarin muhendislerinin hepsi sayili unilerden ozellikle genc olanlar yeni mezunlari orlardan seciyolar

Arz talep meselesi

Ben tecrube kazanirim ozmn buyuk sirketlere girerim diye de hayale dusmeyin

Eger cok yaratici bir fikir ile o firmanin dikkatini cekmezseniz o da cok zor

Devlet memurlugu gibidir o firmalar kendi elemanini kendileri yetistirir

Alimi hep alttan yaparlar ve hep iyi unilerdendir

Suan muhendis piyasasi cok kotu

Adamlar acik ogretim okuyup muhasebeci oluyor ara elaman bile 3bin tl aliyor ve 9 6 calisiyor cogu

Mudurunu sen dusun

Bu fiyatlar varken muhendisler bedava calisiyor

Uzuluyorum cocuklara

Galatasarat universitesinden mezun olmus cocuga 2000 tl maasla ofis boy gibi kullaniyorlar

Varin siz dusunun

Ustabaslari muhendisten cok para aliyor

Burda yalan yanlis bilgi verip milleti yonledirme

Eski dinazor muhendisler suan iyi maas aliyor

Ama onlarin doneminde muhendislim ayricalikti ve cok iyi cv yapmislar

Suan genclerin o cv ye ulasmalari icin ciddi unilerden mezun olmalari gerekiyor

• Özelde çalışırm diyenler buyrun gelin kurtlar sofrasına . Ailede para yoksa, sürekli baskı ve stresle başa çıkamıyorsanız, arkanızda biri yoksa boy pos konuşma vs iyi değilse. Belli bir süre sonra neden geldim ben dünyaya demeye başlarsınız. Türkey gerçekleri acı verirr.. İyi üniversiteden mezun olmak sizi hiç bir zaman kurtarmaz.
    Özelde çalışanlar bana göre mecburiyetten çalışan modern köleler.Pis ortamda o insanlarla o paraya uğraşmak bence akıl dışı bişi . En fazla bi memur maaşı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 20 Ekim 2016; 21:24:46 >
  • hexedemical H kullanıcısına yanıt
    Hocam dur daha mezun olmadan soğutma meslekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Numara -- 20 Ekim 2016; 21:25:34 >
  • ne kadar acı
  • gurkan19 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bilmediğiniz hiç birşey yok maşallah. Ozaman sana şöyle söyleyeyim. Benim 3 sene önce girdiğim mülakata 1 ODTÜ lü 1 Yeditepeli 1 de Boğaziçili benden hariç katıldı.
    Peki işe alınan kim ben. Peki neden ? Firma yöneticileri gerizekalımı da onlar dururken beni aldı.? Hayır sen daha 2 kelimeyi bir araya getirip konuşamıyorsan adam sana işçi seni tehdit ederse ne yaparsın diye sorduğunda fabrika müdürüne şikayet ederim diyorsan istersen ODTÜYÜ 1. bitir yine de giremezsin.

Geçen hafta donanım habere yazdıktan sonra müdürüm tarafından yöneticiliğe terfi ettirildiğim bildirildi. Yönetici maaşını da mart ayında almaya başlayacağım. yani 3,5 senede yönetici oldum ve Gürallarda çalışıyorum. Bu terfi haberi sonrasında Koç grubunun 1 firmasının teklifini red ettim. Ek olarak Eskiden sabacı-Japon ortaklığı olan şuanda sadece japonlarda olan 1 firmayı da redledim. Mevcutta görüştüğüm bir firmayı da redleyeceğim henüz arama fırsatım olmadı.

Bu 3 firmada Türkiyede gayet iyi yerlerde olan firmalar. Ki özellikle koçun firması herkes tarafından bilinen bir firma ve ben ne ODTÜ ne de BOĞAZİÇİ mezunuyum. Babalar gibi ESKİŞEHİR OSMANGAZİ mezunuyum. Sen daha kendine güvenmiyorsan ve değer vermiyorsan kimse de sana değer de para da vermez ve herzaman diplerde sürünürsün. Milletin kaç para kazandığını düşünüp iç çekersin.

Bir halt bilmeden konuşup gençleri korkutmayın. Ki sizin gibi mühendisliği kötüleyenler ya bir bok becerememiş dili olmayan kendini geliştirememiş salaklardır ya da üniversite sınavında mühendisliği tutturamayıp mühendisliğe bok atanlardır. Araştırsak burada mühendisliği kötüleyenlerin çoğu üniversite mezunu bile değildir.

Mühendis bile olmadan mühendisliği nasıl kötüleye biliyorsun onu anlat bir de merak ettim çok. Ulan insan yapmadığı bir iş hakkında nasıl bu kadar bilgi sahibi olabiliyor ben de bunu çözemiyorum.
    Dipnot : Benim şuan aldığım maaşı muhasebe İK vb bölümlerdeki yöneteciler alamıyor sen de kalkmış mühendisliği kötülüyorsun.

• Paylaşıcamda kıskançlıktan yine saldırıya geçicekler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis maaşı diye birşey yoktur. Aldığınız individual maaş vardır. Yolunuza karar vermeye çalışın kararsız oldukça b*k gibi maaş alırsınız, aptallarda kararlı olduğu için çok gibi maaş alacaktır. :)

• iyi mühendis bişiler üretir kendi işini yapar. :D bilkent mezunu yakınım özelde tutunamadı proje yaptı köşe oldu :D. Özel sektör bir karakter meselesidir. Nasıl bir halt olduğuda bellidir. Herkes bu felsefeyi kabul edecek diye bir durum yoktur ;D bazıları ortama uyar, bazıları ortamı yaratır. Mühendis demek özel sektörün kulu kölesi demek değildir.. Benim özel sektörü kötülemem başka mühendislik kötü demem başka. Sizdeki müh kavramı farklı Zihniyet meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 25 Ekim 2016; 2:44:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pleksiglass

Dediğiniz kısmen doğru ama kısmen hatalı..

Socar CEO 'su ben üniversiteli başvurularını çöpe atıyorum diyor.

Boşu boşuna insanları üniversite hayaliyle kandırmayın diyor açık açık.

Ülke olarak son derece etiketçi ve şekilciyiz, diplomalı üniversite mezunları sürüsüyle gelişeceğimizi zannediyoruz.

Okumuş insanlar olabilirler ama geçerli meslek sahibi olmakla eşdeğer değil bu.

yada Türkiye'nin sanayicilerinin ve üretim tesislerinin aradığı şeyler değil bunlar işte.

Maalesef siyasetçiler (bugünkü iktidarı yada başkasını ayırmıyorum.) herkesi diploma sahibi yaparak ülkenin kalkınmasını sağlayacağımızı düşünüyoruz, maalesef ortaya çıkacak olan ve çıkan sonuç : yüzbinlerce diplomalı işsiz olacaktır.

@R_DeNiro

Hocam uluslararası ilişkiler iyi yerde okunur mu? bölümümü bırakacağım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: fergor97

Arkadaşım bilmediğiniz hiç birşey yok maşallah. Ozaman sana şöyle söyleyeyim. Benim 3 sene önce girdiğim mülakata 1 ODTÜ lü 1 Yeditepeli 1 de Boğaziçili benden hariç katıldı.
    Peki işe alınan kim ben. Peki neden ? Firma yöneticileri gerizekalımı da onlar dururken beni aldı.? Hayır sen daha 2 kelimeyi bir araya getirip konuşamıyorsan adam sana işçi seni tehdit ederse ne yaparsın diye sorduğunda fabrika müdürüne şikayet ederim diyorsan istersen ODTÜYÜ 1. bitir yine de giremezsin.

Geçen hafta donanım habere yazdıktan sonra müdürüm tarafından yöneticiliğe terfi ettirildiğim bildirildi. Yönetici maaşını da mart ayında almaya başlayacağım. yani 3,5 senede yönetici oldum ve Gürallarda çalışıyorum. Bu terfi haberi sonrasında Koç grubunun 1 firmasının teklifini red ettim. Ek olarak Eskiden sabacı-Japon ortaklığı olan şuanda sadece japonlarda olan 1 firmayı da redledim. Mevcutta görüştüğüm bir firmayı da redleyeceğim henüz arama fırsatım olmadı.

Bu 3 firmada Türkiyede gayet iyi yerlerde olan firmalar. Ki özellikle koçun firması herkes tarafından bilinen bir firma ve ben ne ODTÜ ne de BOĞAZİÇİ mezunuyum. Babalar gibi ESKİŞEHİR OSMANGAZİ mezunuyum. Sen daha kendine güvenmiyorsan ve değer vermiyorsan kimse de sana değer de para da vermez ve herzaman diplerde sürünürsün. Milletin kaç para kazandığını düşünüp iç çekersin.

Bir halt bilmeden konuşup gençleri korkutmayın. Ki sizin gibi mühendisliği kötüleyenler ya bir bok becerememiş dili olmayan kendini geliştirememiş salaklardır ya da üniversite sınavında mühendisliği tutturamayıp mühendisliğe bok atanlardır. Araştırsak burada mühendisliği kötüleyenlerin çoğu üniversite mezunu bile değildir.

Mühendis bile olmadan mühendisliği nasıl kötüleye biliyorsun onu anlat bir de merak ettim çok. Ulan insan yapmadığı bir iş hakkında nasıl bu kadar bilgi sahibi olabiliyor ben de bunu çözemiyorum.
    Dipnot : Benim şuan aldığım maaşı muhasebe İK vb bölümlerdeki yöneteciler alamıyor sen de kalkmış mühendisliği kötülüyorsun.

Siz ne cevap verdiniz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan19

Devlet disinda

Duz bir muhendis olursun

Saçma

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Devlet disinda

Duz bir muhendis olursun

Saçma

Muhendislik okuyorsan sacma gelmistir tabi

Malesef piyasa bu arkadasim

Abilerin ama ne demek istedigimi anlamistir

Kimse amcamin oglu dayim soyle diye cirpinmasin

Turkiye sanayi ulkesi degil ve kurumdalliktan uzak ya patron ya da patroncu adanlar yonetiyor

Bu ulkede muhendis kiymetsiz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Devlet disinda

Duz bir muhendis olursun

Saçma

Muhendislik okuyorsan sacma gelmistir tabi

Malesef piyasa bu arkadasim

Abilerin ama ne demek istedigimi anlamistir

Kimse amcamin oglu dayim soyle diye cirpinmasin

Turkiye sanayi ulkesi degil ve kurumdalliktan uzak ya patron ya da patroncu adanlar yonetiyor

Bu ulkede muhendis kiymetsiz

Çok olumsuz düşünüyosunuz o saçma. Öğrenci değilim endüstri mühendisiyim fakat şuan mühendislik yapmıyorum.

Daha pozitif düşünebilirseniz belki kendinizi farklı bir pozisyona geçirmeyi başarabilirsiniz.

• Ticaret yapın proje yapın. Kendi işiniz olsun. Özel sektör çok çok kötü. Ne adamları harcadılar. Tecrübemle sabittir. Ticaret içinde temelinizi atın hatta ortaokuldan başlanmali bu işe. Sonra mühendislik okuyun. Tostçu tanıdığım 5000 tl net kazanıyo ayda. :D Hatta bi simitçi forumda yazmış. bunlara bile imrenirsiniz sonra. https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=121495582

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 1 Kasım 2016; 14:16:51 >
  • öyle bir maaş yok benim yok 2 yıllık mezunum.
  • Yarı tostçu parasını mühendis arıyoruz. Odtü itülü,, diğerleri min 3 yıl şantiye tecrübeli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 1 Kasım 2016; 19:19:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vandraren

la ben mühendislik 2. sınıf halimle gidip mühendis odalarında toplantılara katılıyom belki çevre yaparız da mezun oldunca yardımcı olan çıkar diye hayatı kös kös oturup ders çalışmak sandıysanız bu yaşınıza kadar hayata biraz geç kalmışsınız aga. ukalalık yapmış gibi oluyorum ama işin doğrusu bu. türkiyede işe girmek istiyorsan en önemli şey torpildir.

2 yıl geçti
    Mezun oldunuz mu?
    İş bulabildiniz mi?

• TheLoser1 kullanıcısına yanıt
    hayır mezun olamadım okul 1 yıl uzadı onu bitiricez bu yıl inşalla. bizim bölümden bu yıl 6 kişi mezun oldu 4'ü yüksek lisansa başladı 1 kişi uluslararası çalışan kurumsal bir tır-otobüs üretim firmasına girdi sonuncusu da bazı sertifika programlarıyla uğraşıyor. şu anda boşta kalan kimse yok gibi. yalnız bizim okulun bilgisayar mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliğinden mezun olan hiç kimse iş bulamadı. bu bölümleri okumak isteyenler bunu da göz önünde bulundursun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vandraren

hayır mezun olamadım okul 1 yıl uzadı onu bitiricez bu yıl inşalla. bizim bölümden bu yıl 6 kişi mezun oldu 4'ü yüksek lisansa başladı 1 kişi uluslararası çalışan kurumsal bir tır-otobüs üretim firmasına girdi sonuncusu da bazı sertifika programlarıyla uğraşıyor. şu anda boşta kalan kimse yok gibi. yalnız bizim okulun bilgisayar mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliğinden mezun olan hiç kimse iş bulamadı. bu bölümleri okumak isteyenler bunu da göz önünde bulundursun bence.

hocam okul ve bölüm nedir ?

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.