Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sıkıntı yapma ve derslerine çalış , forumu da çok ciddiye alıp kendini üzme.
    Eger imkanin varsa yurt disina 3 ayda olsa git ve dilini gelistir. Ve eğer imkanin ve kabiliyetin varsa ikinci dili öğren.
    Iş hayatının ilk 5 yılında para önemli olmamalı bunu unutma. universiteden yabanci dili tam olarak ogrenip mezun olarak fark yaratarak mezun olmak da, 5 sene zarfında sectigin sektörde kendini geliştirip bir üst seviyeye atlamak senin elinde.
    Burada önemli olan diğerlerinden bir farkın olması, piyasanizin kullandığı çeşitli yazılımları daha okurken ogrenmelisin autocad gibi solidworks gibi...... ayrıca okul bitince artık sadece paraya bakan mühendislik yönetimi mbayi yapmamı öneririm. Şu anda fırsatın varken acikogretim işletmeye yazilmani öneririm.
    Yani genç dostum, isin ozü fark yaratman lazım.
    Birde kazanç gorecedir. Yani istanbul un 5000 tlsi ile bursanin 5000 tlsi aynı şey değildir.
    Buraları çok kafana takip üzülme .
    Şu konuya 100 cevap geldiyse kaçı gerçekten mühendis ve kendi maaşını yazmış?????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşaat işinde yap sat yapıyoruz mühendise verilen parayı israf olarak görüyoruz,Durumumuz yoktu okuyamadım ama okuyanlar elime bakıyor maaş için ,bakırköyde ev var kirada 2 getiriyor ayda,o daire bile bir mühendisden fazla getiriyor,inş Bigün hastanede açacam doktorların da işvereni olacam

• quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

İnşaat işinde yap sat yapıyoruz mühendise verilen parayı israf olarak görüyoruz,Durumumuz yoktu okuyamadım ama okuyanlar elime bakıyor maaş için ,bakırköyde ev var kirada 2 getiriyor ayda,o daire bile bir mühendisden fazla getiriyor,inş Bigün hastanede açacam doktorların da işvereni olacam

İnşaat işini kendin mi kurdun yoksa babadan aileden hazır lokma üstüne mi yattın?

• Dünyaya yön veren bir mesleğin böyle yerle bir edilmesi çok garip.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

İnşaat işinde yap sat yapıyoruz mühendise verilen parayı israf olarak görüyoruz,Durumumuz yoktu okuyamadım ama okuyanlar elime bakıyor maaş için ,bakırköyde ev var kirada 2 getiriyor ayda,o daire bile bir mühendisden fazla getiriyor,inş Bigün hastanede açacam doktorların da işvereni olacam

İnşaat işini kendin mi kurdun yoksa babadan aileden hazır lokma üstüne mi yattın?

Onlar başlamıştı ben 5 yılır başındayım, katladım aile servetini ama çok çalışıyorum,bir memurdan bile fazla mesai yapıyordurum,tabi bizim şirketin mühendisleri gene iyi diğer şirketlerde 14 saat mesai

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Dünyaya yön veren bir mesleğin böyle yerle bir edilmesi çok garip.

hocam aza kanaat etmeyi bilmiyor mühendisler,gitmiş mezun olup gelmiş 2bin istiyor neymiş boğaziçiliymiş

• Bende Baba parasıyla aile işinin başına geçmesini bilirim.
    Ama paradan daha önemli şeyler var. Çok para kazanıp saçma sapan tek odağı para kazanmak olan, kro, görgüsüz insanlarla bir arada çalışmak istemiyorum oyüzden Mühendislik okuyup kendi yolumu çizme kararı aldım :)

İnsanları görüyorum maaş odaklı meslek seçiyorlar.. Para olmadan birşey olmaz ama her şeyde para değildir.. Bunu unutmamak gerekir..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

Onlar başlamıştı ben 5 yılır başındayım, katladım aile servetini ama çok çalışıyorum,bir memurdan bile fazla mesai yapıyordurum,tabi bizim şirketin mühendisleri gene iyi diğer şirketlerde 14 saat mesai

• quote:

quote:

hocam aza kanaat etmeyi bilmiyor mühendisler,gitmiş mezun olup gelmiş 2bin istiyor neymiş boğaziçiliymiş

Adama sorarlar 2 bin isteyecek kadar neler yaptın diye?!
    6 yıllık tecrübeliyüm, daha ancak doblo çektim altıma

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Yalançı veledüs

• Mühendise para mı verıyonuz la.karın tokluguna calısıyor bizimkiler

• quote:

Orijinalden alıntı: WuLKaS

Bende Baba parasıyla aile işinin başına geçmesini bilirim.
    Ama paradan daha önemli şeyler var. Çok para kazanıp saçma sapan tek odağı para kazanmak olan, kro, görgüsüz insanlarla bir arada çalışmak istemiyorum oyüzden Mühendislik okuyup kendi yolumu çizme kararı aldım :)

İnsanları görüyorum maaş odaklı meslek seçiyorlar.. Para olmadan birşey olmaz ama her şeyde para değildir.. Bunu unutmamak gerekir..

Napalım fiat puntoya mı binelim chrysler varken,ayrıca çocuğum eziyet içinde mi büyüsün ben idealist olacam diye,ayrıca en önemli ideal paradır

• quote:

adam öldürmüş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Mühendise para mı verıyonuz la.karın tokluguna calısıyor bizimkiler

Ranza bile veriyoruz hocam biz...
  • quote:

quote:

Napalım fiat puntoya mı binelim chrysler varken,ayrıca çocuğum eziyet içinde mi büyüsün ben idealist olacam diye,ayrıca en önemli ideal paradır

İdealin para olan adamın düşüncesi anca bu olur zaten.
    Ben razıyım chrysler yerine fiat puntoya binmeye. Çevrem adam gibi olsun, az biraz bilgili olsun her düşüncesi para kazanmaya çıkmasın yeter.. para için 30 yıllık dostuna bile kazık atan insanlar gördüm ben babamın işine baktığım zaman. Ki bu durum babamın çevresinde değil hemen hemen tüm esnaflarda aynı halde.
    Çocuğun eziyet içinde büyümez merak etme para yerine biraz bilgi mirası bırak sen yeter o ona. Her parası olan mutlu değil elbette. Para ile gelen mutluluk , para gidincede arkasına bakmadan gider sonra..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Ege makine okumuyor muydun hocam sen?

• Konu gereksiz saçma

Bi kere 1.sınıf iyi olan üniversite mezunlarının çoğu yurt dışına çıkıyor -itü, odtu, ytu koç vs-

2. Sınıf okullardan mezun olanlar ise türkiye'de çalışan mühendisler yani; ege, ankara, gazi, iyte, gyte eskişehir vs vs. bunların çoğu ülkede çalışan mühendisler. Benim tanıdıklarım ortalama başlangıçta 2-3k alıyor.

3 ve 4.sınıf okullardan mezun olanlar zaten işsiz kalıyorlar, bi zahmet kalsınlar 150-200 binle okul kazanmış 2-3kyı hak ediyor mu acaba? ha kendini geliştirse yine bir şeyler yapar ama zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

Konu gereksiz saçma

Bi kere 1.sınıf iyi olan üniversite mezunlarının çoğu yurt dışına çıkıyor -itü, odtu, ytu koç vs-

2. Sınıf okullardan mezun olanlar ise türkiye'de çalışan mühendisler yani; ege, ankara, gazi, iyte, gyte eskişehir vs vs. bunların çoğu ülkede çalışan mühendisler. Benim tanıdıklarım ortalama başlangıçta 2-3k alıyor.

3 ve 4.sınıf okullardan mezun olanlar zaten işsiz kalıyorlar, bi zahmet kalsınlar 150-200 binle okul kazanmış 2-3kyı hak ediyor mu acaba? ha kendini geliştirse yine bir şeyler yapar ama zor.

Hocam ben de yurtdışı istiyorum o iş nolacak

• birisi 3k başkası 5k diyor. maalesef öyle değil arkadaşlar. bir tanıdığım ege üniversitesi elektronik mühendisliği mezunu. 1 sene 2000 tl ye talim etti mesailer dahil. gecesi gündüzü belli değildi dayanamadı sonunda lise kpss sine girip bir kurumda memur oldu. matematiği iyi olduğu için iyi bir puan çıkarmıştı. şimdi 2.5 bin tl alıyor ama en azından kafam rahat diyor. en son yine kpss ye hazırlanıyordu mühendislik için.

not:mühendislik öğrencisiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lethegrn

itü makine mezununa 800 lira teklif ediyolar. bütün üni mezunlarınında %60ı işletme mezunuymuş. açıköğretimlerde dahil

İTÜ Makine 800 'mü bir sıfır ( 0 ) eklemeyi unutmuşşsun düzeltmeni öneririm.. Şuan biri Ford 'da 8000 tl alıyor.. Forc 'çuları bekliyorum konuya ortalık karışsın biraz.. 2400 2700 tl ile Ford 'da işe başlıyorsunuz ve bu 8000 tl alan kişi İTÜ Makine mezunu yaklaşık 1100 kişiden biri o kişi kim acaba??

Düzenleme = Kusura bakmayın konunun çok önce açıldığını mesajı yazdıktan sonra farkettim 2009 'da yazılmış mesaja cevap vermiş oldum arada biz de hata yapalım hatasız kul olmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 11 Kasım 2016; 19:5:39 >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.