Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

Konu gereksiz saçma

Bi kere 1.sınıf iyi olan üniversite mezunlarının çoğu yurt dışına çıkıyor -itü, odtu, ytu koç vs-

2. Sınıf okullardan mezun olanlar ise türkiye'de çalışan mühendisler yani; ege, ankara, gazi, iyte, gyte eskişehir vs vs. bunların çoğu ülkede çalışan mühendisler. Benim tanıdıklarım ortalama başlangıçta 2-3k alıyor.

3 ve 4.sınıf okullardan mezun olanlar zaten işsiz kalıyorlar, bi zahmet kalsınlar 150-200 binle okul kazanmış 2-3kyı hak ediyor mu acaba? ha kendini geliştirse yine bir şeyler yapar ama zor.

Hocam ben de yurtdışı istiyorum o iş nolacak

Kendimizi geliştireceğiz dostum. Ben de yurt dışı istiyorum

• Mühendislik eski popülerliğini yitirdi. Teknikerler vasat mühendislerden fazla maaş alabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WuLKaS

Bende Baba parasıyla aile işinin başına geçmesini bilirim.
    Ama paradan daha önemli şeyler var. Çok para kazanıp saçma sapan tek odağı para kazanmak olan, kro, görgüsüz insanlarla bir arada çalışmak istemiyorum oyüzden Mühendislik okuyup kendi yolumu çizme kararı aldım :)

İnsanları görüyorum maaş odaklı meslek seçiyorlar.. Para olmadan birşey olmaz ama her şeyde para değildir.. Bunu unutmamak gerekir..

para olmadan bir şey olmaz diyip daha sonra her şey para değil diyorsun. ilk kısma katılıyorum ama o doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luka Modric

quote:

Ama paradan daha önemli şeyler var. Çok para kazanıp saçma sapan tek odağı para kazanmak olan, kro, görgüsüz insanlarla bir arada çalışmak istemiyorum oyüzden Mühendislik okuyup kendi yolumu çizme kararı aldım :)

İnsanları görüyorum maaş odaklı meslek seçiyorlar.. Para olmadan birşey olmaz ama her şeyde para değildir.. Bunu unutmamak gerekir..

para olmadan bir şey olmaz diyip daha sonra her şey para değil diyorsun. ilk kısma katılıyorum ama o doğru

evet para olmadan birşey olmuyor. en ama en kötü ihtimalle geçimini sağlayacak kadar parayı zaten bir kenera koyman gerekiyor. Ama benim oradaki kastım tek veya en büyük idealin para olmaması gerektiği..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

quote:

Napalım fiat puntoya mı binelim chrysler varken,ayrıca çocuğum eziyet içinde mi büyüsün ben idealist olacam diye,ayrıca en önemli ideal paradır

İdealin para olan adamın düşüncesi anca bu olur zaten.
    Ben razıyım chrysler yerine fiat puntoya binmeye. Çevrem adam gibi olsun, az biraz bilgili olsun her düşüncesi para kazanmaya çıkmasın yeter.. para için 30 yıllık dostuna bile kazık atan insanlar gördüm ben babamın işine baktığım zaman. Ki bu durum babamın çevresinde değil hemen hemen tüm esnaflarda aynı halde.
    Çocuğun eziyet içinde büyümez merak etme para yerine biraz bilgi mirası bırak sen yeter o ona. Her parası olan mutlu değil elbette. Para ile gelen mutluluk , para gidincede arkasına bakmadan gider sonra..

bilgi mirasıda para,london kings college veya yale ye yollacam çocuk olunca

• quote:

quote:

quote:

quote:

Napalım fiat puntoya mı binelim chrysler varken,ayrıca çocuğum eziyet içinde mi büyüsün ben idealist olacam diye,ayrıca en önemli ideal paradır

Ben razıyım chrysler yerine fiat puntoya binmeye. Çevrem adam gibi olsun, az biraz bilgili olsun her düşüncesi para kazanmaya çıkmasın yeter.. para için 30 yıllık dostuna bile kazık atan insanlar gördüm ben babamın işine baktığım zaman. Ki bu durum babamın çevresinde değil hemen hemen tüm esnaflarda aynı halde.
    Çocuğun eziyet içinde büyümez merak etme para yerine biraz bilgi mirası bırak sen yeter o ona. Her parası olan mutlu değil elbette. Para ile gelen mutluluk , para gidincede arkasına bakmadan gider sonra..

Girebilecek potansiyelleri olursa yollarsın :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Girebilecek potansiyelleri olursa yollarsın :)

potansiyeli Olmazsada iyi yaşar işte,fark burda,senin oğlun boşsa sürünecek doluysa bişeler yapabilecek tabi şanslıda olmalı

• iyi yaşam kime göre neye göre, iyi yaşamdan kasıt nedir bunu bir açmak lazım önce, Her parası olan iyi yaşıyormu ?
    Benim için iyi yaşam güzel çevre, ve rahat yaşamdır. Rahatdan kastım refah seviyesi değil..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

İnşaat işinde yap sat yapıyoruz mühendise verilen parayı israf olarak görüyoruz,Durumumuz yoktu okuyamadım ama okuyanlar elime bakıyor maaş için ,bakırköyde ev var kirada 2 getiriyor ayda,o daire bile bir mühendisden fazla getiriyor,inş Bigün hastanede açacam doktorların da işvereni olacam

İnşaat işini kendin mi kurdun yoksa babadan aileden hazır lokma üstüne mi yattın?

Onlar başlamıştı ben 5 yılır başındayım, katladım aile servetini ama çok çalışıyorum,bir memurdan bile fazla mesai yapıyordurum,tabi bizim şirketin mühendisleri gene iyi diğer şirketlerde 14 saat mesai

Kardeş hem tıp 5.sinifta olup hem de dediğin işleri yapmak .. helal olsun kardeşim

• Bende 1.sinifim projeler var onlari gelistiriyorum is kendini gelistirmede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: lethegrn

itü makine mezununa 800 lira teklif ediyolar. bütün üni mezunlarınında %60ı işletme mezunuymuş. açıköğretimlerde dahil

İTÜ Makine 800 'mü bir sıfır ( 0 ) eklemeyi unutmuşşsun düzeltmeni öneririm.. Şuan biri Ford 'da 8000 tl alıyor.. Forc 'çuları bekliyorum konuya ortalık karışsın biraz.. 2400 2700 tl ile Ford 'da işe başlıyorsunuz ve bu 8000 tl alan kişi İTÜ Makine mezunu yaklaşık 1100 kişiden biri o kişi kim acaba??

Düzenleme = Kusura bakmayın konunun çok önce açıldığını mesajı yazdıktan sonra farkettim 2009 'da yazılmış mesaja cevap vermiş oldum arada biz de hata yapalım hatasız kul olmuyor..

yazdığın düzenlemeyi okumadan içimden diyodumki tam "ne güzel kafalar var lan"

aynen o yıllarda saçma sapan şeyler oluyordu bu mesajda yazdığım gibi. ancak şu aralar pek kulağıma gelmiyor. varsa da öğrencilik yıllarından uzaklaştığımız için ben duymuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

İnşaat işinde yap sat yapıyoruz mühendise verilen parayı israf olarak görüyoruz,Durumumuz yoktu okuyamadım ama okuyanlar elime bakıyor maaş için ,bakırköyde ev var kirada 2 getiriyor ayda,o daire bile bir mühendisden fazla getiriyor,inş Bigün hastanede açacam doktorların da işvereni olacam

İnşaat işini kendin mi kurdun yoksa babadan aileden hazır lokma üstüne mi yattın?

Onlar başlamıştı ben 5 yılır başındayım, katladım aile servetini ama çok çalışıyorum,bir memurdan bile fazla mesai yapıyordurum,tabi bizim şirketin mühendisleri gene iyi diğer şirketlerde 14 saat mesai

Kardeş hem tıp 5.sinifta olup hem de dediğin işleri yapmak .. helal olsun kardeşim

Zor oluyor tabiki

• Ya beyler boş tatava yapmayın maaşları paylaşın geçin salt bilgi lazım.

• Bir tanıdığım kazanda Tai de çalışıyor mühendisin masasinda maas dekontunu görmüş 10.800 tl neti varmış birde tai calisanlarina 3 ayda bir çift maas veriyor , kendisi de asgari ucretin %50 fazlasina ayni kurumda çalışıyor. Yani arkadaşlar okumak önemli değil önemli olan kendini geliştirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

Konu gereksiz saçma

Bi kere 1.sınıf iyi olan üniversite mezunlarının çoğu yurt dışına çıkıyor -itü, odtu, ytu koç vs-

2. Sınıf okullardan mezun olanlar ise türkiye'de çalışan mühendisler yani; ege, ankara, gazi, iyte, gyte eskişehir vs vs. bunların çoğu ülkede çalışan mühendisler. Benim tanıdıklarım ortalama başlangıçta 2-3k alıyor.

3 ve 4.sınıf okullardan mezun olanlar zaten işsiz kalıyorlar, bi zahmet kalsınlar 150-200 binle okul kazanmış 2-3kyı hak ediyor mu acaba? ha kendini geliştirse yine bir şeyler yapar ama zor.

Ytu'yu o kategoriden bir çıkar önce... Ben ytu bilgisayarda okuyorum,buraya geldigimden beri hayatim kaydı resmen. Anlatsam destan olur ama özet geçeceğim..Bu kadar sacma salak ve bos bir okul nasil teknik unvani alabilir biz ogrenciler olarak anlamadik. Disardan bakildiginda iyi bir okul olarak gozukuyor aslinda ama oyle degil cok sisirilen bir yer sadece. İdaresi mutsu ögrencisi mutsuz okul adina calisan kim varsa hayatindan memnun degil. Benim arkadaslarim bile konusu acilinca bu okul istanbulda olmasin yuzune bakan olmaz diyorlar,haklılar. Ne okulu ne de bolumu sevebildim 2 ay oldu daha derslerde ne yapmaya calisiyoruz anlayabilmis degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: senertheking

Ya beyler boş tatava yapmayın maaşları paylaşın geçin salt bilgi lazım.

• mühendisler mühendislik yaparak çok kazanamıyorlar. ya yönetici olunca yada kendi işini kurunca iyi kazanmaya başlıyorlar.

• 12.sınıfım ygs ye hazırlanıyordum.
    Alanım gereği zaten mühendislik okumayacaktım ama bütün çalışma hevesi gitti...

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Dünyaya yön veren bir mesleğin böyle yerle bir edilmesi çok garip.

Almanyada abd de o soyledigin

Burda neye yon veriyor muhendisler

Ustabasiyla ayni maasi alirsin duz klasik is yaparsin

Arge ya da bir proje disinda isini yapamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Bashi_Bozuk

birisi 3k başkası 5k diyor. maalesef öyle değil arkadaşlar. bir tanıdığım ege üniversitesi elektronik mühendisliği mezunu. 1 sene 2000 tl ye talim etti mesailer dahil. gecesi gündüzü belli değildi dayanamadı sonunda lise kpss sine girip bir kurumda memur oldu. matematiği iyi olduğu için iyi bir puan çıkarmıştı. şimdi 2.5 bin tl alıyor ama en azından kafam rahat diyor. en son yine kpss ye hazırlanıyordu mühendislik için.

not:mühendislik öğrencisiyim.

Kusura bakma sallamissin

Kardesimden biliyorum

Lisans bitiren biri lise kpss ine giremez

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.