Şimdi Ara

Mühendis olunca yurt dışına yerleşicem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suskun İnsan

Nereye gitmek istiyorsun? Biraz anlatır mısın ?

Ben de istiyorum ve bu konuda çok kafa patlattım.

Amerika kıtasını düşünmüyorum batı veya kuzey avrupanın herhangi bi yeri olabilir aslında

inşaat mühendisliği o ülkelerde geçerli değil az bilinçli olman lazım belki de yaşın küçüktür
    o tarz ülkelerde elektronik bilgisayar mühendislikleri geçerlidir bilkent odtü boğaziçi mezunu ol amerikaya master a git sonra kal orada
    inşaat sektöründe türkiye dünyada lider denebilir. arap, türki cumhuriyetler ve rusya ukrayna gibi ülkelere türk firmalarıyla gidip yerleşebilirsin maaşlar da iyidir

hmm amerikada kalırsam iyidir bence master'e gitmeden önce ingilizcemide epey ilerletmiş olurum sora şivemi felan amerikan ingilizcesine çeviririm güzel olabilir bir araştırıcam.

bence sen liselisin

şive ne lan aksan o

• quote:

Evet arkadaşlar inşallah inşaat mühendisi olursam yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum.
    Burda alacağım diplama yurtdışında geçerli midir?Sizinde bana sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım

Bir insan bire bir aynı şeyi mi düşünür arkadaş ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çoğu üniversite Avrupada geçerliliği olan mavi diplomadan veriyor zaten. Rahat ol.
  • Eğer okuduğun üniversite uluslararası diploma verirse geçerli, itü de falan yani
  • gitmek için birçok yol var ama hepsinin başında çok afedersiniz ama köpek gibi ders çalışmak geçiyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suskun İnsan

Nereye gitmek istiyorsun? Biraz anlatır mısın ?

Ben de istiyorum ve bu konuda çok kafa patlattım.

Amerika kıtasını düşünmüyorum batı veya kuzey avrupanın herhangi bi yeri olabilir aslında

inşaat mühendisliği o ülkelerde geçerli değil az bilinçli olman lazım belki de yaşın küçüktür
    o tarz ülkelerde elektronik bilgisayar mühendislikleri geçerlidir bilkent odtü boğaziçi mezunu ol amerikaya master a git sonra kal orada
    inşaat sektöründe türkiye dünyada lider denebilir. arap, türki cumhuriyetler ve rusya ukrayna gibi ülkelere türk firmalarıyla gidip yerleşebilirsin maaşlar da iyidir

hmm amerikada kalırsam iyidir bence master'e gitmeden önce ingilizcemide epey ilerletmiş olurum sora şivemi felan amerikan ingilizcesine çeviririm güzel olabilir bir araştırıcam.

bence sen liselisin

şive ne lan aksan o

Sonuçta burda ne demek istediğimi anladınmı anlamadınmı
    Anladın, eee o zaman ?

• quote:

Orijinalden alıntı: riderofmirkwood

Çoğu üniversite Avrupada geçerliliği olan mavi diplomadan veriyor zaten. Rahat ol.

Ha, kardeşim bana bunu deyin işte Sağol bilgi için mavi diplomayı bi araştırayım
  • bunu diyen iki arkadaşım 1 senenin sonunda geri döndü.Biri almanya'ya biri avustralya'ya gitti. Sözde dil eğitimden sonra orada çalışacaklardı. Ama tabiki olmadı, dayanamadılar gurbete. Şimdi Türkiye'de çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EndlessPowerr

bunu diyen iki arkadaşım 1 senenin sonunda geri döndü.Biri almanya'ya biri avustralya'ya gitti. Sözde dil eğitimden sonra orada çalışacaklardı. Ama tabiki olmadı, dayanamadılar gurbete. Şimdi Türkiye'de çalışıyorlar.

Ben inanıyorum artık Türkiye'de yaşanmaz ülkeyi mahfettiler ki benim zamanımda hepten mahvolacak bi yandan suriyeliler giriyor.Bi yandan kürtler çoğaldıkça çoğalıyor başbakan 3 çocuk diyor ülke batacak batacak.....
  • Hangi ülke? Yabancı dil ne seviyede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xiaomi

Hangi ülke? Yabancı dil ne seviyede?

Amerika düşünüyorum şu an yabancı dilim orta derece sayılır.Ama tabi ki gelişecek daha önümde 5-6 senem var
  • quote:

quote:

Amerika düşünüyorum şu an yabancı dilim orta derece sayılır.Ama tabi ki gelişecek daha önümde 5-6 senem var

ABD'de Harvard, Stanford, Caltech, MIT gibi okullar varken Türkiye'deki bir okuldan diplomayla ne yapmayı planlıyorsun?
  • İyi bi üniversite ve iyi çalışma ile garanti kimse ın tın etmesin para her şeyi çözmüyor.Çoğu okulda burs veriliyor merak etmeyin.Sorun o bursu almakta buda çalışarak olacaktır
  • İngilizce makine mühendisliği okuyorum.Üniversitem mavi diplomada veriyor.Yurt dışında çalışabilir miyim?
  • quote:

Evet arkadaşlar inşallah inşaat mühendisi olursam yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum.
    Burda alacağım diplama yurtdışında geçerli midir?Sizinde bana sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım

la forumdaki egenler bir türlü anlayamadı göçme olmaya karar verdim deyip gitme gibi bir durum YOK beni ağır eleştirmekle ve konuyu baltalamakla suçlayabilirsiniz bunun bir önemi yok gerçekler acıdır. Ayrıca diplomalar geçerli olsada yurt dışındaki iş veren ülkedeki iş düzenini bilmeyen adama iş vermez. Yani hadi şans eseri göçmen vizesi aldın gidip inşaatta amelelik yapmadan mühendislik yapamazsın. SONUÇ OLARAK HİÇBİR ÜLKE GÖÇMEN VİZESİ VERMEYE MERAKLI DEĞİL GİTMEYE KARAR VERİRSİN AMA %90 GİDEMEZSİN ANLADIN MI ?????

• quote:

quote:

quote:

ABD'de Harvard, Stanford, Caltech, MIT gibi okullar varken Türkiye'deki bir okuldan diplomayla ne yapmayı planlıyorsun?

Sence ABD'de herkez o üni'lerden mi mezun oluyor zaten bi kaç işe girip performansını gösterdikten sonra yolun açılacaktır istersen en kötü üni'de oku

• quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

İngilizce makine mühendisliği okuyorum.Üniversitem mavi diplomada veriyor.Yurt dışında çalışabilir miyim?

Çalışma vizesi alırsan ki bunu isteyenlerin yanlızca %10 u başarır gittiğin ülkede akraban yoksa %10 ihtimalle iş bulursun. Şu bir gerçek ki ülkemizde mühendis adı altında dil bilen teknisyen yetiştiriliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sence ABD'de herkez o üni'lerden mi mezun oluyor zaten bi kaç işe girip performansını gösterdikten sonra yolun açılacaktır istersen en kötü üni'de oku

Rank muhabbetini bilmiyormusun abd de türkiyedeki prestij sahibi okullları geçen yüzlerce üni var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

İngilizce makine mühendisliği okuyorum.Üniversitem mavi diplomada veriyor.Yurt dışında çalışabilir miyim?

Çalışma vizesi alırsan ki bunu isteyenlerin yanlızca %10 u başarır gittiğin ülkede akraban yoksa %10 ihtimalle iş bulursun. Şu bir gerçek ki ülkemizde mühendis adı altında dil bilen teknisyen yetiştiriliyor.

Fransadaki amcam ile konuştum.Dediğine göre orada evlenirsem geçiçi vize alabiliyormuşum, eğer düzenli çalışıyorsamda daima vize ve vatandaşlık alabiliyormuşum.Vize aldıktan sonra fransız hükümeti iş buluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 4 Eylül 2013; 22:34:39 >
  • quote:

Sence ABD'de herkez o üni'lerden mi mezun oluyor
    Seni üniversiteye alanın ben. Git anaokulundan tekrar başla.

Ayrıca yukarıda gereken cevap verilmiş. Herkes kapısını açmış sana iş vermek için bekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 4 Eylül 2013; 22:37:00 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.