Şimdi Ara

Mühendis olunca yurt dışına yerleşicem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

quote:

Orijinalden alıntı: Xiaomi

quote:

quote:

Hangi ülke? Yabancı dil ne seviyede?

Amerika düşünüyorum şu an yabancı dilim orta derece sayılır.Ama tabi ki gelişecek daha önümde 5-6 senem var

ABD'de Harvard, Stanford, Caltech, MIT gibi okullar varken Türkiye'deki bir okuldan diplomayla ne yapmayı planlıyorsun?

Sence ABD'de herkez o üni'lerden mi mezun oluyor zaten bi kaç işe girip performansını gösterdikten sonra yolun açılacaktır istersen en kötü üni'de oku

Türkiye'nin en iyi üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'nden ileride 134 adet ABD Üniversitesi var, Türkiye'deki toplam devlet üniversitesi sayısından 25 fazla demek oluyor bu rakam. Ayrıca daha herkes yazmayı bilmiyorsun boş hayallere kapılma. Bir de mühendislik kendi kendini geliştirebileceğin bir bölüm değil, üniversite desteği en önemli olan bölümlerden biri. Hukuk, Siyaset Bilimi falan okursan anca kendi kendini geliştirebilirsin ama Mühendislik, Tıp gibi pozitif bilimlerde bu kesinlikle geçerli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xiaomi -- 4 Eylül 2013; 22:39:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Sence ABD'de herkez o üni'lerden mi mezun oluyor
    Seni üniversiteye alanın ben. Git anaokulundan tekrar başla.

Ayrıca yukarıda gereken cevap verilmiş. Herkes kapısını açmış sana iş vermek için bekliyor

lan ben seni bloklamamışmıydım hani sen beni bloklamıştın ulan

• quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

İngilizce makine mühendisliği okuyorum.Üniversitem mavi diplomada veriyor.Yurt dışında çalışabilir miyim?

Çalışma vizesi alırsan ki bunu isteyenlerin yanlızca %10 u başarır gittiğin ülkede akraban yoksa %10 ihtimalle iş bulursun. Şu bir gerçek ki ülkemizde mühendis adı altında dil bilen teknisyen yetiştiriliyor.

Fransadaki amcam ile konuştum.Dediğine göre orada evlenirsem geçiçi vize alabiliyormuşum, eğer düzenli çalışıyorsamda daima vize ve vatandaşlık alabiliyormuşum.Vize aldıktan sonra fransız hükümeti iş buluyor mu?

Fransayı bilmiyorum. Ama avrupa devletleri abd kadar kapitalist değil daha sosyal iş bulma olayına gelince kendi vatandaşları için böyle bir hizmetleri varsa sizde faydalanabilirsiniz büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 4 Eylül 2013; 22:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca yukarıda gereken cevap verilmiş. Herkes kapısını açmış sana iş vermek için bekliyor

alala öyle miydi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi ülke? Yabancı dil ne seviyede?

Amerika düşünüyorum şu an yabancı dilim orta derece sayılır.Ama tabi ki gelişecek daha önümde 5-6 senem var

ABD'de Harvard, Stanford, Caltech, MIT gibi okullar varken Türkiye'deki bir okuldan diplomayla ne yapmayı planlıyorsun?

Sence ABD'de herkez o üni'lerden mi mezun oluyor zaten bi kaç işe girip performansını gösterdikten sonra yolun açılacaktır istersen en kötü üni'de oku

Türkiye'nin en iyi üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'nden ileride 134 adet ABD Üniversitesi var, Türkiye'deki toplam devlet üniversitesi sayısından 25 fazla demek oluyor bu rakam. Ayrıca daha herkes yazmayı bilmiyorsun boş hayallere kapılma. Bir de mühendislik kendi kendini geliştirebileceğin bir bölüm değil, üniversite desteği en önemli olan bölümlerden biri. Hukuk, Siyaset Bilimi falan okursan anca kendi kendini geliştirebilirsin ama Mühendislik, Tıp gibi pozitif bilimlerde bu kesinlikle geçerli değil.

Ben sana ne demek istiyorum sen ne anlıyorsun neyse

• quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizce makine mühendisliği okuyorum.Üniversitem mavi diplomada veriyor.Yurt dışında çalışabilir miyim?

Çalışma vizesi alırsan ki bunu isteyenlerin yanlızca %10 u başarır gittiğin ülkede akraban yoksa %10 ihtimalle iş bulursun. Şu bir gerçek ki ülkemizde mühendis adı altında dil bilen teknisyen yetiştiriliyor.

Fransadaki amcam ile konuştum.Dediğine göre orada evlenirsem geçiçi vize alabiliyormuşum, eğer düzenli çalışıyorsamda daima vize ve vatandaşlık alabiliyormuşum.Vize aldıktan sonra fransız hükümeti iş buluyor mu?

Fransayı bilmiyorum. Ama avrupa devletleri abd kadar kapitalist değil daha sosyal iş bulma olayına gelince kendi vatandaşları için böyle bir hizmetleri varsa sizde faydalanabilirsiniz büyük ihtimalle. Ayrıca evlilik yapmayı düşünebiliyorsanız abd yi tercih etmenizi öneririm.

A.B.D'de hiçbir tanıdığım yok.Diğer avrupa ülkelerinde ayrımcılık oluyormuş baya(esmer tenlilere karşı) Fransa'da fazla yokmuş.O yüzden orayı düşünüyorum.

• Mühendis olduğun zaman şak diye yurt dışına gitmek için öncelikle

Çok iyi bir yabancı dil
    Para
    Ve sana yardımcı olacak bir arkadas gerekli. Ben bilgisayar mühendisiyim bu sene başlıyorum. Öyle pat diye gitmen zor. Yurtdışı planım var izmir bu planın ilk aşaması idi, her şey sıra ile.

Saydiklarimin 3ü varsa o zaman gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 4 Eylül 2013; 22:44:15 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

alala öyle miydi?

Daha onu hatırlamıyorsun bana laf yetiştiriyorsun bravo

• bilgisayar mühendisi olursan çok rahat yurtdışında iş bulursun düşün derim.
  • 08turkiye1826 kullanıcısına yanıt
    Kürtler konusunda asla fazla negatif olmuyordum ama yıllar sonra florya sahiline gittim hafta sonu, ben böyle bir şey görmedim. Sahil Sahil değil sanki Kandil. Ne yüzebilecek bir yer kalmış ne oturup dinlenecek. abartmıyorum yüzde 95'i doğuluydu. her yerde mangal yapıyorlar çocukları çırılçıplak sağda solda geziyor. Çocukları oturdukları yere işetiyorlar vs vs İğrendim resmen bu çapulcu hallerinden. İstanbul'a gelmişsin biraz olsun medeniyet öğren. Kimse senden mükemmel biri olmanı beklemiyor zaten. Bir de 10 kişi gelip bizden haraç kesmeye falan kalktı o ayrı bir mesele zaten, beyazız diye aralarında sıyrıldık tabi. Ama içimizdeki yatan aslanı görünce kardeş kusura bakma deyip uzaklaştılar. Allah var eğer biraz üsteleseydiler arabadan gider silahı alır çeker vururdum orada. Neyse burası ayrıntı. batıda giderek artan kürt popülasyonu hakkında devlet mutlaka çözüm üretmeli. Ama sen ben terkedersek buraları meydan bunlara kalacak bunu da düşün.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fransayı bilmiyorum. Ama avrupa devletleri abd kadar kapitalist değil daha sosyal iş bulma olayına gelince kendi vatandaşları için böyle bir hizmetleri varsa sizde faydalanabilirsiniz büyük ihtimalle. Ayrıca evlilik yapmayı düşünebiliyorsanız abd yi tercih etmenizi öneririm.

A.B.D'de hiçbir tanıdığım yok.Diğer avrupa ülkelerinde ayrımcılık oluyormuş baya(esmer tenlilere karşı) Fransa'da fazla yokmuş.O yüzden orayı düşünüyorum.

Allah gönlüne göre versin hocam. Yolun açık olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: EndlessPowerr

Kürtler konusunda asla fazla negatif olmuyordum ama yıllar sonra florya sahiline gittim hafta sonu, ben böyle bir şey görmedim. Sahil Sahil değil sanki Kandil. Ne yüzebilecek bir yer kalmış ne oturup dinlenecek. abartmıyorum yüzde 95'i doğuluydu. her yerde mangal yapıyorlar çocukları çırılçıplak sağda solda geziyor. Çocukları oturdukları yere işetiyorlar vs vs İğrendim resmen bu çapulcu hallerinden. İstanbul'a gelmişsin biraz olsun medeniyet öğren. Kimse senden mükemmel biri olmanı beklemiyor zaten. Bir de 10 kişi gelip bizden haraç kesmeye falan kalktı o ayrı bir mesele zaten, beyazız diye aralarında sıyrıldık tabi. Ama içimizdeki yatan aslanı görünce kardeş kusura bakma deyip uzaklaştılar. Allah var eğer biraz üsteleseydiler arabadan gider silahı alır çeker vururdum orada. Neyse burası ayrıntı. batıda giderek artan kürt popülasyonu hakkında devlet mutlaka çözüm üretmeli. Ama sen ben terkedersek buraları meydan bunlara kalacak bunu da düşün.

Haklı diyorsun ama devletinde bi çare bulması lazım cahil cahil adamlar çıkmış devlet yönetecek bi boktan çakmayan krolar devleti yönetiyor deli oluyorum

• Hangi universiteyi okuduguna bagli herkes muhendis olur onemli olam iyi uni okuman

• quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suskun İnsan

Nereye gitmek istiyorsun? Biraz anlatır mısın ?

Ben de istiyorum ve bu konuda çok kafa patlattım.

Amerika kıtasını düşünmüyorum batı veya kuzey avrupanın herhangi bi yeri olabilir aslında

inşaat mühendisliği o ülkelerde geçerli değil az bilinçli olman lazım belki de yaşın küçüktür
    o tarz ülkelerde elektronik bilgisayar mühendislikleri geçerlidir bilkent odtü boğaziçi mezunu ol amerikaya master a git sonra kal orada
    inşaat sektöründe türkiye dünyada lider denebilir. arap, türki cumhuriyetler ve rusya ukrayna gibi ülkelere türk firmalarıyla gidip yerleşebilirsin maaşlar da iyidir

İnşaat mühendisliğinin geçerli olmadığına dair kaynağın var mı? Bilip bilmeden sallamayın. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Allah sizede gönlünüze göre versin.
  • amin
  • Burada yazan olumsuz yorumlara bakma. Çok istersen ve bunun için it gibi çalışırsan başarabilirsin.( Kesin değil ama )

• quote:

Orijinalden alıntı: helzbelz

Konu sahibine: imkansız değil girersin ODTÜ Boğaziçi veya denk bir özel üniye, Sağlam GPA yaparsın. Amerikaya master yapmaya gidersin. Sonra her türlü yolunu bulursun.

Ama senden bir mok olmaz boşver sen amele ol.

sana diyom sana ortaya bi laf attın kaçıp gittin
  • quote:

Orijinalden alıntı: helzbelz

quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suskun İnsan

Nereye gitmek istiyorsun? Biraz anlatır mısın ?

Ben de istiyorum ve bu konuda çok kafa patlattım.

Amerika kıtasını düşünmüyorum batı veya kuzey avrupanın herhangi bi yeri olabilir aslında

inşaat mühendisliği o ülkelerde geçerli değil az bilinçli olman lazım belki de yaşın küçüktür
    o tarz ülkelerde elektronik bilgisayar mühendislikleri geçerlidir bilkent odtü boğaziçi mezunu ol amerikaya master a git sonra kal orada
    inşaat sektöründe türkiye dünyada lider denebilir. arap, türki cumhuriyetler ve rusya ukrayna gibi ülkelere türk firmalarıyla gidip yerleşebilirsin maaşlar da iyidir

İnşaat mühendisliğinin geçerli olmadığına dair kaynağın var mı? Bilip bilmeden sallamayın. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Diploma teoride geçerli buna itiraz edilmiyor ama Türkiyede kalıp çak beton dök kalıp çak beton dök şeklinde iş yapılıyor. Abd de evler seri üretim fabrikada üretiyorlar 3 günde montajı yapılıyor. Türk mühendis bu tarz çalışmaya alışık değil kıvırabilir zamanla ama kimse bu zamanı VERMEZ büyük bir mühendis kıtlığı yoksa.

• Ben de aynısını istiyorum Apple Tasarım bölüm başkanlığı beni bekliyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.