Şimdi Ara

Mühendislik Alanında Üniversitelerin Kalite Sıralaması *** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
8.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pelpoy

quote:

Orijinalden alıntı: Corvette'eVuranŞahin

1-ODTÜ
    2-İTÜ
    3-BOÜN
    4-BİLKENT
    5-KOÇ
    6-YTÜ

Şimdilik böyle sanırım.Ondan sonra Çukurova,Kocaeli,KTÜ gibi üniversiteler geliyor.

Evet görünüm bence de öyle ama adamlar incelemiş sıralamışlar.Sen neye göre sıraladın ?

Mühendislik yazarım diye aylarca araştırdım,sonra mühendislikten vazgeçtim ama neyse

Genel kanı bu şekilde,belli bir kriterim yok zaten bölüm bölüm değişir önem sırası.Mesela BOÜN inşaatın birincisi ama İTÜ yükselişte,ODTÜ EE'de birinci vs.

• maşşallah niğde uludağdan öndeymiş
    yav he he
  • Arkdaşlar üniversitelerin kalite sıralaması isimlerine -marka değerlerine- göre veya taban puanlarına göre değil, öğretim görevlisi başına düşen yayın sayısı, mezunlarının çalıştığı sektörler ve pozisyonları, okulun teknik altyapısı, kütüphane gibi öğrencilere sunduğu imkanlar vs. göz önüne alınarak yapılır.Okulların ÖSS başarı sıralamaları ise bazen yanıltıcı olabilir.Bu gibi durumlar göz önüne alınarak yapılan araştırmada Niğde Üni. veya diğer okulların isim yapmış okullara göre daha başarılı olması gayet doğaldır bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikolagulucan

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

maşşallah niğde uludağdan öndeymiş
    yav he he

zoruna mı gitti? :D

ordan nasıl duruyor :D
  • bu sıralamaya doğru diyen arkadaşlar sıralaması boun a yetiyorken gazi ye falan gitse ne güzel olur sonuçta sıralamada üstte
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

bu sıralamaya doğru diyen arkadaşlar sıralaması boun a yetiyorken gazi ye falan gitse ne güzel olur sonuçta sıralamada üstte

o değil de Bilken çok aşağılarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelpoy

quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

bu sıralamaya doğru diyen arkadaşlar sıralaması boun a yetiyorken gazi ye falan gitse ne güzel olur sonuçta sıralamada üstte

o değil de Bilken çok aşağılarda.

havuzu yokmuş ondan olabilir
    bu işler marka işi yoksa müh. en iyi eğitim veren yere de gitsen olay sende biter(daha üni ye başlamadım )

• saçmalık, kriterleri ne acaba
  • Sıralamayı yaparken kafaları iyiymiş sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: miü

Arkdaşlar üniversitelerin kalite sıralaması isimlerine -marka değerlerine- göre veya taban puanlarına göre değil, öğretim görevlisi başına düşen yayın sayısı, mezunlarının çalıştığı sektörler ve pozisyonları, okulun teknik altyapısı, kütüphane gibi öğrencilere sunduğu imkanlar vs. göz önüne alınarak yapılır.Okulların ÖSS başarı sıralamaları ise bazen yanıltıcı olabilir.Bu gibi durumlar göz önüne alınarak yapılan araştırmada Niğde Üni. veya diğer okulların isim yapmış okullara göre daha başarılı olması gayet doğaldır bana göre.

o tarz okullarda intihalci olmayan tek bir hoca bile yok alayı torpillerle oradalar ve yaptıkları usulsüzlerden dolayı ceza da almıyorlar. yök'ün zaten umrunda değil türkiyedeki akademik camianin %90'ı torpille işliyor. torpilin mi var geçir direk çalıntı makaleyi. türkiyenin her kurumu gibi bunda da içi çürümüş. adam akıllı hocalar sadece belli başlı 7-8 tane üniversitede var. odtü bile bir sürü intihal olayıyla uğraştı. varın devletteki hocaların durumunu siz düşünün. sağdan soldan copy paste yapılarak hazırlanmış makaleleri gösterip çok makalemiz var diye övünmeyin türkiyenin bilimde bu kadar içler acısı olmasının temel sebebi de budur. makalenin kalitesine ve özgünlüğüne değil makale sayısı baz alınıyor akademik başarı olarak. millette gidip milyonlarca paper bulunan havuzlardan çeviri yapıyor sadece. bu mide bulandırıcı kurumları savunmayın cahilseniz de bilgilenin. yurtdışında bu işin cezası tüm akademik camidan atılmaktır ve siciline işlenir, burada kimsenin umrunda bile değil. akademik makale sayısına bakacak olursan niğde bilkenti bile geçer, ama niğde hocalarının yazdığı tüm makaleleri toplasan tek bilkentli hocanın makalesi kadar değerli değildir.

• Gazi üniv.'nin 2013-2014'ten itibaren Wright State Üniversitesi ile yaptığı anlaşma .
    ====>http://gazi-universitesi.gazi.edu.tr/posts/view/title/muhendislik-fakultesi-ile-wright-state-universitesi%27nin-muhendislik-fakultesi-arasinda-ortak-lisans-programi-anlasmasi-yapildi...-16520 <====
    Bu sene gazi eem'e başlayacam inş.. bu anlaşmanın bana getireceği bir fayda var mıdır sizce???

• İstanbul teknik, yıldız teknik ya da ortadoğu teknik, adı üstünde "teknik", bir de karadeniz teknik var ama şehirden kaybediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiro -- 24 Ağustos 2012; 10:37:09 >
  • kim ne derse desin mühendislikte itü bir numaradır o kadar.
  • quote:

Gazi üniv.'nin 2013-2014'ten itibaren Wright State Üniversitesi ile yaptığı anlaşma .
    ====>http://gazi-universitesi.gazi.edu.tr/posts/view/title/muhendislik-fakultesi-ile-wright-state-universitesi%27nin-muhendislik-fakultesi-arasinda-ortak-lisans-programi-anlasmasi-yapildi...-16520 <====
    Bu sene gazi eem'e başlayacam inş.. bu anlaşmanın bana getireceği bir fayda var mıdır sizce???

anladığım kadarıyla ulop tarzı bişey . öyleyse sana yararı olma sadece seneye bu kodu tercih edenler 2 yıl burda 2 yıl oda okuyacak tabi parasıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

quote:

Gazi üniv.'nin 2013-2014'ten itibaren Wright State Üniversitesi ile yaptığı anlaşma .

anladığım kadarıyla ulop tarzı bişey . öyleyse sana yararı olma sadece seneye bu kodu tercih edenler 2 yıl burda 2 yıl oda okuyacak tabi parasıyla

Anlaşıldı, bi .... yaramıyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: oytunbjk00

Nigde üni koçtan iyiymis yeniden doguyorum sanki

• canlarım benim.bazı arkadaşlar kafalarına göre sıralamalar yapmışlar.listede ne yazıyrsa odur.itü odtü tartışılmaz,gerisi yalan.
  • gatanın mühendislik sıralamasında yer alması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bogaclama -- 25 Ağustos 2012; 11:41:48 >
  • Bu sıralamayı dikkate almak büyük bir yanılgıdır. Sadece gülüyorum Mühendislikte İTÜ ve ODTÜ candır. O kadar.
  • İTÜ birdir, ODTÜ iki, gerisini siz seçin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.