Şimdi Ara

Mühendislik Alanında Üniversitelerin Kalite Sıralaması *** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
8.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2) ODTÜ
    3) Boğaziçi
    4) İtü
    5) Koç
    6) Sabancı
    7) YTÜ

Sıralama böyle olabilir bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih843

1- ODTÜ 2- İTÜ gerisini siz sıralayın. İTÜ iyi ama .......ODTÜ nün bambaşka bi havası var. mesela yabancı dilde eğitimi türkiyede sadece iki okulun gerçekleştirdiğini düşünüyorum bunlar ODTÜ ve Boğaziçi. Kaldıki İTÜ ye farkı atmasında da en büyük etken bu bence. Tam anlamıyla ODTÜ ile yarışmak istiyorsa yabancı dili halletmesi lazım.

Yabancı dilin eğitim kalitesiyle uzaktan yakından alakası yok. Yabancı dil dediniz İTÜ'nün ingilizce bölümleri 3 yıldır ODTÜ'nün bölümlerinin taban puanlarını geçiyor. Bir de İTÜ'nün tamamen ingilizce eğitim verdiğindeki senaryoyu varın siz düşünün. ODTÜ ile İTÜ eğitim kalitesi açısından hemen hemen aynıdır ama şu son 3-4 yılda İTÜ hem öğrenci hem de okul projelerindeki başarılarıyla arada fark oluşmasına neden olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 30 Ağustos 2012; 14:50:24 >

• Üniversiteleri bazı arkadaşların yaptığı gibi puanlarına göre değerlendirmek ne kadar doğru bilemiyorum.Çünkü puanlar arz talep meselesine göre değişiyor.Odtü ile itü'nün başı çektiği doğru ancak şöyle birşey var ki anadolu'daki bir çok üniversitenin hakkı yeniyor.Öğrenciler anadoluda diye bu üniversiteleri genelde tercih etmiyorlar ancak gerçekten çok kaliteli eğitim veren üniversiteler var.Fırat,çukurova,Atatürk bunlardan yalnızca bir kaçı.Mesela atatürk üniversitesi en köklü üniversitelerden ve mezunlarını çok kaliteli firmalarda görmek mümkün.

Ama diyiceğim o ki en iyi üniversite sizin gittiğiniz üniversitedir :)
  • yine aynı muhabbet , 2-3 üniversitelinin kendi üniversitelerini pohpohlamaları. Akıl var mantık var bazı üniversiteler bazı bölümler ile sivrilir hatta bu bölümlerde bile eğitimi yapılan anabilim dalları arasında büyük farklılık olabileceği gibi 1-2 yıllık kısa sürelerde bile inanılmaz eğitim kalitesi farkı ortaya çıkabilir...

Mesela X üniversitesinin puanı yüksek ( bunun sebebide bulunduğu il )
    eğitime verilen akademik kadroda:
    Organikçi - Ankara ünili
    Analitikkimyacı: Kırıkkale üni
    Fizikokimya:YTÜ
    Biyokimya:Utrech uni.
    ...: ...
    Bu hocaların hepsi lisans-yüksekLis-Doktora-doçve prof kadrosu aldıkları tüm üniler biribirnden farklı olabileceği gibi yıl içinde ne kalitede eğitim verecekleride tamamen kendi inisiyatiflerinde olan bir mevzudur.

Ha dersenizki , Şu üni de , bu hoca ,bu dersi vermiş , buranın mezunu iyi analist olur , ya da çok iyi tesisatmüh(makmüh) dür diyebilirsiniz. Ama bölüm geneli sıralaması bile doğru değilken tutarsızken , siz üni genelinde bir sıralama yapabileceğinizi zannediyorsunuz ya size bir tarafımla gülüyorum...

Okul bittikten sonra zaten olaya şu üni bu üni diye bakılmayacak, askerlik ve iş tecrüben ile değerlendirilceksin. Onlarda olmadığında çok bariz sertifika,eğitim dolu ve boş cv arasında fark olmadıktan sonra olay referansa torpile bakıyor. Mezun olunca hiç bir patronun size şu ünilisin diye daha iyi olacağınız düşünmeyin. Başınıza koyuverir küçümsediğiniz diğer ünilerden bir müdür. Bilgisizliğiniz ile alay ettirir. İngilizce ders gördünüz ve okuldan bakarak tozpembe bir mezuniyet ve size saygı duymalarını beklemeniz çocukça...

Üstüne bastıra bastıra, kendimle gurur duyarak söylerim Kırıkkale Üniversitesi mezunuyum bize verdikleri eğitimle şimdiye kadar hiç bir başka üniliye başımı eğmedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: xsilein

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

quote:

Aslında iyi bi sıralama değil yani ytünün boğaziçinden önce olması aşırı saçma.Ben özel üni.lerde o kadar donanımlı eğitim verildiğini pek düşünmüyorum sadece sağladığı burslar ve iş garantileriyle yüksek puanla kapatıyor.Tobb u ele alalım mesela bir tane binadan ibaret bir üniversite Odtüyü bir gezin makine mühendisliğine ait 12ye yakın bina vardır keza inşaat da ona yakın.Koç,Sabancı gibi üniversiteler bir Odtü,İtü kadar iyi eğitim vermiyordur bence ama yurtdışı bağlantıları olsun,iş garantisi olsun,burslu öğrenciye verdiği değer olsun onları yükseltiyor.Bu arada Fırat Üniversitesini küçümsemeyin bi arkadaşım orda okuyor ve stajını gayet güzel yerlerde yaptı eğitiminin de iyi olduğunu söylüyor.
    Bence sıralama böyle:

1.Odtü
    2.Boğaziçi
    3.Bilkent
    4.İtü
    5.Sabancı
    6.Koç
    7.Tobb
    8.Ege
    9.Gazi
    10.Ytü
    11.Ktü
    bence böyle.

ktü 9 eylülden iyi diyosun yani? neremizle gülecez söle?

Nerenle gülersen gül o senin bileceğin iş.Ktü sadece Trabzon'da olduğu için kaybediyor yoksa eğitimi en az bir yıldız teknik kadar vardır lab.ları olsun hocaların eğitimi olsun birsürü Amerika'da seçkin üniversitede eğitim görmüş hoca var.Ktüde çok yakın tanıdıklarım var onlardan biliyorum.9 eylülde de arkadaşlarım var mimarlık ve inşaat mühendisliğinin iyi olduğunu duydum ama diğer bölümler hakkında pek fikrim yok ama 9 eylül bir ege,gazi veya ktü değildir bence.bak eğer ktü izmirde olsaydı dokuz eylülden yüksek kapatırdı eminim.

sen bir de hacettepenin lab. ve proflarını gör.

sıralama öylesine yapılmış.niye aşırı tepki veriyorsunuz.. gören de üniversiteyi babası kurdu sancak.

adam geliyor buraya, x üni.si neden alt sırada... diye giydiriyor.
    heea böyleleri tahminimce kendi üniversitesi içinde, bölümlere göre sıralama yapar işte hukukçu makineciyi küçümser bi halt bilirmiş gibi...

ya da kendisi 30k olmuşsa ona göre bi çevre mühendisliği okuyan da basittir..

nedir bu hiyerarşi,küçük görme..

9eylül ktüye göre iyiymiş? arkadaşım bi açıklasana niye?

ya izmirdesin veya üni. orada diye ya da 9eylül kazanmışsın.

sana göre ktü lise gibi bir şey..

9eylülde bna göre kötü.7tercih yaptım ki 30.sıraya bile yazmazdım 9eylülü.hele tınaztepesi... izmiri bilmesem yutturacaklar niye sırf izmir diye gidenler varda ondan...bu bir tercih meselesi.ben 9eylülü kötü demiyorum.

hal böyleyken ben akdeniz yazdım ve sırf artistlik,ego vs. için gelipte kalite bakımından sana adeniz 9eylülden iyidir demyorum.

yaniii az klın 9 eylül>odtü diyeceksin..

bu arada arkadasa katılıyorum. ktü teknik üniversite,köklü okul,kendini kandırmak istemiyorsan prof.sayılarına fln bak..

• sıralama lens mi
  • quote:

Aslında iyi bi sıralama değil yani ytünün boğaziçinden önce olması aşırı saçma.Ben özel üni.lerde o kadar donanımlı eğitim verildiğini pek düşünmüyorum sadece sağladığı burslar ve iş garantileriyle yüksek puanla kapatıyor.Tobb u ele alalım mesela bir tane binadan ibaret bir üniversite Odtüyü bir gezin makine mühendisliğine ait 12ye yakın bina vardır keza inşaat da ona yakın.Koç,Sabancı gibi üniversiteler bir Odtü,İtü kadar iyi eğitim vermiyordur bence ama yurtdışı bağlantıları olsun,iş garantisi olsun,burslu öğrenciye verdiği değer olsun onları yükseltiyor.Bu arada Fırat Üniversitesini küçümsemeyin bi arkadaşım orda okuyor ve stajını gayet güzel yerlerde yaptı eğitiminin de iyi olduğunu söylüyor.
    Bence sıralama böyle:

1.Odtü
    2.Boğaziçi
    3.Bilkent
    4.İtü
    5.Sabancı
    6.Koç
    7.Tobb
    8.Ege
    9.Gazi
    10.Ytü
    11.Ktü
    bence böyle.

Ege ve Gazi'nin YTÜ nün önünde yer almasını anlayamıyorum açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: zoro11

quote:

Bence sıralama böyle:

1.Odtü
    2.Boğaziçi
    3.Bilkent
    4.İtü
    5.Sabancı
    6.Koç
    7.Tobb
    8.Ege
    9.Gazi
    10.Ytü
    11.Ktü
    bence böyle.

Büyük ihtimalle YTÜ'de okuyorsun sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikolagulucan

quote:

quote:

Bence sıralama böyle:

1.Odtü
    2.Boğaziçi
    3.Bilkent
    4.İtü
    5.Sabancı
    6.Koç
    7.Tobb
    8.Ege
    9.Gazi
    10.Ytü
    11.Ktü
    bence böyle.

:D Evet kardeşim:D Makina

• Bence oldukça saçma bi sıralama . Bi kere ''mühendislik sıralaması'' şeklinde sıralanamaz bence . Her mühendislik dalı kendi içinde incelenmeli bence . C2H5OH ' ın yorumlarına katılıyorum .
    Bu arada Kocaeli Üniversitesi hakkında merak edilenler varsa , cevaplayabilirm . Elektrik , Makina , İnşaat mühendisliği hakkında olumlu ve ya olumsuz fikirlerimi söyleyebilirim . tabi bunları tercih zamanından önce konuşmakda fayda var
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bence sıralama böyle:

1.Odtü
    2.Boğaziçi
    3.Bilkent
    4.İtü
    5.Sabancı
    6.Koç
    7.Tobb
    8.Ege
    9.Gazi
    10.Ytü
    11.Ktü
    bence böyle.

zoro11 ytü makina nasil kardesim bilgi verir misin biraz genel olarak(egitim ,hocalar,yeri ,ortami vs.) bende orayi istiyorum da :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: moussasow1907

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence sıralama böyle:

1.Odtü
    2.Boğaziçi
    3.Bilkent
    4.İtü
    5.Sabancı
    6.Koç
    7.Tobb
    8.Ege
    9.Gazi
    10.Ytü
    11.Ktü
    bence böyle.

zoro11 ytü makina nasil kardesim bilgi verir misin biraz genel olarak(egitim ,hocalar,yeri ,ortami vs.) bende orayi istiyorum da :D

Valla ben bölüme henüz geçmedim hazırlıktayım ama okulla ilgili bilgi vereyim istersen.Okul şu anda Davutpaşa daki kampüs alanını geliştiriyor.Daha taşınmamış fakülteler var ama zamanla hepsi Davutpaşa ya geçiçek.Davutpaşa daki kampüsteyim şu an.Şu anda kampüsün bazı bölgeleri şantiyeyi andırsada gelecekte gerçekten donanımlı bir kampüs olacak özellikle Yıldız Kampüsünü düşündükçe.Yıldız Kampüsü nü çok gezemedim ama oraya ilk gittiğimde merkezi bir yerde olması ve ortamının sıcak olması sebebiyle hoşuma gitmişti.Şu an YTÜ de İİBF,Mimarlık,Makina Fakülteleri mevcut diğer lisans programlarının hepsi Davutpaşa da muhtemelen en son Makina taşınacak ama Davutpaşa ya taşındığında daha iyi bir eğitime kavuşacağını düşünüyorum.Davutpaşa da ki Teknoparktan bahsetmek gerekirse:2016 yılında 170binmetre karelik kapalı alana sahip bir Teknopark olması hedefleniyor.http://www.yildizteknopark.com.tr/Bölümden bahsetmek gerekirse zaten herkes tarafından biliniyor YTÜ'nün en iddialı bölümlerinden.Sadece Makina Mühendisliği bölümündehttp://www.mkm.yildiz.edu.tr/akademik_kadro.php?id=1 adresinde de görebileceğin gibi 20 prof. 15 doç. 28 yr.doç var.Tabi bölümde ki öğrenci nufusunun çok olması bir dezavantaj okulda biriyle karşılaştığında o kişinin MM'de okuyor olması diğer bölümlere göre daha yüksek:d.Her sene programa 1. ve 2. ogretım olmak uzere toplamda 500 küsürlü öğrenci geliyor.Son olarak şunu da belirtmek isterim ki Davutpaşa öyle söylendiği gibi şehirin dışında bir yer değil.Bunu diyen afedersiniz halt etmiş.Kapının önüne metro geliyor kampüsün içine 2 farklı İETT arabası geliyor.Okula hızlı glemek istiyorsanız metrobüs metro yaparak rahat bir şekilde ulaşabilrisniz okula.Benim diyeceklerim bu kadar daha sormak istediğin bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olamaya çalışırım buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achiles1 -- 11 Mayıs 2013; 13:58:13 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.