Şimdi Ara

Mühendislik Bölümleri Hakkında Bilgiler (Kimya-Harita-Makina-Ee-Havacılık Eklendi.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
8
Favori
5.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 120205044

Aslında genel olarak mühendislik ülkede komple bitme noktasında. Türkiye mühendislik ürünlerini çoğunlukla ithal ediyor ve bu yüzden mühendise ihtiyaç yok. Ama harita mühendisliği böyle değil çünkü bu bir nevi hizmet, bir şey üretmiyor sadece ölçüyor.
    DEvletin: tapu kadastro ölçmesine ihtiyacı var ve bu işi kendi mühendisine yaptırıyor. Devletin elektronik eşyaya da ihtiyacı var ama onu ithal ile karşılıyor.
    Harita Genel Komutanlığı (şimdi hg müdürlüğü oldu), tapu kadastro g.m. harita mühendisini mecburen çalıştırıyor. Bir düşün MSB -TSK silah ve ekipmanını ithal ediyor, mühendis alıp üretmiyor ama harita konusunda mühendis alıp kendi üretiyor.
    Harita temel mühendislik değildir ama devletin de özel sektöründe(inşaat müh çalışan heryerde) ihtiyacı olan bir ara mühendisliktir.

Ayrıca KPSS taban puanlarına bütün mühendislikler için bak, inşaat-makine-çevre-ee-bilgisayar-endüstri vb ile haritanın kpss taban puanlarına bir bak. Çok fark yok çünkü hepsi yavaş yavaş 99-100 e doğru yaklaşıyor ama yinede harita bir tık daha düşük

Alıntıları Göster
    Hocam Türkiye'de elektronik denen sektör yok zaten de diğerleri için en azından iyi okul mezunlarını istihdam edecek ya da mühendislik yapmalarına imkan verecek yerler var az çok.
    Harita ile ilgili bi dönem 2013 2014 sıraları galiba 70 le falan atananlar oldu orada adı parladı bayağı sonra söndü. Bu yüzden harita öldü lafı çıktı şuanki kpss puanlarina dair bir bilgim yok pek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Thxarsenall T kullanıcısına yanıt
    o kadarını bilmiyorum hocam ama genel olarak karadalar diye biliyorum.
  • Vioman kullanıcısına yanıt
    odtu'de ee ve ceng c programming dersi alirken diger muhendislikler introduction to c programming dersi alir. ee ve ceng ogrencilerinin gordugu c dersinin mufredati odtu'de aynidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    edit: doğru hocam yanılmışım genel yapı böyleymiş üniversitelerde. normal olması gerekende bu eeciler daha fazla kullanır C yi.

ayrıca üstte bi arkadaş bilgisayar mühendisliğini comp. arch. dersine indirgemiş halbuki alakası yok. detaylı bi python veya başka bir dilin kursundan bile ilk 2 yılın programayla ilgili derslerini halledebilirsin.(programlamaya giriş 1-2, oop dersi, data structures).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 1 Temmuz 2020; 19:46:49 >
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Bildiğim ve duyduğum kadarıyla seneye python'a geçiliyormuş EE ve Cs'de nasıl olacak bilmiyorum ama diğer mühendisliklerde durum böyle olacak diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karman121 K kullanıcısına yanıt
    ben de duydum ama ne kadar dogru bilmiyorum ve gereksiz bence. c bilgisayarain nasil çalıştığını anlamak icin cok onemli bir dil. python'i c ile birlikte verirlerse daha mantikli olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120205044 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar sallama biraz daha az salla. Bak mesela ben İTÜ geomatik mezunlarını tanıdığım için senin yazdıklarının gerçek olmadığını biliyorum. Birçoğunun işsiz olduğunu, çalışanlarının da muhtemelen en düşük maaşlı mühendisler olduğunu biliyorum. Ayrıca harita mühendisleri son yıllarda KPSS ile en az alınan mühendisliklerden birisi. Dolayısıyla ne bugünü ne de geleceği parlak. Ayrıca bölüme kolay demiyorum ama diğer bölümlerle kıyaslanıldığında çok daha kolay olduğu ortadadır. Ayrıca bahsettiğiniz iş temposu sürekli bir şeyler öğrenip kariyer fırsatı yakalayarak geçmiyor, ağır şartlarda en düşük maaşları alabilmek için çalışıyorlar maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

Bu kadar sallama biraz daha az salla. Bak mesela ben İTÜ geomatik mezunlarını tanıdığım için senin yazdıklarının gerçek olmadığını biliyorum. Birçoğunun işsiz olduğunu, çalışanlarının da muhtemelen en düşük maaşlı mühendisler olduğunu biliyorum. Ayrıca harita mühendisleri son yıllarda KPSS ile en az alınan mühendisliklerden birisi. Dolayısıyla ne bugünü ne de geleceği parlak. Ayrıca bölüme kolay demiyorum ama diğer bölümlerle kıyaslanıldığında çok daha kolay olduğu ortadadır. Ayrıca bahsettiğiniz iş temposu sürekli bir şeyler öğrenip kariyer fırsatı yakalayarak geçmiyor, ağır şartlarda en düşük maaşları alabilmek için çalışıyorlar maalesef.
    Hocam benim duyduklarım da bu şekildeydi

• Doğru duymuşsun. Maalesef durum böyle keşke iyi olsa

• quote:

Nereyi sallamışım aslan parçası? İnşaatın Kontenjanı haritanın 5-10 katı civarı, açıp bak say tek tek. Ama ihtiyaç arasında 2 kat bile yok.
    100 inşaat müh için devlet 20 alım yapıyorsa ve 15 harita müh için devlet 10 alım yapıyorsa ve sende buna bakarak "en az alınan müh. harita" diyorsan ben senin matematik öğretmenlerine ancak selam söylerim.

(İş İmkanı)/(MEzun + Kontenjan) oranı en yüksek mühendislik bunu nasıl ispatlayayım gir bak rakamlara.
    Subay olma ihtimali yüksek dedim çünkü TSK subay sınıflarında "harita subay" diye bir sınıf var ve MSB-TSK bütün harita müh. ihtiyacını dışardan karşılıyor.

Tapu kadastro ve Harita genel komutanlığı çatır çatır harita müh alıyor -ki ihtiyacı da var.

Nereyi sallamışım bana okuduğum bölümü mü öğreteceksin?

Meslek zor dedim, ki zor, eğitimi de zor.

• 120205044 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sen bölümü okuduğun için iyi bildiğini iddia ediyorken ben de sadece bölümü iyi tanıdığım, derslerini bildiğim için ve bölümden bazı kişilerle konuştuğum için değil birçok mezun ile iletişimim olduğu ve durumlarını bildiğim için yazıyorum. Tabii ki işe alımları mezun sayisina göre oranlayacagim ama sen bence sayilara ve bahsettiğin işlere bir daha bak bence. Eğitim de sana zor geliyor olabilir belki bana daha zor gelir ama burada mantıklı olan kıyas yapmaktır. Kıyas yapınca da bircok mühendislik dalindan daha kolay bir bölüm olduğu aşikar.

• quote:

Öncelikle sen bölümü okuduğun için iyi bildiğini iddia ediyorken ben de sadece bölümü iyi tanıdığım, derslerini bildiğim için ve bölümden bazı kişilerle konuştuğum için değil birçok mezun ile iletişimim olduğu ve durumlarını bildiğim için yazıyorum. Tabii ki işe alımları mezun sayisina göre oranlayacagim ama sen bence sayilara ve bahsettiğin işlere bir daha bak bence. Eğitim de sana zor geliyor olabilir belki bana daha zor gelir ama burada mantıklı olan kıyas yapmaktır. Kıyas yapınca da bircok mühendislik dalindan daha kolay bir bölüm olduğu aşikar.
    1. Kardeşim sence benim okuduğum bölümde mezun-öğrenci tanıdığım yok mu?
    2. Kpss alımları ve bölüm kontenjanları ortada, internetten bulabilirsin.
    3. Tapu kadastro, Harita Genel Komutanlığı vs. kurumların alımlarını da internetten bulabilirsin.
    4. Eğitimin zor olma sebebi mühendislikler arası bir disiplin olması. Ama tabi diğer bölümlerin zorluğunu bilemem.

• Up

• Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    hangi üniversitedesiniz acaba merak ettiğim birkaç soru var.
  • suicidalMert kullanıcısına yanıt
    itü ve odtü ile ilgili sorabilirsiniz.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Havacılık ve uzaya makinenin alt dalı diyolar sizce makine okuyup yüksek lisans olarak o alana yönelmek daha mı mantıklı

• Hocam hala öğrenci olduğum için bu konunun avantajları ve dezavantajlarına pek hakim değilim malesef yanlış bilgilendirmek istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 9 Temmuz 2020; 14:46:6 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.