Şimdi Ara

Mühendislik Bölümleri Hakkında Bilgiler (Kimya-Harita-Makina-Ee-Havacılık Eklendi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
8
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda mühendislik öğrencileri ve belki mühendisler olarak tercih yapacak öğrencilere bölümlerimiz hakkında bilgi verelim.

Ben bölümüm olan kimya mühendisliği ile başlıyorum
    TEMEL mühendisliktir. Amerika da falan bu bölümü okuyanlara deli, dahi gözüyle bakılır bazı ülkelerde 5 senedir ağır müfredatından dolayı.Yaygın kanının aksine kimya ile pek bir alakası yoktur.Dersler ileri matematik ve fizik içerir. 11 sınıf kimya müfredatındaki konular ile ilgilenirler basitçe. Yani Bu konuları anlıyor, seviyor olmanız seçmek için ilk kriteriniz olsun.Angaryası boldur sürekli lab, analiz gibi ödevleriniz olur.Kız erkek dengesi sağlanmış nadir mühendislik bölümlerindendir.Bunun sebebi kızların kimya adını duyduğunda aklına gelen deney tüpü tutan kız modeli olduğunu düşünüyorum.Gerçek Kimya mühendisleri sahada fabrikada rafineride çalışır.Bu alanlarda çalışmak isteyen erkek adaylar bu meslekte her zaman önceliklidir.
    Okul olarak ODTÜ Boğaziçi ve Koç önerimdir. İTÜ kimya mühendisliğinde ufak bir farkla birinci odtüye göre çoğu rankingte ama bölüm %30 ingilizce.

Metalurji puanı daha yüksektir ama saçma bence seçmek direk çalışma alanını sektörünü kısıtlıyorsun çevre de aynı şekilde bunlar hep Che nin altdalı. Yazmak mantıksız.

Maaş konusunu da ekleyeyim en çok merak edilen olay o .Aile şirketi olmayan Kurumsal firmalarda tüm mühendislerin (dal farketmiyor.)giriş maaşı aşağı yukarı 4-5 bin civarında. Yani elektrikçilerin puanı daha fazla maaşı daha fazla diye bir olay yok pek.Savunma sanayinde de çalışabilirsiniz orada giriş maaşları daha yüksek 6,5 civarı maaş alırsınız ve yılda 16 maaş alırsınız 3 ayda bir çift maaş şeklinde. İyi okullardan güzel şekilde mezun olan arkadaşlar 3 5 sene içerisinde üretim hat lideri kalite kontrol şefi gibi pozisyonlara yükselerek 5 haneli maaşlara erişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 10 Temmuz 2020; 8:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun oynamayı sevdiği ve o yüzden de bilgisayarda çok zaman geçiren insanlar, bu sebeple bilgisayar mühendisliği secerseniz kabusunuz olur. Gıdın müfredati inceleyin, ordaki dersleri youtube a yazin ve izleyin. Severseniz yazın. Sonra bilgisayar mimarisi dersinde ağlamayın. Bilgisayar mühendisliğini udemyden alinan Python kurslariyla karıştırmayın.
  • Up
  • Faydalı. Mesajimi park edeyim buraya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Up

• teşekkürler hocam

yurtdışı imkanları hakkında bilginiz var mı
  • Park ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rivaul

teşekkürler hocam

yurtdışı imkanları hakkında bilginiz var mı
    Yine reputable üniversitelerde ceng hariç aşağı yukarı temel ve yüksek puanlı mühendisliklerde yurtdışı imkanı benzerdir ODTÜ de mezunların %25 civarı yurtdışında çalışır mesela iyi mühendisliklerin hepsinde cengte bu oran %30larda şuan.Tabi bu oranlarda old gold dayslerde yurtdışına çıkmanın bu kadar popüler olmamasının da etkisi var şu son 2 3 sene için yeni bir istatistik tutulabilir aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 30 Haziran 2020; 22:47:20 >
  • Kimya temel bilimi ve kimya mühendisliği ne kadar farklıdır? İleride meslek ve maaş konusunda nasıl bir nüans var?

• odtu ceng mezunlarinin %43'u, ee'nin %37'si yurt disinda su an linkedin'den hatirladigim kadariyla. boun'da benzer oranlar var, itu'de biraz daha dusuk egitim dilinin kisa bir sure once ing. olmasiyla ilgili heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Hocam link atar mısınız geçen sene yaptığım aramada bu kadar bir oran hatırlamıyorum

• Mühendislik Bölümleri Hakkında Bilgiler (Kimya-Harita-Makina-Ee-Havacılık Eklendi.)
    ceng mezunlarının %39'u imiş. yanlış hatırlıyormuşum.
    Mühendislik Bölümleri Hakkında Bilgiler (Kimya-Harita-Makina-Ee-Havacılık Eklendi.)
    ee'nin de %36'sı yapıyor. ama buraya linkedin kullanmayanlar ya da bölümünü yazmayanlar filan da vardır. o yüzden ne kadar doğru bir istatistik orası tartışılır zaten. sizin dediğiniz daha doğru.

• Ben de biraz elektrik-elektronik hakkında konuşayım o zaman.

Daha 1. sınıfı yeni bitirdim ama izlenimlerimi aktarayım size. Öncelikle bölüm çok matematik ağırlıklı bir bölüm bunu belirteyim. Bölümün içinde yazılım ile ilgili dersler alıyor olsak da öğrendiğimiz şeyler bilgisayar mühendislerinin yaptığı işleriyle pek de alakalı değil açıkçası istediği yerde bilgisayar tutturamayıp ee yazmayı planlayan arkadaşlar da bu durumu göz önünde bulundurarak tercih yapsın. Onun haricinde sorunuz varsa çekinmeyin cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 1 Temmuz 2020; 0:2:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

Kimya temel bilimi ve kimya mühendisliği ne kadar farklıdır? İleride meslek ve maaş konusunda nasıl bir nüans var?
    Tamamen farklı iki alan şöyle özetleyeyim kimya temel bilimi mezunu kimyager olur asıl görevleri küçük ölçekte kimyasallar üretmektedir. Bu adamlar kimyasalı üretir formülünü yazar işi biter. Ardından bu kimyasal büyük ölçekte seri üretime geçilmek istenir burada da bizim görevimiz başlar kimyasal üretilen tesislerin kurulumu ve işletilmesi görevini yapar.Fabrikanin işletilmesinden sorumlu olduğumuz için kısa zamanda üretim müdürlüğüne terfi alabilirsiniz yeterli donanıma sahipseniz.Kimya mezunları da genelde ARGE lablarında çalışır ilerlersen ARGE sorumlusu olursun . Onun dışında Bakarsın bir şey geliştirirsin hayatın kurtulur.

• Ytü kimya müh nasıldır bi bilginiz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

Tamamen farklı iki alan şöyle özetleyeyim kimya temel bilimi mezunu kimyager olur asıl görevleri küçük ölçekte kimyasallar üretmektedir. Bu adamlar kimyasalı üretir formülünü yazar işi biter. Ardından bu kimyasal büyük ölçekte seri üretime geçilmek istenir burada da bizim görevimiz başlar kimyasal üretilen tesislerin kurulumu ve işletilmesi görevini yapar.Fabrikanin işletilmesinden sorumlu olduğumuz için kısa zamanda üretim müdürlüğüne terfi alabilirsiniz yeterli donanıma sahipseniz.Kimya mezunları da genelde ARGE lablarında çalışır ilerlersen ARGE sorumlusu olursun . Onun dışında Bakarsın bir şey geliştirirsin hayatın kurtulur.

Alıntıları Göster
    ODTÜ’de kimya müh için erasmus imkanı nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

ODTÜ’de kimya müh için erasmus imkanı nasıl?

Alıntıları Göster
    Tam bir bilgim yok hocam bu konuda. Bu benimde merak ettiğim bir soru güz döneminde cevabını öğrenmeye çalışacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Eskulape

Ytü kimya müh nasıldır bi bilginiz var mı
    Hocam aşağılara indikçe tabii ki eğitim kalitesi lab miktarı ve marka değeri düşüyor.boğazicinde de lab yok doğru dürüst o ayrı mesele.Kimya müh. Sorumluluğu yüksek bir meslek yapacağınız yanlış bir basınç hesabı fabrikayı havaya uçurabilir.O yüzden okul, işe aşinalık çok ciddi konulardır bizim bölümde

• quote:

Orijinalden alıntı: Jean-Baptiste Fourier

ceng mezunlarının %39'u imiş. yanlış hatırlıyormuşum.

ee'nin de %36'sı yapıyor. ama buraya linkedin kullanmayanlar ya da bölümünü yazmayanlar filan da vardır. o yüzden ne kadar doğru bir istatistik orası tartışılır zaten. sizin dediğiniz daha doğru.
    Hocam ceng kısmen daha yeni bir bölüm olduğu için oranlar biraz daha yüksek çıkıyor diğer branşlara göre. Mesela genel oranda %25 olan ChE başlangıcı 2010 yaptığımda %30 Lara çıkıyor. Bunun sebebi de eski mezunların çoğunun yurtdışı tercih etmemesi edenlerin de dönmesidir bence. Eskiden bu kadar yurtdışı furyası yoktu gidenler eğitmini alır dönerdi çoğu zaman

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.