Şimdi Ara

Mühendislik düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
3
Favori
7.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: btrmnk

sıralama 70 k .bu srıalamaya gelebilecek elektrik elektronik varmı acaba ve varsa en iyi nerde okunur.

selçuk, sakarya ve paü
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykronos

quote:

Orijinalden alıntı: LongWayRound

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pixelboy

Hocam malzeme,nukleer enerji ve otomotiv bolumleri nasildir sizce siralama yapmak gerekirse nasil siralardiniz ?

otomotiv, nükleer enerji, malzeme

Nükleer Enerji mi?:dArkadaşım gözünü seveyim yazma şu bölümü benden sana tavsiye pişman olursun.Ayrıca Otomotiv yerine Makine okumanı öneririm.Esenle kalın.

5-10 seneye görürsün hocam nükleer enerjiyi (: şakaya gelmez mekatronik vs. gibi balon bi meslek değil. mekatronik mühendislerinden özür diliyorum

Mekatronik hakkında dediklerine katılıyorum ancak nükleer enerji mühendisliği o dediğğinden olması zor işte.Sen şimdi açılacak santrallere güvenerek bunları söylüyorsun ama onlar için kadrolar çoktan yollanmaya başlandı ve ilerde o kadar da yüksek bir iş arzı olacağını düşünmüyorum bu alanda.

Mekatroniğin ne oldugunu açıklarmısınız ?

• Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    tartışmaya hiç gerek yok hocam herkese neyin ne olduğunu biliyor
  • İtü mimarlık makine bilgisayar sence hangisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tartışmaya hiç gerek yok hocam herkese neyin ne olduğunu biliyor

Her kez neyin ne oldugunu biliyor demek kestirip atmak olur. İnsaflı olun. Buradaki insanlar neyin ne oldugu ögrenmek için size soruyor. Neden tartışalım ki. Bende ögrenmek istiyorum
  • Peki 25 bindeki bir bayan için ne önerirdiniz. Mimarlık diyetisyenlik ve fizyoterapi düşünüyor kendisi. Şehir veya önerebilceğiniz bölümlerden aklınıza gelenler var mı acaba ?
  • Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    ben tartışma olsun diye sorduğunuzu sanmıştım. mekatronik hakkında iyi bi şeyler demedik siz de eleştiriyosunuz sandım kusura bakma. mekatronik türkiye'de çok balon bi meslek. elektronik+makine+yazılım(bilgisayar müh.) evliliği. bu mühendislikler 4 senede öğretilemiyor ama ne hikmetse mekatronik mühendisleri bu 3 farklı disiplini 4 sene sığdırabiliyor??? böyle saçma bi şey olamaz. tabi şöyle bi durum da var türkiye'de belli başlı üniversiteler dışında alınan lisans diplomaları tamamen fossss. kimse bi şey öğrenmiyor. hesap makinesi mühendisi var türkiyede. idealist biri mekatronik mühendisliği okuyup orjinal fikirleri varsa tabiki ortaya koyabilir ve çoooook para da kazanabilir. tabi bunlar biraz ütopik şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

Peki 25 bindeki bir bayan için ne önerirdiniz. Mimarlık diyetisyenlik ve fizyoterapi düşünüyor kendisi. Şehir veya önerebilceğiniz bölümlerden aklınıza gelenler var mı acaba ?

kendine güveniyorsa bi kere daha hazırlansam tıp fakültesini kazanabilirim diyorsa sınava tekrar hazırlanmasını öneririm. bunların dışında saydıkların arasından hangisi ilgisini çekiyorsa onu yazsın. hepsini yapabilirim diyorsa ve sanat yönü yoksa fizyoterapiyi öneririm. ama saydıkların arasında en forslusu mimarlık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pixelboy

Hocam malzeme,nukleer enerji ve otomotiv bolumleri nasildir sizce siralama yapmak gerekirse nasil siralardiniz ?

otomotiv, nükleer enerji, malzeme

Nükleer Enerji mi?:dArkadaşım gözünü seveyim yazma şu bölümü benden sana tavsiye pişman olursun.Ayrıca Otomotiv yerine Makine okumanı öneririm.Esenle kalın.

5-10 seneye görürsün hocam nükleer enerjiyi (: şakaya gelmez mekatronik vs. gibi balon bi meslek değil. mekatronik mühendislerinden özür diliyorum

Mekatronik hakkında dediklerine katılıyorum ancak nükleer enerji mühendisliği o dediğğinden olması zor işte.Sen şimdi açılacak santrallere güvenerek bunları söylüyorsun ama onlar için kadrolar çoktan yollanmaya başlandı ve ilerde o kadar da yüksek bir iş arzı olacağını düşünmüyorum bu alanda.

Mekatroniğin ne oldugunu açıklarmısınız ?

Bak arkadaş yukarda açıklamış ne olduğnu Mekatroniğin.Değerli bir hocamız bize kendi bölümümüzü(Makine) tanıtmaya geldiği zaman bize güzel güzel anlatmıştı bu bölümün puanlarının, popülerliğinin ilerde nasılda güzel düşeceğini.Benim tavsiyem mühendislik seçecek arkadaşlara temel mühendisliklerden şaşmamaları yönünde olur.

• Hepsini okudum kimse Maden Mühendisliğini sormamış, bu konuda bi bilgin var mı ?
  • quote:

ben tartışma olsun diye sorduğunuzu sanmıştım. mekatronik hakkında iyi bi şeyler demedik siz de eleştiriyosunuz sandım kusura bakma. mekatronik türkiye'de çok balon bi meslek. elektronik+makine+yazılım(bilgisayar müh.) evliliği. bu mühendislikler 4 senede öğretilemiyor ama ne hikmetse mekatronik mühendisleri bu 3 farklı disiplini 4 sene sığdırabiliyor??? böyle saçma bi şey olamaz. tabi şöyle bi durum da var türkiye'de belli başlı üniversiteler dışında alınan lisans diplomaları tamamen fossss. kimse bi şey öğrenmiyor. hesap makinesi mühendisi var türkiyede. idealist biri mekatronik mühendisliği okuyup orjinal fikirleri varsa tabiki ortaya koyabilir ve çoooook para da kazanabilir. tabi bunlar biraz ütopik şeyler.

Dediklerinizin bir çoğuna katılıyorum. Tabiki tartışma değil amaç. Bende Pamukkale Mekatronik ile SDÜ EEM arasında gidip gelmiştim. Sonunda tercihimi EE olarak yaptım. Ama mekatronik zannedilenden biraz farklı. Kontrol-otomasyon mühendisliğine benziyor aslında. Daha çok fabrika otomasyonlarıyla ilgileniyorlar. Bu adamların türkiyedeki işinin büyük kısmı fabrikalarda. Okulda her şeyi ögretmeye calıştıklarına bakmayın. Bilgisayar-Elektronik-Makina zaten imkansız 4 yılda. Makina bile 4-5 yılda zor biterken.

Mekatronik değince akla gelen şey bu 3ü olmamalı. Bu bir mimarın integral kulanması gibi. Bir evi yapacaksa matematikden faydalanarak yapmak zorunda. Mekatronikde bir nebze öyle. Bir otomasyon sistemi kurcaksa bakımını yapcaksa fabrikanın calışmasını saglıcaksa oda bunlardan faydalanıyor.

Mekatronik değince akla gelen bence kontrol ve otomasyon sistemleri olmalı. Şu an zaten bu fabrikalarda calışanların çoğu kendini geliştirmiş EE-makina bölümü mezunları. Yine iş kendini geliştirmeye bağlancak ama malesef öyle. İşini iyi yaptıkdan sonra makina-elektroink-bilgisayar-kontrol-otomasyon-insaat dan hiç bir farkı yok mekatroniğin.

Tamamen tecrübelerime dayanarak dile getiriyorum bunları. Bir arkadaşım bursadaki bosch un fabrikasında otomaston sistemleri ve arızalarıyla ile ilgileniyor. Lise elektronik mezunu. Kendini geliştirip ögrenmiş. Şu an 40 lı yaşlarda. Bir nevi mekatronikçi. 4 bini aşkın bi rakam alıyor. Lise mezunu bir adam bu. Yani İlk akla gelen robocop olmamalı. İmkansız deyip yabana atılmamalı. 2. kez. İşin üretim kısmını düşünmek gerek. Sanayi yüzü görmüş bir üniversite ögrencisi olarak bence mekatronik; işini düzğün yaptığın sürece sana iyi paralar kazandırır. Tekrar söylüyorum bence kalite olarak bilgisayar-elektronik-otamasyon-makina-kontrol-insaat ile 3 aşağı 5 yukarı aynı. Çünkü işi üretim. Hemde seri üretim. 1 arıza ile bir kayar bandın 1 saat calışmaması fabrikaya milyarlara maal oluyor çünkü. İşini iyi yapan nitelikli elemanlara gercekten ihtiyaç var.

Ben neden EE sectim dersen 12 yaşımdan beri elektronik ile uğraşıyorum. Lisede de elektronik okudum. BU işin ekmeğinide yedim. Yani sevdiğim için :) Ama elektroikle haşır neşir olurken bir şey ögrendim. İş insanın kendisinde bitiyor. Burada ister makinacı ol ister elektronikci ister mekatronik. İşini iyi yaptığın sürece yükseliyosun meslekte.

Zamanını ayırıp okuduğun için teşekkür edeiyorum bu arada. Amacım tartışmak değil bunu da tekrar dile getiriym :) Sadece kendi düşüncelerimi paylaşmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 5 Temmuz 2013; 4:12:56 >

• quote:

quote:

Peki 25 bindeki bir bayan için ne önerirdiniz. Mimarlık diyetisyenlik ve fizyoterapi düşünüyor kendisi. Şehir veya önerebilceğiniz bölümlerden aklınıza gelenler var mı acaba ?

kendine güveniyorsa bi kere daha hazırlansam tıp fakültesini kazanabilirim diyorsa sınava tekrar hazırlanmasını öneririm. bunların dışında saydıkların arasından hangisi ilgisini çekiyorsa onu yazsın. hepsini yapabilirim diyorsa ve sanat yönü yoksa fizyoterapiyi öneririm. ama saydıkların arasında en forslusu mimarlık

1 sene daha hazırlanmaya yüreği dayanmaz . Bende mimarlık önerdim kendisine. Tabiki en başta ismi cezbediyor insanı. 25 bin dolaylarında hangi üniversite önerirsin mimarlıkda. KTÜ istiyor ama oda 30 bin ile almış gecen sene. Daha önlere yazacağımız önerdiğin üniversiteler var mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İYİ VE KÖTÜ YANLARI?

Makineden niye vazgeçtin?

Netlerini paylaşabilir misin, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: metu-ce

Makine mühendisliği diğer mühendisliklerin yanında fazla mı zor? Böyle bir sey duymuştum dogru mudur

aslında genel olarak dersler zor değildir hocalar zordur. hoca değişirse dersin seviyesi ve zorluğuda değişir.

söyleyeceklerim orta seviyede olan ve aynı üniveriste bünyesinde değerlendirilmelidir.

bir üniversitede genelde en zor bölüm elektrik ve elektronik mühendisliğidir. nerden biliyorum çünkü bu bölümden mezun oldum.

okulun en yüksek puanlı öğrencileri bunlar oldukları için matematik bile farklıdır.

bilgisayar mühendisliği yüksek puanlıdır ama bizimki kadar kasacak zor dersleri yoktur.

makina mühendisliği çok kolay değildir ama girenlerin seviyesi yani puanı daha düşük olduğu için su yolunu bulmuş dersler ona göre olmuştur. kısacası bize göre gayet kolaydır. örnek vermek gerekirse ben kendi bölümümde kaldığım matematik dersinden birazcık çalışsam yüz çekerim makinanın matematiğinden. çünkü ikisinden de matematik dersi aldım, tecrübe ile sabit.

elektrik mühendisliği ise hem puanı yüksek hem de dünyanın sayılı kazık dersleri bu bölümdedir. mesela matematiğe fen edebiyat matematik bölümü ile aynı hocalar girer ve sadece bize ve bilgisayar mühendisliğine girer. sakarya da böyleydi mesela. (bilen bilir, hamdi arıkan)
    manyetik alan teorisi ve manyetik dalga teorisi bu zor derslerden sadece ikisidir. dünya çapında zordur.

endüstri mühendisliği işletmeden anlayan mühendis ya da mühendislikten anlayan işletmecidir. akşama kadar tablo yapar dururlar. dersler kolaydır ama bölüm tırt.

inşaat mühendisliği aynı makine mühendisliği gibidir.

çevre, metalurji vs bölümler zaten mercburen kolaydır. mezun vermiyorsa ayrı :)

bu söylediklerim üst seviye üniversiteler için geçerli değildir. mesela boğazi, odtü, itü gibi yerlerde en düşük puanlı öğrencinin bile seviyesi derslerin zor olmasına olanak tanır. ama sakarya gibi baş altı veya orta seviye üniveristelerde durum dediğim gibidir.

teknik eğitim fakültelerini görürsen şunu unutma, derslerin sadece adı aynıdır. zorluk seviyesi 10 üerinden 1 dir. tecrübe ile sabit. aynı evde kaldığım arkadaşlarıma yardım ediyordum derslerine.

sormak istediğin olursa cevaplarım.

saygılar...

edit: asıl önemli olanı yazmamışım :)

ilgini ve zevkini hangi bölüm çekiyorsa o bölüme git. sırf havalı olsun diye bilgisayar yazma eğer gönlün inşaattan yana ise.
    yoksa ömür boyu sevmediğin bir işi yaparsın haberin olsun. illa mühendislik olacak diye şart yok, kendini tanı ve yapmak istediğin mesleğe yönel gerisi önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mako3e -- 5 Temmuz 2013; 9:23:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İYİ VE KÖTÜ YANLARI?

Makineden niye vazgeçtin?

mühendislikler arasında en prestijli mühendisliğin inşaat mühendisliği olduğunu düşündüğüm için seçtim. ben etiket olsun diye okuyorum başka alanlarda bi şeyler yapmayı planlamaktayım. ama yine mühendislik okusam yine inşaat mühendisliği okurdum. anlatabildim mi

quote:

ne master'ı yapmayı planlıyorsun? işletme felan mı?

• mako3e kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bu yazdıklarınız bana çok faydalı oldu. Bir de uçak müh. var o nasıl? açıkçası ben zora gelemiyorum kolay bölüm yok mu?
  • İmalat ve çevre mühendisliği hakkında fikirlerini alabilir miyim? Özellikle makine kazanamayacagımdan dolayı imalat'a yöneldim ve makine müh. Yakın hatta alt dalı olduğu söyleniyor. Ya da hiçbiri olmayıp istanbulda yarı burslu makine mi okumak daha mantıklı? Teşekkürler

• Çok yardımcı oldunuz, tesekkur ederim. :)
    Ben ODTÜ bilgisayar mühendisliği istiyorum. Olacak gibi duruyor. Makine pek fazla istemiyorum biraz erkek ısı gibi geliyor. O yüzden yazmamaya karar verdim.

• @LongWayRound
    Bir büyüğümüz olarak sana bi' şeyler sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.
    YMF4 sıralamam 44239 sizce tercih etmeye hangi sıralamadan başlamalıyım?
    Mimarlık mı mühendislik mi?Hangisi yetki kapsamında daha üstün?
    Mühendislikse hangisi?
    Cevabınıza bağlı olarak Siyasal Bilgiler bile tercih etmeyi bile düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.Yardımlarınız için de Allah razı olsun.
  • LongWayRound :

Hocam alıntı butonunda sorun var galiba böyle cevaplayacağım.

Başarı sıram: mf4: 96.679

iü jeoloji başarı sırası: 162.000

iü çevre müh başarı sırası:97.200
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.