Şimdi Ara

Mühendislik fakültesi - Teknoloji fakültesi Farkları nelerdir ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mühendislik fakültesi - Teknoloji fakültesi Farkları nelerdir ???

• Bildiğim kadar anlatayım.Burdaki arkadaşlar hatam varsa düzeltebilirler.Şimdi Mühendislik fükültesi akademisyen yetiştirmek için teknoloji fakültesi ise tamamen piyasaya mühendis yetiştirmek için var.Yani Mühendislik fakültesinde ileri mühendislik dersleri alırken Teknoloji fakültesinde ise tam tersi stajın daha fazla iş ağırlıklı dersler alıyorsun.Buda Teknloloji fakültesi mezunlarını avantajlı kılıyor.Ama TMMOB teknoloji fakültesi mezunlarını kabul etmiyor.Ama anayasamıza göre bir bölümde adı mühendislik geçerse mühendissindir.Fakültesi olmaz bu işin.Bunun içinde teknoloji fakültesi mezunları kendilerine yeni bir oda kurabilir.Benden bu kadar.Hocamızın anlattıklarına dayanarak yazdım.Yanlışım varsa af ola.
  • eline sağlık kardesşim. Ama aklıma takılan konu şu . Neden teknoloji fakülteleri 20 - 30 daha az puanla alıyor ? Bunun sebebi hangi dezavantajı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurullah67

eline sağlık kardesşim. Ama aklıma takılan konu şu . Neden teknoloji fakülteleri 20 - 30 daha az puanla alıyor ? Bunun sebebi hangi dezavantajı ??

Kardeşim şu anda şu imza konusu tam kesinleşmiş değil.Dediğim gibi TMMOB teknoloji fakültelerini anayasa mahkemesine verdi kapatılması için.Çoğu kişi bundan çekiniyor.Ama bence önümüzdeki yıllarda teknoloji fakülteleri sıyrılacaktır.Pek yaygınlaşmadılar daha .Bu arada ben bir Mühendislik fakültesi öğrencisiyim.
  • Anladım. Yalnız mahkeme sonucu olarak teknolojı fakülteleri kapatılırsa öğrencileri ne olacak ?? Birde hangi unv. de okuyorsun hocam .
  • koskoca karbük makinayı görmemişim
  • quote:

Anladım. Yalnız mahkeme sonucu olarak teknolojı fakülteleri kapatılırsa öğrencileri ne olacak ?? Birde hangi unv. de okuyorsun hocam .

Hocamıza onuda sormuştuk.Okuyan öğrenciler hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek.Mezun olana kadar teknoloji fakültesi öğrenci olacaklar.Ben Karabük Üniversitesinde okuyorum.Bizim üniversitedede Teknoloji fakültesi var ordan yakın takipteyim .Bazı arkadaşlarım için(teknolojide okuyan) araştırıp soruşturmuştum ordan biliyorum.
  • son olarakta makina çok zor diyorlar doğrumudur ? Makina yada elektrik - elektronik istiyorum ve 64k dayım. Makinayı önerirmisin ?
  • quote:

son olarakta makina çok zor diyorlar doğrumudur ? Makina yada elektrik - elektronik istiyorum ve 64k dayım. Makinayı önerirmisin ?

Makine zordur.Hele benim gibi ingilizce okuyunca .Tavsiye ederim.Alanı çok geniş.Makine için joker mühendislik demişti arkadaşım ve haklıda.İki bölümde iyi hangisine ilgin varsa ona gitmeni tavsiye ederim.Birde sadece üniversitenin adına aldanma.Hangi bölümü seçceksen akademik kadrosuna bak.Üniversitenin verdiği sertifikalardan mavi diploma veriyor mu onlarada bakmanı tavsiye ederim.Örnek vereyim.Mesela İnönü üniversitesi 1975 de kurulmuş karabük 2007'de.Akademik kadrolarına bakarsak İnönüde 11 karabükte 35 tane hoca var toplamda rakamlar ortada dikkat et bunlara.Diploma eki çoğu üniversite vermez bizim üniversite veriyor mesela bunlara dikkat et

• Karabük dışında hangi üniversiteler veriyor bu mavi diplomayı . Sakarya, akdeniz , kocaeli vs. veriyormu ?
  • quote:

Karabük dışında hangi üniversiteler veriyor bu mavi diplomayı . Sakarya, akdeniz , kocaeli vs. veriyormu ?

Evet toplam 23 üniversite veriyor.Dediğin 3 üniversite veriyor bildiğim kadarıyla
  • teşekkürler hocam.
  • quote:

teşekkürler hocam.

Ne demek.Aklında başka soru varsa seve seve cevaplarım
  • teknoloji fak. mezunlarını oda kabul etmiyor..oda kabul etmeyince imza yetkin olmuyor..sadece adın mühendis kalıyor..

zaten lafta mühendislik,teknoloji...

teknolojide okuyan arkadaşlarım var eem i,aynı üni.de bu kadar farklı eğitimi nasıl alıyoruz şaşırıyorum.. bizim ilk dönemde bitirdiğimiz konuları 2 dönemde işliyorlar..

zaten artık teknik öğretmenlere de veriliyor,bi açık öğretime mühendislik açmadıkları kaldı..çok da umrumda değil,kalifiye mühendis her zaman iş bulur,yetersiz üni.lerde okuyanlar düşünsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlbam -- 3 Temmuz 2013; 21:32:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

teknoloji fak. mezunlarını oda kabul etmiyor..oda kabul etmeyince imza yetkin olmuyor..sadece adın mühendis kalıyor..

zaten lafta mühendislik,teknoloji...

teknolojide okuyan arkadaşlarım var eem i,aynı üni.de bu kadar farklı eğitimi nasıl alıyoruz şaşırıyorum.. bizim ilk dönemde bitirdiğimiz konuları 2 dönemde işliyorlar..

zaten artık teknik öğretmenlere de veriliyor,bi açık öğretime mühendislik açmadıkları kaldı..çok da umrumda değil,kalifiye mühendis her zaman iş bulur,yetersiz üni.lerde okuyanlar düşünsün...

Haklısın hocam artık devir kendini geliştirme devri.Çevremden örnek vereyim bakıyorsun karabük üniversitesi adı yok sanı yok diğer üniversiteler gibi öyle arkadaşlar varki.Mercedes'e MAN'a giren yurtdışında iş bulanlar ve bunlar yeni mezun.Hepside kendini geliştiren kişiler.Bizim için herhalde üniversite adına güvenmeyince herkes kendini geliştirmeye bakıyor dil öğreniyor.Bide arkamızda Kardemir gibi dev olunca
    Ama bence teknoloji için yakında bir oda kurulacaktır.Ama burası Türkiye ne olcak hiçbir zaman bellli olmaz.O yüzden güvenmeyip sakarya teknoloji yerine karabük'e geldim.

• bu konuda bayağı kafam karıştı. bazıları imza yetkısı var dıyor , bazıları yok . Yazmayacağım bende ....
  • quote:

bu konuda bayağı kafam karıştı. bazıları imza yetkısı var dıyor , bazıları yok . Yazmayacağım bende ....

Kardeşim ben sana bu konuda kesin birşey diyemem.Vebalini alamamda sadece ön bilgilendirme yaptım.İmza yetkisi yok şu anda yargıtayda dava şu an.Sen ölç biç karar ver derim .Veriler elinde değerlendirme yap.
  • kısaca şu teknoloji fakültesindekilere göre mühendislik fakültesindekiler mühendis değil. mühendislik fakültesindekilere görede teknoloji fakültesindekiler mühendis değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyaßß

kısaca şu teknoloji fakültesindekilere göre mühendislik fakültesindekiler mühendis değil. mühendislik fakültesindekilere görede teknoloji fakültesindekiler mühendis değil

Bir hocamız demişti bu teknolojilerde aşağılık kompleksi oluyor isteselerde adamlar sizden iyi olamaz demişti iyi hatırlarım.Ben mühendis fakültesinde okuyorum.Ama türkiye burası dediğim gibi ne olacağı belli olmaz.

• Teknoloji Fakültesi --- uygulama ağırlıklı

Mühendislik Fakültesi ---- arge ağırlıklı

Teknoloji Fakültelerinin kapatılma gibi bir riski yok (Teknik Eğitim Fakülteleri Kapatıldı onların yerine geldi) yalnız kontenjanların çoğunluğu meslek lisesi çıkışlılara ayrılmıştır.Tavsiyem mühendislik fakültesine başvurmanız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.