yine denk geldim ya 🤣🤣 aynen kardes ea okuyup sözel okuyup direkt patron oluyorsun ama sayısalsan maalesef değil mi 😆 hala sadece belirli bi alanı okuyarak patron olacagını sanmanı gectim, bu kafayla bence mezun olunca iş bile bulamayacaksın ek olarak ea olsa neyse de sözelden öğretmen olunca beni hatırla < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mühendislik mi iktisat mı? (2. sayfa)
Mühendislik mi iktisat mı?
(En Son Oy Tarihi: 26.11.2024)
-
-
bazen insanlar olarak tartışırken çok çirkefleşiuorız özür dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simityayınları -- 5 Haziran 2022; 23:24:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu durum sizin ilgi alanınıza göre değişebilecek bir durum yani belirli bir tarafa somut bir eğiliminiz varsa o yönde bir bölüm seçmeniz daha isabetli olacaktır veya işletme,endüstri, mat müh gibi bir bölüm de okuyabilirsiniz iktisat için en azından lisans okurken uzak bir alan olmamış olur. Ancak şöyle diyebilirim ki ünlü iktisatçılara bakarsanız eğer (piyasada çalışan veya akademik devam eden) önemli bir kısmının lisans alanı iktisat olmayıp sonradan iktisata intibak etmiş kişilerdir(zaten daha eski ekonomistlere bakarsanız hepsi farklı alanlardan gelmiştir ve sosyal bilim dalları bu kadar keskin bir ayrıma uğramamıştır) ve aynı mühendislik bitiren biri rahat bir şekilde iktisat yl yapabilir ancak tersi bir durum söz konusu değildir. Ve başta da belirttiğim gibi EĞER gerçekten iktisat istiyorsanız ve bu alan hoşunuza gidiyorsa terazi kefesinde bu durumu hiç tartmayın iktisat okuyun çünkü insan sevdiği, ilgilendiği işte daha iyi motive olur. Ben size yine bir kaç örnek vereyim mesela garanti bankasının eski veya şu anki ceosu inşaat müh, eski tcmb başkanı ee müh, önemli iktisat tarihçilerinden şevket pamuk (eğer iktisatla ilgileniyorsanız mutlaka okuyun) iktisatla çap yapmasına rağmen diğer lisans alanı kimya mühtür, korkut boratav aühf mezunu,sabri ülgener iühf mezunu, nobel iktisat ödüllü matematikçi john nash ve daha bir sürü kişiyi sayabilirsiniz gerek akademik camiadan gerekse piyasadan meraklısı da bakabilir internetten. Eğer sorunuz olursa özelden sorabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
simit kardeş beni oradan mı vurucağını sanıyosun
ea için dedim kardeşim onu sözel okuyup patron olamazsın.
belki param var basıcam parayı koçta sabancıda okucam.
ileride patronun olucam
sen niye mezun düşünüyorsun 12 misin?
-
efe dayıma selamlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu tarz o kadar cok kisi var ki, cogu insan cesaret edemese de sandiginizdan cok daha büyük bi kesim var acaba birakip iibfye mi gecsem diyen top okullarda
Hocam bu durumun sebebi ne iibfyi daha cazip kılan faktörler neler ?
Konulari daha guzel geliyor, cogu iyi mat temeline de sahip oldugu icin başarılı olacaklarini dusunuyorlar. Bir de bariz bi şekilde daha kolay ama donusu mühendislikten cok farklı değil
Koç Üniversitesinde işletme oku, Koç şirketlerine başvuru yaparken önceliğin olur. :)
-
eada aynı şey, patronluk veya iş kurmak lisede seçtiğin alanla nasıl ilgili olabilir? sayısal adam makine mühendisliği okur örneğin, bi açık görüp gider bi 3d tasarım yazılımı tasarlatıp satar zengin olur. ea okuyan işletmeci gider zengin olur. sözel okuyan öğretmen Youtube kanalı açar zengin olur. okumayan adam gider şitket açar vesaire... örnekler çoğaltılır da sen bile "belki param var..." demişsin yani "belki" ee belki sayısal okuyanın da var parası 🥶
Öncelikle EE veya CENG değilse kesinlike mühendislik okuma derim. İlla okuyacağım dersen inanılmaz yaratıcı olman lazım. Mühendislik sadece matematiğim iyi, fizik problemlerini çözüyorum değil. Ben makina mezunuyum çok pişmanım. Dersler çok yoğun, iş hayatı stresli ve tatmin edici değil.
Bence işletme okuma iktisat oku çünkü işletme boş beleş bir bölüm biraz. İktisat okurken kendini geliştirecek fırsatların olur.
Son olarak mümkünse iktisatı İstanbul'da oku çünkü bu işin piyasası orada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de koç ekonomi düşünüyordum teşekkürler yorumunuz için
küçük bir işletmeyi idare etme üni okumadan herkesin yapabileceği bir iş ama patron olmak kolay değil ea da derece yapınca iş hayatı seni kucaklamıyor farkını ortaya koyman lazım bireysel olarak gelişmek çok önemli
çok paralar kazanmak bu kadar kolay olsa herkes ea hazırlanırdı milyoner olma garantisi varken insanlar neden daha zor alanları tercih etsinler ki
dediğiniz gibi katılıyorum hocam
ksfkasfkdkfsdkfkskd aynen kardeşim
-
Ben kesinlikle koç işletme okurdum istisnasız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konu kilit tıpta karar kıldım bu lanet ülkede daha fazla yaşamak istemiyorum bir şekilde almanya ya geçmenin yolunu arayacağım
Ters köşe hesabı diyosunn
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X