Şimdi Ara

Mühendislik Okuyan Erkeğin Dramı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Orijinalden alıntı: solwied

çok boş laf yaptın

Adam haklı.ODTÜ,İTÜ,YTÜ,Boğaziçi ne giremezse mühendislik okumamalı.

kardeş anadolu'daki bir üniden mezun olan arkadaşım 3.500'e iş bulmuş odtü itü diye abartma istersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kiz dedigin en fazla face twitter girer zaten artik onlarida telden yapiyolar ne isiniz var bilgidayar muhendisliginde gidin edebiyat okuyun hemsirelik okuyun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Mühendislik okuma boşver. İş bulamayacaksın çıkışta.

Bulsan bile kendi alanında çalışmayacaksın hiçbir zaman.

Kıyma kendine.

Tıp fakültesindesin galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor.16 -- 15 Kasım 2014; 17:23:12 >
  • bizim sınıfta 30 erkek 1 kız var.
  • YOK İŞTE

yoo aslında vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 15 Kasım 2014; 17:34:01 >
  • quote:

en nefret ettiğim mantık 3-4 üni dışında iş yoktur mantığı odtü-itü-ytü dışındakiler babasının hayrına okumuyo dokuz eylülde egede marmarada anadoluda ondokuz mayıstan bile mezun olanlar fıstık gibi işe sahip oluyolar ne meraklısınız insanların hevesini kırmaya

he tamam belki afyon hakkari mardini için katılabilirimde tutupta 40 binle kapatan yere işe yaramaz demek çok boş geliyo bana

Tamam sen git 9 eylül gibi anadolu üniversitlerinde mezun ol iş bul.Ama bulduğun işde asgari ücretten fazlasını vermezler.İyi şanslar.
  • Polyannacılık oynamaya gerek yok,Yeni kontenjanlarla beraber mezun olacak mühendis sayısını avrupa bile istihdam edemez.5-10 yıl içinde mühendisliğin fen fakültelerinden farkı kalmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

quote:

çok boş laf yaptın

kesinlikle ayrica bu unilerde kiz sikintisina pek rastlanmiyor ama digerlerinde
  • quote:

quote:

çok boş laf yaptın

Çıkınca görürsün. Ben de okuyorum üniversitede.

Kendi alanında iş bulursan ne ala.

Mühendislik yaptığını zannedersin ama asıl işinin ne olduğunu unutursun.

Ülkede üretim yok, neyin mühendisliğini yapacak bu kadar öğrenci.

Her diploması olan mühendisim diyecek.

Neyse konuşacak laf çok ama bende artık hal mecal yok, iyi akşamlar...

he birader bütün meslekler banko zaten de bi mühendislik sıkıntı .

Ülkedeki kontejanlar sağlık sektörü hariç ihtiyaç fazlası zaten neyin eleştirisini yapıyorsun ki ?Tıp okumayacak adam üniversite okumasın o zaman ticarete falan atılsın bu mantıkla .
    Hukuk okuyan adam hukuk okuma savcılık - hakimlik sınavını kazanamazsan bitersin der .
    Biri çıkar iktisat işletme okuma mezun olan çok der.
    Biri çıkar öğretmenlik okuma atama beklemek ömrünü alır aç kalırsın der.
    Biri çıkar mühendislik okuma işsiz kalırsın der.
    Okumayalım olsun bitsin o zaman .

• quote:

elektrik düşünüyodumda arkadaşım bahsetti bilmiyorum efsane sanıyodum

elektrik ve bilgisayarda çok olmasa da yine var ama benim gibi makina seçersen 100 erkeğe 2-3 kız düşüyor. gittiğin üniversiteye bağlı İTÜ falan olursa hiç yok ama ODTÜ de falan diğer bölümlerde kız var psikoloji, mimarlık vs...
  • quote:

quote:

en nefret ettiğim mantık 3-4 üni dışında iş yoktur mantığı odtü-itü-ytü dışındakiler babasının hayrına okumuyo dokuz eylülde egede marmarada anadoluda ondokuz mayıstan bile mezun olanlar fıstık gibi işe sahip oluyolar ne meraklısınız insanların hevesini kırmaya

he tamam belki afyon hakkari mardini için katılabilirimde tutupta 40 binle kapatan yere işe yaramaz demek çok boş geliyo bana

Tamam sen git 9 eylül gibi anadolu üniversitlerinde mezun ol iş bul.Ama bulduğun işde asgari ücretten fazlasını vermezler.İyi şanslar.

Akrabam anadolu kimya mezunu çıktığı anda 1.400 lirayla başladı patlayıcı fabrikasında .
    Celal bayar inşaat müh mezunu arkadaş 1450 lirayla başladı . Asgari ücretten fazlasını vermediklerini kim söyledi sana ? Kaldı ki bu maaşlar iş tecrübesine göre artacak bilmem farkında mısın ?Bardağın boş tarafından bakacaksak tıp okumayan adam ölsün bu ülkede .

• quote:

quote:

çok boş laf yaptın

O listede YTÜ ne yapıyor la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Birincisi 9 eylul anadolu da degil ikincisi 9 eylulden mezun olup aselsana giren tanidigim var bilmeden de insanlari yanlis yonlerdirme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: T-Skipper

quote:

quote:

Birincisi 9 eylul anadolu da degil ikincisi 9 eylulden mezun olup aselsana giren tanidigim var bilmeden de insanlari yanlis yonlerdirme

9 eylül anadolu da değil de nerede peki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T-Skipper

quote:

quote:

9 eylül anadolu da değil de nerede peki?

Odtü, bilkent nerede peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önümüzdeki birkaç yıl ekonomik açıdan pek iyi geçmeyebilir. Ekonomik sıkıntı inşaat sektöründe başlar oradan tüm mühendislere etki eder. Öyle bir ortam gözüküyor şu anda. Şu yıllarda mezun olacaklar için ortam harbiden sıkıntılı. kamuda da tarihin en az mühendis alımları gerçekleşiyor. özelde işten çıkarmalar olabilir. yani sözün kısası şu birkaç yıl mühendislikten mezun olanlar için kara yıl haline gelebilir.
  • Ünideki kızlara yürüyemiyorsun çünkü kızların bol olduğu yerlerde az erkeklerin hepsi çoban köpeği vazifesi görüyor. Yanlarına yaklaşamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

quote:

quote:

çok boş laf yaptın

Çıkınca görürsün. Ben de okuyorum üniversitede.

Kendi alanında iş bulursan ne ala.

Mühendislik yaptığını zannedersin ama asıl işinin ne olduğunu unutursun.

Ülkede üretim yok, neyin mühendisliğini yapacak bu kadar öğrenci.

Her diploması olan mühendisim diyecek.

Neyse konuşacak laf çok ama bende artık hal mecal yok, iyi akşamlar...

he birader bütün meslekler banko zaten de bi mühendislik sıkıntı .

Ülkedeki kontejanlar sağlık sektörü hariç ihtiyaç fazlası zaten neyin eleştirisini yapıyorsun ki ?Tıp okumayacak adam üniversite okumasın o zaman ticarete falan atılsın bu mantıkla .
    Hukuk okuyan adam hukuk okuma savcılık - hakimlik sınavını kazanamazsan bitersin der .
    Okumayalım olsun bitsin o zaman .

Okuduğumdan bunu çıkardıysan bence tekrar oku zaten.

Bunu diyorsa bilmiyordur zaten. Benim abim sınavı kazandı ama mülakatta elediler.

İşletmeyi ne için okuduğunu dahi bilmeyen var. Bunun yüzünden böyle bir algı oluşuyor işte.

Özel okula, dershaneye girse köle gibi çalışacak. Öğrenci profili de cabası.

İşsiz kalmazsın ama asıl işini de yapmazsın. Allah aşkına, makina mühendisi adam ömrü boyunca doğalgaz kolon tesisatı projesi mi çizecek?
    Ya da elektronik mühendisi, sadece onarımdan mı ibaret? Onarım işini teknik lise mezunu, temel elektronik, analog elektronik bilgisine iyi seviyede hakim her kişi yapabilir.

Ha diyeceksin ki, bu kişiler niye kendini geliştirip yurt dışına gitmedi?
    Ya çözüm ülke dışında çalışmak mı? Herkes iyi dereceye sahip olup ülke dışında çalışacaksa, bu ülkenin ne anlamı kaldı o zaman?
    Devletin uyguladığı model sadece yalamalarına ve yandaşlarına arka çıkarken, üretmek isteyen adam nasıl üretsin?
    Ülkede o kadar zengin milyarder insan var, ama bir bak bakalım bu adamlar ne zengini? Arsa, inşaat, ucuz işçilik zengini. Kimse parasını argeye yatırıp bekleyecek kadar ne sabırlı, ne de bunu idrak edebilecek zihniyete sahipler. Sadece ceplerine daha fazla nasıl girer buna bakıyorlar.
    Ülkede doğru düzgün eğitim verebilecek hoca bile yok. Herkes teorik bilgiye ezberden sahip ama ne mantığını biliyorlar ne de aktarabiliyorlar.
    Dersime giren makine hocası ama hoca demeye bin şahit ister. Adamın makine üzerine teorikte bilgisi var ama (bence ezbere), iş bu teorinin mantığını aktarmaya gelince başarısız. Devletin bu insanlara verdiği maaşa bakıyorum bu iş için hiç te teşvik edici değil. Sonra alanında iyi insanlar neden özel sektörde? Adam enayi mi gelsin burada daha az paraya işini özgürce yapamayıp kendini harcasın?

https://eksisozluk.com/kar-marji-yuksek-sektorler--902960?focusto=46070607
    https://eksisozluk.com/turkiyede-adamakilli-muhendis-olmamasi--2278738?p=6

Ben kimseye okumayın demedim ama çıkınca da karşılaşacağınız gerçekler bunlar. Ona göre iyi düşünün taşının demek istedim orada.
    Siz okuyun okumayın o beni ilgilendirmez. Ama önce sakin olun.

Gerçeklerden bahsediyorum ben burada. Ben de mezun olunca o furyaya dahil olma ihtimalim oldukça fazla. Ama canımı ne kadar sıkıyorum? Neredeyse hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enisten

Makinalarda ortalama 17 erkege 1 uzun sacli erkek dusuyor.

Çok doğru bir tespit

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.