Şimdi Ara

Mühendislik Okuyan Erkeğin Dramı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
4.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enisten

Makinalarda ortalama 17 erkege 1 uzun sacli erkek dusuyor.

Beyler inanmayın gelin Ispartaya göstereyim makinede kaç kız varmış

Alıntıları Göster
    Makine mühendisliğinde 13 erkeğe 1 kız düşüyordu. Ama zaten mühendislikte kız arayacağına yan fakültelere bakmanız tavsiyedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

Makine mühendisliğinde 13 erkeğe 1 kız düşüyordu. Ama zaten mühendislikte kız arayacağına yan fakültelere bakmanız tavsiyedir.

Alıntıları Göster
    endüstri ve kimya hariendüstri ve kimya hariç mühendislikte kız zor bulunan birşey. ha hiç mi yok var nadiren içlerinden güzelleri de çıkıyor ama üniversitede mühendislik seçen adamın anca hayatı için idealleri ve meslek aşkı buna sebep olabilir. sosyal hayat karı-kız diyen adam mühendislik fakültesinde mahkum hayatı çeker. 3. sınıftan sonra yaptığın espirilerin bile en inceleri teknik detaylara dayanmaya başlar ki bu da gündelik hayatında ki farklı bölümlerde okuyan kız arkadaşlarını da yavaş yavaş soğutur senden. o yüzden iş genelde kişide biter. okul ve sosyal hayatında ki dengeyi iyi kurabilirse mis gibi yaşar bir mühendislik öğrencisi. bir de eğer eğlenmek için bir yere gidecekseniz asla bölümden 5 erkek gitmeyin. kıyafetleriniz, tipleriniz ve konuşmanız sizin mühendis olduğunuzu anında ele verir (hele bir de makine mühendisi iseniz 1 km mesafe bile yeterlidir bunu farketmek için) mutkala bölüm dışında da bir sosyal çevreniz ve kız arkadaşlarınız olsun. en azından dışarı çıkarken size eşlik edecek, duygusal bir şeyler yaşamak için değil sadece sohbet için kız arkadaşlar edinirseniz normal bir üniversite hayatı yaşama şansınız olur.

Not: Bazen öyle kızlar olur ki bölümünüzde kız olduğunu anlamanız saatlerinizi alabilir. geçen yaz okullarının birisinde farklı şehirden bir kız bizim okuldan ders almış. 1 saatlik ders arasında tanımadık bir yüz görünce bu kim (daha doğrusu bu NE) diye merakla baktığımız, yanımızda telefonla konuşup bizden çakmak isteyen kişinin kız olduğunu anlamamız 1 saat sonra aynı derse girip imza kağıdında bir duygu isminin yanına imza atmasıyla ile sonuçlandı. sonrasında ara sıra muhabbet etme şansıda bulduğumuz kişinin gerçekten pembe nufus cuzdanına sahip olması hepimizin okulumuzdan bir kez daha soğumasına neden oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardak -- 16 Kasım 2014; 21:21:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wardak

endüstri ve kimya hariendüstri ve kimya hariç mühendislikte kız zor bulunan birşey. ha hiç mi yok var nadiren içlerinden güzelleri de çıkıyor ama üniversitede mühendislik seçen adamın anca hayatı için idealleri ve meslek aşkı buna sebep olabilir. sosyal hayat karı-kız diyen adam mühendislik fakültesinde mahkum hayatı çeker. 3. sınıftan sonra yaptığın espirilerin bile en inceleri teknik detaylara dayanmaya başlar ki bu da gündelik hayatında ki farklı bölümlerde okuyan kız arkadaşlarını da yavaş yavaş soğutur senden. o yüzden iş genelde kişide biter. okul ve sosyal hayatında ki dengeyi iyi kurabilirse mis gibi yaşar bir mühendislik öğrencisi. bir de eğer eğlenmek için bir yere gidecekseniz asla bölümden 5 erkek gitmeyin. kıyafetleriniz, tipleriniz ve konuşmanız sizin mühendis olduğunuzu anında ele verir (hele bir de makine mühendisi iseniz 1 km mesafe bile yeterlidir bunu farketmek için) mutkala bölüm dışında da bir sosyal çevreniz ve kız arkadaşlarınız olsun. en azından dışarı çıkarken size eşlik edecek, duygusal bir şeyler yaşamak için değil sadece sohbet için kız arkadaşlar edinirseniz normal bir üniversite hayatı yaşama şansınız olur.

Not: Bazen öyle kızlar olur ki bölümünüzde kız olduğunu anlamanız saatlerinizi alabilir. geçen yaz okullarının birisinde farklı şehirden bir kız bizim okuldan ders almış. 1 saatlik ders arasında tanımadık bir yüz görünce bu kim (daha doğrusu bu NE) diye merakla baktığımız, yanımızda telefonla konuşup bizden çakmak isteyen kişinin kız olduğunu anlamamız 1 saat sonra aynı derse girip imza kağıdında bir duygu isminin yanına imza atmasıyla ile sonuçlandı. sonrasında ara sıra muhabbet etme şansıda bulduğumuz kişinin gerçekten pembe nufus cuzdanına sahip olması hepimizin okulumuzdan bir kez daha soğumasına neden oldu.
    Lan bunların hepsi boş laflar kız yapabilecek adam gider başka bölümlerden bulur kız falan yok neymiş efendim bölümünde kız yokmuş oooo sanki kız olsa hepsiyle çıkacaktı

• Arkadaşım her okulun iibf si fen edebiyatı vardır bizde mühendislik okuduk genel olarak oralarda takılmışımdır.Bıakın artık şu 20 erkeğe 1 kız düşüyor mantığından.Bu kafayla kız cennetinde olsanız oradada bulamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tranquillity

Kızların tercih ettiği mühendislik genelde biyomedikal mühendisliği oluyor. Şu son yıllarda endüstri ve inşaata gidenlerin sayısı da arttı.

Mekatronik okuyorum. 74 kişilik sınıfta 13-14 tane kız var.

Alıntıları Göster
    yapamayan zaten hiçbir bölümde yapamaz konuya böyle yaklaşmanız yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Remo8

yapamayan zaten hiçbir bölümde yapamaz konuya böyle yaklaşmanız yanlış

Alıntıları Göster
    vatandaş 9 Eylül Üniversitesini de Anadolu üniversitesi yapmış ya daha ne diyelim :)

bence bu kafayla mühendislik okumaması hepimizin hayrına olacağı kesin

ne yani o zaman Atina Üniversitesi bizimde orası mı Anadolu olmuyor ?

işe girmenin bölümle alakası bir yerde var tabi ki ama üstün başarılı olanlar hemen her bölümde iş bulabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

Ülkede üretim yok yazdığın için tartışmaya bile girmicektim ama yazmak istedim.

Hiç çevrende patron var mı bilmiyorum, adamlara sor bakalım pazarlama bölümüne bile mühendis arıyorlar, çünkü ülkede mühendisler daha kalifiye çıkıyor..
    Bunun yanında adamlar kalifiye eleman arıyor, memlekette daha java,c++ adam gibi öğrenmeyen adamlar bilgisayar mühendisiyim diye iş başvurursa zaten alınmazlar...

Pesimist olmanın anlamı yok, üniversitenin imkanları kullanıp ön plana çıkarsan, ilerde işine yaracak şeyleri yaz tatilinde veya boş zamanlarını ayırarak öğrenirsen, stajlarını yaparsan. Sana bu ülkede iş vermicek adam yok.

Üretim var da biz mi görmüyoruz? Başkalarını kopyalamayı ne zaman bırakacağız?

Kaç tane yaratıcı mühendis var, kaç kişi şu sistemde o zihnini canlı tutabiliyor?

Bunun yanında adamlar kalifiye eleman arıyor, memlekette daha java,c++ adam gibi öğrenmeyen adamlar bilgisayar mühendisiyim diye iş başvurursa zaten alınmazlar...

Ben bunun tersini mi söyledim?

Pesimist olmanın anlamı yok, üniversitenin imkanları kullanıp ön plana çıkarsan, ilerde işine yaracak şeyleri yaz tatilinde veya boş zamanlarını ayırarak öğrenirsen, stajlarını yaparsan. Sana bu ülkede iş vermicek adam yok.

İş illaki bulursun ama yaptığın iş asıl işin olmayabilir diyorum. Şu yazılanları iyi okuyun!

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Ford, vestel, arçelik, aselsan, ttnet, turkcell, avea, vodafone..
    bunlar napıyor ? Mühendis üretimde çalışır mantığı zaten yanlış, bilgisayar mühendisi olup, bir çok alanda farklı pozisyonlarda çalışabilirsin ve yine mesleğini yaparsın.

Bunun yanında ülkemizdeki mühendis akademisyenlerimize hakaret ediyorsun resmen. Bu adamlar yaratıcı değil mi ? Kaç kere bir akademisyenin makalesini okudun, sonra yaratıcı mühendis yok muhabbeti...
    Bu adamlar çalışmaları alkış alıp göz önüne çıkmadığı için bilmiyorsun, bak ilk aklıma gelen Mehmet Arık var.
  • quote:

bunlar napıyor ? Mühendis üretimde çalışır mantığı zaten yanlış, bilgisayar mühendisi olup, bir çok alanda farklı pozisyonlarda çalışabilirsin ve yine mesleğini yaparsın.

Bunun yanında ülkemizdeki mühendis akademisyenlerimize hakaret ediyorsun resmen. Bu adamlar yaratıcı değil mi ? Kaç kere bir akademisyenin makalesini okudun, sonra yaratıcı mühendis yok muhabbeti...
    Bu adamlar çalışmaları alkış alıp göz önüne çıkmadığı için bilmiyorsun, bak ilk aklıma gelen Mehmet Arık var.

Montajdan öteye gidemiyorlar çünkü devlet desteği yok. Bunu diyorum ama evimde de vestel kullanıyorum. Param ülkede kalabildiği kadar kalsın diye. Paneli samsung işlemcisi toshiba olduğunu bilmeme rağmen vestel televizyon alıyorum.

Ülkenin en umulmadık yerinden yabancı üniversitelerde kitabı okutulan, en saygıdeğer isimler karşısına çıkabilen isimler var ancak ben bunlardan bahsetmiyorum!

Ülkedeki firmalarda yer alan mühendislere bir bakın!

Olanı süsleyip püslemekten başka ne yaptı bu firmalar? (Ford, Arçelik, Vestel, Turkcell)

Bizde alınan patent sayısı, alınan patentler her şeyi açıklıyor.

Ben yiğidi öldürürken hakkını vermemezlik yapmıyorum. Gerçekleri söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Montajdan öteye gidemiyorlar çünkü devlet desteği yok. Bunu diyorum ama evimde de vestel kullanıyorum. Param ülkede kalabildiği kadar kalsın diye. Paneli samsung işlemcisi toshiba olduğunu bilmeme rağmen vestel televizyon alıyorum.

Ülkenin en umulmadık yerinden yabancı üniversitelerde kitabı okutulan, en saygıdeğer isimler karşısına çıkabilen isimler var ancak ben bunlardan bahsetmiyorum!

Ülkedeki firmalarda yer alan mühendislere bir bakın!

Olanı süsleyip püslemekten başka ne yaptı bu firmalar? (Ford, Arçelik, Vestel, Turkcell)

Bizde alınan patent sayısı, alınan patentler her şeyi açıklıyor.

Ben yiğidi öldürürken hakkını vermemezlik yapmıyorum. Gerçekleri söylüyorum.

Alıntıları Göster
    bu gece okuduklarıma inanamıyorum

bizim söylediklerimize ölümüne karşı çıkan vatandaş şimdi aynılarını kendisi savunuyor ,yok artık diyorum

• Hemşirelik oku o zaman 1 erkege 5 kız dusuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tranquillity

Kızların tercih ettiği mühendislik genelde biyomedikal mühendisliği oluyor. Şu son yıllarda endüstri ve inşaata gidenlerin sayısı da arttı.

Mekatronik okuyorum. 74 kişilik sınıfta 13-14 tane kız var.

Alıntıları Göster
    Hemşirelik okuyorum(Üni) 1 Erkeğe 11 kız düşüyor

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Tamamda sen neden bunlardan biri olamazsın ? önceden

Mühendislik okuma boşver. İş bulamayacaksın çıkışta.

Bulsan bile kendi alanında çalışmayacaksın hiçbir zaman.

Kıyma kendine.

YAZDIN. Bak böyle insanlar çıktı bu ülkeden, sen neden olamayasın. Bu karamsarlıkla ve piyasa bilgisine sahip olmadığın için böyle düşünüyorsun.Birçok firma üreterek yurtdışıyla çalışyor, SUPSAN en büyük örneklerden.
    Ülkede inşaat mühendisleri deli gibi çalışıyor. Bunlar üretmiyor mu ? bunlar mühendis değil mi ?
    Sen ar-ge olarak bakıyorsan duruma, oda yavaş yavaş gelişiyor. Tübitak yatırımlar yapıyor. Üstte yazdığım şirketlerin argeleri mevcut.

Her mühendisi bir içat yapan, R&D olarak düşünmemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

ben de çok şaşırdım
    hadi itü nün belli bir geçmişi tarihi var, odtü ve boğaziçinin yanında sırıtmıyor ama ytü ne

artı olarak listeye koç eklenebilir.

100 yıllık üniversiteye "ytü ne" diyenler var forumda
  • abi karı kız da ne var bulursun elektronik haberleşme okuyorum 1.sınıf okul bitmick gibi geliyor ayrıca sen sınıftaki kızlara kaldıysan vizyonun yok kardeşim açlığa muhtaçsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

quote:

ben de çok şaşırdım
    hadi itü nün belli bir geçmişi tarihi var, odtü ve boğaziçinin yanında sırıtmıyor ama ytü ne

+1905

• Siz universiteyi kari kiz icin okuyacaksaniz okumayin daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tamamda sen neden bunlardan biri olamazsın ? önceden

Kıyma kendine.

YAZDIN. Bak böyle insanlar çıktı bu ülkeden, sen neden olamayasın. Bu karamsarlıkla ve piyasa bilgisine sahip olmadığın için böyle düşünüyorsun.Birçok firma üreterek yurtdışıyla çalışyor, SUPSAN en büyük örneklerden.
    Ülkede inşaat mühendisleri deli gibi çalışıyor. Bunlar üretmiyor mu ? bunlar mühendis değil mi ?
    Sen ar-ge olarak bakıyorsan duruma, oda yavaş yavaş gelişiyor. Tübitak yatırımlar yapıyor. Üstte yazdığım şirketlerin argeleri mevcut.

Benim için ar-ge daha önemli.

Yoksa dizel'in motorunun ölçülerini değiştir, daha fazla valf koy, bu benim için yeni teknoloji değildir. Ben böyle düşünmüyorum. Yanlış olabilir.

Mühendislik benim için elektrikli spor araç ürettiğini iddia eden bmw değil tesla motors gibidir.

Peki sürekli yeni projeler tasarlamak mıdır mühendislik? Yani teoriler ortada, programlar ortada, hesaplamalar belli, sen sadece bunları istenilene göre tasarlıyorsun. Bu mudur mühendislik?

Tübitak eski tübitak olsa inanırım ama yeni halinin ülkedeki pozitif bilimlere katkısının olacağını düşünmüyorum.

Ben yanlış düşünüyor olabilirim. Bu benim düşüncem. Saygısızlık etmemişimdir umarım yazarken.

Ülkede bu kadar mezuna bu kadar kurum yetemiyorken bu gerçeği değiştirmek, otoritenin gücünü (maddi kaynaklarını) kullanmadan imkansız.

Fabrika kurma hayalim var ileride ama bunu bu ülkede bu ortamda yapabilmek için her şeyden önce paraya ihtiyacım var.

Vestel'in, Arçelik'in argelerini keşke görebilme imkanım olsaydı diyorum. Neden mi? Çünkü hiç biri rakiplerini takip edemiyor. Güncel olandan bir haber hepsi.

Benim şu firmaların argeleri karşısındaki en büyük artım günceli takip edebilmem. Ancak bu firmalar daha fazla kar düşüncesinden dolayı güncel olmayan ürünleri pahalı şekilde satmakta ısrar ediyorlar.

Umarım hayalimi gerçekleştiririm de, gün gelir ülkedeki eğitim sistemi ve tekelleşme sonucu bir kenara atılan cevherleri parlatabilirim.

İyi akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

quote:

ben de çok şaşırdım

ona göre istanbul üniversitesi 100+ yıllık.
    sonuç ?
    benim tanıdığım gidenlerin hiç biri memnun değil.
    ya ne tipler var burada diyor birçoğu.
    verilen eğitimin kalitesi de cabası.

şimdi bir üniversite 100+ yıllık olunca çok büyük bir üniversite mi oluyor? Kesinlikle hayır.

ayrıca ben orada ytü ne derken odtü ve boğaziçinin yanında ytü ne dedim. cümleyi istediğiniz yerden keserseniz başka anlamlar çıkar. o listede koç u söylemeyip de ytü demek de ayrı saçmalık. insanlar özel üniversite diye çamur atmaya çalışmaktan neyin ne olduğunu görmekten aciz kalmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biggest Star -- 17 Kasım 2014; 0:55:59 >

• Umut barışı bloklayın geçin beyler, mühendislikte iş yokmuşta bilmemneymişte, sadece bu arkadaşı bloklayın ve sözlerini kaale almayın , ttk da bile makina mühendislerine 3,750 veriyorlar. Başlangıçta özellerde 1000 ila 2000 arası verirler. Lakin siz bi iki sene pişin piyasaya atılın 2.5 üstü alırsınız rahat ve ilerledikçe tecrübe ve aldığınız para artacak . Bu yazdıklarım makina elektrik elektronik ve mekatronik için geçerli . Lütfen şuanda çalışan kişilerle irtibat kurup onlardan bilgi alın , buraya gelip 2 dizel , içten yanmalı dıştan yanmalı diyenden değil. Söyleyeceklerim bu kadardır , bu mesajdan sonra daha cevap vermeyeceğim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.