Şimdi Ara

Mühendislik Okuyan Erkeğin Dramı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
6
Favori
4.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Endüstri Mühendisliği okuyorum sınıfta erkekten çok kız var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ülkede üretim az ve gerçekten kalite düşük orda tamamız. Yalnız bu ülkeden öyle mühendisler çıkıyor ki aklın şaşar. O adamlar da gerizekalı değil burada barınmayıp Avrupa veya Amerika'ya göçüyorlar. Sen ülkede bilim alanında, ne bileyim ar ge alanında yatırım yapmazsan tabi kalitesiz adamda çok olur, kalitesiz işte. O yüzden okuma ya işte mühendislik okuma yazık falan denmez. Kendini geliştirirsen sana tonla para yığarlar, istediğin işi de yaparsın.
  • Metalurji Malzeme okuyorum sınıfta %40 kız oranı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: rig10

Kardeşim ülkede üretim az ve gerçekten kalite düşük orda tamamız. Yalnız bu ülkeden öyle mühendisler çıkıyor ki aklın şaşar. O adamlar da gerizekalı değil burada barınmayıp Avrupa veya Amerika'ya göçüyorlar. Sen ülkede bilim alanında, ne bileyim ar ge alanında yatırım yapmazsan tabi kalitesiz adamda çok olur, kalitesiz işte. O yüzden okuma ya işte mühendislik okuma yazık falan denmez. Kendini geliştirirsen sana tonla para yığarlar, istediğin işi de yaparsın.

Bu ülkede tonla para yığan kim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4hm4n

Umut barışı bloklayın geçin beyler, mühendislikte iş yokmuşta bilmemneymişte, sadece bu arkadaşı bloklayın ve sözlerini kaale almayın , ttk da bile makina mühendislerine 3,750 veriyorlar. Başlangıçta özellerde 1000 ila 2000 arası verirler. Lakin siz bi iki sene pişin piyasaya atılın 2.5 üstü alırsınız rahat ve ilerledikçe tecrübe ve aldığınız para artacak . Bu yazdıklarım makina elektrik elektronik ve mekatronik için geçerli . Lütfen şuanda çalışan kişilerle irtibat kurup onlardan bilgi alın , buraya gelip 2 dizel , içten yanmalı dıştan yanmalı diyenden değil. Söyleyeceklerim bu kadardır , bu mesajdan sonra daha cevap vermeyeceğim

Ben arge den bahsediyorum sen ne diyorsun.

Mühendislik şirketlerinde proje yapacaksan ömür boyu amenna.

Ben buna razı değilim.

Ülkede arge namına bir şey yok.

Firmalara parça üretiliyor en fazla.

• Mutercim Tercuman adayi olarak meslek kavgalarini izlemekten cok keyif aliyorum, yiyin birbirinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 17 Kasım 2014; 2:52:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Orijinalden alıntı: solwied

en nefret ettiğim mantık 3-4 üni dışında iş yoktur mantığı odtü-itü-ytü dışındakiler babasının hayrına okumuyo dokuz eylülde egede marmarada anadoluda ondokuz mayıstan bile mezun olanlar fıstık gibi işe sahip oluyolar ne meraklısınız insanların hevesini kırmaya

he tamam belki afyon hakkari mardini için katılabilirimde tutupta 40 binle kapatan yere işe yaramaz demek çok boş geliyo bana

Tamam sen git 9 eylül gibi anadolu üniversitlerinde mezun ol iş bul.Ama bulduğun işde asgari ücretten fazlasını vermezler.İyi şanslar.

Ne saçmalamışsın ne kötülemişsin be. Devam edin böyle . Allah sizlere akıl versin

• Diş hekimliginden selamlar burasi harem gibi

• Bilgisayar müh okuyorum sınıfın %40 ı kiz
    kızların %3 ü guzel

• muhasebe, bankacılık sigortacılıkta kız bol ama alayı boş. ünide bizim sınıfta 14 erkek 22 kız vardı ama işe yarayan yoktu yani.

• seçmeli ve servis dersleri psikoloji,pdr,matematik öğretmenliği gibi kız yoğun bölümlerden alın tarih dersini öyle yapmıştım. psikoljinin hepsi kız biz 4 arkadaş üstten o dersi alınca mecbur başka bölümlerle almak durumundaydık.3. hafta katıldık kızlar ilk günden sonra süslenmeye başladı hoca bize siz geldiniz kızların çenesi düştü, gidin başka sınıf bulun dedi. biz bir şey yapmadık filan dedik. bu ne dedi saçlarınız,giyim filan artist gibi gelmişiniz.geçen dersten tanıyordu.güldük filan her zaman ki halimiz. sabah ilk iki saat olmasına rağmen o derse gittiğim kadar istekli gittiğim ders yoktu. Bölümüm Endüstri olmasına rağmen, bizdekiler o kadar güzel değildi.

• Sen bu isi bildikten sonra ekmeğin hazir. Staj yaptığım büroda meslek lisesi inşaat bolumu mezunu çalışan var. İsini iyi yap emeğinin karşılığını alırsın biraz akilliysan. 4 yıllık müh. Bitirdik diye milletin bi yeri kalkıyor 4-5bin TL maaşla iş bekliyorlar sonra açıkta kaldık iş yok oluyor adı. Sen önce sukretmeyi sonrada isini düzgün yapmayı öğren alacağın maaş sorun degil.

gülüm senin mantığınla mühendis=amele demek galiba ama yok öyle bişey güzel kardeşim bak haklısın işe yeni başlayan hayatında staj yapmamış ortalama bi üniden mezun olmuş mühendis 1000-1500 arası çalışır ama

işi kavradıktan sonra 4-5 yıllık bi mühendisi 2500 altına çalıştıramazsın
    Yurtdışında diyorum dostum. Kendini geliştirmezsen hiçbir şey olmaz tabi.
  • 4-5 bin para mi??

Bi de onune yigiyorlarmis.

Ben de dedim en az 50 kagit aliyor ayda.

Amma paraymis

Milletin ruhu fakir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

ben de çok şaşırdım
    hadi itü nün belli bir geçmişi tarihi var, odtü ve boğaziçinin yanında sırıtmıyor ama ytü ne

artı olarak listeye koç eklenebilir.

100 yıllık üniversiteye "ytü ne" diyenler var forumda

ona göre istanbul üniversitesi 100+ yıllık.
    sonuç ?
    benim tanıdığım gidenlerin hiç biri memnun değil.
    ya ne tipler var burada diyor birçoğu.
    verilen eğitimin kalitesi de cabası.

şimdi bir üniversite 100+ yıllık olunca çok büyük bir üniversite mi oluyor? Kesinlikle hayır.

ayrıca ben orada ytü ne derken odtü ve boğaziçinin yanında ytü ne dedim. cümleyi istediğiniz yerden keserseniz başka anlamlar çıkar. o listede koç u söylemeyip de ytü demek de ayrı saçmalık. insanlar özel üniversite diye çamur atmaya çalışmaktan neyin ne olduğunu görmekten aciz kalmış..

Orada arkadaş devlet üniversitelerini saymış özelleri değil. Bunu özellere çamur atmak için söylemiyorum özelleri de niye yazmadığı beni ilgilendirmez. Ama bence ilk 5 gayet iyi bir sıralamadır ve YTÜ ilk 5e girer devlet üniversiteleri arasında. Tarihine bakarak yükseltmek tabi ki bi ölçüt değil ama yıldız hafife alınacak bi okul değil. E odtü itüyü yazınca ilk 5 sıralamayı yazdığına göre Yıldızı da bu listeye dahil etmek gayet mantıklı.

• Eğitim fakültesi okuyan kızın dramıyla aynı 35 kız 6 erkek. Hepsi de benden küçük.

• quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

quote:

quote:

çok boş laf yaptın

Adam haklı.ODTÜ,İTÜ,YTÜ,Boğaziçi ne giremezse mühendislik okumamalı.

O listede YTÜ ne yapıyor la

sen piyasada ne kadar ytü mezunu müdür olduğundan habersizsin galiba

• Konudan bağımsız sadece mühendislik belli yerlerde okunur yoksa okumayın falan diyenler için ;

Edirne de okuyup gelen kuzenim direk işe başladı nerede çalıştığını şuan hatırlayamıyorum ama mis gibi para alıyor askere gidip geldi direk evlendi hali vakti yerinde öyle saçma sapan yorumlara çok kafanızı yormayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romen Diyojen

quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

quote:

quote:

çok boş laf yaptın

Adam haklı.ODTÜ,İTÜ,YTÜ,Boğaziçi ne giremezse mühendislik okumamalı.

O listede YTÜ ne yapıyor la

sen piyasada ne kadar ytü mezunu müdür olduğundan habersizsin galiba

YTÜ kötü bir üniversite demedim orada; ama YTÜ öğrencileri ve mezunları tabi ki beğenmedi yorumumu. YTÜ, Hacettepe, Ege vs. iyi üniversitelerdir buna kimse laf söyleyemez. Ama olay 1. sınıf üniversiteyse bunların arasına hiçbirisi giremez.
    Kim nerede müdür hiçbir bilgim yok, nasıl öğrendiğinizi de bilmiyorum. Ama her üniversitede bu muhabbetler olur, araştırmaya değecek bir önemi olduğunu da düşünmüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.