Şimdi Ara

Muhendislik Okuyan Universite Ogrencileri: $250 odul (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
4
Favori
6.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Bölüm birincimiz 3.75 gibi bir ortalama ile Apple'a gitti, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba?

http://etu.edu.tr/c/news276.html

Volkan reyize selamlar. Oguz hocaya da selamlar buradan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, bugun aksam Turkiye saatiyle basvurulara sona erecek. Su ana kadar basvurmus olan ve bu gece 12:00'e kadar (Turkiye saati) arkadaslar arasindan birini sececegim. Sonuc guncellemesini yine bu saatte (6:24AM) buradan yapacagim. Oncesinden bildirmek istedim.

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 7 Ocak 2016; 8:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: My_Shadow

Hocam bir neslin ilham kaynağı oldunuz, buradaki boş yorum yapanlarla uğraşmayın sizin amacınızın ne olduğunu biliyoruz biz.Ben sizin " Nasıl ders çalışılır ? " yazınız sayesinde masaya oturup saatlerce çalışmayı öğrendim.

Konuda da birçok arkadaş istekte bulunmuş, hayatınız nasıl gittiğini neler yaptığını anlatan bir yazı harika olur hocam. Forumda birçok kişi bunu bekliyordu sizden zaten, dönmeniz çok iyi oldu

Uzun zamandir okudugum en anlamli mesajlardan biriydi. Tesekkur ederim. Nacizhane, birilerinin hayatini degistirmis oldugunu duymak bir insan icin cok gurur verici bir sey.

Burayla ilgili gozlemlerimi yazacagim bir yazi dogrusu dusunmemistim. Ancak cok merak ediliyorsa, yazabilirim yardimci olacaksa. Merak ettiginiz konular nedir tam olarak bilmiyorum ama.

Benim merak ettigim konu OPT sonrasi vize isleri nasil halloluyor. H1B idi ondan sonra EB3/2 ye gecis.

Diger merak ettigim olaysa California ya giden cogu kisi deneyim icin mi gidiyor yani ne bileyim 150 bin dolar maas yerine evlerin yarisi kadar odeyim 120 bin dolar maasla Seattle da calismayi niye insanlar istemiyor?

Son olarakta neden Cisco yu birakip F5 e gectiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Ben bu kisiyi gercek hayatta da taniyorum. Son cumlede dediginiz ego tabiri kesinlikle karakterine uymakta.

Adam daha dune kadar donanimhaberi birakmis, ugramiyordu bile. Ne zaman UCLA'ya gitti, gelip sadece o konuyla ilgili konu acmaya basladi. Arada bir donup sirf bu turden konular acar. Ne icin? Kendini tatmin icin.

Baksana, imzasina daha dun olmayan arabasindan sahip oldugu saatine kadar yazma ihtiyaci duymus. Ilk mesajindaki kisilerden istedigi belgenin gonderilmesini istedigi e-posta adresi bile buram buram ego kokuyor.

Kendisine not: Mesajima cevap vermeye ugrasma, zira geri donmeyecegim. Dedigim gibi, ne/kim oldugunu cok iyi biliyorum.

Hocam bekliyoruz gerçek hayatta nereden tanıdığınızı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hocam bir neslin ilham kaynağı oldunuz, buradaki boş yorum yapanlarla uğraşmayın sizin amacınızın ne olduğunu biliyoruz biz.Ben sizin " Nasıl ders çalışılır ? " yazınız sayesinde masaya oturup saatlerce çalışmayı öğrendim.

Konuda da birçok arkadaş istekte bulunmuş, hayatınız nasıl gittiğini neler yaptığını anlatan bir yazı harika olur hocam. Forumda birçok kişi bunu bekliyordu sizden zaten, dönmeniz çok iyi oldu

Uzun zamandir okudugum en anlamli mesajlardan biriydi. Tesekkur ederim. Nacizhane, birilerinin hayatini degistirmis oldugunu duymak bir insan icin cok gurur verici bir sey.

Burayla ilgili gozlemlerimi yazacagim bir yazi dogrusu dusunmemistim. Ancak cok merak ediliyorsa, yazabilirim yardimci olacaksa. Merak ettiginiz konular nedir tam olarak bilmiyorum ama.

Hocam asıl biz size teşekkür ederiz.

Yazı konusunda da ucla konularında yaptığınız gibi böyle genel karışık, madde madde gözlem yapabilirsiniz aklınıza ne geliyorsa Fotoğraflar vs.

Üniversite öğrenicilerine veya iş hayatına atılmış insanlara tavsiyeleriniz de varsa extra çok iyi olur hocam. "Hayatta edindiğim 31 tecrübe" yazınızı ezbere bilirim mesela çoğunu da hayatımda uygulamaya çalışırım hep.

• Yöneticilik yapmış, aklı başında, okumuş, öğrenmiş vs. birisi burada profil gizliyor. Sözüm ona kibar cümleleriyle, egosunu tatmin etmiyor..

Kolay gelsin, hayatınızda başarılar. Gidin bir hayır kurumuna yatırın paranızıda insanları burada uğraştırmayın..
  • Ortalamayla bir yere geleceğini sanan arkadaşlar bir an önce tatlı rüyalarından uyansınlar mühendislik yenilikçi fikir demektir ezber geç dersler size yardımcı olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

quote:

Benim merak ettigim konu OPT sonrasi vize isleri nasil halloluyor. H1B idi ondan sonra EB3/2 ye gecis.

Diger merak ettigim olaysa California ya giden cogu kisi deneyim icin mi gidiyor yani ne bileyim 150 bin dolar maas yerine evlerin yarisi kadar odeyim 120 bin dolar maasla Seattle da calismayi niye insanlar istemiyor?

H1B, senin calistigin firmanin sana sponsor olup basvurmasiyla oluyor. Yillik belli bir limit var o yuzden ilk x kisiyi piyangoya gore seciyorlar. Daha sonra yine firmanin sponsor olarak EB3/EB2 basvurusu yapiliyor akademik durumuna gore.

California iklim olarak yaz kis genelde iliman bir yer. Cogu kisinin sevdigi bir sey bu. Onun disinda is olanaklari California'da daha fazla diger bolgelere kiyasla. Seattle da buradan cok farkli degil. Amazon, Microsoft genel merkezleri orada. Ikisi arasinda tercih yapan cok insan var.

F5'i yaptiklari isten oturu tercih ettim. Microsoft'la da konusmam vardi ancak F5 olunca ve istedigim bir pozisyon oldugu icin buraya basladim. Cisco'dan daha rahat bir ortam (saglik, bakim gibi olanaklari) ve guvenlik uzerine. Security uzun zamandir calismak istedigim bir alan.

• quote:

quote:

Hocam Nasil Ders Calisilir ? Yazinizi bulamadim rica etsem paylasabilir misiniz ?

• Bilgilendirme için teşekkür ederim. :)

Arkadaşınıza ve size başarılar dilerim.
  • quote:

Yöneticilik yapmış, aklı başında, okumuş, öğrenmiş vs. birisi burada profil gizliyor. Sözüm ona kibar cümleleriyle, egosunu tatmin etmiyor..

Kolay gelsin, hayatınızda başarılar. Gidin bir hayır kurumuna yatırın paranızıda insanları burada uğraştırmayın..

Kibarlık da suç oldu değil mi şaka gibisiniz cidden.

• Ben karşılıyorum kriterleri, eve geçince yollarım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

quote:

H1B, senin calistigin firmanin sana sponsor olup basvurmasiyla oluyor. Yillik belli bir limit var o yuzden ilk x kisiyi piyangoya gore seciyorlar. Daha sonra yine firmanin sponsor olarak EB3/EB2 basvurusu yapiliyor akademik durumuna gore.

California iklim olarak yaz kis genelde iliman bir yer. Cogu kisinin sevdigi bir sey bu. Onun disinda is olanaklari California'da daha fazla diger bolgelere kiyasla. Seattle da buradan cok farkli degil. Amazon, Microsoft genel merkezleri orada. Ikisi arasinda tercih yapan cok insan var.

F5'i yaptiklari isten oturu tercih ettim. Microsoft'la da konusmam vardi ancak F5 olunca ve istedigim bir pozisyon oldugu icin buraya basladim. Cisco'dan daha rahat bir ortam (saglik, bakim gibi olanaklari) ve guvenlik uzerine. Security uzun zamandir calismak istedigim bir alan.

Cevap icin sagolun. Biraz kisisel sorum olacak ama malum bunu internette arastirdigimda karsima surekli hintli ornekler cikiyor, biliyorsunuzdur orada China, India, Mexico, Philippines ve Rest of World diye ayiriyorlar green card olayini.

Master sahibi olarak EB2 basvurusu mu yaptiniz?
    Basvuru bitti mi? Sureci nasildi?
    EB2 de Advanced Degree olarak mi yaptiniz yoksa NIW olarak mi?

Bide bu sanirim sirkete gore degisiyor ama titlelar genelde soyle oluyor:
    Associate Software Engineer
    Software Engineer I
    Software Engineer II
    Software Engineer III (Senior)
    Software Engineer IV (Principal/Staff)

Undergrad bitirenler SWE I ve postgrad bitirenler ise SWE II olarak baslarlar. Ha misal Google'in 6 levellik sistemi var o biraz daha farkli fakat demek istedigim sey su, senior engineer olmadan once 1-2 tane numarali software engineer title lari var.
    Anladigim kadariyla lisans mezunu SWE I den SWE 2 ye gecis icin 3 yil falan harcamasi gerekiyor, SWE 2 den de senior icin bi 3 yil daha.
    Siz sanirim SWE 2 olarak basladiniz, fakat internetten okudugum kadariyla (ki yanlis anlamayin cogu hintli), SWE 2 pozisyonlari genelde EB2 icin uygun olmuyormus cunku SWE 2 pozisyonlu o firmada calisan birisinin eger masteri yoksa veya Bachelor +5 yil deneyimden azsa, o zaman EB2 reddediliyormus (I 140 asamasinda). Fakat dedigim gibi cogu hintli gidip InfoSys te falan calisiyor, simdi oralarla Cisco ve F5 i kiyaslamak dogru olmaz. Sizin tecrubenize gore EB2 yi hangi seviyedekiler alabiliyor, ne kadar rahatlik var o konuda? Bide yeni prevailing wage diye birsey duydum EB2 icin 4 tane level var, bunlar soyle:
    http://www.flcdatacenter.com/OesQuickResults.aspx?area=41940&code=15-1132&year=16&source=1
    http://www.flcdatacenter.com/OesQuickResults.aspx?area=41940&code=15-1133&year=16&source=1
    Sizin title icin minimum hangi levelde olmaniz gerekti? Bu leveller sadece base salary mi yoksa, stock + bonus ekleyebiliyormuyuz ustune?

Onun disinda EB3/2 icin avukat olayi nasil isliyor? Calistiginiz firmanin avukatini kullanmak zorunda misiniz yoksa kendimiz bulup mu tavsiye ediyoruz? Avukatin ve green cardin ucretini biz mi oduyoruz yoksa is veren mi?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 7 Ocak 2016; 21:42:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Merhaba herkese,

bu konuyu okuyan herkesin bilgilenmesi için yazıyorum. Konuyu açan arkadaş iki sene önce de aynı şekilde başlık açmıştı ve ben de başvurmuştum. Aradan aylar geçtikten sonra yeni dönemin notlarını istedi yolladım. 1 yıl sonra ben aradığım özelliklere sahip birini bulamadım diyerek burs vermeyeceğini söyledi. Buraya başvuruda belirttiğim maddeleri yazıyorum olay sizin değerlendirmenize kalsın.
    Alman lisesinde tam burslu üstüne para alarak okudum.
    LYS'de 350. olarak Sabancı Uni. tam burslu girdim.
    Başvuru yaptığımda ortalamam 3.85 civarıydı.
    Milli sporcuyum.

Ankara üniversitesine girememek içimde hep uktedir.
    Şuan 4. sınıfım, ben de doktora başvurularımı yapıyorum ve arkadaşın okuduğu üniversitenin bir olayı olmadığını zaten iyi üniversitelerde okuyup yüksek ortalamaları arkadaşlar biliyorlardır. Ne yaşadığının, ne yaptığının bile farkında olmadaan, hayatının ilk 20 senesini bomboş geçirip 2 yıl sadece ders çalışarak bir yere gelebilmenin sonucu budur. Ne aradığını bilmemek, olayları farklı açılardan değerlendirememek ve ego sorunu yaşamak.

Senin vereceğin 250$ ı değil 50000$ doları bile geçenki konudan sonra kimse iplemez. Donanımhaberin bu rezalete göz yummasını da anlayabilmiş değilim. Geçende de şikayet etmiştim, şimdi de edeceğim. Umarım artık bu arkadaşı banlarlar da bu tarz konu açıp daha da kendini rezil etmeden gider.

Geçen yıllardaki rezaletin linki
    http://forum.donanimhaber.com/m_69611710/mpage_7/f_//tm.htm#88674051

edit: elektronik mühendisliği okuyorum

Dogrusu seni atladigim icin mahcup olup utanmistim ama son yazdigini okumak cidden uzucuydu. Benim burada art niyetle bir is yaptigimi saniyorsaniz yanilirsiniz. En son Turkiye'ye 2 yil once geldim. Buraya her gun gelip yazilanlari okumak, cevap vermek benim icin ekstra bir is. Kisacasi burada alacagim ilginin bana hic bir faydasi yok (tam tersi gidip bir bug daha cozup muduru mutlu edebilirim:). Ilk mesajimda da belirttigim gibi, ilk seferde burs veremedigim icin zaten tekrar boyle bir sey yapmak istedim. Amaclarinda samimi olmayan biri sizce gelip yine ayni konuyu acar mi?

Ben Donanimhaber'de Konu Disi'nda yoneticilik de yapmis birisiyim. Bu konunun ihlal ettigi hic bir kural yok. Ha olur da silinirse ne olur? Hic bir sey. Ben bir daha buraya ugramam, Turkiye'yi ziyaretimde bir kampusun bahcesinde iki ogrenciyi cevirir, istedigim insani bire bir bulurum. Kafam da rahat olur.

Ama isterim ki zamaninda cok takildigim bu siteden basarili birine yardimci olayim. Olmazsa da kayip yok. Yardim etmenin tek yolu burasi degil.

Para, zeka, kültür, ahlak senin hocam. O kadar kendini geliştirmişsin, para kazanmışsın, kendine patron bulmuşsun, koskoca DH'ye zamanında yönetici olup şuan bir şekilde yönetici olan trol Wisdom'a sırtını dayamışsın. Burayı çiftliğin gibi kullanmak, birsürü insanın transcript, cv, başvuru yazısını toplayıp, üstüne bir yıl boyunca notlar güncellendikçe günceler notları isteyip, insanları yetersiz bulmak senin hakkın doğal olarak.

Diğer shadow da senin üyeliğinse gerçekten diyecek bir şey kalmıyor. Öyle veya değil, ben daha fazla yazı yazma gereği duymuyorum, okuyan arkadaşlar zaten olayı anlamışlardır. Zamanında Ankara Üniversitesi'nde ezilen egonuzu sanalda tatmin etme işlerinde kolay gelsin size. Kampüste adam çevirme işine dikkat edin, herkes aa süpermiş demez, moraliniz bozulur, gidecekseniz kendi üniversitenize gidin orda şansınız daha yüksek, tavsiye olarak.

• 3.75 i okuduktan sonra dedim ki konuyu açan arkadaşın cebinden kuruş çıkmicak :):)
  • Konu dışı özelde açın hocam bence konularınızı bundan sonra yoksa buradaki veletler kanser eder
  • My_Shadow kullanıcısına yanıt
    Lütfen kendinize başka bir uğraş bulunuz. Muhattabım siz değilsiniz, olamazsınız. Her mesaja cevap yazmayı bırakın. Hayranlığınız varsa konu sahibine karşı kişisel iletin, yamanmaya çalışmayın..
  • neden mühendislik :(

• Ebüyubiiii kullanıcısına yanıt
    hocam senden önceki mesajlarda diğer okullara çöp denilmesi değil de o okullardaki notlandırmaların bahsi geçen üst düzey üniversiteler kadar ağır olmayacağı, bunun üst düzey üniversitede 3.75 gpa e erişemeyecek öğrencilerin başvuru hakkı kazanılmasının oluşturduğu sıkıntı dile getirilmiş. adam diyor ki ödüllendirmeler eğer gpa e göre yapılacaksa ben neden kolay bir not alacağım üniversitede okumayayım? her ne kadar kendisine de tam olarak katılmasam da senin yorumun konu ile bir bağlantısını bulamadım.
  • quote:

Lütfen kendinize başka bir uğraş bulunuz. Muhattabım siz değilsiniz, olamazsınız. Her mesaja cevap yazmayı bırakın. Hayranlığınız varsa konu sahibine karşı kişisel iletin, yamanmaya çalışmayın..

Asıl sen benim yorum yapmamı istemiyorsan şikayetini özelden yazarsın, burası forum anladın mı

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.