Şimdi Ara

Muhendislik Okuyan Universite Ogrencileri: $250 odul (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
4
Favori
6.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende alabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: My_Shadow

quote:

Orijinalden alıntı: damngirl

nasıl ders çalışılır " yazısının linkini atabilir misiniz

Pm attım.

Nasıl çalışılır yazısını alabilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

Bende alabilir miyim

Pm attım hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine okuyorum bölüm 1.sinin not ortalaması 3.04
  • Shadow_Shooter S kullanıcısına yanıt
    Bölüm birincimiz 3.75 gibi bir ortalama ile Apple'a gitti, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba?

http://etu.edu.tr/c/news276.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Bölüm birincimiz 3.75 gibi bir ortalama ile Apple'a gitti, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba?

Adam da onu ödüllendirmek istiyor işte. Neresine atarlanıyorsunuz bunun ?

• Basariyi hala agno sananlar var. Yardim etmek isteyenlere o bolumun hocalariyla irtibata gecmelerini oneririm. Onlar dogru karari vereceklerdir. Kim parlak kim ihtiyac sahibi hersey ortadadir. Bu sayede bir elin verdigini oteki el gormemis olur.
  • Forumda cidden büyük bir çoğunluk 1-2 yıllık üye. Rezalete bak. Konu açan adam yıllar önce çalışıp Amerika'ya gitti ve UCLA'dan mezun oldu. Google, Yahoo gibi çeşitli yerlerde de çalıştı yanılmıyorsam. Adam kendisi gibi başarılı olan kişileri ödüllendirmek istiyor. Ortalamanız 3 üstündeyse herhangi bir vakıftan burs alabilirsiniz. 3.75 ne ya diye çamur atmanın gereği yok.

daha önce koşulları sağlayan çıkmamışmışmış. sanırım sadece ego tatmini. daha önceden neden koşulu sağlamayan ama yaptığın sıralamadaki birisine vermedin bursu. şimdi kedi uzanamadığı ciğere mundar der gibi bi fikir oluşacak ama, bir mühendisten çıkarım. iyilik ile reklam bir yapılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10 Meteos

Forumda cidden büyük bir çoğunluk 1-2 yıllık üye. Rezalete bak. Konu açan adam yıllar önce çalışıp Amerika'ya gitti ve UCLA'dan mezun oldu. Google, Yahoo gibi çeşitli yerlerde de çalıştı yanılmıyorsam. Adam kendisi gibi başarılı olan kişileri ödüllendirmek istiyor. Ortalamanız 3 üstündeyse herhangi bir vakıftan burs alabilirsiniz. 3.75 ne ya diye çamur atmanın gereği yok.

3.5 ortalama ile trakya üni. bilg. müh, mezun oldum. burslar senin sandığın gibi ortalamaya bakılıp verilmiyor. çoğu vakıfta dahil olmak üzere tanıdıklara aktarılıyor. kyk bile bursumu kesip krediye döndürdü, ortalamam hep 3.3-3.5 arasında olmasına rağmen. neymiş 2.ö müş. sanki farklı bir eğitim veriliyor. hocalar bile aynı :S

• My_Shadow kullanıcısına yanıt
    Alt bayisisiniz sanırım konuyu açan üyenin. Soruyu size yöneltmemiştim. Bu ödülün amacı teşvik ve takdir sanırım. Teşvik edilecek ortalama sınırı 3.75 olmamalı..
    Kardeş sana 250 dolar vereyim konuyi kapat . Iban numarani pmden yolla bekliyorum çabuk ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: J. Moriarty

Bu adamı neredeyse 2012 den beri, ilk açtığı UCLA konularından beri takip ediyorum.

Uzunca bir süre herkese yardımcı olmaya çalıştı, her konuda soruları cevapladı, özel mesajları cevapladı. Birçok kişinin adeta ufkunu açtı, bana Abd de yüksek lisans yapmanın nasıl birşey olacağını öğreten kişi de shadow_shooter. Zamanında üniversite sınavına çalışırken konularını okuyup motive olmaya çalışırdım, şimdi üniversite bitecek halen takip ediyorum. Geçen sene böyle aptal aptal yorumlar sonucunda bıktırdınız adamı, bıraktı forumu. Şimdi yine iyi niyetle bir konu açmış, yine nerede boş adam var toplanmış hemen.

Adam açık bir şekilde, 4-5 yıl önceki kendi durumunda olan kişilere yardımcı olmak istiyor. Eminim ki gerçekten inandığı bir kişiyi bulsa sürekli de burs verecektir. Aylık 10 bin dolar kazanan birisi için 250 dolar öyle çok önemli olmasa gerek. Ama yok okulu çok zormuş, yok neden o bölümlermiş, yok çok yüksekmiş gpa sınırı diye yine başlamış millet.
    Siz azıcık Türkiye dışındaki üniversiteleri bir araştırın, insanlar nasıl çalışıyor bir bakın bakalım. Millet sabah 8 den gece 11-12 ye kadar ders görüyor, araştırma yapıyor. Bizim millet final öncesi hafta sabahlayıp bb alınca bir şey yaptım sanıyor. Ben olsam ben de burs vermem öyle tiplere.

shadow_shooter, kendi adıma teşekkür ederim sana. Benim ihtiyacım olmadığı için başvurmuyorum bursa ama önceki açtığın konulardan çok faydalandım, bilgi edindim sağolasın.

Hocam yazıyı okuyunca mutlu oldum ister istemez

• Hocam merhabalar,

Uzun zamandır forumda aktif değildim ama bu konuyu görünce yazayım dedim.

3.75 Gpa ile Apple çok da kolay gözükmüyor. Arkadaşınızın gitmesinde sanırım yaptığı projeler ve hocalardan aldığı referanslar etkili oldu.

Biraz bu konuda bilgi verirseniz ve anlatırsanız sevinirim. :)
  • quote:

Alt bayisisiniz sanırım konuyu açan üyenin. Soruyu size yöneltmemiştim. Bu ödülün amacı teşvik ve takdir sanırım. Teşvik edilecek ortalama sınırı 3.75 olmamalı..

Yalnız mesajı foruma yazdın, başkasının cevap vermemesini istiyorsan pm'den yazabilirsin.
    Bu kuralı sen mi koyuyorsun ? Neden 3.75'e verilmez. Adam kendisi 3.90 yapmış sene içinde. Başarı kriterini kendisi belirler adamın kendi parası, seni ne ilgilendirir yani. 3.75 ortalama yapan talep eden bu bursu olmayacak mı sanıyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: My_Shadow

Hocam bir neslin ilham kaynağı oldunuz, buradaki boş yorum yapanlarla uğraşmayın sizin amacınızın ne olduğunu biliyoruz biz.Ben sizin " Nasıl ders çalışılır ? " yazınız sayesinde masaya oturup saatlerce çalışmayı öğrendim.

Konuda da birçok arkadaş istekte bulunmuş, hayatınız nasıl gittiğini neler yaptığını anlatan bir yazı harika olur hocam. Forumda birçok kişi bunu bekliyordu sizden zaten, dönmeniz çok iyi oldu

Uzun zamandir okudugum en anlamli mesajlardan biriydi. Tesekkur ederim. Nacizhane, birilerinin hayatini degistirmis oldugunu duymak bir insan icin cok gurur verici bir sey.

Burayla ilgili gozlemlerimi yazacagim bir yazi dogrusu dusunmemistim. Ancak cok merak ediliyorsa, yazabilirim yardimci olacaksa. Merak ettiginiz konular nedir tam olarak bilmiyorum ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Merhaba herkese,

bu konuyu okuyan herkesin bilgilenmesi için yazıyorum. Konuyu açan arkadaş iki sene önce de aynı şekilde başlık açmıştı ve ben de başvurmuştum. Aradan aylar geçtikten sonra yeni dönemin notlarını istedi yolladım. 1 yıl sonra ben aradığım özelliklere sahip birini bulamadım diyerek burs vermeyeceğini söyledi. Buraya başvuruda belirttiğim maddeleri yazıyorum olay sizin değerlendirmenize kalsın.
    Alman lisesinde tam burslu üstüne para alarak okudum.
    LYS'de 350. olarak Sabancı Uni. tam burslu girdim.
    Başvuru yaptığımda ortalamam 3.85 civarıydı.
    Milli sporcuyum.

Ankara üniversitesine girememek içimde hep uktedir.
    Şuan 4. sınıfım, ben de doktora başvurularımı yapıyorum ve arkadaşın okuduğu üniversitenin bir olayı olmadığını zaten iyi üniversitelerde okuyup yüksek ortalamaları arkadaşlar biliyorlardır. Ne yaşadığının, ne yaptığının bile farkında olmadaan, hayatının ilk 20 senesini bomboş geçirip 2 yıl sadece ders çalışarak bir yere gelebilmenin sonucu budur. Ne aradığını bilmemek, olayları farklı açılardan değerlendirememek ve ego sorunu yaşamak.

Senin vereceğin 250$ ı değil 50000$ doları bile geçenki konudan sonra kimse iplemez. Donanımhaberin bu rezalete göz yummasını da anlayabilmiş değilim. Geçende de şikayet etmiştim, şimdi de edeceğim. Umarım artık bu arkadaşı banlarlar da bu tarz konu açıp daha da kendini rezil etmeden gider.

Geçen yıllardaki rezaletin linki
    http://forum.donanimhaber.com/m_69611710/mpage_7/f_//tm.htm#88674051

edit: elektronik mühendisliği okuyorum

Dogrusu seni atladigim icin mahcup olup utanmistim ama son yazdigini okumak cidden uzucuydu. Benim burada art niyetle bir is yaptigimi saniyorsaniz yanilirsiniz. En son Turkiye'ye 2 yil once geldim. Buraya her gun gelip yazilanlari okumak, cevap vermek benim icin ekstra bir is. Kisacasi burada alacagim ilginin bana hic bir faydasi yok (tam tersi gidip bir bug daha cozup muduru mutlu edebilirim:). Ilk mesajimda da belirttigim gibi, ilk seferde burs veremedigim icin zaten tekrar boyle bir sey yapmak istedim. Amaclarinda samimi olmayan biri sizce gelip yine ayni konuyu acar mi?

Ben Donanimhaber'de Konu Disi'nda yoneticilik de yapmis birisiyim. Bu konunun ihlal ettigi hic bir kural yok. Ha olur da silinirse ne olur? Hic bir sey. Ben bir daha buraya ugramam, Turkiye'yi ziyaretimde bir kampusun bahcesinde iki ogrenciyi cevirir, istedigim insani bire bir bulurum. Kafam da rahat olur.

Ama isterim ki zamaninda cok takildigim bu siteden basarili birine yardimci olayim. Olmazsa da kayip yok. Yardim etmenin tek yolu burasi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 7 Ocak 2016; 6:19:44 >

• quote:

Beni yanlis yerlerden vurmaya calisiyorsunuz. Su anda Apple'da calisacak kapasitede bir ogrenciye Apple maas vermiyor. Amacim zaten bu kapasitede bir ogrenciye odul vermekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 7 Ocak 2016; 6:32:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoeyBane

Basariyi hala agno sananlar var. Yardim etmek isteyenlere o bolumun hocalariyla irtibata gecmelerini oneririm. Onlar dogru karari vereceklerdir. Kim parlak kim ihtiyac sahibi hersey ortadadir. Bu sayede bir elin verdigini oteki el gormemis olur.

Cok tesekkur ederim oneri icin. Bunu dusunememis olmak benim eksikligim, bu mesajini okudugumda fark ettim. Ancak su anda coktan e-mail yollamis, basvurmus arkadaslar var. Burayi kapatirsam bu insanlara ayiip etmis olurum. Ancak ileriki zamanlarda bu yoldan yapacagim. Tekrar tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 7 Ocak 2016; 5:54:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Ben bu kisiyi gercek hayatta da taniyorum. Son cumlede dediginiz ego tabiri kesinlikle karakterine uymakta.

Adam daha dune kadar donanimhaberi birakmis, ugramiyordu bile. Ne zaman UCLA'ya gitti, gelip sadece o konuyla ilgili konu acmaya basladi. Arada bir donup sirf bu turden konular acar. Ne icin? Kendini tatmin icin.

Baksana, imzasina daha dun olmayan arabasindan sahip oldugu saatine kadar yazma ihtiyaci duymus. Ilk mesajindaki kisilerden istedigi belgenin gonderilmesini istedigi e-posta adresi bile buram buram ego kokuyor.

Kendisine not: Mesajima cevap vermeye ugrasma, zira geri donmeyecegim. Dedigim gibi, ne/kim oldugunu cok iyi biliyorum.

Benim cevremde beni taniyan birisinin benim hakkimda bu cumleleri kurmayacagini bildigim icin benim gonlum rahat. Iyi gunler.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.