< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 7 Ocak 2016; 6:28:12 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 7 Ocak 2016; 6:28:12 > |
Basit koşul 3.75 ortalamaysa normal koşul neydi merak ediyorum
|
Neden 3,75? Neden 3,5 ?
Bu konunun ağır troll olduğunu düşünüyorum. Zaten mühendis olup 3,75 ortalaması olan arkadaşların işleri şimdiden hazır. En beğenilmeyen üniversitede olsa bile, 3.4. sınıfta staja çağırıyorlar. Ki; başbakanlık bursu, devlet bursu, kimbilir ne kadar burs Alıyorlardır... Burs neden verilir? Önce bunu sor kendine değerli arkadaşım. Burs bir nevi fitredir, adak adamaktır. Gelirin iyiyse bu senin teşekkür şeklindir. ""Evrene yada allaha, bu sana kalmış"". İlla da artisliğim olsun diyorsan, sabancının ibanını iste, yatır 200 lira 250 $ için küçülmeyi düşünen arkadaş varsa, SAKIN HA. Yazımın bu kadar agresif olmasının sebebi, konuyu açan arkadaşın yazısının ağır ego içerdiğini düşünmem. |
Kardeşim ben 3.75 ortalama yapsam senin 250 dolarına mı kalırım.En az 2000 tl burs alıyor olurdum şu an.
|
Önü açık öğrencinin önünü açma mantığını anlamıyorum, kabullenemiyorum. Dediğim gibi zaten kendini kutarmış, en kötü mühendisliği kazanmış, zar zor bitirmiş mühendisler bile çok rahat iş buluyor. Neden mühendislik? Neden 3,5- 3,75?
Vaad ettiği parayla yazdıkları sadece artislik gibi görünüyor, bu yüzden troll olduğunu düşünüyorum. Gerçekten başarılı bir öğrenim hayatı, ve işi gücü olan birisi olsaydı 250$ ın büyük bir para olmadığını, işte efendim "yazın bana adaylardan seçeceğim" gibi bir tavır takınmasının yersiz olduğunu bilirdi.. Eğer gerçekten böyle bir arkadaş olsa bile, bu tavrı beğenmedim. Kendisi gibi birilerini ülkeden çekip kurtarıp, yabancı okullarda okumak çok matah birşey değil ki? Neyi eksik ülkemizin üniversitelerinin? Bir kere buda yanlış. Bir nevi dışardaki üniversitelerin propagandasını yapmak bu. Benim özel üniversiteye gitme imkanım vardı, ama gitmedim. Belki yurtdışında okuma imkanımda vardı, ama istemedim. 2015 31.12 çekilişinin büyük ikramiyesinin bir çeyreği bahçıvanın birine vurmuş. Adam kimseye birşey söylemden ortadan kaybolmuş. Anasına babasına bile birşey demeden... Anca bugün haber almışlar adamdan, ama trilyoner adam bile mütevaziliğinden birşey kaybetmemiş. Haberlerde gördüm bugün. Neyse, allah daha çok versin arkadaşa. Kurtarmış kendini güzel. Ama kendini kurtarıp gelip türkiyenin en büyük forum platformunda insanları yurtdışına özendirmek, bizim üniversitelerimizi küçümsemek olmuyor... |
Arkadaslar,
Toplam 16 basvuru oldu. Dogrusu secimin bu kadar zor olacagini tahmin edememistim. Basvuran herkesi oncelikle simdiye kadar kat etmis olduklari yoldan oturu tebrik ediyorum. Ulasmak istediginiz ideallerinize artik cok daha yakinsiniz. Sizi buraya kadar iten ve calismaya yonelten guc neyse onu birakmadan ilerleyin. Basari yakindir. Basvurular arasinda cok guclu adaylar vardi. O yuzden karar vermekte oldukca zorlandim. Ozellikle gelecek meslektaslarimin bu kadar donanimli geliyor olmasi beni cok mutlu etti. Ancak bir tercih yapmak zorundayim. Secim yapmakta cok zorlandigimdan insiyatif kullanarak ikinci kisiye de bu odulu vermeyi karar verdim (ayni miktarda olmak uzere). 1. Kazim E., Orta Dogu Teknik Universitesi, 3.95-Elektrik Elektronik Muhendisligi 2. Onurhan C., Ege Universitesi, 3.81-Bilgisayar Muhendisligi Yukarida adi gecen ogrencileri cani yurekten kutluyorum basarilarindan oturu. Odul alamayan arkadaslarin da uzulmemesini, kendi idealleri dogrultusunda yilmadan ilerlemesini umut ediyorum. Saygi ve sevgilerimle. NOT: Adi aciklanan arkadaslar Turkiye'de bulunan *dolar* hesaplarina ait IBAN numarasini veya tercihen paypal adreslerini yine ayni adrese iletmeleri gerekmektedir. |
Kimse de dememiş zaten adamın o ortalaması varsa, senin verdiğin parayı kazanacak kadar yetisi de vardır diye. 250$ gibi bir para. Her ay vereceğim desen tamam hakılısın. Üstteki karakter yorumlarına katılmamak elde değil. Tamam başarılı olmuşsun ama ''bakın ben ne kadar başarılı oldum'' ibaresini göze sokmakta bariz bir ego göstergesi.
|
Açtığın ilk konuları okumuştum, yaptıklarını takdir ediyorum.
Ancak şu yaptığın 250$ ödül zırvası çok saçma bir şey olmuş. Herkes konu altında sana olan hayranlığını dile getirsin istiyorsun sanırım. Karakterindeki eksik yanları forumda tamamlamaya çalışıyorsun büyük ihtimalle. Bak karşına ödülü verebileceğin biri çıkmış, ancak adam gelmiş burda sana, vereceğim dediğin ödülü vermediğin için sitem ediyor. Ben açıkcası onun yorumunu okuduktan sonra sana olan inancımı kaybettim, eğlence arıyorsan bilgisayarını kapat çık dışarıda gez, hem de böylece forumdaki gençleri 250$ cık para için ümit içinde bırakmazsın. |
koonuyu kapat 300 dolar ben atayım
|
3.75 ortalama yapan insan niye başvursun ki zaten tonla yerden burs alır. Saçma bir konu olmuş. Şimdi benim param diye çıkışma da, bu da benim yorumum çünkü.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 5 Ocak 2016; 0:44:42 > |
|
|