Şimdi Ara

Muhendislik Okuyan Universite Ogrencileri: $250 odul (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
4
Favori
6.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

Merhaba,

Ortalamasi 3.75in ustundeki 3. veya 4. sinif Bilgisayar, Mekanik, Elektrik-Elektronik Muhendisligi bolumunde okuyan 1 kisiye $250 odul vermek istiyorum.

Ortalama ve bolum disinda baska kosul yoktur. Odul, verilecek olan banka dolar hesap numarasina havale edilecektir.

Resmi not dokumunuzu ve kisa olarak kendinizi/idealinizi anlatan bir yaziyi agunes@ucla.edu adresine yollamaniz yeterlidir.

Ogrencinin durumuna gore odulu devam ettirmeyi dusunuyorum. Daha once bir burs yarismasi yapmistim ancak kosullari saglayan malesef kimse cikmamisti. Bu sefer kosullari basit tutmayi karar verdim.

bizim bölümde 3.75 lik adam yok nerdeyse bu neyin kafası

Amac bolum derecesi olan birine bu odulu vermek. O kadar fazla olmamasi da normal, beklenen bir durum.

İyi de itüde odtüde boğaziçinde okuyan birinin karşılaştığı notlama ile farklı üniversitelerin notlaması bir mi? bunu bizzat görerek diğer birçok üniversitenin bilgisayar ve elektronik müh. okuyan arkadaşlarımdan görerek söylüyorum. odtülü itülü boğaziçili biri ile nişantaşı,ares falan daha adını bilmediğim özel ve her ilçede açılan devlet ünilerini bir tutmak doğru mu?

Daha once vakiflarin verdikleri basari burslarinda yalniz x veya y universiteleri basvurabilir seklinde bir kosul gordunuz mu? Basvurular yapilir, basvuru havuzunda uygun gorulen adaya burs verilir.

Bir çok bursta o koşul var.

• harbi 3.75 nedir ? gerçi ilk 2 yıl 3.75 yapılabilir de 3. ve 4. te o ortalamayi düşürmemek elde değil bence :D neyse ben biraz hesaplama teorisi ile bilgisayar mimarisi çalışayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfa -- 5 Ocak 2016; 14:16:34 >
  • Hacı 3.75 ortalama yaparsam gel ben sana ödül vereyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.75 ortalama yapan adamın forumlarda işi ne, hala ders çalışıyordur.
  • Slm konu disi sorum olacakti.
    EB3 veya EB2 islemlerinize basladiniz mi? Eger evetse ne kadar surdu (veya suruyor), bide aksilik cikti mi?

Diger sorumsa F5 in malum Seattle'da ofisi var, orada evler falan daha uygun California'ya gore. Tasinma gibi bir dusunce hic oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 5 Ocak 2016; 22:30:20 >
  • neden herkes bu kadar sert çıkmış anlamadım . sonuçta 1 kişiye verecek parayı onun da başarılı birisi olmasını istiyor ne den bu kadar sert çıktınız anlamadım . gayet doğal . yoksa adam 2.5 ortalama yapsaydı çekilişten bir farkı kalmayacaktı . hayretsiniz ha illa herşeye bi kulp bulacaksınız
  • hocam 250 dolar bir kerelik mi vereceksin ? aylık mı vereceksin ? sadece bu sene mi vereceksin ? hazırlıktayım ben o yüzden soruyorum
  • 2,5 ortalama ile uzaklardan el salliyorum belki bu donem 3 u gecebilir ama 3,5 hayal gibi

• ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    İçinden gelmiş yardimci oluyor iste, bunu da calisan bir arkadasa yapmak istiyor ne buyutmussun. "Universiteler bir degil" diyorsun ya, emin ol bahsettigin yuksek seviye universitelerde de duzenli calisanlar goruyor o ortalamayi.

• İnsaat neden yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden muhendislik :(

• UCLA mezunu abim, tekrar hoşgeldin foruma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damngirl -- 5 Ocak 2016; 18:17:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

Kardeşim ben 3.75 ortalama yapsam senin 250 dolarına mı kalırım.En az 2000 tl burs alıyor olurdum şu an.

ODTÜDE BİLGİSAYAR OKUYORUM İKİNCİ DÖNEM 4 ORTALAMA YAPTIM GENELDE DE 3.8 Bİ ŞEY BURS FALAN YOK BORÇ FALAN GIRLA. SANDIGIN GİBİ DEGİL OLAYLAR HERKES TANIDIGINA YEDİRİYOR.
    ARABAN EVİN OLSUN ZATEN BURS GELMESİ İMKANSIZ XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 5 Ocak 2016; 18:22:15 >
  • 2.92 bilgisayar çekilişe katılmak istiyorum
  • 3.78 sayılıyo mu hocam ha bi de genetiği mühendislikten saydık mı tamamdır
  • Dostum naptin anlatsana hayat nasil gidiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    Her mühendislik çok rahat iş mi buluyor ? güldürme beni allahını seversen. Bir sürü mühendis tanıdığım var sokakta işsiz gezen hatta bunların içinde Türkiye'de oldukça hatrı sayılan üniversitelerden mezun kişilerde var. ODTU End Müh.'den mezun arkadaşıma bile o kadar komik rakamlar teklif ettiler ki şuan süreci biraz olsun geciktirme amaçlı yüksek lisans yapmaya başladı. Yok öyle bi dünya yani. İkincisi tabi ki adam yurt dışında ki ünileri övecek. Her imkanı olan bence gidip yurt dışında okumalı burada ki üniversitelerin kaçı dünya sıralamasında soruyorum sana? Senin gidip gitmemen bir şeyi değiştirmiyor
  • Ya arkadaşlar Adam her hangi bir art niyeti olmadan bir iyilik yapam demiş demediğinizi birakmamıssınız 250 dolar kötü para mı 750 tl yapıyor konuyu açan arkadaşada teşekkür ediyorum bu güzel düşüncesi için umarım Allah daha çok kazanmasını nasip eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.75 yapan 3. ogrencının yemek yemeye vakti yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: masa70

Çeyrek binyıllık Teknik Üniversite'nin mezunları Türkiye'de ve Dünya'da birçok önemli başarıya imza atmıştır. Ünlü İTÜ'lülerin başında Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Süleyman Demirel gelmektedir. Özal Türkiye Cumhuriyetinin 8.,[11][13][15] Demirel ise 9.[11][14][15] cumhurbaşkanı olmuştur. Buna ek olarak bir zamanlar üniversitede öğretim üyesi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ise bir süre Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığı görevinde bulunmuştur.[125] Çeşitli dönem bakanlık yapmış olan Tınaz Titiz, Recai Kutan, Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz, Tarhan Erdem, Veysel Eroğlu ve Taner Yıldız da Teknik Üniversite mezunudurlar.[126][127][128]

Eserleriyle tanınan ünlü İTÜ'lülerden bazıları ise şunlardır: Anıtkabir'in mimarlarından Prof. Dr. Emin Halid Onat ve Doç. Dr. Ahmet Orhan Arda hem İTÜ mezunudurlar hem de okulda öğretim üyeliği yapmışlardır. Atatürk Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkelerinin mimarı Veli Behruz Çinici[129], Devrim arabaları mühendislerinden Kemalettin Vardar,[130] İTÜ mezunudur.

Zamanının önde gelen bilim adamlarından Mustafa İnan, Ziya Akçasu, Bedri Karafakioğlu, Doğan Tekeli,[131], Doğan Hasol[132] Mehmet Toner,[133] Kemal Kafalı da İTÜ'den mezun olmuşlardır. Dünyaca ünlü malzeme bilimcisi Ali Erdemir[134] İTÜ'den malzeme bilimcisi olarak mezun olmuştur. İlk Türk kadın mühendis Sabiha Gürayman da İTÜ mezunudur.

HAVELSAN genel müdürü Faruk Yarman ve ASELSAN'ın kurucusu ve bir dönem genel başkanlığını da yapmış olan Hacim Kamoy, TÜBİTAK'in 1968'de kurulan Elektronik Araştırma Ünitesi'nin kurucu başkanı Yılmaz Tokad[135][136], 1995'te kurulan TÜBİTAK UEKAE'nin kurucu müdürü Önder Yetiş [136], Siemens eski genel müdürü Arnold Hornfeld, Türk Hava Yolları genel müdürü Temel Kotil, Alarko'nun kurucularından Üzeyir Garih,[137][138] ve Enka'nın kurucuları Şarık Tara,[139] ve Sadi Gülçelik, iş adamı Orhan Öcalgiray, Elginkan Holding'in kurucuları Ekrem Elginkan ve Cahit Elginkan[140] da İTÜ mezunudur. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübünün şu anki başkanı Dursun Özbek İTÜ makine mezunudur.[141]

Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu Bedrettin Dalan da İTÜ'lüdür. Dalan, bir dönem İstanbul'da belediye başkanlığı da yapmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Vedat Ali Dalokay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Teoman Özalp de teknik üniversite mezunu olup mühendis siyasetçi geleneğindendirler.

Konservatuvar mezunu ünlü İTÜ'lülerden bazıları: Volkan Konak[142], Funda Arar, Çelik Erişçi[143], Aşkın Nur Yengi[144], Melihat Gülses,[145] Erkan Oğur, Erol Parlak ve İsmail Hakkı Demircioğlu. Mimar ve Redd grubunun gitaristi Berke Hatipoğlu, İTÜ mimarlık fakültesi mezunudur. Ata Demirer ise konservatuarı yarıda bırakmıştır.[146]

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Oğuz Atay İTÜ inşaat mezunudur.[147]Ayrıca yazar Orhan Pamuk da bir süre mimarlık fakültesine devam etmiş fakat mezun olmamıştır. Tiyatrocu Yılmaz Erdoğan ise inşaat fakültesine bir süre devam etmiş ancak daha sonra okulu bırakmıştır.
    sanırım bu kadarı türkiye için yeterli...

kardeş sen çok yanlış anlamışsın.

Adam mezun olan ünlü kişileri söylemiyor. bilimsel ne kattılar bu ülkeye diyor. ne katmışlar onlarıda say. teknik bölüm kıyaslamasına konservatuarı eklmenin mantığı nedir. Kötünün iyisiyiz denilse eyvallah, ama iyiyiz denilirse adama derler dünyada sen nesin ? neredesin ? ne yaptın ? neyi bünyende dünyaya kazandırdın ? Kaç tane dünya çapında bilim adamı, dünya çağında inovatif çalışmış mühendis çıkardın derler adama. Cevap ? aga büzü çok zörlüyöler. Ee yani ? Pek tabi ekski bir okul, çalışkan azimli insanlar gidiyor okuyor. Ama bunun anlamı bahsettiğiniz edindirmeye çalıştığınız izlenim değil.

(mustafa inan, ali erdemir e laf etmiş olmayalım çarpılırz mazallah)

istanbulda olmasa o okullar okadar adı sanı duyulacakmıydı bakalım. insanlar şehir tercih ediyorlar şehir. okul değil.

rte marmara mezunuymuş şimdi marmara türkiyenin en iyi üniversitelerinden birimi ? yada sivas mezunu ceo olmuş insanlar var sivas ilk 10 damı yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 5 Ocak 2016; 20:55:32 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.