Şimdi Ara

Muhendislik Okuyan Universite Ogrencileri: $250 odul (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
4
Favori
6.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

Neden 3,75? Neden 3,5 ?
    Bu konunun ağır troll olduğunu düşünüyorum. Zaten mühendis olup 3,75 ortalaması olan arkadaşların işleri şimdiden hazır. En beğenilmeyen üniversitede olsa bile, 3.4. sınıfta staja çağırıyorlar. Ki; başbakanlık bursu, devlet bursu, kimbilir ne kadar burs Alıyorlardır...

Burs neden verilir? Önce bunu sor kendine değerli arkadaşım.
    Burs bir nevi fitredir, adak adamaktır. Gelirin iyiyse bu senin teşekkür şeklindir. ""Evrene yada allaha, bu sana kalmış"".

İlla da artisliğim olsun diyorsan, sabancının ibanını iste, yatır 200 lira

250 $ için küçülmeyi düşünen arkadaş varsa, SAKIN HA. Yazımın bu kadar agresif olmasının sebebi, konuyu açan arkadaşın yazısının ağır ego içerdiğini düşünmem.

o ortalamalara sahip olmuş bir öğrenci olarak diyebilirimki bir halt olmuyor.

Öğrenci kovalamazsa bakın ortalamam var bana staj bulun, part time çalıştırın, bana burs verin ayağına oo xx bey senin ortalaman .3.75 miş sen muhteşem bir adamsın al sana burs al sana iş al sana en iyi yerde staj mevzusu yok.

Siz 3.75 yapıp zor bela girersiniz elin oğlu bir telefonla staja-işe girer. Sizin kaybettiğiniz yıllarınız onun boş bile olsa gönlünce geçirdiği yılları olur. Neden böyle diyorum ? Ortalamanın yüksek olması o meslekte çok iyi olunduğu anlamına gelmez. 2.25 lik adama bir bakmışsın 2 sene sonra piyasa mühendisi olmuş gözü açılmış sizden çok kazanır.

• Nasıl mühendise iş yok?
    Mühendis olup direk 5k maaştan mı başlamayı düşünüyor senin arkadaşların?

İş isteyene iş çok. Emek vermeyene ekmek yok. Okulunu okudum bitirdim diye hemen 4-5k maaşları göremez kimse. Haa, zaten 3,75 ortalaması olan kişiler, ne bölümü okursa okusun, son sene biran önce bitir de, genel müdür olarak başla! diye beklerler.

Benim söylediğimdede istisnalar olabilir. Ama senin dediğin "devlet bize bakmıyor, nerde bu devlet?". Bakılmak isteyene gayet güzel bakıyor. Üniversitelerimizde yobaz hoca yok mu? Var.
    Yurt dışında herşey güllük gülistanlık mı sanıyorsunuz?

Yurt dışında hayat tabiki daha rahat. Çünkü kimse kendi ülkesinde 1 araba 1 evim olsun, saygınlığım olsunda çalışayım demiyor. Herkes 5 araba 5 evim olsun, milli gelirin yüksek olduğu ülkede yaşayayım. Yaptığım projeler, belkide insanlığa kattığım proje/teknoloji/akım yurt dışı patentli çıksın diyor.

Şuanda yönetim yerli araba üretmeye çalışıyor. Yerli arabayı üretecek babayiğit bulunamıyor ?
    Açık açık söylendi, açıklama yapıldı. Şuanda herşey hazır, seri üretime geçirecek firma arıyoruz" diye.

Haa, bu yapılacak araba ne kadar yerli? Bu tartışılır. Ama en azından bir adım, başlangıç. Parası olan binsin ww ye, bmw ye, audiye. Ben opel kullandım, şuanda daciam var, yerli üretim otomobil gelse, illa ki ucuz olacak. Gümrük vergisi olmayacak en başta! Fiyatına göre iyi araba yaparlar. Sene 2015 te kötü birşey çıkacağını beklemiyorum.

NOT: Kesinlikle siyasi görüşüm şuanki iktidardan yana değildir.

• quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?
    Bu konunun ağır troll olduğunu düşünüyorum. Zaten mühendis olup 3,75 ortalaması olan arkadaşların işleri şimdiden hazır. En beğenilmeyen üniversitede olsa bile, 3.4. sınıfta staja çağırıyorlar. Ki; başbakanlık bursu, devlet bursu, kimbilir ne kadar burs Alıyorlardır...

Burs bir nevi fitredir, adak adamaktır. Gelirin iyiyse bu senin teşekkür şeklindir. ""Evrene yada allaha, bu sana kalmış"".

250 $ için küçülmeyi düşünen arkadaş varsa, SAKIN HA. Yazımın bu kadar agresif olmasının sebebi, konuyu açan arkadaşın yazısının ağır ego içerdiğini düşünmem.

Sadece iş olarak neden düşünüyorsunuz.

Her burs veren burs verirken yüksek ortalamayı gözetir. Bunda iki amaç var çalışmayı özendirmek ve paranın çalışmada kullanılacak olması. Sadece yüksek ortalamalar çalışıyor diğerleri çalışmıyor mu evet çalışıyordur mutlaka ama yüksek olanlara verince paranın verimi daha yüksek olur.

Ayrıca 250 dolar az para değil ve ortada küçülenecek bir durum yok.

Eğer eğitim bursu veriyorsa eğitim yokunda kullanacak kişiye verilir burs budur. Başarılarının Takdiri içindir aynı Zamanda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?

o ortalamalara sahip olmuş bir öğrenci olarak diyebilirimki bir halt olmuyor.

Öğrenci kovalamazsa bakın ortalamam var bana staj bulun, part time çalıştırın, bana burs verin ayağına oo xx bey senin ortalaman .3.75 miş sen muhteşem bir adamsın al sana burs al sana iş al sana en iyi yerde staj mevzusu yok.

Siz 3.75 yapıp zor bela girersiniz elin oğlu bir telefonla staja-işe girer. Sizin kaybettiğiniz yıllarınız onun boş bile olsa gönlünce geçirdiği yılları olur. Neden böyle diyorum ? Ortalamanın yüksek olması o meslekte çok iyi olunduğu anlamına gelmez. 2.25 lik adama bir bakmışsın 2 sene sonra piyasa mühendisi olmuş gözü açılmış sizden çok kazanır.

+100000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

quote:

Orijinalden alıntı: masa70

Çeyrek binyıllık Teknik Üniversite'nin mezunları Türkiye'de ve Dünya'da birçok önemli başarıya imza atmıştır. Ünlü İTÜ'lülerin başında Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Süleyman Demirel gelmektedir. Özal Türkiye Cumhuriyetinin 8.,[11][13][15] Demirel ise 9.[11][14][15] cumhurbaşkanı olmuştur. Buna ek olarak bir zamanlar üniversitede öğretim üyesi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ise bir süre Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığı görevinde bulunmuştur.[125] Çeşitli dönem bakanlık yapmış olan Tınaz Titiz, Recai Kutan, Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz, Tarhan Erdem, Veysel Eroğlu ve Taner Yıldız da Teknik Üniversite mezunudurlar.[126][127][128]

Eserleriyle tanınan ünlü İTÜ'lülerden bazıları ise şunlardır: Anıtkabir'in mimarlarından Prof. Dr. Emin Halid Onat ve Doç. Dr. Ahmet Orhan Arda hem İTÜ mezunudurlar hem de okulda öğretim üyeliği yapmışlardır. Atatürk Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkelerinin mimarı Veli Behruz Çinici[129], Devrim arabaları mühendislerinden Kemalettin Vardar,[130] İTÜ mezunudur.

Zamanının önde gelen bilim adamlarından Mustafa İnan, Ziya Akçasu, Bedri Karafakioğlu, Doğan Tekeli,[131], Doğan Hasol[132] Mehmet Toner,[133] Kemal Kafalı da İTÜ'den mezun olmuşlardır. Dünyaca ünlü malzeme bilimcisi Ali Erdemir[134] İTÜ'den malzeme bilimcisi olarak mezun olmuştur. İlk Türk kadın mühendis Sabiha Gürayman da İTÜ mezunudur.

HAVELSAN genel müdürü Faruk Yarman ve ASELSAN'ın kurucusu ve bir dönem genel başkanlığını da yapmış olan Hacim Kamoy, TÜBİTAK'in 1968'de kurulan Elektronik Araştırma Ünitesi'nin kurucu başkanı Yılmaz Tokad[135][136], 1995'te kurulan TÜBİTAK UEKAE'nin kurucu müdürü Önder Yetiş [136], Siemens eski genel müdürü Arnold Hornfeld, Türk Hava Yolları genel müdürü Temel Kotil, Alarko'nun kurucularından Üzeyir Garih,[137][138] ve Enka'nın kurucuları Şarık Tara,[139] ve Sadi Gülçelik, iş adamı Orhan Öcalgiray, Elginkan Holding'in kurucuları Ekrem Elginkan ve Cahit Elginkan[140] da İTÜ mezunudur. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübünün şu anki başkanı Dursun Özbek İTÜ makine mezunudur.[141]

Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu Bedrettin Dalan da İTÜ'lüdür. Dalan, bir dönem İstanbul'da belediye başkanlığı da yapmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Vedat Ali Dalokay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Teoman Özalp de teknik üniversite mezunu olup mühendis siyasetçi geleneğindendirler.

Konservatuvar mezunu ünlü İTÜ'lülerden bazıları: Volkan Konak[142], Funda Arar, Çelik Erişçi[143], Aşkın Nur Yengi[144], Melihat Gülses,[145] Erkan Oğur, Erol Parlak ve İsmail Hakkı Demircioğlu. Mimar ve Redd grubunun gitaristi Berke Hatipoğlu, İTÜ mimarlık fakültesi mezunudur. Ata Demirer ise konservatuarı yarıda bırakmıştır.[146]

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Oğuz Atay İTÜ inşaat mezunudur.[147]Ayrıca yazar Orhan Pamuk da bir süre mimarlık fakültesine devam etmiş fakat mezun olmamıştır. Tiyatrocu Yılmaz Erdoğan ise inşaat fakültesine bir süre devam etmiş ancak daha sonra okulu bırakmıştır.
    sanırım bu kadarı türkiye için yeterli...

kardeş sen çok yanlış anlamışsın.

Adam mezun olan ünlü kişileri söylemiyor. bilimsel ne kattılar bu ülkeye diyor. ne katmışlar onlarıda say. teknik bölüm kıyaslamasına konservatuarı eklmenin mantığı nedir. Kötünün iyisiyiz denilse eyvallah, ama iyiyiz denilirse adama derler dünyada sen nesin ? neredesin ? ne yaptın ? neyi bünyende dünyaya kazandırdın ? Kaç tane dünya çapında bilim adamı, dünya çağında inovatif çalışmış mühendis çıkardın derler adama. Cevap ? aga büzü çok zörlüyöler. Ee yani ? Pek tabi ekski bir okul, çalışkan azimli insanlar gidiyor okuyor. Ama bunun anlamı bahsettiğiniz edindirmeye çalıştığınız izlenim değil.

(mustafa inan, ali erdemir e laf etmiş olmayalım çarpılırz mazallah)

istanbulda olmasa o okullar okadar adı sanı duyulacakmıydı bakalım. insanlar şehir tercih ediyorlar şehir. okul değil.

rte marmara mezunuymuş şimdi marmara türkiyenin en iyi üniversitelerinden birimi ? yada sivas mezunu ceo olmuş insanlar var sivas ilk 10 damı yani ?

Dostum itüde olsaydınız ve biraz magazin haberlerini bırakıp türk bilim adamlarının biyografisini okusaydınız ve en önemlisi itüdeki şuan ki profların ve geçmiş profların doktara tez çalışmalarına baksaydınız böyle bol keseden sallamazdınız..kaldı ki ben dünya için konuşmadım bu vikipediafan alıntı bu .. ne kadar da dünya için yeterli olmasada itü makina inşaat uçak gibi bölümler dünyanın ilk 150 bölümünün içindeler..itü marka değerdir ve 240 yıldır bu değer devam ediyor türkiyedede gelmiş geçmiş tüm çıkan prof ve bilim adamlarının yolu itüden gelip geçmiştir...gereksiz bir tartışma benim nazarım da..

• quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?

Aslinda boyle bir mesaja asla cevap vermeyecektim ama birkac cumle etmeden gecemeyecegim. Ben Turkiye sartlarindan gelmis birisiyim, muhendislik okulu mezunu biriyim. Kimin hangi sartlarda nasil okudugunu ben gayet iyi bilirim. Hani sormussun ya neden muhendislik sadece? diye. Cunku hangi dersin ne oldugunu biliyorum, birisinin transkriptini gordugunde ne derece cabaladigini muhendislikle alakasi olmayan birisinden daha iyi biliyorum. Burs bir fitre degildir, adak hic degildir. Burs, basarili olanin "hak ettigi" bir oduldur. Kurban yardimi degildir, bagis degildir, burstur.

Buradaki insanlara kuculmeyin demissiniz, 250 dolar demissiniz falan filan. Basarili bir insan kuculmez. Evet haklisin, belki de aldigi yirmi daha burs vardir ama kuculmez. Zamanin sartlarinda ben bir gunum 10 lira daha olsun da aileme yuk olmadan ihtiyaclarimi gidereyim diye dusundugum cok olmustur. Asgari ucretin 1300TL oldugu bir ulkede, 750 lira odul cok da kotu bir rakam degil.

Ha diyorsan ki benim cok bomba bir projem var, her seyim hazir ama elimden tutan yok, cok basarili bir insanim ama durumum yok, ben sana 250 dolar degil 1000 dolar da veririm. Ama buraya elinde sunacak bir seyi olmadan cikip yardimci olmaya calisan birine camur atmak kimseye yakismaz, sen de dahil. Bu benim sahsi bir kararim, simdiye kadar bir suru basvuru yapan da oldu. Hayat sizin gordugunuz gibi toz pembe degil. Ancak karniniz tok, sirtiniz pekse girip buraya boyle ahkam kesebilirsiniz. Benim ulasmak istedigim insanlar da sizin gibi insanlar degil zaten. Zor sartlarda okuyan, basarili bir ogrenciye ulasmak. Hos bunun yeri bu forum mudur bunu oturup senle tartisabiliriz ama ne bu parayi verenin ne de bu parayi alacak olanin utanmasi icin bir neden yok. Kuculmek basarili olmakla olmaz, kuculmek elinde olmadigini tamamlamak isteyen insanin yasadigi durum degildir. Kuculmek nedir anlamak istiyorsaniz, bu konuda ne kadar seviyesiz yorum yapilmis ona bakarsiniz.

Benim gonlum rahat, aklim rahat, basimi her gece yastigima huzurla koyuyorum. Bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

Kardeşim ben 3.75 ortalama yapsam senin 250 dolarına mı kalırım.En az 2000 tl burs alıyor olurdum şu an.

ODTÜDE BİLGİSAYAR OKUYORUM İKİNCİ DÖNEM 4 ORTALAMA YAPTIM GENELDE DE 3.8 Bİ ŞEY BURS FALAN YOK BORÇ FALAN GIRLA. SANDIGIN GİBİ DEGİL OLAYLAR HERKES TANIDIGINA YEDİRİYOR.
    ARABAN EVİN OLSUN ZATEN BURS GELMESİ İMKANSIZ XD

Dokuz Eylül'ün nesi vardı ?
  • koşul ne olursa olsun tebrik ederim kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?

Aslinda boyle bir mesaja asla cevap vermeyecektim ama birkac cumle etmeden gecemeyecegim. Ben Turkiye sartlarindan gelmis birisiyim, muhendislik okulu mezunu biriyim. Kimin hangi sartlarda nasil okudugunu ben gayet iyi bilirim. Hani sormussun ya neden muhendislik sadece? diye. Cunku hangi dersin ne oldugunu biliyorum, birisinin transkriptini gordugunde ne derece cabaladigini muhendislikle alakasi olmayan birisinden daha iyi biliyorum. Burs bir fitre degildir, adak hic degildir. Burs, basarili olanin "hak ettigi" bir oduldur. Kurban yardimi degildir, bagis degildir, burstur.

Buradaki insanlara kuculmeyin demissiniz, 250 dolar demissiniz falan filan. Basarili bir insan kuculmez. Evet haklisin, belki de aldigi yirmi daha burs vardir ama kuculmez. Zamanin sartlarinda ben bir gunum 10 lira daha olsun da aileme yuk olmadan ihtiyaclarimi gidereyim diye dusundugum cok olmustur. Asgari ucretin 1300TL oldugu bir ulkede, 750 lira odul cok da kotu bir rakam degil.

Ha diyorsan ki benim cok bomba bir projem var, her seyim hazir ama elimden tutan yok, cok basarili bir insanim ama durumum yok, ben sana 250 dolar degil 1000 dolar da veririm. Ama buraya elinde sunacak bir seyi olmadan cikip yardimci olmaya calisan birine camur atmak kimseye yakismaz, sen de dahil. Bu benim sahsi bir kararim, simdiye kadar bir suru basvuru yapan da oldu. Hayat sizin gordugunuz gibi toz pembe degil. Ancak karniniz tok, sirtiniz pekse girip buraya boyle ahkam kesebilirsiniz. Benim ulasmak istedigim insanlar da sizin gibi insanlar degil zaten. Zor sartlarda okuyan, basarili bir ogrenciye ulasmak. Hos bunun yeri bu forum mudur bunu oturup senle tartisabiliriz ama ne bu parayi verenin ne de bu parayi alacak olanin utanmasi icin bir neden yok. Kuculmek basarili olmakla olmaz, kuculmek elinde olmadigini tamamlamak isteyen insanin yasadigi durum degildir. Kuculmek nedir anlamak istiyorsaniz, bu konuda ne kadar seviyesiz yorum yapilmis ona bakarsiniz.

Benim gonlum rahat, aklim rahat, basimi her gece yastigima huzurla koyuyorum. Bu kadar basit.

Forumda ne kadar çok boş insan olduğunu bu konudan görebilirsiniz. Hocam gerçekten sizi tebrik etmek lazım. Üniversiteye hazırlanırken sizin konunuzu görüp gaza gelirdik. Ne günlerdi :) Şuan hayatınız nasıl? Kısaca yazarsanız sevinirim

• Forumdaki sayılı saygı duyduğum idealim olan kişilerden birisisiniz UCLA yazınız zamanında beni benden almıştı hocam 3 yada 4. sınıfa gelince bakarız artık Merak ettiğim inşaat müh. neden yok acaba? 3.5 ortalamyı inşaatta yapmak yukardaki bölümlerin çoğundan daha zor ben görmedim açıkçası
  • hocam neden inşaat mühendisliği yok mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

hocam neden inşaat mühendisliği yok mesela?

Insaat muhendisligini cok iyi tanimiyorum. Bildigim alanlar olsun istedim. Bu nedenle insaat, jeoloji, kimya, vs gibi muhendislikler yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Her mühendislik çok rahat iş mi buluyor ? güldürme beni allahını seversen. Bir sürü mühendis tanıdığım var sokakta işsiz gezen hatta bunların içinde Türkiye'de oldukça hatrı sayılan üniversitelerden mezun kişilerde var. ODTU End Müh.'den mezun arkadaşıma bile o kadar komik rakamlar teklif ettiler ki şuan süreci biraz olsun geciktirme amaçlı yüksek lisans yapmaya başladı. Yok öyle bi dünya yani. İkincisi tabi ki adam yurt dışında ki ünileri övecek. Her imkanı olan bence gidip yurt dışında okumalı burada ki üniversitelerin kaçı dünya sıralamasında soruyorum sana? Senin gidip gitmemen bir şeyi değiştirmiyor

İşte o yurt dışındaki üniversiteler diyorsun ya oraya da bizim ülkemiz de ve diğer ülkeler de başarılı olan insanlar gidiyor da o üniversiteler seçilmiş üniversite oluyor.. Eğer o cevherler bizim üniversiteler de kalsa bizim üniversiteler de bugün 450. değil 45. olabilirdi ama neden oluyor ülkemiz de Ar-Ge denilen şey daha yeni yeni adı duyulmaya başladı ülkemiz hep geri kaldı bu konu da adım atamadı eğitim ilerletemedik üstüne krizler düşen hükümetler borç almalar eksik kalan yatırımlar ünivesiteleri geliştiremedi dolayısıyla gelişmek isteyen ülkemin insanı da gelişmiş ülkeye giderim en azından orada imkanlar var dedi ve çekti gitti haklı olarak o yüzden ülkemiz deki üniversitelerin tanınmamasını suçlamaya hakkımız yok suçlu ülkedeki herkestir parlak beyinleri ülkesin de tutamayan sistemdir..

Ve ODTU End. Müh. işsiz benim de etrafımda bir sürü mühendis arkadaşım var çoğu itü 'den hepsi iş sahibi genel de hepsi iyi ya da 1700 üstü maaşla başladı diyebilirim 900 'e başladı ilk ay denediler sonra ki ay gel sözleşme yapalım 1700 tl den başlattılar.. Benim aklım almıyor ODTÜ End. Müh. mezunu bekleyecek ha dil desen o biçim var müh. desen 2.5 ortalama ile mezun olmak ODTÜ 'de orta bir üniversite de derece yapmış kadar kaliteli olduğunu gösteriyor ha arkadaşın otomot bir yaşam yani bilgisayara başından kalkmayan iki lafı bir araya getiremeyip hep insanlardan uzak durmuş sosyallik sıfır olmuş iş görüşmesine gidip özgüven sıfır bir şekilde sorulana bile cevap verememişse işte o insan da girişkenlik göremez şirket sahibi ya da insan kaynakları o yüzden elerler bu şekilde bir kaç kişinin bun gibi nedenlerden dolayı alınmadığı anlatıldı çevrem de.. Anca bu şekilde ODTÜ 'lü İTÜ 'lü işsiz kalabilir ve herkese söylüyorum ilk iş zor iş olur her zaman bir iki yıl deneyim piyasa tecrübe sahibi olunmadan 2500-3000 leri hayal etmek anlamsızdır ha okul okurken makine müh. sündür auto cad ve solid okul okurken bayağı bilirsin iş başvurusunda da bir adım önde olursun ama sadece mezun olup itü lü de olsan auto cad solid proje okuma gibi bir şeyler bir haber isen kusura bakma kimse 2500-3000 'leri sana vermez ne olur kpss 'ye girersin zekisindir zaten ODTÜ kazanmışsın ya zamanında öss kralısın kpss kolay girersin alırsın 86 'yı tercih yaparsın ankar da bir müh. olarak atanırsın işte o zaman 2900 - 3200 'ler le başlarsın onun dışında babasının şirketi falan varsa alırsın bu maaşı başka türlü kimse kimseye vermez hemen yüksek paraları önce pişeceksin arkadaş iş ilişkilerini insan ilişkilerini işte çalışan kadınlarla iş ilişikilerini çözebilmeyi üstlerinle altlarınla iyi geçinebilmeyi herkes öğrene öğrene aranan adam olmaya doğru gider..

• quote:

Bu sefer kosullari basit tutmayi karar verdim.

Ancak ortalama belirleyici ölçüt değildir. Bence bunu siz de biliyorsunuz. Örneğin herhangi bir Anadolu üniversitesinde 3 ve üstü ortalama tutturmuş bir öğrenci daha ciddi bir üniversitenin şartlarında 3 üstü ortalamayı yakalayamayabilir. Kaldı ki siz 3.75 diyorsunuz.

Edit: Ciddi üniversiteden kasıt İstanbul Teknik Üniversitesi'dir bu arada. Çanın 15-20 arası çıktığı sınavlar, tüm sınıfın komple FF aldığı finaller görülmemiş şey değil burada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 6 Ocak 2016; 8:13:47 >
  • rez.
    tek dönem olur mu?

• 300 veriyim konuyu kapat

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aelthalyste

quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?

Bu arkadaşın kim olduğunu bilmiyorsunuz galiba

Kendini arıyor bir nevi burada.konusu vardı forumda bulup okuyun bi. Amerika ya gitmişti uni için 4 ortalamaya yakın yapıp. Amacı burs vermek değil bence zamanında çektiği zorlukları bile dusunecek olursak yardım etmek istiyor onu açık öğrencilere.

Önü açık öğrencinin önünü açma mantığını anlamıyorum, kabullenemiyorum. Dediğim gibi zaten kendini kutarmış, en kötü mühendisliği kazanmış, zar zor bitirmiş mühendisler bile çok rahat iş buluyor. Neden mühendislik? Neden 3,5- 3,75?
    Vaad ettiği parayla yazdıkları sadece artislik gibi görünüyor, bu yüzden troll olduğunu düşünüyorum.
    Gerçekten başarılı bir öğrenim hayatı, ve işi gücü olan birisi olsaydı 250$ ın büyük bir para olmadığını, işte efendim "yazın bana adaylardan seçeceğim" gibi bir tavır takınmasının yersiz olduğunu bilirdi..

Eğer gerçekten böyle bir arkadaş olsa bile, bu tavrı beğenmedim. Kendisi gibi birilerini ülkeden çekip kurtarıp, yabancı okullarda okumak çok matah birşey değil ki?
    Neyi eksik ülkemizin üniversitelerinin? Bir kere buda yanlış. Bir nevi dışardaki üniversitelerin propagandasını yapmak bu. Benim özel üniversiteye gitme imkanım vardı, ama gitmedim. Belki yurtdışında okuma imkanımda vardı, ama istemedim.

2015 31.12 çekilişinin büyük ikramiyesinin bir çeyreği bahçıvanın birine vurmuş. Adam kimseye birşey söylemden ortadan kaybolmuş. Anasına babasına bile birşey demeden...
    Anca bugün haber almışlar adamdan, ama trilyoner adam bile mütevaziliğinden birşey kaybetmemiş. Haberlerde gördüm bugün.

Neyse, allah daha çok versin arkadaşa. Kurtarmış kendini güzel. Ama kendini kurtarıp gelip türkiyenin en büyük forum platformunda insanları yurtdışına özendirmek, bizim üniversitelerimizi küçümsemek olmuyor...

Ülkemizdeki üniversitelerin neyi mi eksik?

• quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?

Burs her zaman ihtiyacı olana verilmez, başarıyı ödüllendirmek için de verilir. Bu konuda bahsi geçen burs da ödüllendirme amaçlı verilen bir burs

• quancore kullanıcısına yanıt
    Merak etme diğer unıler(devlet) o saydıgın odtu itü den daha beter, kendılerını o seviyede gorup belırlı bır puan alan ogrencıden odtu performansı beklıyorlar halıyle sıkıntı oluyor.Ayrıca her üni, asalak ve egosuyla iş yapan luzumsuz öğretmen vasıflı "vasıfsızlar" ile dolu.

Öğrencinin notuyla sanayide kimse kimseyi işe almıyor.Torpilin varsa durum değişir.

Adam senden bişeyler beklıyor, sen torna, cnc tezgahlarından, deftere resmını cızdığın kumpastan bır haber sektore gırıp ben cok ıyı turev alırım, momentum hesaplarım dıyerek mi iş arayacaksın.Bazı şeyler malesef çalışsanda sonradan kazanılmaz.3 boyutlu düşünemeyen biri bu hesapları çalışarak yapar ancak 3 boyutla alakası olmayan bir kisi bunları yapsada mühendis olamaz.Sıkıntı çeker.Eli sadece kagıt kalem tutup ögretılenı ezberleyen, kendı yaratıcılıgının farkında dahı olmayan tek amacı not ezberleyıp mezun olmak olan kısıden muhendıs olmaz.

Ilanı veren eleman eger basarıyı nota dayalı olarak arıyorsa yanlıs yolda, unıversıtelerın basarı belgelerıne güvenmek buyuk bır hata.Çünkü unıversıtede adalet yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zangieff -- 6 Ocak 2016; 11:45:21 >

• quote:

quote:

Neden 3,75? Neden 3,5 ?

Alıntıları Göster
    Hocam bir neslin ilham kaynağı oldunuz, buradaki boş yorum yapanlarla uğraşmayın sizin amacınızın ne olduğunu biliyoruz biz.Ben sizin " Nasıl ders çalışılır ? " yazınız sayesinde masaya oturup saatlerce çalışmayı öğrendim.

Konuda da birçok arkadaş istekte bulunmuş, hayatınız nasıl gittiğini neler yaptığını anlatan bir yazı harika olur hocam. Forumda birçok kişi bunu bekliyordu sizden zaten, dönmeniz çok iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My_Shadow -- 6 Ocak 2016; 12:10:11 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.