Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr. Kirk

Endüstri Mühendisliği hakkında ne söyleyebilirsiniz?
    İnternette inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Tam olarak araştırmadığımdan, bu bölümü sever miyim, ilgi duyar mıyım diye yorum bile yapamadım.
    Örnek vermişsiniz, Bilgisayar Mühendisliği için C dersi dinleyin, ilginiz var mı falan bakarsınız diye. Endüstri mühendisliği için böyle önerebileceğiniz bir şey var mı?
    Siz tavsiye ediyor musunuz?

@barman

Cevap verdim, diğer arkadaşa. Ayrıca iyi araştırın, eleştirileri gözardı etmeyin.
  • Ben makine mühendisi olacağım ama puanım marmaraya yetiyor. Teknik üniversite olmadığından şüphem var. Başka bir üniversite mi önerirsiniz yoksa yazayım mı? Ya da bir daha mı hazırlanayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali_Smyy

Dostum kimya muhendisligi hakkibda gorusun nedir?Hacettepeyi yazmayi dusujuyorum ing. hemde.Ulkemizde durumu nasildir vs. cevap verirsen sevijirim.

Kimya mühendisliği açıkçası çok ilgim olmayan bir alan, kimya sektörü genel olarak ilgimi çeken bir sektör de değil, o yüzden pek bilgim yok. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

İnternette inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Tam olarak araştırmadığımdan, bu bölümü sever miyim, ilgi duyar mıyım diye yorum bile yapamadım.
    Örnek vermişsiniz, Bilgisayar Mühendisliği için C dersi dinleyin, ilginiz var mı falan bakarsınız diye. Endüstri mühendisliği için böyle önerebileceğiniz bir şey var mı?

@barman

Cevap verdim, diğer arkadaşa. Ayrıca iyi araştırın, eleştirileri gözardı etmeyin.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n n o n n o -- 16 Haziran 2016; 1:48:39 >

• barman B kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linklerle birlikte araştıracağım. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuKaGa

merhabalar lys sınavında istediğimi yapamadım malesef mezunada kalmayı düşünmüyorum. şu anda 4 - 5 üniversite arasında kaldım ve bölümde. Şuan düşündüğüm bölümler makina, eem, ve mekatronik. Şöle bişey var 120k yapdım yeni yüzyıl üniversitesi ve geliş üniversitesinde %75 burlu olarak kalabilirim ama bu üniversitelerde eğitim nasıl bilmiyorum. birde sakrya ve namık kemal üniversitelerini düşünüyorum en çok istediğim bölüm mekatronik ve buda sakryada var 110bin tutarı bilmiyorum ama yazmayı düşünüyorum fakat teknoloji fakultesi yazıyor şuan sorun yok gibi gözüküyor ama ilerde sorun çıkarmı yani tehlikeli bir seçimmi olur. yani sizce istanbulda kalmakmı daha mantıklı bu iki üniversitede yoksa şehir dışına gitmekmi tşekkürler.

İstanbul'da yaşayan birisin, bence Sakarya, Tekirdağ gibi yerlere gitmeye değmez. Bu Yeni Yüzyıl, Gelişim gibi üniversiteler hakkında olumlu fikir oluşturmuyor; ama açıkçası çok bilgim de yok. Teknoloji fakültesine soğuk bakıyorsun, bence yine de oralarda okumaya değmez. İstanbul odaklı düşün bence, ha ben ailemden ayrılayım il dışında okuyayım dersen, tabii ki farklı durum.

• merhabalar hocam ben makine mühendisliği düşünüyorum ancak odtü ile bilkent arasında kaldım bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz hangisi daha iyidir?
  • quote:

quote:

quote:

@barman

Gözümden kaçmış, şimdi okudum.
    Anladığım kadarıyla siz, eleştiren tayfadansınız Yanlış anlamayın, kötü bir şey dediğim yok, ama öyle bir izlenim uyandı bende. Ve açıkçası, açıklamayı da tam yeterli bulamadım. Ortamları görmüş olsaydım daha iyi anlardım da, 0 bilgi ile pek bir şey anlayamadım açıkçası

Pasif bir insan sayılmam, ağzımın laf yaptığını düşünüyorum. Ama bunun dışında, nedir bu Endüstri Mühendisi? Benim bildiğim kadarıyla, pek çok alandan azar azar öğrenen; firmanın minimum masraf ile maksimum gelir sağlamasını sağlayan bir bölüm. Açıkçası, diğer mühendislik dalları gözümü korkutuyor. Neden? Hani onları da çok araştırmadım daha, kesinlikle onları da iyice araştıracağım. Ama üst düzey matematik, üst düzey fizik görmek istemiyorum açıkçası. Sorunu basite indirgersek olay budur.

Bir de, her şeyden bir miktar öğrenme fikri gayet hoş geliyor bana. İstediğin alana yönelirsin gibilerinden...
    Ne düşünüyorsunuz?
    Sizce neden 'seçilmemeli' ?

Öncelikle şunu söyleyim eleştirdiğim, böyle bir bölüm niye var lan dediğim bir bölüm değil. Sadece tercih zamanında ben de düşünüp taşınmıştım, istemediğimi fark etmiştim. Tabii bunda kendime güvenmemek, böyle bir sektör içinde barınamayacağım anlamında değil, kendime özgüvenim de fazladır, bu işi de kıvırabileceğimi düşünüyordum; ama bana biraz boş gibi geldi, hani nasıl desem mühendislik gibi gelmiyordu. Bir de her şeyden bir miktar öğrenme de beni çok çeken bir durum olmadı. Hani üniversite öğrencisi olarak yalapşap öğrendiğimiz şeylerden memnun kalmadığımı hissettim. Atıyorum, bazı bölümlerde C dersi alıyorsun; ama aldığınla kalıyorsun. Onu destekleyecek diğer dersler olmayabiliyor. Mesela EHB'de C dersi veriliyor, iyi hoş ama öğretilmeyen Matlab programını kullanmak zorunda kalıyoruz. Bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor. Demek istediğim hani okulun o biraz biraz dediği şey bana havada gibi geliyor. Endüstri'ye C dersi koymuşlar, kullanacaklarını hiç düşünmüyorum mesela. Muhtemelen dersi geçtikten sonra, kullanmaz çoğu.

Şimdi fikrime dönersek dediğin gibi üst düzey matematik, üst düzey fizik görmek istemiyorsan çoğu bölümden uzak duracaksın zaten. Bence Endüstri, İşletme Müh. gibi bölümlerde daha çok mutlu olursun. Kendine de güveniyorsan herhangi bir problem yok. Ayrıca Maçka fakültesi de gayet güzeldir. Tabii 1. sınıftan sonra Ayazağa'dan uzaklaşıp kendi fakültenize çekilirsiniz. Aşağısı Beşiktaş Akaretler, yan tarafı Nişantaşı, teleferikle karşıya geçersen Taksim. Bence tercih edilmemesi için bir sebep yok senin açından. Hani ben iş yok, mezunları ağlıyor gibi bir şey felan demeyeceğim. Bir sürü iyi işte çalışan mezunu vardır, ben sadece olumsuz açıdan da bakın, böyle dünyalar da var görün diye paylaştım yazıyı.

Ayrıca yazının diğer kısmına bakmamışım. Endüstri mühendisliğinin tanımı da dediğin gibi, fazla felsefik konuşmaya gerek yok. Üretim sektöründe çalışan bir firmada verimi arttırmaya yönelik iş yapan mühendis. Diğer mühendislikler gözümü korkutuyor sözünü anlamadım yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 2 Temmuz 2015; 1:40:13 >

• Hayir acikcasi ben makine okumayi isterdim, bilgisayara hayir demezdim, bunlara ayak uyduramam diye dusunmuyorum. Sadece turkiye sartlarinda bu okuduklarimin bir anlami olmayacagini, bosuna calisacagimi dusunuyorum. Isletme mezunlarinin is alanini muhendisler doldurmus durumda, iyi firmalara baktigimda yonetici kadrosunda makine mezunu da var endustri mezunu da, e bu adamlar ayni isi yapiyor ceo olmuslar, ben niye bosuna makine okuyayim ki kafasindayim.

Cok girisken bir insanimdir ve yonetmeyi, bir seyleri ayarina sokmayi severim. Matematigime de cok guvenirim. Analitik zekamin daha agir bastigi dusundugumden tip yazmaktan vazgectim birkac ay once. Disiplinliyimdir, fakat acikcasi is projeye geldiginde ne olurum bilmiyorum. Stajdan staja kosmak hosuma gider, fakat bir seyler tasarlama ya da bir kulup kurma gibi seylerde bocalayabilirim. Yani bana olmus bir fikir verilecek ben onu yonetecegim kafasindayim. Bu yuzden kafam karisik, gercekten teorik fizik derslerini sevebilecek bir insanim fakat bu ulkede bosuna okudugumu dusundugumden tercih yapmaya gitmiyor elim..

• Arkadaşlar, şimdi yatıyorum sorularınızı sorabilirsiniz, yarın akşama doğru cevaplarım.

Cevap yazamadıklarıma da yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 2 Temmuz 2015; 1:52:08 >
  • hocam öncelikle şu ana kadarki verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, faydalı oldu. tercih arifesindeyim diğer arkadaşlar gibi. büyük ihtimalle itü makine olacak gibi gözüküyor. endüstri, ehb, inşaat vb. bölümleri anlattığınız gibi makineye de bildiğiniz kadarıyla bir açıklama yaparsanız ben ve arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.
    ek: hocam bir de itü bilgisayar için özellikle yazılım alanında bir adım geri kaldığı, donanıma ağırlık verildiği, yazılım piyasasında iş bulmada sıkıntı olabileceği söyleniyor. bu konuda da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim_dh7 -- 2 Temmuz 2015; 2:04:31 >
  • Hocam 6k için ankarada hangi müh. önerirsin?
  • @barman
    ben bu sene 93bin oldum mf4ten ve çok az çalıştım şuan onun pişmanlığını yaşıyorum hedefim büyük bir şehirde pc yada yazılım mühendisliği kazanmaktı olmadı tutmuyor manisadaki yazılım mühendisliği tutuyor seneye kalmayı düşünüyorum ama dershane olmayışı 12. sınıfların özel okula gitmesi beni düşündürüyor manisaya yazılım mühendisliğine gitsem mi mezuna mı kalsam?
    Uzaktan eğitim hakkında bilgin var mı ? Uzaktan bilg.müh. eğitimi veren üniversiteler ,bunların başarı siralamalari-taban puanlari ,yıllık-dönemlik harç ucretleri ,mezun olduktan sonra diplomada örgün eğitimden farklı bir ibare olup olmadığı hakkında bilgili tecrubeli arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz...

yalnız bahsettiğin entrydeki adam kocaeli endüstri mezunu idi sanırım, yüksek lisansı itü'de yapan ve tekrar sınava girip boğaziçi'nde aynı anda işletme okuyan biriydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 2 Temmuz 2015; 2:49:07 >
    Eğitim kalitesi açısından sizce karabük nasıldır ?
  • 48 bin siralama yaptim
    (bilgisayar muh icin)
    Ozellerden istanbul aydin, istanbul arel gibi birkac universite tam burslu geliyor ama bunlara guvenilebilir mi
    Yoksa bunlar yerine yeditepe %50
    Daha mi iyidir? Bir de Bilkent %0 da tutuyor
    Bilkentte okumanin artilari nelerdir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wadlab

İtü mimarlık veya odtü mimarlık hakkında neler düşünüyorsunuz? Mimarlığa ilgim olduğunu nasıl anlayabilirim? Birde insaat + mimarlik birlikte okumak gercekci bir fikir mi sizce?

Güzel soru. İTÜ Mimarlık bence ülkedeki en iyi mimarlık bölümü. ODTÜ, Bilkent, Mimar Sinan gibi üniversitelerden daha iyi bence bu konuda. Bir kere Taşkışla muhteşem bir fakülte. Hani oraya gidip de sanatsal bir ruh kazanmayan atsın kendini. Bölümün çok çok iyi hocaları var duyduğum kadarıyla. Taşkışla zaten hemen Gezi parkının o tarafta, gayet güzel bir konumda. Bina tarihi; ama gerçekten efsane bir havası var. Mimarlık okunacaksa sıralaman yetiyorsa gel derim. Mimarlık okuyup inşaatla çap yapan arkadaşım var, epeyce beli bükülüyor. Dışarıdan mantıklı gibi duruyor; ama bence değil. Bir kere farklı kampüslerde oluyor dersleri, bir orda ders, bir Taşkışla'da epey yorar. Sanıldığı gibi pek ortak dersi de yok. Sadece çalışma alanları yakın, mimarlarla inşaat mühendisleri de birbirini pek sevmezler ayrıca.

Hani ben tavsiye etmem gerek yok böyle şeylere, bu tarz bir çapa. Mimarlığa ilgin olduğunu şu açıdan belki anlayabilirsin. Öncelikle sanata ilgin var mı? Ressamlara, eserlere, müzelere... Bence bu tarz bir ilgin olması lazım. Çizim yeteneğini felan tartışmam ona göre yargılama kendini. Ayrıca 1. sınıftan itibaren yoğun bir programı var, böyle bol sabahlamalı, projeli, kahve içmeli bir bölüm. Ona göre kendini hazırla derim. Ben açıkçası bu tarz sabahlamalı, bol projeli bir bölüme katlanamazdım.

Öncelikle teşekkürler..

Sıralamam odtü ing. Ye ve itü %30 ing e yetiyor.Hocam nedense taşkislayi ziyaretimde hayal kırıklığına uğramıstım.Evet tarihi bir bina,bir havası var ancak bahçesine yok desek yeridir.Hani o üniversite deyince akla gelen çimenler ağaçlar basket sahaları flan yok.Sadece bir havuzdan ibaret gibi.Odtu hem kampusu hemde ing. olmasından dolayı ilgimi çekiyor.Bu arada istanbulda oturuyorum.Yinede itü mimarlık mı dersiniz?

Birde nette ilk baslama maasi 2000 civari olur diyorlar.Bu türkiyenin en iyi fakültesinden (itu,odtu) mezun olmus birisi icinde gecerli midir sizce?

Bu arada o ressam,müze flan hiç sevmediğim şeyler ancak hayal gücüme güveniyorum.Yani bir seyler tasarlamayı ve onları tanıtmayı,sunmayı seviyorum.

Çok uzun oldu ama kusura bakmayın son soru

Mimarlık kız mesleği deniyor,gercekten oylemi yoksa 60 a 40 civarı mı oranı

• quote:

Orijinalden alıntı: xturex

merhabalar hocam ben makine mühendisliği düşünüyorum ancak odtü ile bilkent arasında kaldım bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz hangisi daha iyidir?

Aslında şu daha iyidir, bu daha iyidir demeyim de, Bilkent Makina daha yakın zamanda açılmış bir bölüm, bu eksik, sıkıntılı olacağı anlamına gelmiyor. Sonuçta Bilkent'ten bahsediyoruz. Sadece şu açıdan düşünüyorum. Ortada ne kadar mezunu var? Bilkent Makine 1-2 senedir mezun vermiş, ODTÜ Makine mezunu bir sürü başarılı, iyi işlerde mezunları vardır. Ben bu yüzden ODTÜ'yü kendime daha yakın görüyorum. Tabii dediğim gibi bu bir kıstas ve sadece makine için söylüyorum. Yine de iki bölümü de bence gözü kapalı tercih edebilirsin. Ben sadece bu açıdan ODTÜ'yü kendime daha yakın görürdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkku

Ben 10 yasimdan beri programlamayla ilgilendim bilgisayar muh istedim hep ama sonradan tanistim okumadan kendi ogrenip bu isin ekmegini kisilerle ve vazgectim.Simdi ee istiyorum.Cok iyi ingilizcem var (dil sinifi olmadigi icin sayisal okudum) + ispanyolcaya basladim eylule kadar epey mesafe katedicem.Sana sorum suan deu ee tutuyo ben bunu okuyup + programlama dillerini ogrenip ki zaten baya bildigim var deu ee yazayim mi yoksa bi yil daha hazirlanip itu vs mi hedefliyeyim?
    @barman

Dilinin çok iyi olması avantaj, net. Çok iyi okullarda okuyup da hala şu dil işini, özellikle konuşma işini nasıl hallederiz diye düşünen öğrenciler var. Bence bu kadar kendini geliştirme odaklı bir öğrenciyken deu gibi bir yere gitme derim. Hani daha iyi bir okulda bu avantajların daha fazla göze batar, kendini daha da ilerletebilirsin. Eğer ki çok büyük engel olmayacaksa bir sene daha hazırlan derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.