Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wadlab

quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: Wadlab

İtü mimarlık veya odtü mimarlık hakkında neler düşünüyorsunuz? Mimarlığa ilgim olduğunu nasıl anlayabilirim? Birde insaat + mimarlik birlikte okumak gercekci bir fikir mi sizce?

Güzel soru. İTÜ Mimarlık bence ülkedeki en iyi mimarlık bölümü. ODTÜ, Bilkent, Mimar Sinan gibi üniversitelerden daha iyi bence bu konuda. Bir kere Taşkışla muhteşem bir fakülte. Hani oraya gidip de sanatsal bir ruh kazanmayan atsın kendini. Bölümün çok çok iyi hocaları var duyduğum kadarıyla. Taşkışla zaten hemen Gezi parkının o tarafta, gayet güzel bir konumda. Bina tarihi; ama gerçekten efsane bir havası var. Mimarlık okunacaksa sıralaman yetiyorsa gel derim. Mimarlık okuyup inşaatla çap yapan arkadaşım var, epeyce beli bükülüyor. Dışarıdan mantıklı gibi duruyor; ama bence değil. Bir kere farklı kampüslerde oluyor dersleri, bir orda ders, bir Taşkışla'da epey yorar. Sanıldığı gibi pek ortak dersi de yok. Sadece çalışma alanları yakın, mimarlarla inşaat mühendisleri de birbirini pek sevmezler ayrıca.

Hani ben tavsiye etmem gerek yok böyle şeylere, bu tarz bir çapa. Mimarlığa ilgin olduğunu şu açıdan belki anlayabilirsin. Öncelikle sanata ilgin var mı? Ressamlara, eserlere, müzelere... Bence bu tarz bir ilgin olması lazım. Çizim yeteneğini felan tartışmam ona göre yargılama kendini. Ayrıca 1. sınıftan itibaren yoğun bir programı var, böyle bol sabahlamalı, projeli, kahve içmeli bir bölüm. Ona göre kendini hazırla derim. Ben açıkçası bu tarz sabahlamalı, bol projeli bir bölüme katlanamazdım.

Öncelikle teşekkürler..

Sıralamam odtü ing. Ye ve itü %30 ing e yetiyor.Hocam nedense taşkislayi ziyaretimde hayal kırıklığına uğramıstım.Evet tarihi bir bina,bir havası var ancak bahçesine yok desek yeridir.Hani o üniversite deyince akla gelen çimenler ağaçlar basket sahaları flan yok.Sadece bir havuzdan ibaret gibi.Odtu hem kampusu hemde ing. olmasından dolayı ilgimi çekiyor.Bu arada istanbulda oturuyorum.Yinede itü mimarlık mı dersiniz?

Birde nette ilk baslama maasi 2000 civari olur diyorlar.Bu türkiyenin en iyi fakültesinden (itu,odtu) mezun olmus birisi icinde gecerli midir sizce?

Bu arada o ressam,müze flan hiç sevmediğim şeyler ancak hayal gücüme güveniyorum.Yani bir seyler tasarlamayı ve onları tanıtmayı,sunmayı seviyorum.

Çok uzun oldu ama kusura bakmayın son soru

Mimarlık kız mesleği deniyor,gercekten oylemi yoksa 60 a 40 civarı mı oranı

Ha ben senin derdini anladım. Sen kampüs ortamı istiyorsun. Ayazağa'da böyle bir kampüs ortamı var; ama onun dışında Maçka, Gümüşsuyu, Taşkışla, Tuzla'da böyle bir kampüs ortamını bulmak pek mümkün değil, bunlar çok iyi konumlandığı için çevresi de tamamen bir şehir kampüsü sayılır. Tabii bunu seven bir çok insan var; ama sen tam kampüs ortamını seviyormuşsun, o yüzden bir şey diyemedim.

İstanbul'da yaşıyorsun, Mimarlık istiyorsun, sırf kampüs ortamı ve İngilizce için Ankara gibi bir şehre gitmek bilmiyorum, çok mantıklı gelmiyor. Hani mimarlık değil de başka bölüm olsa git derdim de İTÜ Mimarlık gözümde her zaman efsanedir, yine de sen bilirsin. Herkesin hayattan beklentileri farklı. Eğer sen gerçekten tamamen kampüs ortamında bulunmak istiyorsan ODTÜ daha doğru olur. Ha sen Mimarlık okuyup İnşaatla çap yaparsan İTÜ'de, çap derslerin için Ayazağa'ya gelme durumun olacak, bu şekilde kampüs ortamı da seni cezbedebilir.

Amma velakin, çap işleri zorlar, tavsiye etmem. Ressam, müze tarzı şeyleri de sanata ilgi açısından sormak istedim, hani sen daha farklı bir mimarlık anlayışına sahip olursan bilemeyiz, çünkü Taşkışla kütüphanesini ben çok seviyorum, orada bayağı, hiçbir yerde bulamayacağın sanat kitapları var, onları kurcalamak hoşuma gidiyordu. Aslında projesi, gecesi gündüzü olmasa ben de Mimarlık okuyabilirmişim, onu fark ettim.

Mimarlık kız mesleği mi dersen, bence değil. Hani kızlar daha sanatçı kişiliğe sahip, mühendislikten anlamazlar gibi bir algı mı var bilmiyorum; ama öyle bir etiket yapıştırılmış. Söylediğin oran da yaklaşık öyle; ama erkekler için olumlu bir şey bu. Bol kızlı bir ortamda bulunmak bir dezavantaj sayılmaz diye düşünüyorum; ama bu kız mesleğiymiş, ben istemem böyle ortam, kahvehane ortamı gibi olsun dersen seni EEB'ye bekleriz.

• Merhabalar odtü inşaat ile itü inşaat arasında kaldım. Ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyCash

Hocam merhabalar mf4 sıralamam 640
    Boğaziçi endüstri ve odtü eem arasındayım
    Yorumunuz nedir karşılaştırabilir misiniz?

Pek karşılaştıramam diye düşünüyorum. Boğaziçi EE ile ODTÜ EE'yi kıyaslasak veya Bilgisayar gibi bölümlerle kıyaslasak belki daha mantıklı olurdu; ama bu şekilde gerçekten zor geldi soru. Öncelikle sen iki bölüm arasında ilgine odaklan. Ondan sonra konuşalım. Ben biraz daha EE bölümlerine yakın hissettiğim için tercihim daha çok bu yönde olurdu. Hatta gelir mi bilmem; ama tercihimde Bilkent EE'yi de bulundururdum. Tabii bu Endüstri tüü, kaka anlamına gelmiyor. Sadece benim kişisel ilgi alanımla alakalı.
  • Hocam forumda okudugum en doğru bilgilendirme konularindan birini açmışsiniz.Teşekürler.Ben sinavda 120 bin siralama yaptim.Hatay,Nigde,Kibris gibi yerlerde inşaat mühenfisligi düşünuyorum.Doğuya gitmek istemiyorum.Kıbrıs tam burslu ingilizce inşaat mühendisligi düsunuyorum.Mezuna kalamam.Bilgidayar programlarinda yetenekliyim.Dil konusunda istekliyim.Ailemde arkamda.Hazirliktam sonra Amerikada WAT programina katılacagim.Yurtdisinda staj ayarlamaya çalısacagiz.Ayrıca annem ortalamani yuksek tut.Bilkent yada Almanya'da yüksek lisans yaptiricam diyor.Muglaliyim.Burada inşaat sektörü yeni gelisiyor.Istanbuldaki bircok buyuk firma buralarda insaat işine girdi.En azından kendi işimide yapabilirim diye düşünüyorum.Devlet olarak dusunsek.Inşaat diger muhendisliklere göre kontenjani daha fazla ve puani biraz daha düşük.Iş bulma durumu ne olur?Kıbrıs mezunu diye kenara atarlar mi?Sürekli içim burkuluyor yazılari okuyunca.Istanbul,Ankara olmassa olmaz cinsinden.Üzülüyorum.Ne düşünuyorsunuz?Belki biraz yardımci olursunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 4 Temmuz 2015; 15:08:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: phsna

Hocam AGÜ hakkında ne düşünüyorsunuz? AGÜden arkadaşınız,tanıdığınız var mı?

Hiçbir tanıdığım yok, bilgim de yok maalesef.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dixon_ -- 4 Temmuz 2015; 18:23:52 >
  • barman B kullanıcısına yanıt
    Hocam bebekliğimden beri diş okumak istedim. Maalesef 2.senem ve 55k da kaldım ailem tercihe zorluyor. 55k da en iyi yazılacak yerin uludağ elektrik elektronik olduğuna karar verdim (artık gidicem sıkıldım) mühendisliği hiç hiç araştırmadığım için acaba doğru mu yaptım diye düşünmeden edemiyorum.Fikirlerinii önerilerinizi bekliyorum.

• Veliler üvey evlat mı o kadar yazı yazdım herkesinkine cevap var bize yok
    tekrar yazayım bari

Merhaba tam aradığım konu bir veli olarak oğlum için bazı tavsiyelere ihtiyacım var .
    Bu sene çalışmasına rağmen aşırı stres ve heyecan yaptı bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum belki kapasitesi de o kadar olabilir mf-4 .101 bin oldu yaşadığımız şehir İstanbulu çok istememize rağmen ist kayda değer bir yer kazanamadı istediği yer elektrik elektronik ve alakalı bölümler.
    bizde mecburen maddi açıdan benim için kaldırabileceğimin üstende külfet getireceğinden , okul kalitesinden , ve aileden ayrı okumanın sıkıntılarını bilmemize rağmen ist yakın bölgelerde okul arayışına girdik .
    şu an baktıklarımız içinde gelmesi garanti olan en yakın ve mantıklı olan namık kemal üniversitesi elektronik haberleşme 107 binle kapatmış .
    ama bizim hala gözümüz istanbul da mezuna kalıp tekrar hazırlanmak bizim için risk çünkü ya bu senede başaramazsan kaygısı başarıyı önemli ölçüde etkiliyeceğini düşünüyoruz ayrıca ilk başlarda sıkıntı olmaz ama bütün arkadaşları bir yerlere kayıt yaptırıp tek başına dershanede olmadan bir yıl motivasyonu koruyamamaktan endişe ediyoruz şöyle bir şey düşündüm ben.
    okurken tekrar hazırlanmak ama mühendislik dersleri ağır olduğu için o seçeneğin çok zor olacağı söylendi ona da şöyle bir çözüm geldi aklıma okulun bir yıl ingilizce hazırlığı var isteğe bağlı oraya kayıt yaptırsa orta seviye bir ing altyapısı da var zaten ağır bir ders yapısı olmayacağı için tekrar okurken rahatlıkla hazırlanır diye düşünüyoruz ayrıca kaybedeceği bir şey olmadığı için rahat bir şekilde sınava girer ve umduğumuz gibi olursa ist gelir olmazsa da 1 sınıftan başlar kaderine razı olur bir şey kaybetmemiş olur obp puanının yarı yarıya kırılacağının farkındayız ama sınava rahat girerek olabilecek iyi bir sıralamanın obp olan kayıbı telefi edeceğini umuyoruz sizin önceki yazdıklarınıza bakarak oğlum için elektrik elektronik ve alakalı bölümlerin uygun olduğunu gördüm insan ilişkileri çok kuvvetli değil çünkü oturup saatlerce matematik ,fizik gibi şeylerle sıkılmadan uğraşabiliyor çünkü çokta üst seviye beklentimiz yok orta seviye bir anadolu lisesini bitirdi itü gibi yer bizim için hayal ytü en ideali olursa olmazsa elimizde ki kumaştan bu elbise çıkar diyeceğiz şimdiden cevap için teşekkürler .

• itü kimya okunur mu sence yoksa normal temel muhendislik mi secmeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

Merhaba tam aradığım konu bir veli olarak oğlum için bazı tavsiyelere ihtiyacım var .
    Bu sene çalışmasına rağmen aşırı stres ve heyecan yaptı bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum belki kapasitesi de o kadar olabilir mf-4 .101 bin oldu yaşadığımız şehir İstanbulu çok istememize rağmen ist kayda değer bir yer kazanamadı istediği yer elektrik elektronik ve alakalı bölümler.
    bizde mecburen maddi açıdan benim için kaldırabileceğimin üstende külfet getireceğinden , okul kalitesinden , ve aileden ayrı okumanın sıkıntılarını bilmemize rağmen ist yakın bölgelerde okul arayışına girdik .
    şu an baktıklarımız içinde gelmesi garanti olan en yakın ve mantıklı olan namık kemal üniversitesi elektronik haberleşme 107 binle kapatmış .
    ama bizim hala gözümüz istanbul da mezuna kalıp tekrar hazırlanmak bizim için risk çünkü ya bu senede başaramazsan kaygısı başarıyı önemli ölçüde etkiliyeceğini düşünüyoruz ayrıca ilk başlarda sıkıntı olmaz ama bütün arkadaşları bir yerlere kayıt yaptırıp tek başına dershanede olmadan bir yıl motivasyonu koruyamamaktan endişe ediyoruz şöyle bir şey düşündüm ben.
    okurken tekrar hazırlanmak ama mühendislik dersleri ağır olduğu için o seçeneğin çok zor olacağı söylendi ona da şöyle bir çözüm geldi aklıma okulun bir yıl ingilizce hazırlığı var isteğe bağlı oraya kayıt yaptırsa orta seviye bir ing altyapısı da var zaten ağır bir ders yapısı olmayacağı için tekrar okurken rahatlıkla hazırlanır diye düşünüyoruz ayrıca kaybedeceği bir şey olmadığı için rahat bir şekilde sınava girer ve umduğumuz gibi olursa ist gelir olmazsa da 1 sınıftan başlar kaderine razı olur bir şey kaybetmemiş olur obp puanının yarı yarıya kırılacağının farkındayız ama sınava rahat girerek olabilecek iyi bir sıralamanın obp olan kayıbı telefi edeceğini umuyoruz sizin önceki yazdıklarınıza bakarak oğlum için elektrik elektronik ve alakalı bölümlerin uygun olduğunu gördüm insan ilişkileri çok kuvvetli değil çünkü oturup saatlerce matematik ,fizik gibi şeylerle sıkılmadan uğraşabiliyor çünkü çokta üst seviye beklentimiz yok orta seviye bir anadolu lisesini bitirdi itü gibi yer bizim için hayal ytü en ideali olursa olmazsa elimizde ki kumaştan bu elbise çıkar diyeceğiz şimdiden cevap için teşekkürler .

Kusura bakma aktif 2 konum var, ayrıca bir sürü özel mesaj en son sıra sendeydi, kimseyi atlamadan iyi kötü cevaplamaya çalışıyorum sorularını.

Öncelikle bir veli olarak, oğlunla bu kadar ilgilendiğin, oğlunu yönlendirmeye çalıştığın için tebrik ederim. Bana kimse ne ediyon, ne yapıyon dememişti, öyle kendi kendimize okuduk bir şekilde.

Öncelikle size en büyük tavsiyem şu olur, oğlunuzu küçümsemeyin, hani haddini bilsin, ne olduğunu bilsin fikri güzel de, hani sağlam çalışmayla İTÜ de olur yani neden olmasın, çok imkansız şeyler değil. Ayrıca oğlunuz bence mezuna kalsın. Namık Kemal gibi yerlerde okumasın, boş mezun adam sevmiyorum ben. İyi kötü çalışır; ama yerinde sayar, ülkeye pek öyle adamlar lazım değil. Oğlunuz bence mezun kalsın, ayıp bir şey değil, arkadaşları giderken de çok içerlemez, çok normal bir durum, en iyi liselerde okuyanlar bile hayalleri için mezuna kalıyor. 5 bininci olup Bilkent EE için mezuna kalıyorlar. Oğlunuzu farklı şehire gönderdiğiniz de hazırlık bile olsa oğlunuz şehre adapte olurken, üniversite hayatına alışırken bu sınav uçup gidebilir. Ayrıca obp puanının yarısı felan gider derken bayağı küçümsemişsiniz gözünüzde. Hiç öyle telafi edilecek bir puan değil, yapmayın. Oğlunuz kendine azıcık güveniyorsa, tercih yapmasın, mezun kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: zorluprens1

Hocam size pm attım da bir de burdan yazayım sıralamam 600 aslen bilgisayar mühendisliği düşünüyorum hangi üni tercih etmeliyim sizce

Size özelden cevap vermiştim. Özellikle İstanbul'da yaşıyorsan Boğaziçi/Bilkent/Koç/Sabancı diye sıralamanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damizlik

Hocam iyi günler bilkent makina hakkında yorumlarınız nelerdir ?

Ben Bilkent'in bütün bölümlerine saygı duyuyorum öncelikle onu söyleyim, en fazla tam burslu öğrenci alan okul öncelikle. Zaten diğer mesajlarımda da bahsettim sanırsam, Bilkent kampüsü, kütüphanesi her şeyiyle iyi bir okul. Ayrıca bildiğim kadarıyla bursu da var tam burslu düşünüyorsan. Öyle çok öğretim üyesi yok, yeni açıldığı için; ama bence yeterlidir, kalifiye hocaları vardı eğitim açısından baktığım kadarıyla; amma velakin tam burslu kadar sıralama yaptıysan ODTÜ Makine'yi de düşünmeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 4 Temmuz 2015; 18:20:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narutolus

Hocam benim hedefim odtü eemdi lysde 5k dan 14900 e düştüm sizce 1 sene daha hazırlanıp odtü şansımı zorlamak mı yoksa hacettepe ya da agü den mezun olup 1 sene daha fazla iş tecrübesi kazanmak mı daha iyidir

O 1 sene daha fazla iş tecrübesi kazanayım felan olayına gerek yok, sana ekstra büyük bir katkısı olmaz. YGS'de iyi sıralama yapmışsın, belki de biraz rehavetten veya sorular ters geldiğinden gerilemişsin; ama mezun kalırsan bence çok daha iyi şeyler yapabilirsin. Sana ek olarak şöyle bir tavsiyede bulunacağım. Mevcut sıralamanda İTÜ Elektrik'i düşün derim. İnan ki Hacettepe EE'den felan daha iyi bir tercih yapmış olursun.

Hatta şu konuya da bakabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_107596884/f_//tm.htm#107627835

• quote:

Orijinalden alıntı: LALALACAMON

Merhaba yazınızı beğenerek okudum bende bu sene tercih yapıcağım ve çok kararsız kaldım
    1- iyte elektronik ve haberleşme
    2- ytü elektrik
    3- ytü kontrol ve haberleşme
    4- iyte makina
    5- itü metalürji ve malzeme
    sizce bunlardan hangisini yazmalıyım, yazdığım bölümlerinde hepsini zevkle okuyacağımı düşünüyorum bu kadar farklı olmasını yadırgama sadece itüyü isminden dolayı yazmış olabilirim

Kontrl ve otomasyon yazacaktın sanırsam, onu düzelteyim.

Bunlar dışında İYTE gerçekten iyi bir okul ve eğitimini de herkes takdir ediyor. İzmir'de biraz değişik bir yerde; ama İzmir'de yaşıyorsan direkt tercih edebilirsin diye düşünüyorum. Kendini elektronik/elektrik/haberleşme/kontrol gibi bölümlere yakın görmüşsün gibi geliyor. Hepsini de zevkle okumazsın bence, hatta hiçbirinden zevk almama ihtimalin de var.

Dediğim gibi İYTE EHB yaz derim sana.

• Teşekkür ederim hocam çok faydalı bi konu oldu
    bu arada lys de hem sorular ters geldi hemde matematik kötü diye stres yaptım fen sınavından önce 2 saat uyuyabildim onunda etkisi var

• iytenin iyi bir okul olduğunu ben de çok duydum fakat işe ilk başlarken ki iş verenin iyteye karşı bakış açısı nasıl olur mesela
  • 32 bin mf4 sıralamam geldi önümde iki seçenek var - istanbulda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum -

1 şehir içindeki özelleri yazmak (%100 burslu)
    2 veya istanbul bilgisayar yazmak

hangisini seçmeliyim iü'nin adına güvenmeli miyim ?
  • Hocam KTÜ de ikinci öğretim elektrik elektronik düşünüyorum. Ingilizce malesef i.ö yokmuş ama teknik bi uni olmasindan dolayi silmek istemiyorum kafamdan ingilizceyi yazın bil dil okulunda halletmeyi düşünüyorum sizinde okul hakkında ki görüsleriniz neler ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 20alper20

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wutuwntfgt

@barman
    ben bu sene 93bin oldum mf4ten ve çok az çalıştım şuan onun pişmanlığını yaşıyorum hedefim büyük bir şehirde pc yada yazılım mühendisliği kazanmaktı olmadı tutmuyor manisadaki yazılım mühendisliği tutuyor seneye kalmayı düşünüyorum ama dershane olmayışı 12. sınıfların özel okula gitmesi beni düşündürüyor manisaya yazılım mühendisliğine gitsem mi mezuna mı kalsam?

Açıkçası yeni dershane sistemi, sınav sistemi, 12. sınıflar ne yapacak gibisinden şeyleri pek bilmiyorum, o konulara biraz uzak kaldım. Hani dershanenin ben çok çok büyük olmazsa olmaz diye bir şartı olduğunu düşünmüyorum. Dershane'nin ders anlatmaktan, soru çözdürmekten çok disiplin, öğrenciyi tetikte tutma, çalışmaya itme, sorumluluk hissettirme gibi konularda iyi olduğunu düşünüyorum. Hani eğer bunu kendin de sağlayabilirsen şu anki sıralamandan net çok daha iyi şeyler yaparsın diye düşünüyorum. Hani elimden geleni yaptım, ben daha bir şey yapamam diye düşünseydin deneme derdim de, bence bir kez daha dene. Hani 20 bin civarına da çekebilirsin; ama 30-40 bin civarı yapsan bile çok daha iyi yerlerde okuyabilirsin. Yine de sen bilirsin.

Hocam ben ygs den sonra çalışmayı bıraktım ve 105 bininci oldum seneye hazırlansam 40 bini falan zorlarım biliyorum ama yani 20 binin garantisi yok ve okul puanım 73 yani 16 bin olsam 20 bine atar.Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.İlk önce durumumu anlattım :).Sorum mesela dokuz eylülle sakarya üniversitesi arasındaki fark nedir ? Yukarda yazmışsınız ortam farkı diye ama onu odtü ile kocaeli üniversitesini kıyasladığınızı düşündüm ya da öyle düşünmek istedim.

DEU pek benimsediğim bir üniversite değil. Daha çok Ege, İYTE felanla kıyaslayabilirdim; ama öncelikle Sakarya pek yaşanacak bir şehir değil, tam bir yobaz şehri bana göre. Hani İzmir'le Sakarya arasında uçurum var, hani çevresi, eğitimi, hayat kalitesi, insanları, gezilecek yeri vs. diye uzar gider. Fakat zaten salmışsşın, bu halde tercih yapma bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

Kusura bakma aktif 2 konum var, ayrıca bir sürü özel mesaj en son sıra sendeydi, kimseyi atlamadan iyi kötü cevaplamaya çalışıyorum sorularını.

Öncelikle bir veli olarak, oğlunla bu kadar ilgilendiğin, oğlunu yönlendirmeye çalıştığın için tebrik ederim. Bana kimse ne ediyon, ne yapıyon dememişti, öyle kendi kendimize okuduk bir şekilde.

Öncelikle size en büyük tavsiyem şu olur, oğlunuzu küçümsemeyin, hani haddini bilsin, ne olduğunu bilsin fikri güzel de, hani sağlam çalışmayla İTÜ de olur yani neden olmasın, çok imkansız şeyler değil. Ayrıca oğlunuz bence mezuna kalsın. Namık Kemal gibi yerlerde okumasın, boş mezun adam sevmiyorum ben. İyi kötü çalışır; ama yerinde sayar, ülkeye pek öyle adamlar lazım değil. Oğlunuz bence mezun kalsın, ayıp bir şey değil, arkadaşları giderken de çok içerlemez, çok normal bir durum, en iyi liselerde okuyanlar bile hayalleri için mezuna kalıyor. 5 bininci olup Bilkent EE için mezuna kalıyorlar. Oğlunuzu farklı şehire gönderdiğiniz de hazırlık bile olsa oğlunuz şehre adapte olurken, üniversite hayatına alışırken bu sınav uçup gidebilir. Ayrıca obp puanının yarısı felan gider derken bayağı küçümsemişsiniz gözünüzde. Hiç öyle telafi edilecek bir puan değil, yapmayın. Oğlunuz kendine azıcık güveniyorsa, tercih yapmasın, mezun kalsın.

cevap için teşekkürler ayrıca benim için söyledikleriniz içinde teşekkürler çocuklarımı sıkmadan , kendi yapamadıklarımı onlara yaptırmaya çalışmadan yönlendirmeye çalışıyorum bizde geçtik o yollardan insanın o yaşlarda aklı bir karış havada oluyor bunu değerlendireceğiz tek korkum daha kötü bir sonuç alırsa diye yoksa çalışır çok sosyal bir çocuk değil zaten saatlerce ara vermeden çalışabilir ama yalnızlık psikolojisi yıkım etkisi yapar mı ne zor işlermiş bunlar neyse oğlumda bu forumun aktif üyesi etiketliyeyim gelsin cevabınızı oda görsün .

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.