Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boğaziçi endüstri ve odtü eem arasındayım
    Yorumunuz nedir karşılaştırabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JohnnyCash kullanıcısına yanıt
    izninizle araya gireyim. ikisi çok farklı bölümler. boğaziçi endüstride ağzı bol laf yapan daha çok insan ilişkileri üzerinden çalışan bir insan olarak mezun olursunuz. odtü'de gerçek bir mühendis olursunuz. tercih size kalmış. ben olsam üretimin hakkıyla yapılmadığı bir ülkede yönetmeyi yani boğaziçi endüstriyi seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selim_dh7

izninizle araya gireyim. ikisi çok farklı bölümler. boğaziçi endüstride ağzı bol laf yapan daha çok insan ilişkileri üzerinden çalışan bir insan olarak mezun olursunuz. odtü'de gerçek bir mühendis olursunuz. tercih size kalmış. ben olsam üretimin hakkıyla yapılmadığı bir ülkede yönetmeyi yani boğaziçi endüstriyi seçerdim.

Yorumunuz için çok teşekkürler ben yine bir konu açayım da daha çok insanın fikrini alayım son kararımı öyle vereyim

• barman B kullanıcısına yanıt
    Hocam AGÜ hakkında ne düşünüyorsunuz? AGÜden arkadaşınız,tanıdığınız var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba tam aradığım konu bir veli olarak oğlum için bazı tavsiyelere ihtiyacım var .
    Bu sene çalışmasına rağmen aşırı stres ve heyecan yaptı bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum belki kapasitesi de o kadar olabilir mf-4 .101 bin oldu yaşadığımız şehir İstanbulu çok istememize rağmen ist kayda değer bir yer kazanamadı istediği yer elektrik elektronik ve alakalı bölümler.
    bizde mecburen maddi açıdan benim için kaldırabileceğimin üstende külfet getireceğinden , okul kalitesinden , ve aileden ayrı okumanın sıkıntılarını bilmemize rağmen ist yakın bölgelerde okul arayışına girdik .
    şu an baktıklarımız içinde gelmesi garanti olan en yakın ve mantıklı olan namık kemal üniversitesi elektronik haberleşme 107 binle kapatmış .
    ama bizim hala gözümüz istanbul da mezuna kalıp tekrar hazırlanmak bizim için risk çünkü ya bu senede başaramazsan kaygısı başarıyı önemli ölçüde etkiliyeceğini düşünüyoruz ayrıca ilk başlarda sıkıntı olmaz ama bütün arkadaşları bir yerlere kayıt yaptırıp tek başına dershanede olmadan bir yıl motivasyonu koruyamamaktan endişe ediyoruz şöyle bir şey düşündüm ben.
    okurken tekrar hazırlanmak ama mühendislik dersleri ağır olduğu için o seçeneğin çok zor olacağı söylendi ona da şöyle bir çözüm geldi aklıma okulun bir yıl ingilizce hazırlığı var isteğe bağlı oraya kayıt yaptırsa orta seviye bir ing altyapısı da var zaten ağır bir ders yapısı olmayacağı için tekrar okurken rahatlıkla hazırlanır diye düşünüyoruz ayrıca kaybedeceği bir şey olmadığı için rahat bir şekilde sınava girer ve umduğumuz gibi olursa ist gelir olmazsa da 1 sınıftan başlar kaderine razı olur bir şey kaybetmemiş olur obp puanının yarı yarıya kırılacağının farkındayız ama sınava rahat girerek olabilecek iyi bir sıralamanın obp olan kayıbı telefi edeceğini umuyoruz sizin önceki yazdıklarınıza bakarak oğlum için elektrik elektronik ve alakalı bölümlerin uygun olduğunu gördüm insan ilişkileri çok kuvvetli değil çünkü oturup saatlerce matematik ,fizik gibi şeylerle sıkılmadan uğraşabiliyor çünkü çokta üst seviye beklentimiz yok orta seviye bir anadolu lisesini bitirdi itü gibi yer bizim için hayal ytü en ideali olursa olmazsa elimizde ki kumaştan bu elbise çıkar diyeceğiz şimdiden cevap için teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 4 Temmuz 2015; 13:26:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysx1

Hayir acikcasi ben makine okumayi isterdim, bilgisayara hayir demezdim, bunlara ayak uyduramam diye dusunmuyorum. Sadece turkiye sartlarinda bu okuduklarimin bir anlami olmayacagini, bosuna calisacagimi dusunuyorum. Isletme mezunlarinin is alanini muhendisler doldurmus durumda, iyi firmalara baktigimda yonetici kadrosunda makine mezunu da var endustri mezunu da, e bu adamlar ayni isi yapiyor ceo olmuslar, ben niye bosuna makine okuyayim ki kafasindayim.

Cok girisken bir insanimdir ve yonetmeyi, bir seyleri ayarina sokmayi severim. Matematigime de cok guvenirim. Analitik zekamin daha agir bastigi dusundugumden tip yazmaktan vazgectim birkac ay once. Disiplinliyimdir, fakat acikcasi is projeye geldiginde ne olurum bilmiyorum. Stajdan staja kosmak hosuma gider, fakat bir seyler tasarlama ya da bir kulup kurma gibi seylerde bocalayabilirim. Yani bana olmus bir fikir verilecek ben onu yonetecegim kafasindayim. Bu yuzden kafam karisik, gercekten teorik fizik derslerini sevebilecek bir insanim fakat bu ulkede bosuna okudugumu dusundugumden tercih yapmaya gitmiyor elim..

Türkiye şartlarında okuduklarının anlamını sen belirleyebilirsin bence. Eğer derslere girip çıkarsan, dersleri sadece verme üzerine bir öğretim hayatın olursa bittiği zamanda iş hayatıyla derslerin bir alakası yokmuş, boşuna okumuşuz dersin. Öncelikle senin mesleğin okuldan ibaret değil. Okulda gösterilmeyen bir çok şeyi kullanmak zorunda kalacaksın. Mesela İTÜ'de EHB okuduğunu düşünelim, matlab felan görmeyeceksin; ama bir çok derste projelerin, ödevlerin matlab üzerine olacak. E öğren kardeşim diyecekler, her şeyi bizden bekleme diye.

Öncelikle sana şunu tavsiyem, her şey boş, hiçbir işe yaramıyor tarzı mentaliteden uzak dur, sen yapabileceğinin maksimumunu yapmaya çalışacaksın, baktın bu ülkeye fazla geliyorsun, gidersin yurtdışına; ama bu kadar da küçümseme bu işleri.

• quote:

hocam öncelikle şu ana kadarki verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, faydalı oldu. tercih arifesindeyim diğer arkadaşlar gibi. büyük ihtimalle itü makine olacak gibi gözüküyor. endüstri, ehb, inşaat vb. bölümleri anlattığınız gibi makineye de bildiğiniz kadarıyla bir açıklama yaparsanız ben ve arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.
    ek: hocam bir de itü bilgisayar için özellikle yazılım alanında bir adım geri kaldığı, donanıma ağırlık verildiği, yazılım piyasasında iş bulmada sıkıntı olabileceği söyleniyor. bu konuda da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

İTÜ Makina benim tercih döneminde çok ilgimi çeken bir bölüm olmamıştı. Rahmi Koç'un müzesine gittiğim de orda buharlı makinelerin iç tasarımını gördüğümde ıı ıh yok, dışarıdan iyi hoş da, ben bunlarla uğraşmak istemem demişti. Tabii bu dediğim ortaokulda felandı. Sonradan da tercih döneminde de tercih listeme biraz öylesine koyduğum bir bölüm oldu. Öncelikle makina okuyacak kişi dinamik, termodinamik, statik, mukavemet gibi konularda sağlam temel atması gerekiyor. Diğer dersler bu derslerden temel alıyor. Bu derslerin açıkçası hiçbiri ilgimi çekmiyordu, bu ve bunun gibi nedenlerle makine nedense hep bana uzak oldu. İTÜ Makina'ya dönersek Gümüşsuyu gibi bir yerde gerçekten gayet güzel bir fakülteye sahip. Gerçekten de öğrencilerinin fazlasıyla zor zor, yok ölüyoruz bitiyoruz dedikleri bir yer, okunmadan bilinmez; ama ben EEB fakültesindeki bölümleri bir tık daha ağır buluyorum nedense. Hani tanıdığım, mezun olacak makinacılardan öyle öldük, bittiklik kadar zor olmadığını, hakkını verenin uzatmadan bitirdiği bir bölüm bence. Tabii aksini söyleyenler illa ki olacaktır, ben dışarıdaki gözlemlemlerime göre konuşuyorum. Çok önemli mezunları var, özellikle otomotiv sektöründe bayağı üst kademelerde olan mezunları var. Ayrıca ömür boyu mühendislik yapmayıp belli bir süre sonra genelde yönetim üzerinde işler aldıklarını görüyorum. Zaten endüstri gibi bölümlere de yakınlığı var, çap yapacaksa kredisi daha az.

Ek olarak kesinlikle teknikforum'daki yorumları okumanızı tavsiye de ederim. Benim şahsi fikrim sıralamanız uygunsa, makina istiyorsanız net tercih edebileceğiniz bir bölüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: makik

Hocam 6k için ankarada hangi müh. önerirsin?

Dostum aslında seçeceğin bölümler az çok ortada. ODTÜ Makine/Bilkent Makine/ODTÜ Havacılık ve Uzay Müh. ek olarak ihtimal olarak ODTÜ Bilgisayar eklenebilir, eğer özellikle Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ilgisi fazlaysa Bilkent'in %50 bölümleri de düşünülebilir; ama bence bunlar arasından ODTÜ Makine önceliğin olmalı, Bilkent'le de alakalı yukarıda bir yorum yazmıştım.

Havacılık ve Uzay Müh. için şunu söyleyebilirim ki, ODTÜ'deki programı bilmiyorum; ama İTÜ'de Uçak, Uzay mühendislikleri bence gayet iyiler, ders planları gayet iyi hazırlanmış. Aldıkları derslerde de bir şeyler öğrendiklerini öyle boş geçmediklerini düşünüyorum. Çalıştıkları alanlar da iyi, iyi yerlerde staj da yapabiliyorlar. Hani şöyle bir algı var, gerçi eskide kaldı ama, hepsi makine mühendisliklerinden ayrılma, makine mühendisleri o alanda da olabilir, uçak mühendisliği gereksizdir gibisinden şeyler de. Makine zaten derya deniz. Sırf artık dallara ayırmak için otomotiv, imalat, uçak-uzay vb. parçalanmalara gidiliyor ve öyle sadece termodinamik felan bilmeyle de olmuyor. Hani gerçekten uçak-uzay bölümlerine ilgiliyseniz kesinlikle tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum, eğer nötrseniz de tercihlerinizde bulundurun derim; ama ODTÜ Makine bence favori tercihiniz olmalı.

teşekkür ederim. ekte bilgisayarı da sormuştum hocam. bir de sizce itü bilgisayar mı bilkent %50 bilgisayar mı?
    Hocam size pm attım da bir de burdan yazayım sıralamam 600 aslen bilgisayar mühendisliği düşünüyorum hangi üni tercih etmeliyim sizce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wutuwntfgt

@barman
    ben bu sene 93bin oldum mf4ten ve çok az çalıştım şuan onun pişmanlığını yaşıyorum hedefim büyük bir şehirde pc yada yazılım mühendisliği kazanmaktı olmadı tutmuyor manisadaki yazılım mühendisliği tutuyor seneye kalmayı düşünüyorum ama dershane olmayışı 12. sınıfların özel okula gitmesi beni düşündürüyor manisaya yazılım mühendisliğine gitsem mi mezuna mı kalsam?

Açıkçası yeni dershane sistemi, sınav sistemi, 12. sınıflar ne yapacak gibisinden şeyleri pek bilmiyorum, o konulara biraz uzak kaldım. Hani dershanenin ben çok çok büyük olmazsa olmaz diye bir şartı olduğunu düşünmüyorum. Dershane'nin ders anlatmaktan, soru çözdürmekten çok disiplin, öğrenciyi tetikte tutma, çalışmaya itme, sorumluluk hissettirme gibi konularda iyi olduğunu düşünüyorum. Hani eğer bunu kendin de sağlayabilirsen şu anki sıralamandan net çok daha iyi şeyler yaparsın diye düşünüyorum. Hani elimden geleni yaptım, ben daha bir şey yapamam diye düşünseydin deneme derdim de, bence bir kez daha dene. Hani 20 bin civarına da çekebilirsin; ama 30-40 bin civarı yapsan bile çok daha iyi yerlerde okuyabilirsin. Yine de sen bilirsin.

• Hocam iyi günler bilkent makina hakkında yorumlarınız nelerdir ?

• Hocam benim hedefim odtü eemdi lysde 5k dan 14900 e düştüm sizce 1 sene daha hazırlanıp odtü şansımı zorlamak mı yoksa hacettepe ya da agü den mezun olup 1 sene daha fazla iş tecrübesi kazanmak mı daha iyidir

Merhaba yazınızı beğenerek okudum bende bu sene tercih yapıcağım ve çok kararsız kaldım
    1- iyte elektronik ve haberleşme
    2- ytü elektrik
    3- ytü kontrol ve haberleşme
    4- iyte makina
    5- itü metalürji ve malzeme
    sizce bunlardan hangisini yazmalıyım, yazdığım bölümlerinde hepsini zevkle okuyacağımı düşünüyorum bu kadar farklı olmasını yadırgama sadece itüyü isminden dolayı yazmış olabilirim
  • quote:

teşekkür ederim. ekte bilgisayarı da sormuştum hocam. bir de sizce itü bilgisayar mı bilkent %50 bilgisayar mı?

Ha gözümden kaçmış. İTÜ Bilgisayar ile sorduğun soruya cevap vereyim. Öncelikle İTÜ Bilgisayar EEB fakültesine bağlı ayrı bir fakülte olarak bulunuyor, şimdi yeni fakülte yapılıyor, dışarıdan epey de hoş, güzel gözüküyor. Türkiye'de tek bilgisayar mühendisliği eğitimi veren okul İTÜ, bunu kabul etmek lazım. Diğer okullar bildiğin yazılım mühendisliği eğitimi veriyor. Tabii böyle olmasının bir etkisi de zamanında kontrolle beraber bir bölüm halinde olması, sonra ayrılması bölümü tamamen yazılıma yöneltmedi. Türkiye'de o donanım derslerinin pek bir sektörel açıdan değeri olmayabilir; ama bence öğrenilmesi gereken şeyler. Hani bilgisayar mühendisliği bana göre yazılımdan, kodlardan ibaret değil. Ayrıca öyle çok çok aşırı da donanım dersi yok. Yazılım konusunda da duyduklarım, gördüklerim kadarıyla öğrenmeye, okul dışı da çalışmaya itiyor. Atıyorum java dersleri verilmiyor; ama java ile alakalı ödevler veriliyor. Hani kendin öğrenmeye iten bir durumu var. Ek olarak her bölümde olmaz; ama bu bölümde bol bol quiz oluyor. Hani bol quizli, vizeli, projeli bir bölüm. Ayrıca Feza Buzluca gibi çok sevilen hocaların yanında, Sanem Kabadayı gibi lanet hocalar da var. Tabii bunlar her bölüm, her okulda olan şeyler. Bir de bilgisayarcılar yaz okulundan biraz şikayetçi oluyorlar, doğru düzgün bölüm dersi açılmıyor, o yüzden biraz üvey evlat muamelesi görüyorlar bu konuda.

İstanbul'u seven bir insan olarak ben Ankara'da yaşamak istemezdim, lise zamanında fark etmez diyordum; ama üniversite okuyunca bunu hissettim; ama Bilkent tam burslu olsa gitme ihtimalim de yüksek. Bilkent Bilgisayar'ı %50 gitmek de kolay bir şey değil; ama ben açıkçası para vermek istemezdim, gerçi durumum da pek müsait değil. Senin durumunu bilmiyorum. Özellikle durumun yeterliyse, Ankara'da yaşıyorsan ve Ankara'yı seviyorsan Bilkent gidebilirsin; ama bunlar dışında ben İTÜ derim. Tabii tam burslu olsaydı işler değişebilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: xlspread

Uzaktan eğitim hakkında bilgin var mı ? Uzaktan bilg.müh. eğitimi veren üniversiteler ,bunların başarı siralamalari-taban puanlari ,yıllık-dönemlik harç ucretleri ,mezun olduktan sonra diplomada örgün eğitimden farklı bir ibare olup olmadığı hakkında bilgili tecrubeli arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz...

Maalesef pek bilgim yok; ama dört yıllık bir çok bölümün eğitimini eleştirirken uzaktan eğitimde pek ışık göremiyorum; ama bilen birine sormak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supermario71

yalnız bahsettiğin entrydeki adam kocaeli endüstri mezunu idi sanırım, yüksek lisansı itü'de yapan ve tekrar sınava girip boğaziçi'nde aynı anda işletme okuyan biriydi

Bu entryi okuyalı bayağı oldu, öyle gözüme çarpmıştı, ben boğaziçi endüstri mezunu diye biliyorum; ama emin değilim. Doğru veya yanlış, çok önemli değil. Öyle aklıma gelmişken paylaşayım dedim, kıstas alınacak bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celotpl

Eğitim kalitesi açısından sizce karabük nasıldır ?

Çok bilgim yok, yalan söylemeyim; ama nereye kıyaslayacağımıza bağlı. Atıyorum Bilecik'e göre mi iyi, neye göre iyi? Bana göre büyükşehirlerde dahil olmak üzere okulların %95'i yetersiz. Hani memleketteki üniversitelere söven biri olarak, Karabük iyidir, şöyledir, böyledir diyemiyorum. Bir kere şehir bana bir şey vaadetmiyorsa üniversitenin de anlamı yok benim için. Hani benim hedefim bu tarz yerlerdi diyorsanız, bilen birilerine danışın, pek bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaydnlk

48 bin siralama yaptim
    (bilgisayar muh icin)
    Ozellerden istanbul aydin, istanbul arel gibi birkac universite tam burslu geliyor ama bunlara guvenilebilir mi
    Yoksa bunlar yerine yeditepe %50
    Daha mi iyidir? Bir de Bilkent %0 da tutuyor
    Bilkentte okumanin artilari nelerdir?

Bence o bahsettiğin tam burslu üniversitelere güvenme. Maddi durumunu bilmiyorum; ama onlar yerine devlet üniversitesi tercih etsen daha mantıklı bile olur. Birkaç tane burslu öğrenci alıp 200-300 binlerden adam toplayan üniversiteler genelde. Yeditepe tabii ki daha iyidir; ama bana göre o da yetersiz. Ayrıca dağın başında bir yerde, gitmeye değmez bence. Eğer durumun yeterliyse Bilkent burssuz çok çok daha iyidir, verdiğin paranın karşılığını alırsın bence. Bilkent burslu musun, burssuz musun muhabbetinin geçmediği bir okul ve gerçekten bazen burssuz, %50 burslu öğrencilerin bölümde daha üst sıralarda da olabildiği bir yer. Kampüsü güzel, kütüphanesi güzel, hocaları çok iyi okullarda yüksek, doktora eğitimi almışlar, yurtdışı bağlantıları iyi, İngilizce eğitimi çok iyi(Tabii cope sınavını da geçmek gerek, hani İngilizce'den kalıp da hazırlıkta sürünmemen lazım). Dediğim gibi durumun müsaitse tercih edebilirsin. Hatta İstanbul odaklıysan Koç Bilgisayar %0, Sabancı Mühendislik ve Doğa Bilimleri %25, %0 da değerlendirmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: wutuwntfgt

@barman
    ben bu sene 93bin oldum mf4ten ve çok az çalıştım şuan onun pişmanlığını yaşıyorum hedefim büyük bir şehirde pc yada yazılım mühendisliği kazanmaktı olmadı tutmuyor manisadaki yazılım mühendisliği tutuyor seneye kalmayı düşünüyorum ama dershane olmayışı 12. sınıfların özel okula gitmesi beni düşündürüyor manisaya yazılım mühendisliğine gitsem mi mezuna mı kalsam?

Açıkçası yeni dershane sistemi, sınav sistemi, 12. sınıflar ne yapacak gibisinden şeyleri pek bilmiyorum, o konulara biraz uzak kaldım. Hani dershanenin ben çok çok büyük olmazsa olmaz diye bir şartı olduğunu düşünmüyorum. Dershane'nin ders anlatmaktan, soru çözdürmekten çok disiplin, öğrenciyi tetikte tutma, çalışmaya itme, sorumluluk hissettirme gibi konularda iyi olduğunu düşünüyorum. Hani eğer bunu kendin de sağlayabilirsen şu anki sıralamandan net çok daha iyi şeyler yaparsın diye düşünüyorum. Hani elimden geleni yaptım, ben daha bir şey yapamam diye düşünseydin deneme derdim de, bence bir kez daha dene. Hani 20 bin civarına da çekebilirsin; ama 30-40 bin civarı yapsan bile çok daha iyi yerlerde okuyabilirsin. Yine de sen bilirsin.

Hocam ben ygs den sonra çalışmayı bıraktım ve 105 bininci oldum seneye hazırlansam 40 bini falan zorlarım biliyorum ama yani 20 binin garantisi yok ve okul puanım 73 yani 16 bin olsam 20 bine atar.Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.İlk önce durumumu anlattım :).Sorum mesela dokuz eylülle sakarya üniversitesi arasındaki fark nedir ? Yukarda yazmışsınız ortam farkı diye ama onu odtü ile kocaeli üniversitesini kıyasladığınızı düşündüm ya da öyle düşünmek istedim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.