Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Voldemort38

hocam sizede çok mesaj geliyo ama.banada bi bakarsanız sevinirim.mf4 sıralamam 8k mf3 7k mühendislik istiyo gibiyim ama tam da karar veremiyorum tobb makina itü makina odtü inşaat tutuyor.ankarada oturuyorum ne önerirsiniz.tıp yaz diyen çevre var bende peşinen tıp istemiyorum diyemem.bir fikir verebilirseniz çok yardımı olur.

Ankara'da mı yaşamak istiyorsun? Hani araya İTÜ'yü istemeyerek mi ekledin? İstanbul'da yaşamak ister miydin? Bunlar önemli detaylar.

Sağlık sektörüyle ilgili bir şey diyemiyorum, herkesin ilgisine göre bu işler.

Öncelikle İnşaat mühendisliği tercih edeceksen, ne olduğunu bilerek git. Mezun olduğunda çok farklı hayatlar sunabilen bir meslek iyi araştır derim. İTÜ Makina hakkında da fikrimi sona doğru mesajlarımda yazdım biri sormuştu.

Makina-İnşaat arasında mı düşünüyorsun? Bilgisayar-Elektronik-Havacılık-Mimarlık-Endüstri vb. bölümlere karşı da ilgin var mı?

Ayrıca ODTÜ Havacılık ve Uzay Müh., makina mühendisliği isteyip de es geçmek ayıp olmuş bence. Tercih edilebilir.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.
    Tahmin de ettiğiniz üzere lisede fizik olimpiyatı içerisinde bulundum ve anadolu lisesinde okumama rağmen ilk ve tek girdiğim 9. sınıfta 1. aşamayı geçmeye yakındım,nasip olmadı. Bu senede derece bulunduğun ilin genel sınavlarında 1. olmama rağmen yine takdiri ilahi neticesinde hedefimden çok uzak bir sıralamaya düştüm.
    Ayrıca Tübitak bahsettiğiniz gibi aylık 1.500 tl gibi güzel bir ücret veriyor o da bir üniversite öğrencisi için gerçekten güzel bir burs.
    Ancak benim liseye girerken bile hedefim yurtdışı odaklı çalışmak yani cern,mit gibi yerlerde doktora yapabilmek. bu konuda idealist bir kişiyim aklımda beni kaygılandıracak tek düşünce şu: acaba mühendislik mi beni hedefime yaklaştırır yoksa temel bölüm okumak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dacskrory

Hocam öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.
    Tahmin de ettiğiniz üzere lisede fizik olimpiyatı içerisinde bulundum ve anadolu lisesinde okumama rağmen ilk ve tek girdiğim 9. sınıfta 1. aşamayı geçmeye yakındım,nasip olmadı. Bu senede derece bulunduğun ilin genel sınavlarında 1. olmama rağmen yine takdiri ilahi neticesinde hedefimden çok uzak bir sıralamaya düştüm.
    Ayrıca Tübitak bahsettiğiniz gibi aylık 1.500 tl gibi güzel bir ücret veriyor o da bir üniversite öğrencisi için gerçekten güzel bir burs.
    Ancak benim liseye girerken bile hedefim yurtdışı odaklı çalışmak yani cern,mit gibi yerlerde doktora yapabilmek. bu konuda idealist bir kişiyim aklımda beni kaygılandıracak tek düşünce şu: acaba mühendislik mi beni hedefime yaklaştırır yoksa temel bölüm okumak mı?

Açıkçası ben sana şu olur, bu olur diyemem. Üniversite ortamı gerçekten bambaşka. Hani belki de tahmin ettiğin gibi top okullarda yüksek, doktoranı yapacaksın, belki de kendini bunlar içinde bulamayacaksın, kendini yetersiz hissedeceksin. Hani hiçbir şeyin garantisi yok; ama gerçekten bu işe kendini verirsen temel bilimlerde başarılı olursun. Zaten Koç az kişi alıyor ve sadece tam burslu öğrenci alıyor. Mezunlarını çok iyi araştır derim sana, nerelere gelmişler, ne yapmışlar felan. Gerçekten çok ciddi bir karar, öyle puanın yeten mühendislik yazmaya benzemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Orijinalden alıntı: Romeo0

Selamlar hocam, İTÜ İşletme Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bölümün geleceği parlak diyorlar siz de bildiklerinizi aktarabilirseniz çok iyi olur

Geçen yıl liseden sınıf aynı zamanda teknik Üniversite'den arkadaşım işletme müh bitirdi şuan garanti teknolojide iş analisti olarak Çalışıyor
    Güzel bir bölüm mezunlar finans ve bankacılık sektöründen birçok alanda iş bulabiliyor

Teşekkürler hocam cevabınız için. Mezun olur olmaz iş analisti olarak mı başladı ve maaşı ne kadardır yaklaşık? Bir de bankalarda müfettiş, müfettiş yrdmcısı gibi konumlar için işletme mühendisliği iyi bir bölüm müdür ?

• Merhaba öncelikle bu başlık için teşekkür ederim, forumlar böyle güzel kesinlikle :) Kardeşim tercih hazırlıkları yapıyor onun adına sormak istiyorum.Aşağıdaki gibi bir liste yaptık.. Sadece ünv-bölüm açısından yani iş imkanları açısından değerlendirirsek bu tercihleri nasıl bir sıralamaya koyardınız.
    Yıldız Teknik Makine Müh (Türkçe)
    Yıldız Teknik Elektrik Müh (Türkçe)
    Yıldız Teknik Kimya Müh (İngilizce)
    Yıldız Teknik Kontrol ve Otomasyon Müh (İngilizce)
    ODTÜ Kimya Müh (İngilizce)
    ODTÜ Gıda Müh (İngilizce)
    Dokuz Eylül Elektrik-Elektronik Müh (İngilizce)

Yelpaze geniş daraltmaya çalışıyoruz.Teşekkür ederiz, görüş bildiren mühendis veya adayı forumdaşlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmrsrkn

Merhaba öncelikle bu başlık için teşekkür ederim, forumlar böyle güzel kesinlikle :) Kardeşim tercih hazırlıkları yapıyor onun adına sormak istiyorum.Aşağıdaki gibi bir liste yaptık.. Sadece ünv-bölüm açısından yani iş imkanları açısından değerlendirirsek bu tercihleri nasıl bir sıralamaya koyardınız.
    Yıldız Teknik Makine Müh (Türkçe)
    Yıldız Teknik Elektrik Müh (Türkçe)
    Yıldız Teknik Kimya Müh (İngilizce)
    Yıldız Teknik Kontrol ve Otomasyon Müh (İngilizce)
    ODTÜ Kimya Müh (İngilizce)
    ODTÜ Gıda Müh (İngilizce)
    Dokuz Eylül Elektrik-Elektronik Müh (İngilizce)

Yelpaze geniş daraltmaya çalışıyoruz.Teşekkür ederiz, görüş bildiren mühendis veya adayı forumdaşlara.

Neleri elemeli öncelikle? DEU EE, ODTÜ Gıda Müh. elesin öncelikle. ODTÜ-YTÜ Kimya Mühendisliklerinin ikisi de geliyorsa, ODTÜ zaten tercih edilmeli. YTÜ Makine felaket kalabalık bölüm, gerçi İÖ kapatmışlar artık o şekil bir o kadar daha öğrenci alıyordu. Kardeşine konumun başında elektrikle alakalı link var, onu okut. Eğer ki istediği bir alansa, elektrik ilgisini çekecekse.

YTÜ Elektrik
    YTÜ Kontrol ve Otomasyon Müh

öncelikleri olabilir. Eğer makine mühendisliği ile alakalı bölümlere daha sıcak bakıyorsa tavsiyem İTÜ İmalat Mühendisliğine yönelebilir, o da o sıralamalara yakın. Kimya Mühendisliğini ben bizim ülkemizde pek tavsiye etmiyorum, ne kadar temel mühendislik olsa da. Eğer ki okunacaksa da İTÜ-ODTÜ tercih edilebilir. Ek olarak İTÜ Matematik Mühendisliğini de araştırın.

Şimdi konumuza tekrar dönersek, eğer ki elektrik, kontrol, haberleşme tarzı derslere sıcak bakıyorsa ytü elektrik yazsın alt tercih olarak kontrolü de düşünebilir. Makina'ya kendini yakın hissediyorsa İTÜ İmalat öncelikli düşünebilir, sonra YTÜ Makina eklenebilir. Kimya Mühendisliği düşünüyorsa ki bilmiyorum, çok tavsiye etmiyorum. İTÜ-ODTÜ ikisi de düşünülebilir, çok ilgiliyse yazabilir. Bunlar dışında üst seviye matematiğe ilgisi varsa, yazılıma da yönelebileceği bir alan isterse İTÜ Matematik Müh. tercih edebilir, bir bakınsın derim kardeşin.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Kocaeli Mekatronik iö ve Yıldız malzeme bu ikisi arasındayım sizce hangisi ? not; istanbulda yaşıyorum.
    Ve malzemedeki kimya yoğunluğu hakkında bi bilginiz var mı ? Teşekkürler
  • tşk ediyorum bu bilgi alışverişi için @barman
  • hocam merhaba sıram 5668 odtu mak düsünüyorum bu bolum hakkında ne düsünüyorsun , bir de odtu endüstri 2013 te 4500 ken 2014 te 5.150 olmus onun gelme ihtimali var mıdır sence sagol sımdıden :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulflyyy

Hocam ben de mühendislik düşünüyorum sıralamam 128k ilk olarak sence bu sıralama ile tercih yapsam mezun olunca sıkıntı yaşar mıyım. Düşündüğüm bölümler inşaat veya makine sence eğer bu sıralama ile tercih yapsam hangisini tercih etmeliyim
    inşaattan
    Aksaray
    niğde
    bartın
    %50 odtü kkk
    %50 kto karatay
    mersin %50

makine ise
    ktü makine ikinci öğretim
    adana
    kırıkkale
    denizli
    süleyman demirel ve daha bir kaç alternatif daha var
    ama içlerinde özellikle beni düşündüren ktü ve odtü kkk

Hocam beni niye es geçtin
  • Hocam 2800 sıralama var itü elektronik haberleşme yazmayı düşünüyorum. Yeni açılan ingilizcesini. Ama aklımın bir köşesinde odtü makine duruyor. Ankarada okumak istemiyorum pek o yüzden itü baya bir ağır basıyor.ileride keşke odtü yazsaydım falan der miyim sizce? Çok büyük farklar olur mu ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hocam ben de mühendislik düşünüyorum sıralamam 128k ilk olarak sence bu sıralama ile tercih yapsam mezun olunca sıkıntı yaşar mıyım. Düşündüğüm bölümler inşaat veya makine sence eğer bu sıralama ile tercih yapsam hangisini tercih etmeliyim
    inşaattan
    Aksaray
    niğde
    bartın
    %50 odtü kkk
    %50 kto karatay
    mersin %50

makine ise
    ktü makine ikinci öğretim
    adana
    kırıkkale
    denizli
    süleyman demirel ve daha bir kaç alternatif daha var
    ama içlerinde özellikle beni düşündüren ktü ve odtü kkk

Hocam beni niye es geçtin

Yok aslında es geçmedim, sıra sendeydi. Çok zaman bulamadığım için yazamıyorum. Yazdıklarıma cevap verenlere direkt cevap vermeye çalışıyorum, o yüzden beklettim biraz.

Gönlümden geçen tabii ki de tekrar hazırlanmandan yana; ama aralarında tercihte bulunacaksan KTÜ Makine İÖ. Tabii diğer yaşamak istediğin şehirler varsa onları da düşünebilirsin; ama aralarından en nitelikleri bence KTÜ'den çıkıyor. Bunlar dışında dediğim gibi imkanın varsa mezun kalmayı da düşünebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scourgeofgod28

Hocam merhabalar.yazinizdan cok etkilendim dogrusu.guzel yazmissiniz.benim de bir sorum var.ben deu ing isletme 1. Sinif ogrencisiyim.2014 girisliyim ve hazirlik da okumadim.yani sene kaybim olmadi.
    bolumum her ne kadar guzel ve bi nebze olsun parlak olsa da ben gonlumden gecen bolum olan bilgisayar muhendisligine myp ile gecis yapmak istiyorum.aslen tm olmama ragmen girdigim sinavda aldigim sonuc 119 bin.bu sonuc her ne kadar parlak olmasa da bilgisayar muhendisligi icin yeterli.sizce gecis yapmali miyim ? Mezun olduktan sonra ilk 5 sene 1500 2000 tl arasi calismaya raziyim.kendimi gelistirecegimden eminim.
    yazlari istanbulda ucretsiz staj imkanim da var.orta ileri bir seviye ingilizcem mevcut(deu hazilik sinavini verdim,belli bir butce ile w&t yapmayi planliyorum.)
    40 sene boyunca yazilimla ugrasmak gercekten hayalim.
    toefl sinavina girip 85 uzeri alabilecegime inaniyorum.
    fakat burdaki tek sorun buyuk sehirden ufak sehire gecmek ve sonradan pismanlik yasayabilme ihtimali
    (Myp ile sakarya io,ataturk uni,namik kemal uni,firat uni,dumlupinar uni geliyor)
    tesekkurler

Evet, kafandakileri az çok anladım. Öncelikle bilgisayar mühendisliği bana kalırsa her yerde okunabilecek bölüm değil; ama bireysel performansın daha fazla öne çıktığı, okulun bir yerden sonra sana çok bir şey katamadığı bir bölüm; ama okulun zorlu sınavlarla, ödevlerle, quizlerle itici güç olarak öğretmeye ittiğini düşünüyorum. Sana şunu söyleyim. yazılımla gerçekten bireysel ilgilenirsen de işletme mezunu olarak yazılımcı olabilirsin. Hani şirketlerde fizikçi, matematikçi vs. de alıyorlar, seni de alabilirler. Çünkü bu işte diploma bir yere kadar, işi bilen adama ihtiyaçları var. Dediğin gibi ufak şehirlere gitmek seni İzmir gibi bir yerden sonra demoralize edebilir, benim sana tavsiyem ekstra olarak kendini yazılıma vermen. Bizim okulda da farklı bölümlerde okuyup yazılımla epeyce uğraşanlar var. Hatta yakın bir arkadaşım Kemerburgaz Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okuyor ve 3. sınıf. Bırakıp iktisat okumayı düşünüyor ve yazılıma bu şekilde devam etmek istiyor.

Öncelikle yazılım işinde söylediğin paralardan fazlasını da alırsın, o paralara razıysan zaten çalışırsın, bu işi çok istediğin belli. Tabii özellikle bilgisayar, yazılım mühendisliği bölümlerinden mezun da arayan oluyor; ama diğer türlü de iş bulursun. Şimdi işin özeti sana tavsiyem gitme. Hem 1. sınıfı okumuşsun yanmasın, hem elinde işletme gibi bir bölümün olur, hem de İzmir gibi bir yerden daha ufak şehirlere gitmemiş olursun. Kendini adarsan da yazılım konusunda epeyce geliştirebilirsin. İnternet bu anlamda derya deniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamthevoice

metalurji kötü mü ki?

Metalurji kötü değil aslında; ama benim gözümde alternatif mühendislik. Daha iyi tercihin varsa tercih edilmeli. Yoksa çalışma koşulları çok iyi şartlarda değil. Sen İTÜ Uzay ile kıyaslayınca haliyle uzay mühendisliği daha ön plana çıkıyor. Hani sandığınız gibi ne idüğü belirsiz bir bölüm felan değil, okuyanlar da mezunlar da memnun bölümünden, iyice araştırın derim.
  • merhaba hocam

sizce galatasaray üniversitesinde matematik bölümü mü, itü de gıda mühendisliği mi, katü veya necmettin erbakan tarzı üniversitelerde mimarlık mı, marmara üniv. istanbul üniv. dokuz eylül üniv. anadolu üniv. vs. tarzı üniversitelerde mekatronik inşaat veya elektrik-elektronik tarzı mühendislikler okumak mı daha iyi olur ?

Biraz fazla bölüm yazmış olabilirim ama inanın ne seçiceğimi bilmiyorum uzun zamandır mimarlık düşünüyodum ama çizime pek yeteneğim yok yapabilirmiyim mimarlığı bilmiyorum onun dışında istanbuldaki üniversitelerde ki mühendislikler ve galatasaray üniversitesi gibi bi üniversite de matematik bölümü kafamı çok karıştırıyo çok çelişkide kaldım.

Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: alctrzz

34 bin deyim gazı Endüstri ye mi gitmeliyim yoksa Anadolu Üniversitesi Endüstri mi? Yoksa bu üniversitelerde Endüstri okumamali miyim?

Tabii ki benim gözümde endüstri okunacak birkaç okul var. Bunun dışındakilere aynı gözle bakmıyorum. Boğaziçi/İTÜ/ODTÜ/Bilkent/Koç/Sabancı

Eğer gerçekten istediğin bölüm Endüstri ise buraları tercih edebilirsin. Ankara'da yaşamıyorasn Anadolu Üniversitesi tercih edebilirsin, gerçi yaşıyorsan da Eskişehir'i beğeniyorsan gidebilirsin. Nedense Gazi'nin ekstra bir iticiliği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romeo0

Selamlar hocam, İTÜ İşletme Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bölümün geleceği parlak diyorlar siz de bildiklerinizi aktarabilirseniz çok iyi olur

Selamlar, bölümün geleceği parlak diye bir durum yok, zaten öyle şu anki hali karanlık felan da diyemem, yeni oluşmuş bir mühendislip disiplini veya bölüm değil. Daha dün açılmış gibi duruyor; ama 1977'de açıldı bölüm.

Mühendislik olarak endüstriye epeyce yakın; ama endüstri üretim odaklıyken, işletme mühendisliği daha çok finans, yönetim alanında eğitim veriyor. Çalıştıkları firmalar, sektörler yakın sayılır, başta söylediğim tarzda bir nüans var.

Bu tarz bölümler aşırı kasıntı değil, hani kendini geliştirebileceğin, bir şeylerle uğraşabileceğin zamanın olabilecek, değerlendirmen gerekir. Güzel yerlerde çalışan mezunları da var.

İTÜ Endüstri, İşletme Müh. ve Ekonomi bölümünün bulunduğu İşletme Fakültesi gayet güzel bir yer olan Maçka'da. Bir tarafı Nişantaşı, bir tarafı Beşiktaş Akaretler, önünde Maçka Parkı. Karşıya geçerse Taksim. Tabii 1. sınıftan sonra fakültene çekilince Ayazağa'nın kampüs ortamından uzaklaşacaksın.

Eğer ki bu tarz mühendislikler tercih etmek istiyorsan düşünmelisin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeevac

Hocam merhaba
    Ben mf4te 44600uncu oldum.Eskisehir Osmangazi insaat yada istanbulda aydin uni kultur uni istanbul ticaret gibi yerlerde tam burslu insaat dusunuyorum.Sizce eskisehir mi yoksa istanbul mu tercih etmeliyim? Ve insaat muhendisliginin calisma sartlari sizce nasildir?

Yazdığın özel okullar aslında pek sevmediğim özel okullar. 10'un altında burslu öğrenci alıp %50-burssuz öğrencilerle bölümü dolduran üniversiteler. Ha İstanbul konusunda ısrarcı değilsen Osmangazi'ye git derim. Yine de ben İstanbul'u seviyorum, burada yaşamak istiyorum dersen belki Kültür'ü felan tercih edebilirsin.

Çalışma şartlarını bilmen lazım aslında, en büyük handikap o. Mezun olduğun zaman kesin bulaşman, belki ömrün boyunca, belki de 2-3 sene çalışıp kurtulmak isteyeceğin şantiye denen bir alan var. Bayağı yorucu, gecesi gündüzü olmayan, 1 tane lise mezunu bile olmayan insanlarla muhattap olacağın, farklı şehirlere gitmek zorunda kalabileceğin bir meslek, bunu da seveni var; ama genelde şantiyede tecrübe kazanıp kendini ofis ortamına projeci, planlamacı olarak atan çok. Ha şantiye işinde iyi paralar dönüyor, ofis ortamında bu paralar kadar gelir elde edilmez; ama kafan rahat olur. Düzgün giyinip gidebilirsin işe. Tabii bu işlerde de bazen mesailer uzun sürer; ama genelde giriş çıkış saati bellidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 6 Temmuz 2015; 8:29:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Hocam öncelikle bu bölümde böyle bir konu açarak insanları ve tercih yapacak olan kişileri bu denli bilgilendirdiğiniz için kendi adıma size çok teşekkür ederim :)

Ben size genel olarak bilgisayar mühendisliği dalını sormak istiyorum. Bir bilgisayar mühendisinin mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığında neler ile uğraştığını merak ediyorum. Önceki yorumlarınızı okudum ve bir arkadaşa ilgisi var mı yok mu diye C derslerini önermişsiniz. Ben yaklaşık 8-9 aydır bu işlerle uğraşıyorum. Genel mobil oyun sektörü gerekse internetteki E-ticaret ile uğraşarak mezun olduktan sonra ne gibi işlerle uğraşabileceğimi görmek istiyorum. Yine önceki yorumlarda bir arkadaş yazmış ki, insanlar okumadan kendileri bile bir programlama dili öğrenebiliyorlar ve bu da bilgisayar ve yazılım mühendislerinin değerini azaltıyor. Benim bu sene lise 1. sınıfa geçecek olan bir tanıdığım C#, C++, java, JavaScript gibi programlama dillerini biliyor. Hal böyleyken, birkaç yıl bu dilleri öğrenen birisi, üniversitede yazılım mühendisliği okuyan birisi kadar bilgili olabiliyor. Yine bu durumdan ülkemizde yazılım mühendisliğinin gelişmediği sonucuna da varmamız mümkün.

Benim hedefim ve hayalim bilgisayar mühendisliği dalında. Mezun olunca güzel bir yerde master yaptıktan sonra 1-2 yıl sektörde çalışıp piyasayı anlayıp, sonra kendi şirketimi kurmak. E-ticaret alanında, mobil veya web oyun yapımı benim ilgimi çok çekiyor. Bu arada söylemeyi unuttum hedefim ODTÜ. Bana hedefim doğrultusunda verebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Sizin gibi tecrübeli ve insanlara yardım etmeyi seven birisinden tavsiye almayı çok isterim :)

Aklınıza gelebilecek her türlü şeyi sıkılmadan okurum. Yeterki bu konu hakkında benimle tecrübelerinizi paylaşın :) Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar :)

Rica ederim. :)

Şunu söylemek isterim ki, ortalıkta herkes java olsun, c++ olsun epeyce hakim diye geçiniyor; ama bu işin de bir seviyesi var. Atıyorum mesela ben aktif olarak matlab kullanan biriyim, her işimi görürüm. Ödevlerimi, problemlerimi çözebilecek kadar yeterli bilgim var; ama bu benim iyi kod yazdığım anlamına gelmiyor. Çünkü matlab de derya deniz. Öyle adamlar var ki, programdaki orijinal m.file dosyalarından daha iyi kod yazanlar var. Sana şunu demek isterim ki, java öğrendin bitti gitti, c++ öğrendin bitti gitti diye bir şey yok. Epeyce ilerleyebileceğin kendini geliştirebileceğin bir alan. Tabii ki yine de yazılım mühendisi olmadan da kendini geliştirebilirsin; ama kolay değil. Yazılıma felaket ilginin olması lazım, hani epeyce uğraşman lazım ki yazılım mühendisi kadar kendini adayabilesin. Çünkü sen okurken haliyle ödevlerin, quizlerin, projelerin, vizelerin hep iç içe olacaksın. Hep kendini geliştirmek zorunda olacaksın. Ayrıca programlama biliyor diye her yazılımcıyı da işe almazlar. Bazıları matematik, fizik, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, matematik mühendisliği, elektronik mühendisliği gibi bölüm mezunlarını bazıları da yazılım, bilgisayar mühendisliği mezunlarını, bazıları ise yazılım uzmanı ararlar. Hani iyi programlama bilmen her yazılım mühendisi arayan şirkette çalışacağın anlamına da gelmiyor. Ayrıca ODTÜ gibi bir üniversitenin yazılım mühendisliği eğitiminden bahsediyorsun, Sakarya, Pamukkale vs. değil.

Hani sektör ilgini çekiyorsa bence bunun eğitimini almalısın, çünkü daha iyi yapabileceğin bir şey yok ki. Ne yapacaksın? Yazılımla ilgilenip elektronik mühendisi mi olacaksın? Niye böyle bir şey yapasın ki?

Diğer arkadaşa da tavsiye ettim. Silicon Valley diye HBO yapımı güzel bir dizi var. 2 sezon oldu. Onu açıp izleyebilirsin, belki seni daha teşvik eder, belki de soğutur; ama keyifle izleyeceğine eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra1213

1)İstanbul üniversitesi mühendislik fakültesi makine mühendisliği 42900
    2)marmara üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği 44900

Hangisini önerirsiniz

Aslında teknoloji fakültelerinin tam olayı ne oldu, ileride patlar mı bilmiyorum; ama bir yandan İstanbul Üniversitesi'ni de beğenmiyorum. Başka alternatiflerin varsa onlara yönel bence.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.