Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: Zeevac

Hocam merhaba
    Ben mf4te 44600uncu oldum.Eskisehir Osmangazi insaat yada istanbulda aydin uni kultur uni istanbul ticaret gibi yerlerde tam burslu insaat dusunuyorum.Sizce eskisehir mi yoksa istanbul mu tercih etmeliyim? Ve insaat muhendisliginin calisma sartlari sizce nasildir?

Yazdığın özel okullar aslında pek sevmediğim özel okullar. 10'un altında burslu öğrenci alıp %50-burssuz öğrencilerle bölümü dolduran üniversiteler. Ha İstanbul konusunda ısrarcı değilsen Osmangazi'ye git derim. Yine de ben İstanbul'u seviyorum, burada yaşamak istiyorum dersen belki Kültür'ü felan tercih edebilirsin.

Çalışma şartlarını bilmen lazım aslında, en büyük handikap o. Mezun olduğun zaman kesin bulaşman, belki ömrün boyunca, belki de 2-3 sene çalışıp kurtulmak isteyeceğin şantiye denen bir alan var. Bayağı yorucu, gecesi gündüzü olmayan, 1 tane lise mezunu bile olmayan insanlarla muhattap olacağın, farklı şehirlere gitmek zorunda kalabileceğin bir meslek, bunu da seveni var; ama genelde şantiyede tecrübe kazanıp kendini ofis ortamına projeci, planlamacı olarak atan çok. Ha şantiye işinde iyi paralar dönüyor, ofis ortamında bu paralar kadar gelir elde edilmez; ama kafan rahat olur. Düzgün giyinip gidebilirsin işe. Tabii bu işlerde de bazen mesailer uzun sürer; ama genelde giriş çıkış saati bellidir.

Hocam aslında bilgisayar mühendisliği istiyordum ama çekincelerim var yani lerde işsiz kalma yada düşük maaşla çalışma korkuları.Ve ne kadar ileri gidebilirim yani?İstanbul istememin sebebi ise iş sektörünün kalbinin orası olması.

• sıralamam 10 bin bilkent bilgisayarın yarı burslusu 9 binden alıyor.benim sıkıntım bilkent bilgisayar yarı burslunun altına ne yazacağım aslında bilgisayar mühendisliğine daha çok ilgim var ama burssuz girersem ailemi biraz zorlamış olcam bilkent bilgisayarın mezun olunca hem iş bulma hem de maaş olarak itü makinaya oranla çok daha iyi olduğunu düşünüyorum(özellikle piyasayı bilenler beni bilgilendirebilir).itü makineye karşı soğuk bakıyorum bölüm zaten zor makine filan eh işte çokta içimi açmıyor ve iş imkanı filan iyi bulmuyorum torpil olayı var istanbulda iş bulacağımız kesin değil türkiyede liyakate göre maaş yok hep yaşa göre var askeriye gibi 35 e gelmeden adam akıllı maaş alamazsınız gibi bir mantık var.ailemde bilkente gitmemi istiyor okulun parası dışında bana aylık 1000 lira civarı parada yollayabilirler.yurtdışına gitmek istiyorum amerika isviçre ingiltere gibi yerlere orada yaşamak istiyorum.ne diyosun ? bu arada sen direkt ehb ye mi girmiştin yoksa ortalama yapıp mı oraya geçtin ?

• hocam sizce odtu metalurjı ve malzeme mi ytu inşaat mı ikisine de eşit mesafede oldugumu varsayarsak?
  • hocam kimya mühendisliği için şöyle bir kararsızlık içindeyiz.Yıldız Teknik Kimya İngilizce eğitim veriyor, İTÜ ise Türkçe. Şimdi İTÜ Kimya seçilse Türkçe dense bile sanırım %30 İngilizce mevcut ve hazırlık okuma imkanı.Bu konuda görüşünüz nedir İTÜ Kimya'dan mezun olunduğunda İngilizce sıkıntısı yaşarmıyız acaba,Sırf bu nedenle YTÜ kimyayı İTÜ kimyanın önüne almak olur mu sizce.Teşekkür ediyoruz tekrardan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makik

Hocam 6k için ankarada hangi müh. önerirsin?

Dostum aslında seçeceğin bölümler az çok ortada. ODTÜ Makine/Bilkent Makine/ODTÜ Havacılık ve Uzay Müh. ek olarak ihtimal olarak ODTÜ Bilgisayar eklenebilir, eğer özellikle Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ilgisi fazlaysa Bilkent'in %50 bölümleri de düşünülebilir; ama bence bunlar arasından ODTÜ Makine önceliğin olmalı, Bilkent'le de alakalı yukarıda bir yorum yazmıştım.

Havacılık ve Uzay Müh. için şunu söyleyebilirim ki, ODTÜ'deki programı bilmiyorum; ama İTÜ'de Uçak, Uzay mühendislikleri bence gayet iyiler, ders planları gayet iyi hazırlanmış. Aldıkları derslerde de bir şeyler öğrendiklerini öyle boş geçmediklerini düşünüyorum. Çalıştıkları alanlar da iyi, iyi yerlerde staj da yapabiliyorlar. Hani şöyle bir algı var, gerçi eskide kaldı ama, hepsi makine mühendisliklerinden ayrılma, makine mühendisleri o alanda da olabilir, uçak mühendisliği gereksizdir gibisinden şeyler de. Makine zaten derya deniz. Sırf artık dallara ayırmak için otomotiv, imalat, uçak-uzay vb. parçalanmalara gidiliyor ve öyle sadece termodinamik felan bilmeyle de olmuyor. Hani gerçekten uçak-uzay bölümlerine ilgiliyseniz kesinlikle tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum, eğer nötrseniz de tercihlerinizde bulundurun derim; ama ODTÜ Makine bence favori tercihiniz olmalı.

havacıyım, stajdayım. makineciler havacılıktan hiç anlamıyor. çocuklara anlatır gibi havacılık anlatıyom. makineci her işi yapamaz. kendini eğittiği işi yapar.

• Yani şimdi kocaeli üniversitesinde endüstri müh. okunmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bugra1213

1)İstanbul üniversitesi mühendislik fakültesi makine mühendisliği 42900
    2)marmara üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği 44900

Hangisini önerirsiniz

Aslında teknoloji fakültelerinin tam olayı ne oldu, ileride patlar mı bilmiyorum; ama bir yandan İstanbul Üniversitesi'ni de beğenmiyorum. Başka alternatiflerin varsa onlara yönel bence.

İstanbulda okumak istiyorum sıralamam mf4 39000 siz ne önerirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda sayısız konu okudum ve nihayetinde okumaktan vazgeçmiş bulunmaktayım.

Belkide size teşekkür etmem gerek. bu sene sınava ikinci sefer girdim ve siz başarılı insanların yanından bile geçmeyecek bir sıralamam var. Anadoluda mühendislik okumayı düşünüyordum fakat görüyorum ki ekşide de yazdığınız gibi üniversite çok ama çook önemli. Ve yine farkına vardım ki benim gibi başarısız insanların okuması anlamsızlaşıyor boşu boşuna dört sene kaybetmiş oluyoruz. Diplomalı işsiz olmak da istemiyorum üçüncü sene hazırlanmayı ailem kabul etmeyecektir neticede bir şeyleri farketmemde mantıklı açıklamalarınızın payı çok büyük. İçtenlikle size çok teşekkür ediyorum. Yolunuzun açık olacağından eminim. Bilgilendirmeler için gerçekten çok sağolun.
  • GTU Bilgisayar muhendisligini kesinlikle inceleyin ve yazin derim. 3 yil once oradan mezun oldum ve siralamasi cook artacak. Fırsatı kacirmadan yazin. Genel olarakta bilgisayar muhendisleri ne is yapar ne kadar kazanir ogrenmek isterseniz buradakiyazimi okuyabilirsiniz.

NOT: DM lere yetisemiyorum vakit buldukca cevaplandiryorum arkadaslar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

GTU Bilgisayar muhendisligini kesinlikle inceleyin ve yazin derim. 3 yil once oradan mezun oldum ve siralamasi cook artacak. Fırsatı kacirmadan yazin. Genel olarakta bilgisayar muhendisleri ne is yapar ne kadar kazanir ogrenmek isterseniz buradakiyazimi okuyabilirsiniz.

NOT: DM lere yetisemiyorum vakit buldukca cevaplandiryorum arkadaslar.

bilgisayar içinmi geçerli yoksa elektrik içinde geçerlimi bu
  • elektrik bolumu yok. elektronik bolumu var. onlarda da bir artis olacaktir ancak bu sene bilmuhta patlama bekliyor herkes. sebepleri cok basit TUBYTAK, banliyo tamamlanyyor ulasim kolay olacak, tanitima basladi birde okul...
  • Hocam merhabalar öncelikle yazınız çok güzel gerçekten herkesin okuması gerekiyor. Bende bu yıl sınava girdim ve elektrik ve elektronik mühendisliğini tercih edeceğim. Koç Tam Burslu EE ile Bilkent Tam Burslu EE arasında kaldım. Sizin hangisini önerirsiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muğla sıtkı Koçman ve adnan menderes elektrik elektronik - çukurova makine hakkında bilgi verebilir misiniz hangisini onerirsiniz?

• Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Amma:

quote:

Ben demiyorum ki gidin devlete atın kendinizi, rahat yata yata çalışın. Belki biraz daha az kazanabileceğiniz, hafta sonu 2 gün tatiliniz olsan, rahat olabileceğiniz işleri de tercih edebilirsiniz.

bu kısım olmamış. Bilmem nerenin dağında kırında iş yapmaya çalışan kamu çalışanlarının hakkına girmişsiniz. Hem kendini devlete atmak eskisi gibi değil. KPSS belasından en az 90 almak lazım. (Mühendisler için elbette)

Bunu hemen düzeltin derim, kimsenin hakkına girmeyin.
  • samsun makine yazmayın demişti dersiniz, 2 yılınızdan olursunuz
  • Gıda mühendisliği hakkında ne düsunuyorsunuz?yıldız teknik düşünüyorum.ama Dersane hocam is getirisi vb. sartlarindan dolayı aklimi karistirdi.sizce YTÜ gida mühendisliği iyi bir tercih olabilirmi?

• Merhaba ben mf3 ve mf4te 85k gibi bi Sıralama yaptım
    Acaba yönlendirebileceğiniz bi mühendislik bölümü var mı ? Temel mühendisliklerden inşaat mühendisliği biraz yakın geliyor ama
    Çoğu kişi mühendislikten şikayet ediyor
    Etrafımda beni yönlendirecek birisi yok yardımcı olursanız çok sevinirim .

• Arkadaşlar yazılarda cevapta taglemeyince göremedim kusra bakmayın öncelikle. Güzel yorumlarınız için çoook teşekkür ederim. Bu kadar yayılıp okunacağını düşünmüyordum... KOÇ ve Bilkent arasında tercih yapmak gerçekten çok zor. Şehirler farklı bunu göz önünde bulundur. Daha yeni açıklanan girişimcilik değerleri önemli bir etken olabilir. Kendi işini kurmak istersen ileride... (http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/gyue2015_siralama.pdf) Şunu seç/seçme diyemem ancak bunları da göz önüne al. Hangisinden y.dışına giden daha fazla araştır mesela...

koçman ve adnan menderes hakkında bilgim yok yanıltmak istemem. makine mühendisliği meslek olarak zor ama araba firmalarında falan iş buluyorsun.

gıda mühendisliği, metalurji, genetik, çevre müh falan yazdırıyorlar ya dersaneler kızmamak elde değil. Arkadaşlar yöntem basit. Kariyer.net, linkedin, isbir gibi sitelerden ilanlara bakın Allah aşkına kaçtane var. Bilgisizce yazdırıyorlar hakkına giriyorlar insanların. Benim biraderin esi çevre müh mezunu. 1.likle bitirmiş ancak kpss girdi ve iş kurda iş danışmanı şimdi. hani geleceğin mesleğiydi?? Geleceğin ve şimdinin mesleği bil müh.

mühendislik okurken zordur ancak mezun olup para kazanınca rahatlıyorsun. bilgisayar başta olmak üzere, makina, elektrik-elektronik, inşaat düşünülebilir..

NOT: ÇOK yoğunum sorulara yetişemiyorum kusura bakmayın lütfen.

• Arkadaşlar sorularınızı yazabilirsiniz, soruları cevaplamak için meşgulum, en kısa sürede hepsine dönüş mesajı vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat007

merhaba hocam

sizce galatasaray üniversitesinde matematik bölümü mü, itü de gıda mühendisliği mi, katü veya necmettin erbakan tarzı üniversitelerde mimarlık mı, marmara üniv. istanbul üniv. dokuz eylül üniv. anadolu üniv. vs. tarzı üniversitelerde mekatronik inşaat veya elektrik-elektronik tarzı mühendislikler okumak mı daha iyi olur ?

Biraz fazla bölüm yazmış olabilirim ama inanın ne seçiceğimi bilmiyorum uzun zamandır mimarlık düşünüyodum ama çizime pek yeteneğim yok yapabilirmiyim mimarlığı bilmiyorum onun dışında istanbuldaki üniversitelerde ki mühendislikler ve galatasaray üniversitesi gibi bi üniversite de matematik bölümü kafamı çok karıştırıyo çok çelişkide kaldım.

Şimdiden teşekkürler

Özelden cevapladım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.