Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: y1116

sıralam 15-16bin endüsrti müh. yıldız teknik olmazsa özel (özyeğin,şehir,bahçeşehir) yazayım yoksa hacettepe(23 bin)??????????????????????**

Anladığım kadarıyla İstanbul'da yaşıyorsun. Senin yerinde olsam özellere de bakınırdım. İstanbul Şehir'e değil; ama Bahçeşehir'i tercih edebilirdim. Hem çok iyi bir yerde, hem yurtdışı bağlantıları iyi, hatta staja felan da gönderiyorlar bildiğim kadarıyla, eğitimi de iyidir diye düşünüyorum. Özyeğin en son 11bin küsürle mi ne kapatmıştı, o gelmez; ama yine de bulundur derim. Hani Bahçeşehir felan varken Hacettepe'ye gitmeye değmez diye düşünüyorum. Tabii İstanbul Şehir yerine tercih edebilirsin.

YTÜ
    Özyeğin veya Bahçeşehir
    Hacettepe
    İstanbul Şehir

şeklinde düşünebilirsin. Özellikle YTÜ dediğin için dedim. Yoksa YTÜ yerine bile Bahçeşehir tercih edebilirsin. Ayrıca İngilizce'sinden bahsediyorsun sanırsam, olmazsa %30 İngilizce olanı yaz geç YTÜ istiyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: JPinhal

Kocaeli Mekatronik iö ve Yıldız malzeme bu ikisi arasındayım sizce hangisi ? not; istanbulda yaşıyorum.
    Ve malzemedeki kimya yoğunluğu hakkında bi bilginiz var mı ? Teşekkürler

Metalurji ve Malzeme mümkün olduğu kadar tercih etme bence. Yerinde olsam mekatronik tercih ederdim. Kocaeli ve İÖ olmasına rağmen.

Tabii İstanbul farkı için bir şey diyemem. Malzeme kimya ve fizik ağırlıklı bir bölüm bildiğim kadarıyla. Hani ne kadar yoğun dersen bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 6 Temmuz 2015; 9:02:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lfclf

hocam merhaba sıram 5668 odtu mak düsünüyorum bu bolum hakkında ne düsünüyorsun , bir de odtu endüstri 2013 te 4500 ken 2014 te 5.150 olmus onun gelme ihtimali var mıdır sence sagol sımdıden :D

Zaten daha önceki yorumlarıma bakarsan ODTÜ Makine'den az buçuk bahsettim de, okuyan arkadaşlar daha iyi bilir gerçi. Eğer mekanik bölümlere yakınsanız statik, mukavemet I-II, dinamik, termodinamik, akışkanlar mekaniği vb. dersler size ters gelmiyorsa İTÜ-ODTÜ Makine, Havacılık-Uçak-Uzay bölümlerini tercih edebilirsiniz. Hani Endüstri ile çok arada kalınmaması gereken bir bölüm, hani eğer gelse endüstri olsun gibi bir beklentin var, omladı Makine de biraz garip. Tamamen farklı uçlara çıkıyor sonları. Ayrıca ben 5.150'den daha çok gerileyeceğini de zannetmiyorum nedense, fazla bile geriledi.

Akademik anlamda olsun, özel sektörde olsun, İstanbul-Ankara fark etmez, otomotiv sektörü, savunma sanayii vs. her alanda adı geçen, zorluğuyla bilinen, kalabalık bir bölüm. Hatta daha önceki sorularda Bilkent'le kıyaslamamı istemişlerdi, ben yine de ODTÜ diyorum bu sektörde. Yalnız dediğim gibi yukarıda söylediğim dersler mekaniğin temelini oluştururyor, onları iyi kapamazsanız geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 6 Temmuz 2015; 9:08:57 >

• Merhaba hocam MF4de 190bindeyim. Makina Mühendisliği istiyorum. Sizce tercih yaparken kaç binlerden başlamalıyım? 150 160binden başlamamı gelebilme ihtimali olduğunu söylediler, birde MTOK hakkında bir bilginiz var mı? Meslek lisesi çıkışlıyım MTOKta yazabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kekeee11

Hocam 2800 sıralama var itü elektronik haberleşme yazmayı düşünüyorum. Yeni açılan ingilizcesini. Ama aklımın bir köşesinde odtü makine duruyor. Ankarada okumak istemiyorum pek o yüzden itü baya bir ağır basıyor.ileride keşke odtü yazsaydım falan der miyim sizce? Çok büyük farklar olur mu ??

İnan ki sana objektif cevap vereceğim. İTÜ'de okuyup da derslerde zorlanıp hani keşke Hukuk okusaydım, Diş okusaydım, Tıp okusaydım diyenleri duydum da ODTÜ'de bir bölüm yazsaydım diyeni duymadım. Hatta başka herhangi bir üniversitede mühendislik okumak isteyeni de görmedim. Ben İstanbul'da yaşayan biri olarak hazırlandığım dönemde ODTÜ, Bilkent felan da düşünmüştüm. Hatta bayağı bayağı Ankara odaklı tercih yapma isteği vardı bende; ama İTÜ'ye yerleştikten sonra konumundan mıdır bilmiyorum; ama İstanbul'a daha çok bağlandım. Belki sıkıntı çekiyorum. Taa Güngören'den Maslak'a gidiyorum, arada arkadaşlarda kalıyorum tabii, yoksa gitmez böyle. Amma velakin Bebek, Arnavutköy, Levent, Tarabya, Emirgan, Sarıyer Meydan, Yeniköy, Nişantaşı, Cihangir, Taksim, Kadıköy, Üsküdar, hatta Sirkeci, Gülhane, Karaköy, Tophane, Süleymaniye gibi yerlerde fazlasıyla bulununca insan daha da fazla bağlanıyor İstanbul'a. Hani sadece fabrikaların, kurumların daha çok burada olması, bir çok etkinliğin vs. olmasından öte İstanbul'u şehir olarak fazlasıyla seviyorum. Zaten sırf bu nedenlerden dolayı İTÜ-Boğaziçi gibi okullar bende çok daha ağır basıyor.

Sözlükte İTÜ EHB ile ilgili bir yazı da yazdım, okumak istersen
    ekşi sözlük
    itü elektronik ve haberleşme mühendisliği
    https://eksisozluk.com/entry/52925880

• Hocam elektrik elektronik mühendisliği istiyorum ve koç ile boğaziçi arasındayım daha çok boğaziçine yakınım ama siz bilkent-koç-boğaziçini kıyaslar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barman B kullanıcısına yanıt
    Ya benim arkadaşım 68 binde ve elektrik elektronik istiyor nereyi tavsiye edersiniz?

• Hocam MF4 22bindeyim.Bilgisayar muhendisligi dusunuyorum.Onumde ytu ve bahcesehir gibi alternatifler var.Ne onerirsiniz? Simdiden tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıralamam 430 civarında boğaziçi ee ya da itü elektronik haberleşme düşünüyorum.Siz bana ne önerirsiniz?

• itü odtü bogazici dısında üni önemli değil okadar seviyeleri birbirine yakın kocaeli tutmassa anadoluda hehrangi bir yere gidilebilir(özellikle pc müh önemli değil) sınavın nekadar saçma yapıldıgını gördünüz zaten iş kişisel gelişime dönüyor artık nerden mezun oldun değil ne bildiğine göre alıcaklar
  • devlete gitmeye çalış ytü zaten güzel bir üniversite ama genede sen bilirsin
    Peki hocam yaş? Bu yıl 40 binlerdeki sıralama ile mühendislik tercih etmek istemiyorum. Gelecek sene için hazırlanıp istediğim yeri kazanırsam da 24 yaşında başlamış olacağım. (İstediğim yer ifadesini şöyle tarif edebilirim: İstanbul'da, İTÜ'de/İTÜ'ye denk bir okulda makina/bilgisayar/elohab okumak)

24 yaşında başlasam, hazırlık okumadığımı (ki asla istemem) ve 4 yılda bitirdiğimi (hocam inan 3 yılda bitirmenin yollarını aramaya da hazırım, ama önce kazanmak gerek) düşünürsek ene erken 28 yaşında bitirmiş olacağım. Askerliği de eklersek 28.5, düz hesap 29 yaşında olacağım.

29 yaşında tecrübesiz bir mühendis olarak (tabii öğrenciyken ne kadar tecrübe kazanılır, en fazla neler yapılabilir, bunu araştırıp sınırları zorlamam şart) işe başlamak hakkında ne düşünüyorsun? Çok mu geç? Gerçekten yani, açık açık söyle hocam, çoookkk mu geç?

24 yaşında (hem de mühendislik okumak için) okula başlamak hakkında ne düşünüyorsun hocam? Çok mu zor olur.

Böyle yazıverdiğime bakma hocam, o kadar zor ki bunları düşünmek, yazmak... Hayattan soğudum desem yeridir. Gerçekten bu yaş meselesini düşünmekten mahvoldum. Ne yaparsam yapayım, hep geç kalmış mı olacağım ben şimdi? Hep mi? Hocam inan, ben bu şekilde nasıl yaşayacağım diye düşünüyorum. Yaşayamam ki.

+Mühendislik istediğimden (istiyorsam hangi mühendisliği istediğimden) de tam olarak emin değilim gibi. Yani gerçek anlamda sorgulayınca emin değilim gibi geliyor. Yoksa yıllardır sorulduğu zaman, kendi kendime düşündüğüm zaman "bilgisayar/elektrik elektronik/makina mühendisi olmak" istiyorum diyorum, ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulhi Saygılı -- 6 Temmuz 2015; 12:54:39 >

• Hocam, Bilgisayar müh. düşünüyorum. Hepsi tutuyor. Sizce yurt dışında çalışma imkanı, Sosyal hayat öncelikli olarak hangi üniversite daha iyi
  • hocam marmara endüstri hakkında ne düşünüyosunuz, iş bulma konusunda bi ayrıcalığı var mı yoksa sıradan bir üniversitemi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKPURPLE -- 6 Temmuz 2015; 12:56:23 >
  • Öncelikle merhabalar.siralamam 15000 aklimda itu elektrik itu kontrol itu insaat ve sabanci var.siz olsaydiniz hangisini secerdiniz.aslinda ben kontrole yakinim ama turkiyedeki is imkanlari yeterli midir?bu bolumden mezun olup yurt disinda calisanlar var midir ben arastirdim ama bulamadim.tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sizce dumlupınar eem mi yoksa selçuk makine mi ktü makine mi?
  • İTÜ Geomatik'i mi öne yazayım tercihlerde yoksa THK Uçak'ı mı?

İstanbul'da yaşıyorum,Geomatik'i yazarsam okurken ya keşke uçak yazsaydım der miyim?Maaş ve iş imkanları açısından soruyorum bu soruyu.
  • Hocam ege-dokuz eylül-uludağ hangisini tercih etmeliyim inşaat mühendiliği için. Sehir olarak sorun yok bursa izmir farketmez.

• hocam mf4 sıram 30600. ee yada mimarlık düşünüyorum. neleri önerirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ankara da okumak istiyorum.ama makineye biraz daha ilgili olduğum için itü olabilir dedim.bilgisayar elektrik elektronik iyi ünilerde tutmuyor.odtü havacılık ve uzayın tr de ne iş yaptıını bilmiorum.mesela nerde çalışır ne iş yapar.inşaat ankarada olması ve puanımın kesin yetmesi açısından iyi ama ona da çevre gerekir falan diyolar.ben yurt dışındada çalışabilrim ama her isteyen yurt dışına çıkabiliyormu?cevaplarınız için çok sağolun.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.