Şimdi Ara

Mühendislikler neden düşüyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllarca her bölümün kontenjanı artarken tıbbın kontenjanı yerinde saydı.Bunun sebebi doktorların derneklerinin doktor sayısının artmasına engel olup gelirlerin düşmemesi içindir.Doktor sayısı yeterli ama dağılımı düzensiz deyip durdular.Dikkat ederseniz birkaç yıl önce birçok üniversitede sağlık yüksekokulu bile yoktu.Bir iibf, mühendislik fakültesi hemen açılırken tıp açılmıyordu.Tıbbı boşver sağlık yüksekokulu açılmıyordu.
    Bu hükümeti pek sevmem ama bu düzeni bozdu helal olsun.Bir sürü sağlık yüksekokulu, myo ve tıp fakültesi açıldı ve kontenjanları arttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaca1923

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter749

Türkiyede ihtiyacından fazla mühendis var ! 2-3 yıl öncesine göre taban sıralamaları birden çok değişti farkettiyseniz. her ile üni açılıyor gaziantep kayseri gibi yerlere bile dersane açar gibi üni açıyor adamlar. neden türkiyeyi çok sevdikleri için mi mimar müh. yetiştiriyorlar? hayır ceplerine para girsin diye. yani kontenjanlar çok fazla arttı sebebi bu işte.
    adamlar ihtiyaca göre değil koltuk sayısına göre yapıyor bu işi. sonra önüne gelen mühendis oluyor ve rekabet artıyor maaşlar düşüyor böyle oluncada kimse aslında tercih etmek istemiyor. tabi odtü, bogaziçi gibileri hariç.

tıp, diş, eczacılık, ftr, diyetetik bu bölümlere olan ihtiyaç ise çok fazla ve açıkta kalma şansınız yok.git ftr oku kpss 30 puanla yine atanırsın özelde 4-5 hatta 7bin veriyorlar aylık. prestij saygınlık da var daha ne istersin.

mühendis eski prestijini kaybetti artık etrafınıza bakın birçok mühendis vardır makinecisi, inşaatçısı, gıdacısı fln..

yani sayısal alanında müh. bile zorlukla iş bulabiliyor bu yüzden tm alanındakilere ve fen edeb. fakültelerindekine değinmiyorum bile..

gaziantep kayseri gibi yerlere bile derken antepin kayserinin neyi eksikmiş..hadi hakkari falan desen anlayacağım da gaziantep üni. odtü'den ayrılma..mühendislik fakültesi çok kaliteli.

erciyes üni.de mühendislikte orta sıralara konulabilecek üni.lerden..

yanlış anladın oradaki devlet ünileri iyidir tabikide ama o söylediğin ünilerin dışındaki özel üniler bilirsin işte ve + o dediğin doğudaki üniler

• quote:

quote:

quote:

Türkiyede ihtiyacından fazla mühendis var ! 2-3 yıl öncesine göre taban sıralamaları birden çok değişti farkettiyseniz. her ile üni açılıyor gaziantep kayseri gibi yerlere bile dersane açar gibi üni açıyor adamlar. neden türkiyeyi çok sevdikleri için mi mimar müh. yetiştiriyorlar? hayır ceplerine para girsin diye. yani kontenjanlar çok fazla arttı sebebi bu işte.
    adamlar ihtiyaca göre değil koltuk sayısına göre yapıyor bu işi. sonra önüne gelen mühendis oluyor ve rekabet artıyor maaşlar düşüyor böyle oluncada kimse aslında tercih etmek istemiyor. tabi odtü, bogaziçi gibileri hariç.

tıp, diş, eczacılık, ftr, diyetetik bu bölümlere olan ihtiyaç ise çok fazla ve açıkta kalma şansınız yok.git ftr oku kpss 30 puanla yine atanırsın özelde 4-5 hatta 7bin veriyorlar aylık. prestij saygınlık da var daha ne istersin.

mühendis eski prestijini kaybetti artık etrafınıza bakın birçok mühendis vardır makinecisi, inşaatçısı, gıdacısı fln..

yani sayısal alanında müh. bile zorlukla iş bulabiliyor bu yüzden tm alanındakilere ve fen edeb. fakültelerindekine değinmiyorum bile..

gaziantep kayseri gibi yerlere bile derken antepin kayserinin neyi eksikmiş..hadi hakkari falan desen anlayacağım da gaziantep üni. odtü'den ayrılma..mühendislik fakültesi çok kaliteli.

yanlış anladın oradaki devlet ünileri iyidir tabikide ama o söylediğin ünilerin dışındaki özel üniler bilirsin işte ve + o dediğin doğudaki üniler

ben devlet üni.leri anlamıştım.. neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİC -- 18 Ağustos 2011; 3:45:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben devlet üni.leri anlamıştım.. neyse

Dersane açılır gibi dediğim zaten köklü ünilere demediğimi burdan belirtmek istemiştim kastım son zamanlarda açılan gereksiz üniler.adam eski dersane binasını üni yapıyor gibi allah aşkına bu gidişle kalite diye bir şey kalmayacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Yıllarca her bölümün kontenjanı artarken tıbbın kontenjanı yerinde saydı.Bunun sebebi doktorların derneklerinin doktor sayısının artmasına engel olup gelirlerin düşmemesi içindir.Doktor sayısı yeterli ama dağılımı düzensiz deyip durdular.Dikkat ederseniz birkaç yıl önce birçok üniversitede sağlık yüksekokulu bile yoktu.Bir iibf, mühendislik fakültesi hemen açılırken tıp açılmıyordu.Tıbbı boşver sağlık yüksekokulu açılmıyordu.
    Bu hükümeti pek sevmem ama bu düzeni bozdu helal olsun.Bir sürü sağlık yüksekokulu, myo ve tıp fakültesi açıldı ve kontenjanları arttı.

kontenjanlar artıyor ama emin ol aynı oranda kalite de düşüyor...hükümete helal demişsin...ilerde bir yakının doktor hatası yüzünden zarar görürse o zaman ne dersin çok merak ediyorum...millet olarak olaylara tek taraflı bakmayı o kadar alışkanlık haline getirdik ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

quote:

Yıllarca her bölümün kontenjanı artarken tıbbın kontenjanı yerinde saydı.Bunun sebebi doktorların derneklerinin doktor sayısının artmasına engel olup gelirlerin düşmemesi içindir.Doktor sayısı yeterli ama dağılımı düzensiz deyip durdular.Dikkat ederseniz birkaç yıl önce birçok üniversitede sağlık yüksekokulu bile yoktu.Bir iibf, mühendislik fakültesi hemen açılırken tıp açılmıyordu.Tıbbı boşver sağlık yüksekokulu açılmıyordu.

kontenjanlar artıyor ama emin ol aynı oranda kalite de düşüyor...hükümete helal demişsin...ilerde bir yakının doktor hatası yüzünden zarar görürse o zaman ne dersin çok merak ediyorum...millet olarak olaylara tek taraflı bakmayı o kadar alışkanlık haline getirdik ki...

Yok kaliteliydi sanki.Doktor hatası yüzünden anneannemi kaybettim.Eski mezunlardan biriydi.İstersen fakülteye sadece 10 kişi alsınlar göreceksin yine aynı olaylar olacak.Kalitesiz dediklerin zaten uzmanlığı kazanamaz iyiler kazanır.

• Doktor Erol Beyi dinleyin...

Meslek hakkında fikirleriniz olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

quote:

Yok kaliteliydi sanki.Doktor hatası yüzünden anneannemi kaybettim.Eski mezunlardan biriydi.İstersen fakülteye sadece 10 kişi alsınlar göreceksin yine aynı olaylar olacak.Kalitesiz dediklerin zaten uzmanlığı kazanamaz iyiler kazanır.

ben profesörden örnek vermişim dikkat edersen, geç uzmanlığı..

• benim bölümüm 2008de 30 kişi alırken şimdi 50 kişi alıyor %66 kontenjan artışı demek bu niye mühendisliklerin paraşütsüz düştüğünü açıklar. tıp, diş kontenjanıları falan artıyor ama onların zaten mevcut kontenjanları mühendisliğe göre hala çok çok az.

doktorluk saygın bir meslek olabilir ama hakkını verirsen mühendsilik bir yaşam tarzıdır. yok ben kpss ile memur olmak istiyorum diyorsanız okumayın yalandan kasmayın kendinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

Üniversite tercihlerini o gün ki piysanın koşulları etkiler. Mesela 2004 civarlarında inşaat sektöründe kriz oldu ve inşaat mühendislikleri dibe vurdu. Bu gün bile boğaziçi inşaat 7 binlerde. Hal böyle olunca da, garanti meslek olduğu için tıpa rağbet arttı. Anahaber bültenlerinde 50bin tl alan profesörler konuşuldu, anlatıldı. Ve şu an ki aile hekimliği rüzgarı herkesi tıpa yitti. Tıptan başka bir meslekte sürüneceksin imajı oluştu. Rehberlikçiler bu anlayışın yılmaz bekçileri gibi davrandı. İlk on binde olan herkesi tıpa yönlendirdiler ve ya yönlendirmeye çalıştılar. Piyasada itfaiyeye alıncak 50 personel için başvuran 500 mühendisin acı durumlarını anlattılar. İsteyen/istemeyen çok çok kişi tıpa gitti. Mühendis kafasında ki adamlar bile tıpta şu an. İyi mi oldu, kötü mü oldu bundan sonra ki 30 yıl gösterecektir.

Ben mf3: 3.600, mf4: 4.000 sıralamamla mühendislik tercih ettim. Kime söylesem "niye tıp yazmadın" bakışı ile karşılaşıyorum. Tıpın geleceğinin ilerde iyi olmayacağını düşündüğümü söylüyorum, "türkiyede doktor açığı bitmez" diyorlar. Ben hesapladım 15 yılım sürünecek geçecek, ömrüm boyunca hasta insanlarla uğraşacağım diyorum, "ne var canım oturdukları yerden deli para alıyorlar" diyorlar. Ben şu an tıpa girenlerin %10 u hariç, hiç biri deli paralar alamayacak diyorum, "bizim hanımın dayısının oğlunun arkadaşının kardeşi 15bin lira alıyormuşş" diyorlar. Ve sonuç olarak bana ilerde pişman olacağımı falan söylüyorlar. Doğrudur diyip sallıyorum.

Buraları seneye girecekler falanda okuyor. Tek önerim şu; istediğiniz yeri yazın. Bizim millet gazlamayı sever, sallamayın. Üzerinizde baskı kuracaklardır, dik durun. Kendi hayatınızı kendiniz yönlendirin ve, sonuçlarına da katlanın. Şu kadar para alıyorlar hikayesini dinleyin, ama ilerisini de düşünün. Bu ülkede hangi meslek 30 yıl boyunca değerli kalabildi diye.

Tıp yazan herkese sonsuz saygım var, bunlar tamamen benim görüşlerimdir, sadece beni bağlar.

Helal Olsun!

• 9200 tıp kontenjanından ne kadar nitelikli doktor çıkabilir denmiş,hepsi nitelikli çıkabilir bu adamların neredeyse hepsi ilk 10.000'in içinde çalışmayı seven temeli sağlam öğrenciler bu adamların hepsine 6 yıl eğitim verdikten sonra dünyanın en zor 2.sınavı kabul edilen Tus sınavına sokuyorsun ve 5-6 yıl daha mesleklerinde eğitiyorsun.Asıl korkulması gereken mühendislikler, benim lise 1de doğru düzgün okumayı bilmeyen arkadaşım şu an mekatronik mühendisliğinde, dersle hiç bir alakası olmayan bir sürü arkadaşımda anadoludaki üniversitelerde inşaat mühendisliği,makine mühendisliği okuyor.Gelecekte bu adamların yaptığı binalar çöktüğünde içinden sizi çıkarttılarında hastanede hayatınızı kurtaran doktora saygı duymayabilirsiniz tabi sizin bileceğiniz iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

Üniversite tercihlerini o gün ki piysanın koşulları etkiler. Mesela 2004 civarlarında inşaat sektöründe kriz oldu ve inşaat mühendislikleri dibe vurdu. Bu gün bile boğaziçi inşaat 7 binlerde. Hal böyle olunca da, garanti meslek olduğu için tıpa rağbet arttı. Anahaber bültenlerinde 50bin tl alan profesörler konuşuldu, anlatıldı. Ve şu an ki aile hekimliği rüzgarı herkesi tıpa yitti. Tıptan başka bir meslekte sürüneceksin imajı oluştu. Rehberlikçiler bu anlayışın yılmaz bekçileri gibi davrandı. İlk on binde olan herkesi tıpa yönlendirdiler ve ya yönlendirmeye çalıştılar. Piyasada itfaiyeye alıncak 50 personel için başvuran 500 mühendisin acı durumlarını anlattılar. İsteyen/istemeyen çok çok kişi tıpa gitti. Mühendis kafasında ki adamlar bile tıpta şu an. İyi mi oldu, kötü mü oldu bundan sonra ki 30 yıl gösterecektir.

Ben mf3: 3.600, mf4: 4.000 sıralamamla mühendislik tercih ettim. Kime söylesem "niye tıp yazmadın" bakışı ile karşılaşıyorum. Tıpın geleceğinin ilerde iyi olmayacağını düşündüğümü söylüyorum, "türkiyede doktor açığı bitmez" diyorlar. Ben hesapladım 15 yılım sürünecek geçecek, ömrüm boyunca hasta insanlarla uğraşacağım diyorum, "ne var canım oturdukları yerden deli para alıyorlar" diyorlar. Ben şu an tıpa girenlerin %10 u hariç, hiç biri deli paralar alamayacak diyorum, "bizim hanımın dayısının oğlunun arkadaşının kardeşi 15bin lira alıyormuşş" diyorlar. Ve sonuç olarak bana ilerde pişman olacağımı falan söylüyorlar. Doğrudur diyip sallıyorum.

Buraları seneye girecekler falanda okuyor. Tek önerim şu; istediğiniz yeri yazın. Bizim millet gazlamayı sever, sallamayın. Üzerinizde baskı kuracaklardır, dik durun. Kendi hayatınızı kendiniz yönlendirin ve, sonuçlarına da katlanın. Şu kadar para alıyorlar hikayesini dinleyin, ama ilerisini de düşünün. Bu ülkede hangi meslek 30 yıl boyunca değerli kalabildi diye.

Tıp yazan herkese sonsuz saygım var, bunlar tamamen benim görüşlerimdir, sadece beni bağlar.

Ben de öyle düşünüyorum.
    Sıralamam 5059 du.Mühendislik yazdım.İnşallah pişman olmayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: canakulker

Hastanede çalışan uzman hekimlerin 2008 yılında ortalama gelirleri 5.750 TL olurken pratisyenler için bu rakam 3.150 olmuştur (Tablo 3).
    http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-8685/kanun-tasarisi-tam-gun-calisanlarina-neler-getiriyor.html
    5950 lira pratisyenin maksimum maaşı, maaş+ek ödeme+nöbet+mesai dışı ek ödeme+ders ücreti

resmi veriler ortadayken 8000 tL pratisyen maasşı fln nerden çıkıyor anlamış değilim
    üstelik 6 sene sonra kpssyle bile doktor alımı yapaılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

Orijinalden alıntı: canakulker

Hastanede çalışan uzman hekimlerin 2008 yılında ortalama gelirleri 5.750 TL olurken pratisyenler için bu rakam 3.150 olmuştur (Tablo 3).
    http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-8685/kanun-tasarisi-tam-gun-calisanlarina-neler-getiriyor.html
    5950 lira pratisyenin maksimum maaşı, maaş+ek ödeme+nöbet+mesai dışı ek ödeme+ders ücreti

resmi veriler ortadayken 8000 tL pratisyen maasşı fln nerden çıkıyor anlamış değilim
    üstelik 6 sene sonra kpssyle bile doktor alımı yapaılabilir

bu memlekette doktor fazla olsa bile iş yapar çünkü bizim insanlarımız yeni yeni bilinçleniyor buna bizler de dahiliz.yani hasta olmadan doktora gitmiyoruz mesela, dişimizi kendimiz çeken bir memleketiz biz
    hani yumurta tavuğun ağzına gelince.. hesabı bilmem anlatabildim mi ama bu her geçen zmn ortadan kalkacak işte check up fln gibi olaylar daha fazla olmaya başlayacak... katılıyorum doktor sayısı artacak ama doktora giden kişi sayısıda artacak bu yazdıklarımdan dolayı..

ikincisi şuan 3-5 yıl önce ftr ön plana çıkmaya başladı çünkü bi on yıl önce bile değil ftr fizik öğretmenliğinin puanından düşüktü ama noldu bakanlık düzenlemeleri ile ftrci bulundurmak zorunlu oldu ve hastaneler, özel eğitim kurumlarında fln hala 4-5-7 bin ile çalışanlar var devlette ise kpss 30-40 ile atanabilirsin hatta bazı yerlerde çok açık var ki kadrolar kapanmıyor.. 3-5 yıl geçti hala öyle yani binlerce açık var ve kolay kolay kapanmıyor buda diyetisyenler de dahil.

devlet ithal doktor getircez falan diyor siz düşünün artık ihtiyaç çok fazla son yıllarda çok sayısa özel hastane açıldı.. ve bazı ilçelerde fln hastanelerde tam kadro yok ne bileyim işte göz doktoru yok bilmem no doktoru eksik ya da başka bi yerden geliyor haftanın 2 günü bulunuyor gibi..

ve ben tıp okusam hastanede bile çalışmam pratisyen olmama rağmen o şekilde bile çok fazla para kazanabilirsiniz..

yani demek istediğim doktor sayısı önümüzdeki yıllarda artmasına rağmen hiçbir şey değişmez ! çok ama çok ihtiyaç var !

o kdr müh. fazla bırakın yani ösym tercihlerde 1 yıl kadroları kaldırsa memleketteki mevcut müh. ile ülke yapacağını yapar ama her yıl birikiyor ama iş bulan buluyor.. tıpta birikme diye bir şey şu an söz konusu değil, dedikleriniz doğru ama belki bizim ömrümüz bu yazılanları görmeye yetmez

ayrıca 5bin alan doktor bi okdr da döner sermayeden alıyor ve rahat 10 bin olabiliyor.. tabi bu bölgeye göre değişir. ve normal bi ilçede bi uzman doktora gitmiştim.1 saat fln bekledim o sürede 4-5 kişi geldi 2-3 tel ile randevu alanlar oldu ve en az 100lira alıyor tabi bunlar öğleye kdr ve sonrası da var artık ayda ne kdr alır siz hesaplayın + operasyon fln yapabilir + hastanede de çalışıyor.

yani siz o doktorun bulunduğu yere 2-3 tane daha koyun yine iş yapar ve bu sürede insanlar daha fazla gelmeye başlar çünkü bu sağlık sektörü ve azalma olmaz.. ne bileyim daha çok kişi duyar ve gelir gibi.. demek istediğim bu bu benim düşüncem.saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: simyacı3220

9200 tıp kontenjanından ne kadar nitelikli doktor çıkabilir denmiş,hepsi nitelikli çıkabilir bu adamların neredeyse hepsi ilk 10.000'in içinde çalışmayı seven temeli sağlam öğrenciler bu adamların hepsine 6 yıl eğitim verdikten sonra dünyanın en zor 2.sınavı kabul edilen Tus sınavına sokuyorsun ve 5-6 yıl daha mesleklerinde eğitiyorsun.Asıl korkulması gereken mühendislikler, benim lise 1de doğru düzgün okumayı bilmeyen arkadaşım şu an mekatronik mühendisliğinde, dersle hiç bir alakası olmayan bir sürü arkadaşımda anadoludaki üniversitelerde inşaat mühendisliği,makine mühendisliği okuyor.Gelecekte bu adamların yaptığı binalar çöktüğünde içinden sizi çıkarttılarında hastanede hayatınızı kurtaran doktora saygı duymayabilirsiniz tabi sizin bileceğiniz iş.

Merak etme üniversiteden mezun olmak üniversiteye girmek kadar kolay değil. O dediğin adamlar zaten ordan mezun olamaz.

• Ayrıca iş ilk onbine girmekle bitmez mesela ben ilk onbindeyim ama tıp seçersem mezun olabileceğimi düşünmüyorum çünkü daha hangi mesleği seçeceğime karar vermediğim zamanlar hangi mesleği seçmeyeceğime çoktan karar vermiştim: tıp...
  • merak etmeyin sağlık bilimleride ölmek üzere yakında mühendisten hiç bir farkları kalmayacak kontenjanlar artıyor yeni üniversiteler açılıyor her sene 9000 doktor mezun olması ne demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

merak etmeyin sağlık bilimleride ölmek üzere yakında mühendisten hiç bir farkları kalmayacak kontenjanlar artıyor yeni üniversiteler açılıyor her sene 9000 doktor mezun olması ne demek

Başarılı bir mühendis veya doktor işsiz kalmaz.
  • Kendinizi kandırmayın,Her zaman doktor daha fazla kazanır...

Sanki hepiniz yönetici olacaksınız veya bir şey icat ediceksiniz kabul edin işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

Kendinizi kandırmayın,Her zaman doktor daha fazla kazanır...

Sanki hepiniz yönetici olacaksınız veya bir şey icat ediceksiniz kabul edin işte.

Hayatta her şey para değildir. Kazanıyorsa kazanıyor yani ne yapalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.