Şimdi Ara

Mühendislikler neden düşüyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: adem369

quote:

Orijinalden alıntı: simyacı3220

9200 tıp kontenjanından ne kadar nitelikli doktor çıkabilir denmiş,hepsi nitelikli çıkabilir bu adamların neredeyse hepsi ilk 10.000'in içinde çalışmayı seven temeli sağlam öğrenciler bu adamların hepsine 6 yıl eğitim verdikten sonra dünyanın en zor 2.sınavı kabul edilen Tus sınavına sokuyorsun ve 5-6 yıl daha mesleklerinde eğitiyorsun.Asıl korkulması gereken mühendislikler, benim lise 1de doğru düzgün okumayı bilmeyen arkadaşım şu an mekatronik mühendisliğinde, dersle hiç bir alakası olmayan bir sürü arkadaşımda anadoludaki üniversitelerde inşaat mühendisliği,makine mühendisliği okuyor.Gelecekte bu adamların yaptığı binalar çöktüğünde içinden sizi çıkarttılarında hastanede hayatınızı kurtaran doktora saygı duymayabilirsiniz tabi sizin bileceğiniz iş.

Merak etme üniversiteden mezun olmak üniversiteye girmek kadar kolay değil. O dediğin adamlar zaten ordan mezun olamaz.

Paşa paşa hepsi bitirecek çan eğrileri saolsun, bu mantıkla yılda Anadoludaki Mühendislik Fakültelerinden 10-15 mezun çıkması lazım ama sadece makine mühendisliğinden 9000 mezun çıkıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

Kendinizi kandırmayın,Her zaman doktor daha fazla kazanır...

Sanki hepiniz yönetici olacaksınız veya bir şey icat ediceksiniz kabul edin işte.

Hayatta her şey para değildir. Kazanıyorsa kazanıyor yani ne yapalım.

Klişe cevaplardan biride budur.

Her şey paradır.

Sağlık ve mutluluk hariç ki bunlarında yaptığın meslek le alakası yoktur.
  • Herşey gerçekten para değil bana göre, bir meslek seçtikten sonra hayatının yarısını o meslekte çalışarak geçireceksin bi yerden sonra insan parası batsın der.
  • quote:

quote:

quote:

Kendinizi kandırmayın,Her zaman doktor daha fazla kazanır...

Sanki hepiniz yönetici olacaksınız veya bir şey icat ediceksiniz kabul edin işte.

Hayatta her şey para değildir. Kazanıyorsa kazanıyor yani ne yapalım.

Klişe cevaplardan biride budur.

Her şey paradır.

Sağlık ve mutluluk hariç ki bunlarında yaptığın meslek le alakası yoktur.

kendi adına konuş.

mesleğini seven,çok zevkle çalışan bi sürü insan var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter749

quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

Orijinalden alıntı: canakulker

Hastanede çalışan uzman hekimlerin 2008 yılında ortalama gelirleri 5.750 TL olurken pratisyenler için bu rakam 3.150 olmuştur (Tablo 3).
    http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-8685/kanun-tasarisi-tam-gun-calisanlarina-neler-getiriyor.html
    5950 lira pratisyenin maksimum maaşı, maaş+ek ödeme+nöbet+mesai dışı ek ödeme+ders ücreti

resmi veriler ortadayken 8000 tL pratisyen maasşı fln nerden çıkıyor anlamış değilim
    üstelik 6 sene sonra kpssyle bile doktor alımı yapaılabilir

bu memlekette doktor fazla olsa bile iş yapar çünkü bizim insanlarımız yeni yeni bilinçleniyor buna bizler de dahiliz.yani hasta olmadan doktora gitmiyoruz mesela, dişimizi kendimiz çeken bir memleketiz biz
    hani yumurta tavuğun ağzına gelince.. hesabı bilmem anlatabildim mi ama bu her geçen zmn ortadan kalkacak işte check up fln gibi olaylar daha fazla olmaya başlayacak... katılıyorum doktor sayısı artacak ama doktora giden kişi sayısıda artacak bu yazdıklarımdan dolayı..

ikincisi şuan 3-5 yıl önce ftr ön plana çıkmaya başladı çünkü bi on yıl önce bile değil ftr fizik öğretmenliğinin puanından düşüktü ama noldu bakanlık düzenlemeleri ile ftrci bulundurmak zorunlu oldu ve hastaneler, özel eğitim kurumlarında fln hala 4-5-7 bin ile çalışanlar var devlette ise kpss 30-40 ile atanabilirsin hatta bazı yerlerde çok açık var ki kadrolar kapanmıyor.. 3-5 yıl geçti hala öyle yani binlerce açık var ve kolay kolay kapanmıyor buda diyetisyenler de dahil.

devlet ithal doktor getircez falan diyor siz düşünün artık ihtiyaç çok fazla son yıllarda çok sayısa özel hastane açıldı.. ve bazı ilçelerde fln hastanelerde tam kadro yok ne bileyim işte göz doktoru yok bilmem no doktoru eksik ya da başka bi yerden geliyor haftanın 2 günü bulunuyor gibi..

ve ben tıp okusam hastanede bile çalışmam pratisyen olmama rağmen o şekilde bile çok fazla para kazanabilirsiniz..

yani demek istediğim doktor sayısı önümüzdeki yıllarda artmasına rağmen hiçbir şey değişmez ! çok ama çok ihtiyaç var !

o kdr müh. fazla bırakın yani ösym tercihlerde 1 yıl kadroları kaldırsa memleketteki mevcut müh. ile ülke yapacağını yapar ama her yıl birikiyor ama iş bulan buluyor.. tıpta birikme diye bir şey şu an söz konusu değil, dedikleriniz doğru ama belki bizim ömrümüz bu yazılanları görmeye yetmez

ayrıca 5bin alan doktor bi okdr da döner sermayeden alıyor ve rahat 10 bin olabiliyor.. tabi bu bölgeye göre değişir. ve normal bi ilçede bi uzman doktora gitmiştim.1 saat fln bekledim o sürede 4-5 kişi geldi 2-3 tel ile randevu alanlar oldu ve en az 100lira alıyor tabi bunlar öğleye kdr ve sonrası da var artık ayda ne kdr alır siz hesaplayın + operasyon fln yapabilir + hastanede de çalışıyor.

yani siz o doktorun bulunduğu yere 2-3 tane daha koyun yine iş yapar ve bu sürede insanlar daha fazla gelmeye başlar çünkü bu sağlık sektörü ve azalma olmaz.. ne bileyim daha çok kişi duyar ve gelir gibi.. demek istediğim bu bu benim düşüncem.saygılar..

çok doğru bir noktaya temas etmişsin...sağlık hizmetlerinin önemli özelliklerinden biri kendi talebini yaratmasıdır..yani bir ilçede bir hastane var diyelim onun yanına bir hastane daha yaparsan hasta sayısı direk ikiye bölünmez...hasta sayısı artar...normal şartlarda hastaneye gitmeyecek adam evine yakın bir yerdeyse bu yeni hastane gitmeye başlar...

• quote:

ilerisi için yatırım

ilerisi için yatırım

ilerisi için yatırım

çok ve rahat para kazanayım

rahat olsun sıkıntısı olmasın

çok para kazanayım.

herkezin parolası bu aşşa yukarı..

dönün bak geriye arkadaşlar bumudur muhtemel 70-80 yıllık hayatınız. bu ise çoktan bitmiş demektir.

para sizi yönetirse fakirsinizidir, siz parayı yönetirseniz zengin olursunuz ancak.

yönetmesine izin vermeyin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.