Şimdi Ara

Mühendislikler neden düşüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben uğraştım, düşündüm üstünde neden düşer diye, bi bakayım dedim şu tıp, diş, eczacılık kontenjanlarına, bir yerde yazımyor bu arada, toplaya toplaya gittim :D değerler şaşırtıcı:
    Tıp:9146
    Diş Hekimliği:2318
    Eczacılık:1391

Bu kadar sağlığa yönelimin üstüne gidip de mühendislikler düşüyor, neden bulamaz gibi sözleri bir daha sarf etmeyeceğinizi var sayıyorum. İlk 15000'in %90'ı sağlık bilimleri ?

• insanlar tembel. ezbere bilgilerle mezun olup iş bulabilme şansın varken neden beynini çalıştırasın ki? neden sınavları yokken hobi olsun diye ders çalışsınlar ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

insanlar tembel. ezbere bilgilerle mezun olup iş bulabilme şansın varken neden beynini çalıştırasın ki? neden sınavları yokken hobi olsun diye ders çalışsınlar ki?

fazla iyimsersin sanırım
  • İşsizlik sorunu yok gibi bir şey
    Çok hızlı değişen bir sektör değil
    Mühendisliğe oranla rekabet daha az
    Saygın bir meslek
    Maaşları ülke şartlarına göre iyi.

Adam sağlık okumaya hak kazanmışken neden mühendisliğe gitmek istesin ki. Yok ben illa mühendis olucam diyenler de %10 u oluşturuyor işte.
  • İş garantisi yok. Sağlık bölümlerinden mezun olanlar kadar çok kazanamıyorlar. Eski prestiji yok. Kontenjanları gereksiz yere artıyor, her yıl binlerce gereksiz mezun veriliyor...

... gibi nedenlerden dolayı sağlık bölümlerine olan ilgi her yıl artmaktadır, bu da mühendislik bölümlerinin taban başarı sıralarında gerilemelere neden olmaktadır. Şimdilik böyle. İleride neler yaşanacağı belli olmaz.
  • Türkiye de Odtü,İtü,Ytü ve bir kaç özel üniversite dışında iyi eğitim verildiğini düşünmüyorum.Bence o yüzden durmadan bir düşüş yaşanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

İş garantisi yok. Sağlık bölümlerinden mezun olanlar kadar çok kazanamıyorlar. Eski prestiji yok. Kontenjanları gereksiz yere artıyor, her yıl binlerce gereksiz mezun veriliyor...

... gibi nedenlerden dolayı sağlık bölümlerine olan ilgi her yıl artmaktadır, bu da mühendislik bölümlerinin taban başarı sıralarında gerilemelere neden olmaktadır. Şimdilik böyle. İleride neler yaşanacağı belli olmaz.

dostum sen itü bilgisayardasın dimi?

bi kaç tanıdığım var, (az bi sermayeyle) kendi programlama şirketlerini az boz reklamla açmışlar. baya yıllar olmuş ama, şuan ne kendi yerini açmış dişçi ne de doktor (dev bi hastanesi olan hariç) onlardan fazla kazanmıyordur. tabi ilk başta sadece yazılımla uğraşıyorlarmış, şuan için kâr olan her ihaleye giriyorlar.

• Bu hızla Müh. fakültesi açmaya devam ederlerse emellerine ulaşıp türkiye 1.000.000 nuncusunu alıp bunu törenlerle kutlayacaklar.Bunda 25 yıl önce mak. müh olarak mezun olan babam iş bulamadığından hastanede 3 ay morg temizlemiş 3 ay uzun süre değil ama şimdi durum çok daha vahim.Karşı komşum mak müh iş bulamadı restorant açtı maalesef onu da kapattı bu örnekler ve kontenjan artışları sıralamadaki düşüşü açıklar umarım.
  • Direk kısa yoldan gidersek asıl sorumuz şu, millet sağlığa, mühendisliğe gitmiyorsa yani bunlara gitmeyenler nereye gidiyor ? Ösym Uzay'da çok gizli bir bölüm felan mı açmış

Şaka bir yana hangi garanti bölümler var yahu benim bilmediğim sağlık, mühendislikler hariç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unlem -- 17 Ağustos 2011; 21:17:01 >
  • Türkiyede ihtiyacından fazla mühendis var ! 2-3 yıl öncesine göre taban sıralamaları birden çok değişti farkettiyseniz. her ile üni açılıyor gaziantep kayseri gibi yerlere bile dersane açar gibi üni açıyor adamlar. neden türkiyeyi çok sevdikleri için mi mimar müh. yetiştiriyorlar? hayır ceplerine para girsin diye. yani kontenjanlar çok fazla arttı sebebi bu işte.
    adamlar ihtiyaca göre değil koltuk sayısına göre yapıyor bu işi. sonra önüne gelen mühendis oluyor ve rekabet artıyor maaşlar düşüyor böyle oluncada kimse aslında tercih etmek istemiyor. tabi odtü, bogaziçi gibileri hariç.

tıp, diş, eczacılık, ftr, diyetetik bu bölümlere olan ihtiyaç ise çok fazla ve açıkta kalma şansınız yok.git ftr oku kpss 30 puanla yine atanırsın özelde 4-5 hatta 7bin veriyorlar aylık. prestij saygınlık da var daha ne istersin.

mühendis eski prestijini kaybetti artık etrafınıza bakın birçok mühendis vardır makinecisi, inşaatçısı, gıdacısı fln..

yani sayısal alanında müh. bile zorlukla iş bulabiliyor bu yüzden tm alanındakilere ve fen edeb. fakültelerindekine değinmiyorum bile..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter749

Türkiyede ihtiyacından fazla mühendis var ! 2-3 yıl öncesine göre taban sıralamaları birden çok değişti farkettiyseniz. her ile üni açılıyor gaziantep kayseri gibi yerlere bile dersane açar gibi üni açıyor adamlar. neden türkiyeyi çok sevdikleri için mi mimar müh. yetiştiriyorlar? hayır ceplerine para girsin diye. yani kontenjanlar çok fazla arttı sebebi bu işte.
    adamlar ihtiyaca göre değil koltuk sayısına göre yapıyor bu işi. sonra önüne gelen mühendis oluyor ve rekabet artıyor maaşlar düşüyor böyle oluncada kimse aslında tercih etmek istemiyor. tabi odtü, bogaziçi gibileri hariç.

tıp, diş, eczacılık, ftr, diyetetik bu bölümlere olan ihtiyaç ise çok fazla ve açıkta kalma şansınız yok.git ftr oku kpss 30 puanla yine atanırsın özelde 4-5 hatta 7bin veriyorlar aylık. prestij saygınlık da var daha ne istersin.

mühendis eski prestijini kaybetti artık etrafınıza bakın birçok mühendis vardır makinecisi, inşaatçısı, gıdacısı fln..

yani sayısal alanında müh. bile zorlukla iş bulabiliyor bu yüzden tm alanındakilere ve fen edeb. fakültelerindekine değinmiyorum bile..

gaziantep kayseri gibi yerlere bile derken antepin kayserinin neyi eksikmiş..hadi hakkari falan desen anlayacağım da gaziantep üni. odtü'den ayrılma..mühendislik fakültesi çok kaliteli.

erciyes üni.de mühendislikte orta sıralara konulabilecek üni.lerden..

• bu durumun hem mühendislik hem de sağlık sektörü boyutu var...bir de eski zamanlara göre daha bilinçli yapılıyor tercihler...
    Mühendislik için durum ne yazık ki kötü...çok fazla sayıda ihtiyaç fazlası mezun var...bu artış tabi ki birinci sınıf üniversitelerin mezunlarının iş bulmalarını çok etkilemez...ama maalesef saygınlığını düşürüyor...o yüzden yüksek puan alan kişiler de mühendislik yazmıyor...hiç düşmez denen odtünün boğaziçinin mühendislikleri bile akıl almaz düşüşler gösterdi...
    Sağlık sektörü boyutu ise aslında çok daha derinlikli...tıp yazan çoğu kişi aile hekiminin bile 8000 tl almasına güvenerek yazıyor tıpı ama bu durum çok sürmeyecek...türkiye maalesef senede 8000 mezun verecek tıp fakültelerinin her mezununa 8000 tl maaş verecek kadar zengin bir ülke değil...tıp kontenjanları artırılırken uzmanlık kontenjanları artırılmıyor..aile hekimi kadroları tamamen dolduğunda tusu kazanamayan çoğu tıp mezunu acillerde çalışabilecek ancak...uzmanlar da özel hastanelerde şimdi sizin duyduğunuz 20.000 - 30.000 tl falan kazanamayacaklar..görece tabi yüksek kazanacaklar ama sağlıkta özelleştirmeler sürdüğü sürece bu maaşların aynı kalmadı mümkün değil...yani aslında tıbbın tercih edilmesinin sebebi çok çok iyi olması değil mühendisliğin berbat durumda olmasıdır...
    Bir diğer sebep te bence geçmişte internet kullanımının bu kadar olmadığı dönemlerde insanlar bilgisayar endüstri mühendisi falan duyunca sanırım onları astronot gibi bir şey zannediyorlardıyani biliçsiz bir şekilde yükseldi bu tip bölümlerin puanı...şimdi görüyorlar ki bir mühendisin dalı ne olursa olsun bir pratisyen hekim kadar bile kazanması çok zor...ben böyle düşünüyorum bu konuda...

• quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

bu durumun hem mühendislik hem de sağlık sektörü boyutu var...bir de eski zamanlara göre daha bilinçli yapılıyor tercihler...
    Mühendislik için durum ne yazık ki kötü...çok fazla sayıda ihtiyaç fazlası mezun var...bu artış tabi ki birinci sınıf üniversitelerin mezunlarının iş bulmalarını çok etkilemez...ama maalesef saygınlığını düşürüyor...o yüzden yüksek puan alan kişiler de mühendislik yazmıyor...hiç düşmez denen odtünün boğaziçinin mühendislikleri bile akıl almaz düşüşler gösterdi...
    Sağlık sektörü boyutu ise aslında çok daha derinlikli...tıp yazan çoğu kişi aile hekiminin bile 8000 tl almasına güvenerek yazıyor tıpı ama bu durum çok sürmeyecek...türkiye maalesef senede 8000 mezun verecek tıp fakültelerinin her mezununa 8000 tl maaş verecek kadar zengin bir ülke değil...tıp kontenjanları artırılırken uzmanlık kontenjanları artırılmıyor..aile hekimi kadroları tamamen dolduğunda tusu kazanamayan çoğu tıp mezunu acillerde çalışabilecek ancak...uzmanlar da özel hastanelerde şimdi sizin duyduğunuz 20.000 - 30.000 tl falan kazanamayacaklar..görece tabi yüksek kazanacaklar ama sağlıkta özelleştirmeler sürdüğü sürece bu maaşların aynı kalmadı mümkün değil...yani aslında tıbbın tercih edilmesinin sebebi çok çok iyi olması değil mühendisliğin berbat durumda olmasıdır...
    Bir diğer sebep te bence geçmişte internet kullanımının bu kadar olmadığı dönemlerde insanlar bilgisayar endüstri mühendisi falan duyunca sanırım onları astronot gibi bir şey zannediyorlardıyani biliçsiz bir şekilde yükseldi bu tip bölümlerin puanı...şimdi görüyorlar ki bir mühendisin dalı ne olursa olsun bir pratisyen hekim kadar bile kazanması çok zor...ben böyle düşünüyorum bu konuda...

aile hekimlerinin çoğu o kadar alamıyordur..döner sermayaye göre değişiyor heralde maaş..

• quote:

Orijinalden alıntı: alaca1923

quote:

bu durumun hem mühendislik hem de sağlık sektörü boyutu var...bir de eski zamanlara göre daha bilinçli yapılıyor tercihler...

aile hekimlerinin çoğu o kadar alamıyordur..döner sermayaye göre değişiyor heralde maaş..

alıyorlar...aile hekimleri döner sermaye almazlar...hasta sayılarına ve bulundukları bölgelere göre paralarını direk sağlık bakanlığından alırlar...bu ücret en doğu bölgelerde 10 bin tl'ye kadar çıkıyor...en düşük 6000-7000 lira batı illerinin bazı bölgelerinde...ortalama bir miktar yazdım ben..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alaca1923

quote:

alıyorlar...aile hekimleri döner sermaye almazlar...hasta sayılarına ve bulundukları bölgelere göre paralarını direk sağlık bakanlığından alırlar...bu ücret en doğu bölgelerde 10 bin tl'ye kadar çıkıyor...en düşük 6000-7000 lira batı illerinin bazı bölgelerinde...ortalama bir miktar yazdım ben..

hmm..

dediğin gibi tıpın da kontenjanları uçtu diğer bölümler gibi..bu parlak dönemler bitebilir,o yüzden iyi üni.de okumak tıpta da şart..

• bir yerde dürüst olmakta kesinlikle fayda var; gaziantep ister odtü'den ayrılsın, isterse başka yerden her şekilde "gaziantep".
    yanlış anlamayın memleket milliyetçisi bir insan değilim; aselsan da, türk havacılık kurumları da, roketsan da bu tip itü, odtü gibi teknik üniversiteleri tercih ediyorlar, şimdi bazıları çıkacak, "o da bilgisayar mühendisi değil mi olum, ne fark var ki?" diyecek, 17" ile 50" bir değil ne yazık ki, bugüne bugün konyada şort giydi diye arkadaşım dövüldü (erkektir kendileri, ironisi burada asıl) , üniyi yarım bıraktı geri döndü.
    bir doktor bir mühendisin kazandığı kadarını kazanamayabilir diye düşünüyorum, en azından duyduklarım bu yönde. Şunu söylemeliyim ki İTÜ gibi bir yerden mezun olmuş bir insan hakkında "iş yok ki, çalışamaz" gibi söylevler sadece keyif kaçırmak için. ODTÜ makineden 2001'de kriz zamanında mezun olmuş bir abim var, 28 Haziran mezun olma tarihi, 5 Temmuz 2001'de Suudi Arabistan'da yüklü miktarda bir maaşla işe başladığını söyledi, ordaki işini sevmedi bakü'ye geçti, orayı da sevmedi GE'de çalışmayı terich etti, 1 senedir GE'de çalışıyor, Makine mühendisliği okuyup çift anadal ile Kimya bitirmiş bir abim.
    Çalışmak isteyip de kendini geliştirmek isteyene her türlü iş var;
    Teyzem, 30 yaşında, Viyana'da doçentliğini vermek üzere, Hacettepe sanat tarihi mezunu, şu anda kalkıp da bir sözelcinin yazacağı bir şey bile değil belki de, iş alanı oldukça dar; akademisyen olmadığınz sürece.Türkiye'nin en iyi özel üniversitelerinden birinde yeri hazır, ama orayı reddedecek kadar iyi.Türkiye'de yapılan her seminere katılmakta, karşısında 55-60 yaşında profesörlere karşı konuşuyor, bu çok çok çok büyük bir şey, aylık maaşı 12000-14000 Lira arasında olacak yurtdışında, aşağı yukarı 6000-7000€'luk bir maaşla çalışacak, allah aşkına neyi kovalıyoruz biz bu ülkede? Bundan bir kaç sene sonra çok fazla değil, elbet doktor açığı da kapanacak, bi zamanlar öğretmenliğin şişirilmesi gibi, şimdi kadro kovalıyorlar :)
    Ayrıca bu ülke çok iyi doktorlar yetiştiriyor falan gibi söylemlere de karşıyım, anneme kolit olduğu halde amipli dizanteri teşhisi koyup "su içmeyeceksiniz sadece soda için, bağırsaklarınıza iyi gelir" diyen bir doktor, anneme 1 hafta süresince sadece soda içtirdiği için bağırsaklarının tamamı yandı, 1mm gibi bir inceliğe kadar geldi, delindi delinecek, soruyorum size, böyle bir doktorluk var mı? Elbette herkes böyle olacak diye birşey yok, ama bu özel bir hastanede, profesörlüğünü almış bir doktorun koyduğu teşhis, garanti iş var diye yapılabilecek bir meslek değil, ideali olmayan insanın işi de değil, 9200 tane tıp kontenjanı nedir yahu? Ne kadar nitelikli doktor çıkabilir ki? Yurtdışında okumak isteyen insan bile yok, insanlar yatıp kalkıp yatıp kalkıyorlar sadece, orada o denli kadro açığı var.
    Bu verdiğim örnekler herkeste olacak diye bir şey yok, ama okumak isteyip de okumuş adamın önüne kimi koysanız duramaz. Tecrübeli bir gıda mühendisi iyi bir maaş alabilir, kesinlikle alabilir. Ancak üniversiteden mezun olduktan sonra bir gıda mühendisi 3000 lira maaş beklememeli.
    Ben iddaa ediyorum ki tıp seçenlerin %60-65 gibi bir miktardaki kişi puanım ziyan olmasın diye seçiyor, bu ne kadar iyi, ne kadar nitelikli doktor yetiştirebilecek bir şey? Tıp için ayrı bir sınav yapılması kanaatindeyim ben.
    Bir arkadaşım vardı geçen sene, itü bilgisayara girebilecek kadar puan yapmasına rağmen "abi ben iyi bir yerde tıp okuyup cerrah olmak istiyorum" diyip tıp okumak için bir seneyi daha göze aldı, bu sene de iyi bir puan yaptı, istediğini elde etti.
    Herkes garanti işten bahsediyor da, onun işi garanti de, bizim hayatımız onun elinde garanti mi?
    Pratisyen doktorun maaşına bir mühendisin maaşı yetişmiyor mu?
    Pratisyen doktorun maaşına, bir iett şoförünün maaşı yetişiyor, yapmayın allah aşkına...
    2 yıllık inşaat teknisyenliği okumuş bir kuzenim var, dgs ile 9 eylülün 4 yıllık inşaatına girdi, mezun oldu. İlk işe girdiğinde 2000 lria maaş alıyordu, şimdi maaşı 3500 lira net, altında arabası, cebinde sodexhosu, her şeyi mevcut, hayatından memnun.
    Ekstrem örnekler verdiğimi zannetmiyorum, okumak isteyen adam, istediği maaşı alır. Yurtdışında hayat var, ytü elektrik bitiren bir arkadaşım moskova'da şantiyeye gidiyor, mezun olduktan 2 hafta sonra iş buldu. 3000$ gibi bir maaşla çalışacak.
    Şimdi kimse bana gelip de doktor o maaşı ohoooo falan demesin, tıp okumakla bitmiyor, günde 900 soru çözüp tus'a hazırlanan arkadaşım var benim.

Düzenleme: Benim için doktorluk, saygın meslek değil artık. En azından benim için, değerleri tek bir başarısız hamlede düşebilen bir meslek, hata yapılmaması gereken bir meslek, hastayı kaybettik demek o kadar kolay bir şey değil en azından benim için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canakulker -- 18 Ağustos 2011; 1:46:59 >

• Hastanede çalışan uzman hekimlerin 2008 yılında ortalama gelirleri 5.750 TL olurken pratisyenler için bu rakam 3.150 olmuştur (Tablo 3).
    http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-8685/kanun-tasarisi-tam-gun-calisanlarina-neler-getiriyor.html
    5950 lira pratisyenin maksimum maaşı, maaş+ek ödeme+nöbet+mesai dışı ek ödeme+ders ücreti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite tercihlerini o gün ki piysanın koşulları etkiler. Mesela 2004 civarlarında inşaat sektöründe kriz oldu ve inşaat mühendislikleri dibe vurdu. Bu gün bile boğaziçi inşaat 7 binlerde. Hal böyle olunca da, garanti meslek olduğu için tıpa rağbet arttı. Anahaber bültenlerinde 50bin tl alan profesörler konuşuldu, anlatıldı. Ve şu an ki aile hekimliği rüzgarı herkesi tıpa yitti. Tıptan başka bir meslekte sürüneceksin imajı oluştu. Rehberlikçiler bu anlayışın yılmaz bekçileri gibi davrandı. İlk on binde olan herkesi tıpa yönlendirdiler ve ya yönlendirmeye çalıştılar. Piyasada itfaiyeye alıncak 50 personel için başvuran 500 mühendisin acı durumlarını anlattılar. İsteyen/istemeyen çok çok kişi tıpa gitti. Mühendis kafasında ki adamlar bile tıpta şu an. İyi mi oldu, kötü mü oldu bundan sonra ki 30 yıl gösterecektir.

Ben mf3: 3.600, mf4: 4.000 sıralamamla mühendislik tercih ettim. Kime söylesem "niye tıp yazmadın" bakışı ile karşılaşıyorum. Tıpın geleceğinin ilerde iyi olmayacağını düşündüğümü söylüyorum, "türkiyede doktor açığı bitmez" diyorlar. Ben hesapladım 15 yılım sürünecek geçecek, ömrüm boyunca hasta insanlarla uğraşacağım diyorum, "ne var canım oturdukları yerden deli para alıyorlar" diyorlar. Ben şu an tıpa girenlerin %10 u hariç, hiç biri deli paralar alamayacak diyorum, "bizim hanımın dayısının oğlunun arkadaşının kardeşi 15bin lira alıyormuşş" diyorlar. Ve sonuç olarak bana ilerde pişman olacağımı falan söylüyorlar. Doğrudur diyip sallıyorum.

Buraları seneye girecekler falanda okuyor. Tek önerim şu; istediğiniz yeri yazın. Bizim millet gazlamayı sever, sallamayın. Üzerinizde baskı kuracaklardır, dik durun. Kendi hayatınızı kendiniz yönlendirin ve, sonuçlarına da katlanın. Şu kadar para alıyorlar hikayesini dinleyin, ama ilerisini de düşünün. Bu ülkede hangi meslek 30 yıl boyunca değerli kalabildi diye.

Tıp yazan herkese sonsuz saygım var, bunlar tamamen benim görüşlerimdir, sadece beni bağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

Üniversite tercihlerini o gün ki piysanın koşulları etkiler. Mesela 2004 civarlarında inşaat sektöründe kriz oldu ve inşaat mühendislikleri dibe vurdu. Bu gün bile boğaziçi inşaat 7 binlerde. Hal böyle olunca da, garanti meslek olduğu için tıpa rağbet arttı. Anahaber bültenlerinde 50bin tl alan profesörler konuşuldu, anlatıldı. Ve şu an ki aile hekimliği rüzgarı herkesi tıpa yitti. Tıptan başka bir meslekte sürüneceksin imajı oluştu. Rehberlikçiler bu anlayışın yılmaz bekçileri gibi davrandı. İlk on binde olan herkesi tıpa yönlendirdiler ve ya yönlendirmeye çalıştılar. Piyasada itfaiyeye alıncak 50 personel için başvuran 500 mühendisin acı durumlarını anlattılar. İsteyen/istemeyen çok çok kişi tıpa gitti. Mühendis kafasında ki adamlar bile tıpta şu an. İyi mi oldu, kötü mü oldu bundan sonra ki 30 yıl gösterecektir.

Ben mf3: 3.600, mf4: 4.000 sıralamamla mühendislik tercih ettim. Kime söylesem "niye tıp yazmadın" bakışı ile karşılaşıyorum. Tıpın geleceğinin ilerde iyi olmayacağını düşündüğümü söylüyorum, "türkiyede doktor açığı bitmez" diyorlar. Ben hesapladım 15 yılım sürünecek geçecek, ömrüm boyunca hasta insanlarla uğraşacağım diyorum, "ne var canım oturdukları yerden deli para alıyorlar" diyorlar. Ben şu an tıpa girenlerin %10 u hariç, hiç biri deli paralar alamayacak diyorum, "bizim hanımın dayısının oğlunun arkadaşının kardeşi 15bin lira alıyormuşş" diyorlar. Ve sonuç olarak bana ilerde pişman olacağımı falan söylüyorlar. Doğrudur diyip sallıyorum.

Buraları seneye girecekler falanda okuyor. Tek önerim şu; istediğiniz yeri yazın. Bizim millet gazlamayı sever, sallamayın. Üzerinizde baskı kuracaklardır, dik durun. Kendi hayatınızı kendiniz yönlendirin ve, sonuçlarına da katlanın. Şu kadar para alıyorlar hikayesini dinleyin, ama ilerisini de düşünün. Bu ülkede hangi meslek 30 yıl boyunca değerli kalabildi diye.

Tıp yazan herkese sonsuz saygım var, bunlar tamamen benim görüşlerimdir, sadece beni bağlar.

seni tebrik ederim, o sıralamayla mühendislik yazdığın için, cidden bu çok çok önemli bir şey, yakında fındık fıstık gibi mühendis ithal edilecek ki, buna başlandı bile, o kadar TAEK var iken, ruslara nükleer santral yaptırmamız gibi bir ironi bu, ne yazdın diye sorsam ayıp mı ederim?

• quote:

Orijinalden alıntı: canakulker

quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

Üniversite tercihlerini o gün ki piysanın koşulları etkiler. Mesela 2004 civarlarında inşaat sektöründe kriz oldu ve inşaat mühendislikleri dibe vurdu. Bu gün bile boğaziçi inşaat 7 binlerde. Hal böyle olunca da, garanti meslek olduğu için tıpa rağbet arttı. Anahaber bültenlerinde 50bin tl alan profesörler konuşuldu, anlatıldı. Ve şu an ki aile hekimliği rüzgarı herkesi tıpa yitti. Tıptan başka bir meslekte sürüneceksin imajı oluştu. Rehberlikçiler bu anlayışın yılmaz bekçileri gibi davrandı. İlk on binde olan herkesi tıpa yönlendirdiler ve ya yönlendirmeye çalıştılar. Piyasada itfaiyeye alıncak 50 personel için başvuran 500 mühendisin acı durumlarını anlattılar. İsteyen/istemeyen çok çok kişi tıpa gitti. Mühendis kafasında ki adamlar bile tıpta şu an. İyi mi oldu, kötü mü oldu bundan sonra ki 30 yıl gösterecektir.

seni tebrik ederim, o sıralamayla mühendislik yazdığın için, cidden bu çok çok önemli bir şey, yakında fındık fıstık gibi mühendis ithal edilecek ki, buna başlandı bile, o kadar TAEK var iken, ruslara nükleer santral yaptırmamız gibi bir ironi bu, ne yazdın diye sorsam ayıp mı ederim?

Yok, niye ayıp olsun. Başlarda Boğaziçi falan bir kaç tane ölü tercih var. Gelmesini beklediğim Bilkent Bilgisayar, o gelmezse altına İtü elektronik, o da gelmezse itü bilgisayar. İtü bilgisayar garanti gibi bi aksilik olmazsa. Ama bilkenti bekliyorum bakalım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.