Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bilgilerle insanların kafasını karıştırmaya gerek yok bence. Sınava hazırlanan birinin kafasında az çok istediği bir bölüm, olmak istediği bir mühendislik dalı vardır zaten.
    Burada şu mühendislik iyidir, şunda iş bulamazsınız gibi bilgiler vermek, belirli bir sıralama yapmak gereksiz, çünkü dediğim gibi herkesin kendi içinde bir sıralaması vardır zaten. Bazılarına göre bir mühendisliği ön sırada tutan kıstas bir diğerine göre önemli olmayabilir.

Arkadaşlar benim size tavsiyem, çevrenizden görüş alabilirsiniz, ama son kararı kendiniz vermelisiniz. Etrafınızdakiler iyi diyor diye bir bölüme zorla girmeyin, onlar değil siz bilmemkaç yıl boyunca o bölümü okuyup sonrasında o mesleği yapacaksınız. Bu yüzden size en yakın gelen bölüme yönelmelisiniz.
    Kendimden örnek vermem gerekirse, ben geçen sene sınava hazırlandım, ve istediğim bölüm bilgisayar mühendisliğiydi. Tercih sıralamam da -rehber hocalarım sağ olsun- tam kendime göre bir sıralama olmadı, kafamı karıştırdılar biraz. Sonuç olarak İTÜ bilgisayara puanım yetmedi ve İTÜ inşaatın İngilizcesini kazandım. İnşaat gerçekten her zaman geçerli olabilecek ve önemli bir bölüm. Ama dediğim gibi benim ilgi alanım bilgisayar bölümü yönünde olduğu için ben şimdi bölüm değiştirmek için çalışıyorum. Belki bir başkası olsaydı bilgisayar kazanıp, bir başka bölüme geçmek isteyecekti. Umarım anlatabilmişimdir.

• Biraz bldiklerimi paylaşmakta yarar var..

Bir kere liseden yeni çıkmış öğrenci mühendislik konusunda hiçbirşey bilmeyen adam , geçen seneki puanlara göre hangisinin puanı yüksekse ona göre seçim yapıyor o iyidir diye yok öylebirşey..

Bir kere Endüstri müh. bölümünü ele alalım... Endüstri mühendisliği bölümü Makine Müh. den çıkmış bir bölümdür. Zaten endüstri müh. odası diye birşeyde yok.Sanırsam imza yetkileride yok.. Makine mühendisliği derslerinin ortalama yarısı kadarını alırlar.(Malzeme, statik , termodinamik , imal üsülleri, takım tezgahları vs daha var) Ama makine müh. de o dersin zorluğu 5 ise Endüstride o dersin zorluğu 2 dir max.Yani içerik olarak zorlamazlar yatarak okurlar.Fazla birşey öğrenmeden geçerler...Geri kalan yarısı olan derslerde işletme üzerine fabrikayı organize vs etme... Bana sorarsanız Makine >> Endüstri müh. Yani makine müh. endüstri müh. işini yapar ama endüstri müh. makine müh. olarak çalışamaz..

Makine müh bir insan , otomotiv enerji ısı imalat gibi yerlerde çalışırken , endüstri müh ise o yerlere biraz masabaşı olarak işe başlayarak girer.Tabi düşünün kimse sizi gel burda baştan yönetici ol demez .Endüstri müh. ihtiyacı makine müh. ihtiyacının 10'da 1 i kadar anca vardır.. Makine müh. iş bulur 1700 tl ye min işe başlarsınız..

Endüstri müh. tercih edilme sebebi fazla kız vardır . Dersler kolaydır ezberdir , makinenin dersleri daha zordur kız fazla yoktur.

Makine müh. derslerinin içeriği mekanik fiziktir..Yani fiziği sevmiyorsanız hiç bulaşmayın..Kimya çok çok az işinize yarar yanma konusunda biraz bilmeniz lazım..Matematik ise integral türev vs konularına çok derin girilmez.(mesela elektronik haberleşme müh. de çok fazla integral türevli ders içeriği olan dersler fazladır)Yani temel makine müh. derslerinde integrallerle uğraşmak yerine temel formüller vardır onları kullanırsınız.. Moment alma eğilme burulma malzeme bilimi, emniyetli malzemeyi çapı belirleme, ısı geçişleri , mekanik titreşim, imal usülleri, bunlarda kullanılan takım tezgahları, termodinamik ve bununla birlikte motorlar yanma vs gibi komple fizik ağırlıklı ezber olan bazı dersleri olmakla birlikte(Malzeme imal usülleri vs) bir bölümdür..

Yani bana kalırsa tercih yapacaksanız.

Elektronik Haberleşme, elektrik-elektronik müh. Bilgisayar müh., Kontrol müh. Elektrik müh. Makine müh. gibi müh. seçin.. Gıda, cevre, kimya , endüstri fen-edebiyat(bazıları sırf okul için bunları tercih ediyor aman yapmayın diploman değersiz) gibi bölümlerden uzak durun derim.Tercih sizin..

• Ege üni de tercih edilebilecek mühendislikler nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuldayken anladım bu işte serbest çalışabiliyorsanız mesleğin önü açıktır çünkü kitlerde herşey sınırlı

bence sıralama

inşaat

makina

jeoloji

bilgisayar

şeklinde olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği : Aşırı derecede mezun var. İş bulması hiç kolay değil. Kpss'de atanmak içinse 85 üstü puan lazım. Düz elektrik mühendisliği daha iyidir piyasada iş bulmak için.

Elektronik haberleşme mühendisliği: Elektrik elektronik'ten daha kötü bence çünkü kamuya alımları çok çok az.

Bilgisayar Mühendisliği : Elektrik elektronik'ten çok daha iyi bence. En azından yazılım öğreniyorsunuz. Ama sayı çoğaldığı için eski havası kalmadı.

Endüstri Mühendisliği : Kamuya alımı oldukça az. Özel sektörde de çok popüler değil. Ufak şirketlerin zaten işine yaramaz. Büyük şirket kaç tane var türkiye'de?

Makine Mühendisliği : memurlar net te okursanız, asgari ücretle işe giren yahut iş bulamayan makine mühendislerinin dramlarını görebilirsiniz. Elektrik elektronik ve makine en zor mühendislik bölümleridir ama getirisi azıdır.

İnşaat Mühendisliği : Bence en iyi mühendislik. Kamuya alımı boldur, özelde de bol iş imkanı vardır. Yalnız şantiye ortamı pistir.

Biyomedikal Mühendisliği : yeni çıkan bir mühendislik. kamuda alımı yok. özelde ise iş alanı çok dar. sadece hastanelerde veya tıbbi ürün satan firmalarda iş bulabilirsiniz.

Rakip eleme çabaları vol ln10^100

dostum ben rakip eleyip napıcam. kamuda çalışıyorum.

sadece çizilen pembe tabloları bozmaya çalışıyorum. Gerçekler hiç öyle değil.

dostum kamuda çalışıyorsan öncelikle hayırlı olsun hakkında en hayırlı olanı bu bakma bu liseli düşüncesindekiler anlamaz onlara sorsan elektrik elektronikten mezun olunca direk 5 milyarla işe başlıyorsun birde araba veriyorlar altına :D gerçı bunu fakültede söyleyenler bile var onlara kalsa doktolar milyarlar kazanıyor :D anlamaz bunlar toz pembe her şey şuan.

• muhendisliği sadece kamuda çalismak olarak gormek çok saçma .her ne muhendısı olursa olrun eğer gerçek bır muhendıssen hakettıgnin karsılıgnı alırsın,ben bunu bılır bunu söylerim .

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalrefref

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği : Aşırı derecede mezun var. İş bulması hiç kolay değil. Kpss'de atanmak içinse 85 üstü puan lazım. Düz elektrik mühendisliği daha iyidir piyasada iş bulmak için.

Elektronik haberleşme mühendisliği: Elektrik elektronik'ten daha kötü bence çünkü kamuya alımları çok çok az.

Bilgisayar Mühendisliği : Elektrik elektronik'ten çok daha iyi bence. En azından yazılım öğreniyorsunuz. Ama sayı çoğaldığı için eski havası kalmadı.

Endüstri Mühendisliği : Kamuya alımı oldukça az. Özel sektörde de çok popüler değil. Ufak şirketlerin zaten işine yaramaz. Büyük şirket kaç tane var türkiye'de?

Makine Mühendisliği : memurlar net te okursanız, asgari ücretle işe giren yahut iş bulamayan makine mühendislerinin dramlarını görebilirsiniz. Elektrik elektronik ve makine en zor mühendislik bölümleridir ama getirisi azıdır.

İnşaat Mühendisliği : Bence en iyi mühendislik. Kamuya alımı boldur, özelde de bol iş imkanı vardır. Yalnız şantiye ortamı pistir.

Biyomedikal Mühendisliği : yeni çıkan bir mühendislik. kamuda alımı yok. özelde ise iş alanı çok dar. sadece hastanelerde veya tıbbi ürün satan firmalarda iş bulabilirsiniz.

Rakip eleme çabaları vol ln10^100

dostum ben rakip eleyip napıcam. kamuda çalışıyorum.

sadece çizilen pembe tabloları bozmaya çalışıyorum. Gerçekler hiç öyle değil.

dostum kamuda çalışıyorsan öncelikle hayırlı olsun hakkında en hayırlı olanı bu bakma bu liseli düşüncesindekiler anlamaz onlara sorsan elektrik elektronikten mezun olunca direk 5 milyarla işe başlıyorsun birde araba veriyorlar altına :D gerçı bunu fakültede söyleyenler bile var onlara kalsa doktolar milyarlar kazanıyor :D anlamaz bunlar toz pembe her şey şuan.

bu "mühendis" fetişizmi geçmişten geliyor. hala daha tam olarak geçmedi. mühendislik değerini kaybedeli çok oldu. zaten puanlardan farkedersiniz. mühendislik puanları çok düştü.

yüksek ücret alan mühendisler %5 falandır. onların arasına girebileceğinize inanıyorsanız sorun yok.

• Arkadaşlar biyomedikal mühendisliği hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim iş imkanı maaş vs...

• SuhaAta S kullanıcısına yanıt
    İtü uzay mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun?

• SuhaAta S kullanıcısına yanıt
    Sizce Yıldız Teknik Matematik Mühendisliği mi İstanbul Bilgisayar Mühendisliği mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrcapablanca -- 2 Temmuz 2015; 22:52:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrcapablanca

Sizce Yıldız Teknik Matematik Mühendisliği mi İstanbul Bilgisayar Mühendisliği mi ?

matematik yazma
  • LaFleur kullanıcısına yanıt
    İtü petrol dogalgazmuh. Belki tam araştırmadım ama araştırmaya deger bir okul ve bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenderane -- 2 Temmuz 2015; 23:11:38 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Neden? İki okulda da eğitimin kötü olduğu zaten belliyse ve bu iki bölümden de mezun olduğumda aynı işi yapabileceğime göre İü yerine Ytü yazmak bana mantıklı geliyor.
  • quote:

Neden? İki okulda da eğitimin kötü olduğu zaten belliyse ve bu iki bölümden de mezun olduğumda aynı işi yapabileceğime göre İü yerine Ytü yazmak bana mantıklı geliyor.

matematikte iş yok. Bilgisayar yaz. Okulla ilgisi yok
    matematik değil matematik mühendisliği
  • quote:

matematik değil matematik mühendisliği

biliyorum. Bana güven yazma.

Matematik mühendisleri zaten bilişim sektöründe çalışıyorlar. Hedef bilişim sektörü ise direkman alakalı bir bölüm okumakta fayda var.

Boşu boşuna hayvan gibi zor matematik teoremleri göreceksin ve iş hayatında bir işine yaramayacak .
    Pardon matematikle karşılaştırdığını düşündüm bi an.

Yani bilişim hedefim ama istanbul üniversitesinin mühendisliklerini kötü duydum. Bilgisayar mühendisliğinde de bir sürü donanım dersi falan var ama donanımla ilgili değilim. Kendimi geliştirip Yıldız teknik etiketini kullanmak mantıklı değil mi? İstanbul üniversitesinde de Yıldız Teknikte de başlangıç seviyesinden ileri bir şey öğretebileceklerini sanmıyorum açıkçası.
  • quote:

Pardon matematikle karşılaştırdığını düşündüm bi an.

Yani bilişim hedefim ama istanbul üniversitesinin mühendisliklerini kötü duydum. Bilgisayar mühendisliğinde de bir sürü donanım dersi falan var ama donanımla ilgili değilim. Kendimi geliştirip Yıldız teknik etiketini kullanmak mantıklı değil mi? İstanbul üniversitesinde de Yıldız Teknikte de başlangıç seviyesinden ileri bir şey öğretebileceklerini sanmıyorum açıkçası.

bence bulaşma. Eskiden adam bulamıyorlardı çok az mühendis vardı. Matematik ve fizik mühendisleri bilişim alanında iş bulabiliyordu. Şimdi işin zor. Çok bilgisayar mühendisi var. Adam seni tercih etmez bilgisayarcıyı tercih eder.

Ayrıca matematik müh çok kazık. Lisede gördüğün türev integralin çok ilerisini göreceksin beynin çatlar. İş hayatında da bir işe yaramayacak.

Akademik kariyer düşünsen neyse diyecem ama özel sektör hedefliyorsan gereksiz

yıldızın da ahım şahım bir etiketi yok odtü itü gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 2 Temmuz 2015; 23:29:58 >

• her mühendislik iyidir yeterki mesleğinizi severek yapın çalışın ancak en çok öne çıkanlar bilgisayar elektrik elektronik ve endüstridir.

Ben bunları diğerlerinden 1 tık daha ıyi buluyorum.

Çok bilgilisiniz bu kadar şeyi nereden bildiğinizi merak ettim doğrusu.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.