Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ateşkes

@aslan26
    Anladım.Hocam zaten Gazi Makinenin 3.olma sebebi 43Tane hoca var sayıdan dolayı yayın sayısa artıo otomatkmen.

Tercih sürecinde arkadaşlara yardımcı olması sebebiyle.Bu ana kadarki tecrübelerimi yazdım.

İtü Uçak Mühendisliği

Puanın yüksekliğine aldanmayın iş sahası çok dar.

Odtü Gıda

Arkadaşlar Gıda mühendisliği ülkemizde bitmiştir.Devletin çıkardığı yasa ile
    iyice yerlere indi.Üniversitenin adına sakın güvenmeyin.Arkadaşım sırf odtü diye
    jeoloji müh. yazdı çok pişman!

Endüstri Mühendisliği

Puanlarının yüksek olmasına rağmen devlette atanması çok zor.Fakat iyi bir ünide güzel işler bulunur.
    Arkadaşım Gazi Endüstri 2.sınıf Şu an Aselsanda Staj yapıyor.(Tamamen kendisi internet üzerinden
    başvurdu Ortalaması 3.20)

Harita Mühendisliği

70-160 bin arası bence yazılabilecek en iyi bölümdür.Fakat şu an devlette alımlar bi makina kadar var
    fakat sonra ne olur bilinmez.Devlet şu an geomatik adında Sivasa açtı eğer açılmalar devam
    ederse durum gıdadan beter olur.Bu mühendislik ihtiyacı az mezunu az dır.Eğer ihtiyacı az
    mezunu fazla duruma gelirse vay halinize!

Elektrik Mühendisliği

Güzel meslek.İş bulması kolay fakat değiştrilen son yasa ile KPSS de 50 gibi puanlarla
    atanırken Elektirk-Elektronikçilerede o kadrolara başvurmalarına izin verilince puanların
    tavan yaptığı bi bölüm.O yüzden devlette eski cazibesi yok.Özel şirketlerde kolay iş bulunur
    çünkü büyük şirketler Daha çok ana dalları alıyor.Yani elektirkçiye işi varsa Elektrik müh.
    Elektronikçiye ihtiyaç varsa Elektronikçi ama genelde Elektronikçilerin yerine Elektrk-Elektrnik
    tercih ediliyor.

Odtü Havacılık Uzay

Puanın yetiryorsa hiç düşünme direk yaz!Roketsanda staj yapıyor bi arkadaşım (Gazi Makine).En çok Makine ve Havacılık uzay alıyorlar.

Teknoloji Fakülteleri

Bunlardan uzak durun.Şu an itibariyle akıbetlerinin ne olduğu belirsiz.Almanyada ve diğer avrupa ülkelerinde
    ki sistemi getirmeye çalıştılar.Yani her mühendisin yanına bi tekniker.Aslında bu bizim ülkemizde
    zaten vardı fakat isim olarak ve eğitim süresi olarak değiştrildi.İmza yetkileri ş an için yok olamazda.
    Şu an gözüken Teknikerlerin 4 yıl eğitim almışları.

-------------------------------------------------
    Arkadaşlar bu yollardan geçen birisi olarak.Zamanında 148bininci oldum.Arkadaşların felan etkisiyle Harita Müh.
    yazdım.Allahtan İ.öLeri yazmamıştım.Tercih sonucuma bakarken yerleşememiş olayım diye yalvardım çok pişman oldum.
    Yerleşemedim.Yeniden hazırlandım.28bininci olup.Gazi Mak. Mühendisliği yazdım.Size tavsiyem istemediğiniz yerleri
    kesinlikle yazmayın hayatınız kararır Ben orayı kaznsaydım ilk ay bırakırdım.Sonra burayıda kazanamazdım.Bana sorarsanız
    100Binin altı Müh. yazmasın hatta bunu 70bile çekebiliriz(Harita yazılabilir)Gidin polis olun
    asker olun.2Yıl okuyup Min.2000 tl ile işe başlarsınız.

arkadaşım sölediklerine katılmıyorum 5996 sayılı yeni yasa gıda mühendislerinin işini bitirmedi biraz azalttığı sölenebilir ki bence haklılık paylatı var yeni yasaya göre 10 kişidn az eleman çalıştıran işletmelerin gıda mğhendisi çalıştırma zorunluluğu kalkmıştır eskiden pide fırınlarında bile gıdacı diploması asılırdı eğer sen 5 yıl üniversite okuyup pide fırını yada pastahaneye diplomanı verebiliyordun ve her ay her biriden 300 tl alıyordun ben bir gıdacı olarak kusura bakmayın ama bölr bişeyi istemem yani sen 5 yıl üni okuyu gidip pide fırınında çalışcaksa boşuna okumuşsun demektir işte bunu kaldırdı yeni yasa(5996 sayılı yasa)gıda mühendisi dediğin adam hazır gıda üreten firmalarda,catering sektöründe ve 4 5 yıldızlı otellerd kalite kontrolde özel labaratuvarlarda çalışır devlette ise çalıştırılma çok azdır bunu kabul etmeliyim ayrıca büyük fabrikalarda 1 tane mühendis çalışmaz 3 5 8 tane çalışır kimi ar-ge de kimi kalite yönetim lab. da kimide fabrika genel müdürü olur kimi vardiya mühendisi olur vs vs bu yaz staj yaptığım fabrikada 6 7 gıda mühendisi vardı örneğin

bu arada ben 07 girişliyim arkadaşlar çukurova makine yada inşaatı çok istedim ancak puanlarım tutmayınca adana'dan ayrılmamak için baktım gıda tutuyor ve gıda mühendisliğini yazfım ilk başlarda keşke makine olsaydı demiştim bir akrabamız beyaz eşya stıyordu ona söledim keşke makine olsa diye fakat bana şunu söledi hiç moralini bozma senin bölümün çok iyi ben klima takacak eleman aranıyor diye gazeteye ilan vermiştim dedi ve başvuran 7,8 tane makine müh vardı boşver demişdi...aradan 4 yıl geçti şimdi son yılım inşallah mezun oluyorum1 yıla kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_owl -- 23 Temmuz 2011; 12:52:58 >

• Yok hocam sizin gibileri foruma küstürmemek lazım bildiğinizi araştırdığınızı yazmaya devam edin :) Baştada belirttim benim amacım eleştri değil sadece çevremde gördüklerimi anlatarak bir ucundan tutmak istedim konuyu.. Tekrardan iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tam_tam -- 23 Temmuz 2011; 12:52:28 >
  • Metalurji ve malzeme mühendisliğini konusunda biraz bilgilendirirmisiniz.Yani gidip sakarya karabük gibi yerlerde de okursa kardeşim üzerine dil koyup iş imkanı yakalayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vip_Emre

mf4 sıralamam 5059
    mühendislik istiyorum,kararsızım.itü elektronik ve haberleşme müh. gitmek mi daha mantıklı,yoksa tobb gibi üniversitelerin makine mühendisliği bölümü mü? yada tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

arada kaynamasın yardım?
  • Tek alternatifiniz sakarya mı?
    MF4 puanınızı söylerseniz yardımcı olabilirim.
  • Gemi inşaat nasıl sizce
  • quote:

quote:

mf4 sıralamam 5059
    mühendislik istiyorum,kararsızım.itü elektronik ve haberleşme müh. gitmek mi daha mantıklı,yoksa tobb gibi üniversitelerin makine mühendisliği bölümü mü? yada tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

arada kaynamasın yardım?

iki üniversite de oldukça iyi.
    ben daha önce benim tercihim TOBB'dan yana olur demiştim,forumda kıyamet koptu.
    TOBB'u gördüm oldukça güzel ve öğrencisine gerçekten yatırım yapıyor.
    Ama şu da bir gerçek ki İTÜ'nün elektrikle alakalı bölümleri de gerçekten çok ilerledi.
    Burada mantıklı olan hangi mesleği yapmaktan ve hangi bölümü okumaktan zevk alacağınıza karar vermek.
    Bence her iki üniversitenin de internet sitelerinden ders içeriklerine bir bakın.

Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kotakot

Gemi inşaat nasıl sizce

Makineye göre iş sahası biraz daha dar.Eğer mesleği seveceğinizi düşünüyorsanız güzel bir tercih olabilir.
    Ders içeriklerine bakın.
    Meslekten birileri ile konuşun.
    Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitenin bölüme yaptığı yatırımları araştırın.
    Öyle karar verin.

Başarılar
  • Arkadaşlar saat 15.00 da seminerim var.
    Akşam 22.00 gibi tekrar yardımcı olmaya çalışacağım.
    Lütfen kusura bakmayın.

Kişisel e-posta adresim suha_ata@hotmail.com

İyi günler.
  • Eyv hocam, valla içim rahatladı =) Peki bi sorum daha olacaktı. Şimdi İtü Bilgisayar'ı düşünüyorum fakat babam/annem sabancı %50 burslu gönderebilceklerini söyledi. sabancıya gidersemde büyük ihtimalle elektroniği seçicem. sizce sabancıyımı tercih etmeyelim yoksa itü'yü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_owl

quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

@aslan26
    Anladım.Hocam zaten Gazi Makinenin 3.olma sebebi 43Tane hoca var sayıdan dolayı yayın sayısa artıo otomatkmen.

Tercih sürecinde arkadaşlara yardımcı olması sebebiyle.Bu ana kadarki tecrübelerimi yazdım.

İtü Uçak Mühendisliği

Puanın yüksekliğine aldanmayın iş sahası çok dar.

Odtü Gıda

Arkadaşlar Gıda mühendisliği ülkemizde bitmiştir.Devletin çıkardığı yasa ile
    iyice yerlere indi.Üniversitenin adına sakın güvenmeyin.Arkadaşım sırf odtü diye
    jeoloji müh. yazdı çok pişman!

Endüstri Mühendisliği

Puanlarının yüksek olmasına rağmen devlette atanması çok zor.Fakat iyi bir ünide güzel işler bulunur.
    Arkadaşım Gazi Endüstri 2.sınıf Şu an Aselsanda Staj yapıyor.(Tamamen kendisi internet üzerinden
    başvurdu Ortalaması 3.20)

Harita Mühendisliği

70-160 bin arası bence yazılabilecek en iyi bölümdür.Fakat şu an devlette alımlar bi makina kadar var
    fakat sonra ne olur bilinmez.Devlet şu an geomatik adında Sivasa açtı eğer açılmalar devam
    ederse durum gıdadan beter olur.Bu mühendislik ihtiyacı az mezunu az dır.Eğer ihtiyacı az
    mezunu fazla duruma gelirse vay halinize!

Elektrik Mühendisliği

Güzel meslek.İş bulması kolay fakat değiştrilen son yasa ile KPSS de 50 gibi puanlarla
    atanırken Elektirk-Elektronikçilerede o kadrolara başvurmalarına izin verilince puanların
    tavan yaptığı bi bölüm.O yüzden devlette eski cazibesi yok.Özel şirketlerde kolay iş bulunur
    çünkü büyük şirketler Daha çok ana dalları alıyor.Yani elektirkçiye işi varsa Elektrik müh.
    Elektronikçiye ihtiyaç varsa Elektronikçi ama genelde Elektronikçilerin yerine Elektrk-Elektrnik
    tercih ediliyor.

Odtü Havacılık Uzay

Puanın yetiryorsa hiç düşünme direk yaz!Roketsanda staj yapıyor bi arkadaşım (Gazi Makine).En çok Makine ve Havacılık uzay alıyorlar.

Teknoloji Fakülteleri

Bunlardan uzak durun.Şu an itibariyle akıbetlerinin ne olduğu belirsiz.Almanyada ve diğer avrupa ülkelerinde
    ki sistemi getirmeye çalıştılar.Yani her mühendisin yanına bi tekniker.Aslında bu bizim ülkemizde
    zaten vardı fakat isim olarak ve eğitim süresi olarak değiştrildi.İmza yetkileri ş an için yok olamazda.
    Şu an gözüken Teknikerlerin 4 yıl eğitim almışları.

-------------------------------------------------
    Arkadaşlar bu yollardan geçen birisi olarak.Zamanında 148bininci oldum.Arkadaşların felan etkisiyle Harita Müh.
    yazdım.Allahtan İ.öLeri yazmamıştım.Tercih sonucuma bakarken yerleşememiş olayım diye yalvardım çok pişman oldum.
    Yerleşemedim.Yeniden hazırlandım.28bininci olup.Gazi Mak. Mühendisliği yazdım.Size tavsiyem istemediğiniz yerleri
    kesinlikle yazmayın hayatınız kararır Ben orayı kaznsaydım ilk ay bırakırdım.Sonra burayıda kazanamazdım.Bana sorarsanız
    100Binin altı Müh. yazmasın hatta bunu 70bile çekebiliriz(Harita yazılabilir)Gidin polis olun
    asker olun.2Yıl okuyup Min.2000 tl ile işe başlarsınız.

arkadaşım sölediklerine katılmıyorum 5996 sayılı yeni yasa gıda mühendislerinin işini bitirmedi biraz azalttığı sölenebilir ki bence haklılık paylatı var yeni yasaya göre 10 kişidn az eleman çalıştıran işletmelerin gıda mğhendisi çalıştırma zorunluluğu kalkmıştır eskiden pide fırınlarında bile gıdacı diploması asılırdı eğer sen 5 yıl üniversite okuyup pide fırını yada pastahaneye diplomanı verebiliyordun ve her ay her biriden 300 tl alıyordun ben bir gıdacı olarak kusura bakmayın ama bölr bişeyi istemem yani sen 5 yıl üni okuyu gidip pide fırınında çalışcaksa boşuna okumuşsun demektir işte bunu kaldırdı yeni yasa(5996 sayılı yasa)gıda mühendisi dediğin adam hazır gıda üreten firmalarda,catering sektöründe ve 4 5 yıldızlı otellerd kalite kontrolde özel labaratuvarlarda çalışır devlette ise çalıştırılma çok azdır bunu kabul etmeliyim ayrıca büyük fabrikalarda 1 tane mühendis çalışmaz 3 5 8 tane çalışır kimi ar-ge de kimi kalite yönetim lab. da kimide fabrika genel müdürü olur kimi vardiya mühendisi olur vs vs bu yaz staj yaptığım fabrikada 6 7 gıda mühendisi vardı örneğin

bu arada ben 07 girişliyim arkadaşlar çukurova makine yada inşaatı çok istedim ancak puanlarım tutmayınca adana'dan ayrılmamak için baktım gıda tutuyor ve gıda mühendisliğini yazfım ilk başlarda keşke makine olsaydı demiştim bir akrabamız beyaz eşya stıyordu ona söledim keşke makine olsa diye fakat bana şunu söledi hiç moralini bozma senin bölümün çok iyi ben klima takacak eleman aranıyor diye gazeteye ilan vermiştim dedi ve başvuran 7,8 tane makine müh vardı boşver demişdi...aradan 4 yıl geçti şimdi son yılım inşallah mezun oluyorum1 yıla kadar

Mezuniyetiniz hayırlı olsun.Biz doğruları yazıyoruz ama bu haberlerde bile çıkmıştı gıda mühendisleri eylem yapmışlardı.Siz öyle diyorsanız doğrudur.Karar tercih yapacak ark.lara ait.O klima takmaya gidenler 100binlerle mesleği yazanlar hem mesleği hem kendilerini düşürüyorlar.Çukurova makine olsaydı klima takmazdın için rahat olsun.Çukurova %100 ing. eğitim veriyor ve bunu yıllardır yapıyor.Keşke Çukurova makine olsaymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 23 Temmuz 2011; 14:42:48 >

• İsparta elktrik elektronik muh.muhendislik mimarlikta deil teknoloji fakultesinde eegitim goruyor ne yani anlamadim bunlar tekniker mi olucak mezun olunca
  • acaba ytü kontrol ve otomasyon muhendıslıgı nasıldır bu sene acılan bir bölüm puanları nasıl olur?biraz bilgi verebilir misiniz
  • elektroniğin daha spesifik bi alana hitap ettiğini yazmışsınız da çok komik olmuş hakikaten bilgisayar kadar elektronik de geniş bi alana yayılmış durumda piyasada,ondan da öte bundan 10 yıl sonra elektronik ve bilgisayarın gerçek değeri anlaşılacak bunu unutmayın.
  • quote:

quote:

mf4 sıralamam 5059

arada kaynamasın yardım?

İstanbulTeknikÜniversitesi

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

2011 QS Dünya Üniversiteler Sıralaması(En geçerlisi olarak kabul edilmektedir. Çünkü bölümleri ayrı ayrı inceleyen ve mezunların iş bulma durumununu değerlendiren tek araştırma kurumu) - Elektrik-Elektronik Alanında Türkiye'de 1. ve Dünya'da ilk 200'de.
    Kaynak:http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/electrical-engineering

Bir Elektronik Mühendisinden Bölüm Hakkında Yorum
    "Günümüzde çok hızlı bir şekilde değişmekte olan iş dünyasında: ürünlerin üretim ve tasarım süreçleri parçalara ayrıldı. Artık bir elektronik ürünün işlemcisini bir şirket üretirken sensörlerini başka bir şirket soğutma sistemini Çin üretirken belleklerini Kore üretiyor. Dolayısıyla Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi genel bir eğitim aldıktan sonra alanında uzmanlaşmaktansa; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi baştan özelleşmiş bir disiplinde eğitim almak çok daha faydalı olacaktır."

Türkiye'de Elektronik, Haberleşme, Programlama alanında çalışan Proje Yöneticilerinin(Mühendis) resmi olarak bilgilerini vereyim.
    İş tecrübesi:
    1-4 yıl %7
    5-9 yıl %53
    10-19 yıl %27
    20+ yıl %13
    Maaşları: min: 5500 TL - max: 18500 TL

Türkiye'de Telekomünikasyon Sektörü

Araştırmalar, Türkiye mobil iletişim pazarının 2012’ye kadar Avrupa pazarından daha hızlı büyüyerek, yüzde 21’lik artışla 10.5 milyar dolara yükseleceğini gösteriyor. 2009’da küresel krize rağmen Türkiye’nin üç GSM operatörü Turkcell, Vodafone ve Avea’nın yapacağı toplam 3 milyar 300 milyon dolarlık yatırımla sektörü daha da hareketlendirdi.

Büyük bir hızla gelişen teknoloji hayatımızın her alanını önemli ölçüde etkiliyor. Ses, görüntü ve veri aktarımının gerçekleştirildiği sektör olarak tanımlanabilen “telekomünikasyon” uluslararası alanda teknolojik gelişmelerden en fazla etkilenen sektörler arasında yer alıyor. Telekomünikasyon sektöründeki gelişmeler ve internetin yaygınlaşması dünyadaki sınırları kaldırıyor. Ülkeler telekomünikasyon yapılarını güçlendirerek birbirleriyle rekabet ediyor.

Telekomünikasyon sektörü dünyada ve ülkemizde geleceğin en parlak sektörü olarak değerlendiriliyor. Sektördeki hızlı gelişmenin temelinde, kamunun tekelinde olan sektörün rekabete açılması yatıyor. Sektöre yeni oyuncuların girmesi, rekabeti arttırıyor ve yeni teknolojilerin hızla yayılmasını sağlıyor. 2008 verilerine göre telekomünikasyon sektörünün dünyadaki büyüklüğü yaklaşık 1.3 trilyon dolar, sektörün ülkemizdeki büyüklüğüyse 20 milyar doları aşıyor.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendislerinin Türkiye'de Görev Aldıkları Büyük Kurumlar

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği - Çalışma Alanları
    Filtre tasarımı
    Analog, sayısal, aktif, pasif, akustik dalga Duyarlık ve tolerans analizi.
    Sayısal ve analog devrelerde analiz ve tasarım için bilgisayar programlarının hazırlanması
    Devre ve sistem analizi ve tasarımı
    Yapay sinir ağları
    Mikroişlemci tabanlı sistem tasarımı
    Elektromagnetik uyumluluk ve elektromagnetik girişim
    Elektronik devre ve sistem tasarımı (analog+sayısal)
    CMOS tümdevre tasarımı (analog+sayısal)
    Mikroişlemci ve mikrodenetleyicili sistem tasarımı
    Elektronik elemanların modellenmesi
    Tümdevre üretim teknolojileri
    Tıpta yapay sinir ağları uygulamaları
    Biyolojik işaretlerin algılanması, dönüştürülmesi ve işlenmesi
    Tıpta laser ve ultrasonik uygulamaları
    Modülasyon dönüştürücüleri tasarımı
    FM vericileri
    Kablolu TV kuvvetlendiricileri
    İleri Video Sistemleri
    Sayısal TV Sistemleri
    Video/ses Sıkıştırma Teknikleri: MPEG/DVB/ATSC
    Sayısal İşaret ve Görüntü İşleme, Sayısal Video İşleme, Şekil Tanıma ,Konuşma İşleme
    Analog ve Sayısal Haberleşme Sistemleri Prensipleri ve Tasarımı
    Enformasyon Teorisi ve Kodlama
    Kestirim ve Sezme Teorisi
    Bağlaşma Sistemleri, IDN, ISDN
    Akıllı Şebekeler
    Mobil Haberleşme
    Geniş Bandlı Sistemler, FR, SMDS, DQDB-MAN, ATM
    Bilgisayar Haberleşmesi ve Veri Haberleşmesi
    Lokal Alan Şebekeleri, FDDI
    Teletrafik
    Elektroakustik

Akademik Kariyerlerine İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde Devam Eden Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Kayran
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1977
    Yüksek Lisans: The University of California, Berkeley, 1979, [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 4. sırada]
    Doktora: University of London, 1982 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 9. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~kayran/

Prof. Dr. İnci Çilesiz
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1986
    Yüksek Lisans: The University of Texas at Austin, 1990
    Doktora: The University of Texas at Austin, 1994 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 25. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~cilesiz/

Prof. Dr. M.Ertuğrul Çelebi
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1981
    Yüksek Lisans: Polytechnic University, Brooklyn, New York, 1984
    Doktora: Polytechnic University, Brooklyn, New York, NY, 1990 [2008 yılında NYU ile birleşti ve ismi 'Polytechnic Institute of New York University' oldu. 2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 32. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~mecelebi/biograph.html

Prof. Dr. Melih Pazarcı
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1978
    Yüksek Lisans: Illinois Institute of Technology,Chicago, 1980
    Doktora: Illinois Institute of Technology,Chicago, 1984 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 101 ile 150 arasında]
    http://web.itu.edu.tr/~pazarci/

Prof.Dr. Osman Palamutçuoğlu
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1968
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1971
    Doktora: The University of Bradford, 1974
    http://web.itu.edu.tr/~opal/biograph.html

Prof. Dr. Tayfun Akgül
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1985
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1988
    Doktora: Pittsburgh Üniversitesi, 1994
    http://web.itu.edu.tr/~tayfunakgul/

Prof. Dr. Hakan Ali Çırpan
    Lisans: Uludağ Üniversitesi, 1989
    Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi, 1992
    Doktora: The Stevens Institute of Technology, Hoboken, NJ, 1997
    http://web.itu.edu.tr/~cirpanh/

Prof.Dr. İbrahim Akduman
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1984
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1987
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1990
    http://web.itu.edu.tr/~akduman/index.html

Prof. Dr. Ali Toker
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1973
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1975
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1986
    http://web.itu.edu.tr/~tokeral/

Prof. Dr. Ümit Aygölü
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1978
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1984
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1989
    http://web.itu.edu.tr/~aygolu/

Prof. Dr. M.K.Külmiz Çevik
    Lisans: Boğaziçi Üniversitesi, 1981
    Yüksek Lisans: Boğaziçi Üniversitesi, 1984
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1990
    http://web.itu.edu.tr/~cevikmehm/biograph.html

Prof. Dr. Zümray Dokur Ölmez
    http://web.itu.edu.tr/~dokur/

Prof. Dr. Tayfun Günel
    http://web.itu.edu.tr/~gunelmur/

Prof. Dr. Bilge Günsel Kalyoncu
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1984
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1993
    http://web.itu.edu.tr/~gunselb/index.html

Prof. Dr. Ece Olcay Güneş
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1988
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1991
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    http://web.itu.edu.tr/~gunesec/

Prof. Dr. Sedef Kent
    http://web.itu.edu.tr/~kents/

Prof. Dr. Mehmet Korürek
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1973
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1975
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1986
    http://web.itu.edu.tr/~korurek/ozgecmis.htm

Prof. Dr. Hakan Kuntman
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1974
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1977
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1982
    http://web.itu.edu.tr/~kuntman/

Prof. Dr. Tamer Ölmez
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    http://web.itu.edu.tr/~olmezt/

Prof. Dr. Sadri Özcan
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1971
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1974
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1989
    http://web.itu.edu.tr/~sozcan/

Prof. Dr. Serdar Özoğuz
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1991
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1993
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2000
    http://web.itu.edu.tr/~ozoguz/

Doç. Dr. Müştak Erhan Yalçın
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1993
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1997
    Doktora: Katholieke Universiteit Leuven, Belgium 2004 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 101 ile 150 arasında]
    http://web.itu.edu.tr/~yalcinmust/

Doç. Dr. Ali Yapar
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1997
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2001
    http://web.itu.edu.tr/~yapara/

Doç. Dr. Işın Erer
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2001
    http://web.itu.edu.tr/~ierer/

Doç. Dr. Funda Akleman Yapar
    http://web.itu.edu.tr/~akleman/

Doç. Dr. İbrahim Altunbaş
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1999
    http://web.itu.edu.tr/~ibraltunbas/

Doç. Dr. Cevdet Işık
    http://web.itu.edu.tr/~isikce/

Doç. Dr. Mürvet Kırcı
    http://web.itu.edu.tr/~ucerm/

Doç. Dr. Selçuk Paker
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    http://web.itu.edu.tr/~spaker/

Doç. Dr. Neslihan Şengör
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    http://web.itu.edu.tr/~sengorn/

Doç. Dr. Nil Tarım
    http://web.itu.edu.tr/~tarimn/

Yrd. Doç. Dr. Devrim Yılmaz Aksın
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1996
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1999
    Doktora: University of Texas at Dallas, 2006
    http://web.itu.edu.tr/~aksind/

Yrd. Doç. Dr. Güneş Karabulut Kurt
    Lisans: Bogazici University, 2000
    Yüksek Lisans: University of Ottawa, 2002
    Doktora: University of Ottawa, 2006
    http://web.itu.edu.tr/~gkurt/

Yrd. Doç. Dr. İlker Bayram
    Lisans: Middle East Technical University, 2002
    Yüksek Lisans: Middle East Technical University, 2004
    Doktora: Polytechnic Institute of New York University, Brooklyn, NY, 2009 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 32. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~ibayram/

Yrd. Doç. Dr. Ender Mete Ekşioğlu
    Lisans: Michigan Üniversitesi, 1997
    Yüksek Lisans: Michigan Üniversitesi, 1999 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 18. sırada]
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
    http://web.itu.edu.tr/~eksioglue/kisisel.htm

Yrd. Doç. Dr. Özgür Özdemir
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2000
    Doktora: New Jersey Institute of Technology, 2005
    http://web.itu.edu.tr/~ozdemiroz3/

Yrd. Doç. Dr. Metin Hüner
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1999
    http://web.itu.edu.tr/~metinhuner/

Yrd. Doç. Dr. Mesut Kartal
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1990
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2000
    http://web.itu.edu.tr/~kartalme/biograph.html

b]Yrd. Doç. Dr. Türker Kuyel
    http://web.itu.edu.tr/~tkuyel/

Yrd.Doç.Dr. Serkan Şimşek
    Lisans: İstanbul Üniversitesi, 2001
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2003
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
    http://web.itu.edu.tr/~simsekser/

Yrd. Doç. Dr. Metin Yazgı
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1996
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2003
    http://web.itu.edu.tr/~yazgim/

Yrd. Doç. Dr. Sıddıka Berna Örs Yalçın
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    Doktora:
    http://web.itu.edu.tr/~orssi/

• arkadaşlar tercih yaparken puan a göre tercih yapmanız değil istediğiniz mesleğin ne getirdikleri hayatııza ne katacağı ve mesleğinizin o ildeki aktifliği olmalıdır
  • arkdaşım elektronik ve haberleşme mühendislğini görsellerle tanıtmaya çalışmış ki gerçekten çok kaliteli meslek.Eğer sorarsanız tüm mühendislerin yardım istediği mühendislik metalurji ve malzeme mühendisliğidir nano teknolojiden tutun demir çelike plastiğinden cam seramik uçak sanayinden arab saniyisine gemi sanayisine kimya sanayisine herşey de adı olan mühendisliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winchester_Dean

Metalurji ve malzeme mühendisliğini konusunda biraz bilgilendirirmisiniz.Yani gidip sakarya karabük gibi yerlerde de okursa kardeşim üzerine dil koyup iş imkanı yakalayabilir mi?

İş imkanı 4 senede kendini geliştirmene bakar ayrıca Met. Malz. Müh. SAÜ'de çok yatırım yapılan bölümlerden biridir, sanayi şehri olması da ayrıca avantaj sağlar.Odtü, İtü kadar iyi olmasada puana bakıp çok kötü diye düşünmeyiniz.Merak ettiğiniz bir konu olursa bildiklerim kadarıyla yardımcı olabilirim.
  • Buradan da mühendislikler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

http://universitelianlatsin.com/category/muhendislik/
  • mf4 sıralamam 42bin metalurji ve malzeme mühendisliği marmara yada ytü tutarmı..yada bu sıralamaya başka bi öneriniz varmı
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.