Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıralamam mf4te 87bin. yıldız çevre müh. için ne dersiniz? .aslında harıtayı istiyordum ama sıralaması 70 bin olduğu için tutmaz büyük ihtimal.sizce çok iyi olmayan üniversitelerdeki diğer mühendislikler yerine istanbul yada marmara üniversitesinde iktisat okumak mantıklı mı? bir de iktisat ortak alan olduğu için tercih yaparsam puanım kırılmaz değil mi? son bi sorum daha olucak siz bu sıralamayla hangi mühendislikleri önerirsiniz? cevaplarsanız çok sevinirim çünkü zaten matematik bölümünü gelecek kaygısı nedeniyle bırakıp tercih yapıcam yani iş garantisi en çok olan bölümü tercih etmem lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buket_1991

quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

quote:

merhabalar=)
    hiç mühendislik düşünememiştim diş hekimliği istiyordum ama puanım yetmiyoro yuzden kafam çok karışık...ve mühendislik yazmak isitıyorum ama ne yazmam gerektigini bilmiyorum gazi endüstri mi istanbul unv elektrk elektrnk müh mü yıldız elektrk müh mi...muh için daha çok sayılı unv biri olması gerkyo ama bnm puanım yetmyr ilerde gazi veya istbul unv olrsa çok sıkıntı çekermıyım çokmu yabana atılcak unv adları bunlar muhendslk için...birde şunu sormak istiyorum elektrk elektrnk için kız meslegı degıl dıolar siz ne düşünüyorsunuz

Belli ki kafan çok karışmış.
    Sağlık bilimlerine ilgi duyuyorsan kesinlikle mühendislik tercih etme derim!
    Öğrencilik hayatın zor geçer,iş hayatında mutsuz olursun.

Biyomühendislik
    Moleküler biyoloji ve genetik
    gibi bölümleri düşün.Hem bu ikisinin önü çok açık.

teşkkr ederim önerileriniz kesnlıkle dıkkate alıcam fakat bu gazı endstr ve ıstnbul elktrk elkrtrnk muh hakkında düşncelerinizde sölersenz aklımdakı soru işartlerine cevap bulmş olrm...

sektörde istanbul üniversitesinin mühendisliklerinden mezun olanlara pek sıcak bakılmıyor.
    istanbul üniversitesi daha çok sözel bölümlerde ilerlemiş bir üniversite ve mühendislik fakültesi anadoludaki bir mühendislik fakültesinden daha iyi değil.
    gazi endüstri'yi düşünebilirsin ama dediğim gibi diş hekimliği isteyip tutmayınca mühendisliğe kaymak pek mantıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: emelpak

sıralamam mf4te 87bin. yıldız çevre müh. için ne dersiniz? .aslında harıtayı istiyordum ama sıralaması 70 bin olduğu için tutmaz büyük ihtimal.sizce çok iyi olmayan üniversitelerdeki diğer mühendislikler yerine istanbul yada marmara üniversitesinde iktisat okumak mantıklı mı? bir de iktisat ortak alan olduğu için tercih yaparsam puanım kırılmaz değil mi? son bi sorum daha olucak siz bu sıralamayla hangi mühendislikleri önerirsiniz? cevaplarsanız çok sevinirim çünkü zaten matematik bölümünü gelecek kaygısı nedeniyle bırakıp tercih yapıcam yani iş garantisi en çok olan bölümü tercih etmem lazım.

Bu sıralamaya ben makine ve metalurji mühendisliklerini öneririm ancak bu bölümlerde bu sıralamaya çok iyi üniversiteler gelmeyecektir.
    eğer ben üniversiteyi değil,icra edeceğim mesleği düşünüyorum diyorsan makine ve metalurji yaz.
    yok ama ben üniversiteye daha çok önem veriyorum, herhangi bir bölüm olsa da olur diyorsan ytü tercih edebilirsin.

mühendislik yerine iktisat okumak mantıklı mı?
    eğer iktisat seni daha çok heyecanlandırıyorsa, ekonomi bilimlerine mühendislik bilimlerinden daha çok ilgi duyuyorsan mantıklı.

Önemli olan puan tercihi yapmak değil, hangi meslekte mutlu olacağınızı keşfetmektir.

Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuhaAta -- 23 Temmuz 2011; 10:22:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

quote:

Orijinalden alıntı: gsirin

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

Elektirk mühendisliği listenin neresinde yer alır?

Bir de İtü Elektrik düşünüyorum fikri olan varsa yazsın lütfen. Görüşler nedir merak ediyorum.

1. sırasında yer alması gerekir. Elektrik-Elektronik değil sadece Elektrik müh. olduğu 2-3 üni. var başka da yok zaten beniö bildiğim.
    Gerçi ben mezun olalı 11 sene bitecek ama. :))

Teşekkür ederim yorum için. Ciddi düşünüyorum İtü elektrik biraz daha zaman geçsin tam kararımı vereceğim.

İTÜ Elektrik bence doğru tercih.

Bu meslek ile ilgili bilmen gereken tek şey çok çalışman gerekeceğidir. Bu 2 anlamda da geçerli, 1.si kendini geliştirmen 2.si de iş oalrak çok yoğun olacaksın demektir. Şimdiden bunları bil sonradan "öğretmen olup yatmak vardı" deme.
    Bu terimler çoğaltılabilir ama sonuç oalrak bu işi sev yoksa çok bunalırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: duivel

size 2-3 sorum olucak.öncelikle mf4 sıralamam 36849 istanbul inşaat. makina müh. ve elektrik-elektronik müh (İ.Ö) gelme ihtimali nedir? ayrıca yıldız teknik elektrik müh yazmamı tavsiye eder misiniz?bir de sakarya ee yi mi once yazim yoksa eskişehir osmangazi endüstriyi mi? şimdiden teşekkürler

Ah gençler kafanız o kadar karışmış ki hepinizi puan tercihi yapıyorsunuz.
    İnşaat,makine,ee,elektrik,endüstri.Burada 5 farklı bölüm var.

Öncelikle şunu söyleyeyim ne istediğini netleştir, en azından şu 5 bölümü 2 veya 3'e indir.
    Daha sonra İstanbul'un Mühendislikler konusunda çok fazla ileride olmadığını bil.İÜ daha çok sözel bilimlerde ilerlemiş bir üniversite.
    Sektörde Kocaeli Mak. Müh., Marmara ve İÜ makine mühendislerinden daha avantajlı mesela.

Ama öncelikle ne istediğini netleştir.Geleceğini olumsuz etkilememek istemem.

Başarılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhabalar=)
    hiç mühendislik düşünememiştim diş hekimliği istiyordum ama puanım yetmiyoro yuzden kafam çok karışık...ve mühendislik yazmak isitıyorum ama ne yazmam gerektigini bilmiyorum gazi endüstri mi istanbul unv elektrk elektrnk müh mü yıldız elektrk müh mi...muh için daha çok sayılı unv biri olması gerkyo ama bnm puanım yetmyr ilerde gazi veya istbul unv olrsa çok sıkıntı çekermıyım çokmu yabana atılcak unv adları bunlar muhendslk için...birde şunu sormak istiyorum elektrk elektrnk için kız meslegı degıl dıolar siz ne düşünüyorsunuz

Belli ki kafan çok karışmış.
    Sağlık bilimlerine ilgi duyuyorsan kesinlikle mühendislik tercih etme derim!
    Öğrencilik hayatın zor geçer,iş hayatında mutsuz olursun.

Biyomühendislik
    Moleküler biyoloji ve genetik
    gibi bölümleri düşün.Hem bu ikisinin önü çok açık.

teşkkr ederim önerileriniz kesnlıkle dıkkate alıcam fakat bu gazı endstr ve ıstnbul elktrk elkrtrnk muh hakkında düşncelerinizde sölersenz aklımdakı soru işartlerine cevap bulmş olrm...

sektörde istanbul üniversitesinin mühendisliklerinden mezun olanlara pek sıcak bakılmıyor.
    istanbul üniversitesi daha çok sözel bölümlerde ilerlemiş bir üniversite ve mühendislik fakültesi anadoludaki bir mühendislik fakültesinden daha iyi değil.
    gazi endüstri'yi düşünebilirsin ama dediğim gibi diş hekimliği isteyip tutmayınca mühendisliğe kaymak pek mantıklı değil.

================ OSSTercih.Tv======================

siz neye dayanarak istanbul üniversitesini müh. kötülüyorsunuz durmadan istanbul üni. elektrik-elektronik müh ve bilgisayar müh. çok iyi bir akademik kadroya sahip ayrıca işverenler gayette tercih ediyor ve iyi ücretlerle çalışıyorlar.

• özel sektörde 30 yıl mühendislik yapmış babamın tecrübelerine dayanarak.
    Şunu da çok kez gördüm -istersen secretcv'den takip et- kocaeli üni. mühendisleri,istanbul üni. mühendislerine daha çok tercih ediliyor.

Sanırım İÜ öğrencisiniz benim mesleğimi sorgulamanızda bundan.
  • Bilgisayar müh. ele alalım. akademik kadro olarak karşılaştıramazsın bile ayrıca benim çok sayıda müh. tanıdılarım iü çok seçilen üni. arasında şu an iyi firmalarda iyi ücretlerde çalışıyorlar. böyle kendinizi tam olarak tanıtmadan insanların tercihlerini etkileyecek çakma isimlerle kimseyi etkilemeyin (anların ytü , itü karşılaştırırsın ).neyse bu arada kişisel bilgilerinde gerçek adın Pasyone Graham güzel isim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimkedimyokki

Bilgisayar müh. ele alalım. akademik kadro olarak karşılaştıramazsın bile ayrıca benim çok sayıda müh. tanıdılarım iü çok seçilen üni. arasında şu an iyi firmalarda iyi ücretlerde çalışıyorlar. böyle kendinizi tam olarak tanıtmadan insanların tercihlerini etkileyecek çakma isimlerle kimseyi etkilemeyin (anların ytü , itü karşılaştırırsın ).neyse bu arada kişisel bilgilerinde gerçek adın Pasyone Graham güzel isim ?

O zaman neden İÜ'nün puanları düşük???

Gerçek adım Süha Ata
    bu da facebook hesabım:http://www.facebook.com/profile.php?id=100002625498826
    bu da mail adresim: suha_ata@hotmail.com
    Tatmin oldun mu?

Kimsenin geleceğini etkilemiyorum.Mantıklı bir şekilde ihtiyacı olanlara tevcih ediyorum.
    Şimdi egonu bir kenara bırak da gerçekten ihtiyacı olanlara vakit ayırabileyim.

• puanı neye göre düşük itü ye göre düşük ytü biraz gerisinde olabilir ama siz kocaeli çok daha iyi ve anadolu üniversiteleri ile aynı düzey diyorsunuz. puanın düşüklüğüne yeri avcılar da olması da etkiliama öğretim elemanlarını ve mezunların tam olarak nerde nasıl çalıştığını bilmeden konuşmayın. tatmin olmadım sizde biliyorsunuz sahte msn ve facebook açmak 3 dk iş facebook arkadaşlık isteklerine kapalı ayrıca ne maksatla gerçek isminize Pasyone Graham yazdınız lütfen arkadaşlar böyle çakma üyelikli insanlara güvenmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimkedimyokki

puanı neye göre düşük itü ye göre düşük ytü biraz gerisinde olabilir ama siz kocaeli çok daha iyi ve anadolu üniversiteleri ile aynı düzey diyorsunuz. puanın düşüklüğüne yeri avcılar da olması da etkiliama öğretim elemanlarını ve mezunların tam olarak nerde nasıl çalıştığını bilmeden konuşmayın. tatmin olmadım sizde biliyorsunuz sahte msn ve facebook açmak 3 dk iş facebook arkadaşlık isteklerine kapalı ayrıca ne maksatla gerçek isminize Pasyone Graham yazdınız lütfen arkadaşlar böyle çakma üyelikli insanlara güvenmeyin.

İÜ'nün Kocaeliden daha yüksek puana sahip olmasının sebebi, kampüsünün İstanbulda oluşudur.
    Ayrıca İÜ'ye gittim.ODTÜ Kıbrıs'a bile gittim hatta.

İstersen TC Kimlik Numaramı da yazıp,6 vesikalık resim koyayım :)

Yukarıdaki mesajlarıma bak.

"Ama öncelikle ne istediğini netleştir.Geleceğini olumsuz etkilemek istemem."

"mühendislik yerine iktisat okumak mantıklı mı?
    eğer iktisat seni daha çok heyecanlandırıyorsa, ekonomi bilimlerine mühendislik bilimlerinden daha çok ilgi duyuyorsan mantıklı."

"Önemli olan puan tercihi yapmak değil, hangi meslekte mutlu olacağınızı keşfetmektir."

"Bunlar benim düşüncelerim,çok iyi düşün, mutlu olacağına inandığın mesleği tercih et."

Sence bunları yazan biri olarak ne kadar kötü olabilirim?

Yaptığın şeyin adı Ad Hominem.Bu da benim mesleğimin bir terimi.

Size daha fazla cevap vermeyeceğim.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuhaAta -- 23 Temmuz 2011; 11:35:31 >

• Mühendislik bölümleri için Marmara'yı mı Yıldız Teknik Üni. yi mi önce yazmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gncl1905

Mühendislik bölümleri için Marmara'yı mı Yıldız Teknik Üni. yi mi önce yazmalıyım?

Teknik üniversite her zaman daha iyidir.
    Puanlar da bu görüşümü destekliyor.

Başarılar.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 17:02:55 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gncl1905

Mühendislik bölümleri için Marmara'yı mı Yıldız Teknik Üni. yi mi önce yazmalıyım?

Teknik üniversite her zaman daha iyidir.
    Puanlar da bu görüşümü destekliyor.

Başarılar.

Marmara'da da tüm bölümler İngilizce YTÜ'de böyle bir imkan yok.Sıralamalarda da çok büyük fark; yok 2600 kişi YTÜ önde Makine'de.Marmara EEH 20000, YTÜ Elek. 26400-Elektornik 15700.Bilgisayar içinde 3000 kadar YTÜ önde.Marmara karşıda olması ulaşım dezavantajı sağlıyor benim için, ayrıca teknik olmamasıda kötü ama İngilizce olması kafa karıştırıcı...

Teşekkürler cevaplarınız için...

• mf4 sıralamam 5059
    mühendislik istiyorum,kararsızım.itü elektronik ve haberleşme müh. gitmek mi daha mantıklı,yoksa tobb gibi üniversitelerin makine mühendisliği bölümü mü? yada tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?
  • quote:

özel sektörde 30 yıl mühendislik yapmış babamın tecrübelerine dayanarak.
    Şunu da çok kez gördüm -istersen secretcv'den takip et- kocaeli üni. mühendisleri,istanbul üni. mühendislerine daha çok tercih ediliyor.

Hocam secretcv'ye baktım ama hangi üniversitelerin öncelikli olduğunu göremedim? var mı böyle buna benzer siteler?
  • quote:

İyi günler öncelikle yazıma (ister sahte hesap olun ister gerçek hesap) gençlere ışık tuttuğunuz için teşekkür ederek başlayacağım.. Geçen yıl ben de aynı yollardan geçerek bir çok kararsızlığın içinden kurtulup İstanbul Ünv. Elektrik-Elektronik Müh. 'ne yerleştim. Bu yazıyı yazmamda ki amaç ise kulaktan dolma bilgilerden ziyade İstanbul Ünv.'de ki sayısal bölümlerde zayıf imajından bahsetmek .. Şimdi siz diyorsunuz ki İst. Ünv. Müh. Fakültesi kötüdür.. Benim okuduğum bölümde ki hocaların bir kaçından bahsetmek istiyorum ....
    Bölüm başkanımız Prof. Dr . Bekir Sıddık Binboğa Yarman : Kendisi Türkiye'nin bu alanda en iyi ismidir.. Işık Ünv. kurucu rektörüdür. Sadece Cv'si ne baktıgınızda 30-40 sayfa makale / araştırma göreceksiniz. Şöyle diyeyim ki Kazakistan Devlet danışmanıdır. Ayrıca 6 kardeşide profösördür.. Havelsan'ın Ceo'su bizzat öz kardeşidir. Dolaşan efsanelere göre Kıbrıs Harekatında bile etkin rol oynamış bir isimdir.. Sürekli Japonya'ya giderek orada da eş zamanlı seminer / eğitimlere katılıyor.. Yani hocalarımızın da bölümdekilerin de söylediği üzere bu insanla sadece konuşmak bile insanın ufkunu genişletir .. İş bulma açısından da bir çok mezuna faydası olmuştur.. Bölüm bünyesinde 5 prof 10 doç/yar doç . bulunmaktadır.. Hocalarımızın büyük bi çogunluğu Boğaziçi / İtü / İü çıkışlıdır. Hatta hepsi diyebilirim .. Eğitim açısından Kocaeli ile kıyaslamak orada okuyan tanıdıklarımı da bildiğim için inanın mümkün değil.. Ayrıca iş verenler sıcak bakmıyor diyorsunuz ama kime bakmıyor ? Bu sizin gibi meslegini uzman şekilde icra eden biri için biraz fazla genel bir terim olmamış mı. İstanbul Ünv. Elektrik-Elektronik Müh. bitirip programlama dili bile tam ögrenememiş. İngilizce'si yarım yamalak bir insana tabi ki sıcak bakmaz. Ancak geçen yıl mezun olan üst sınıfların hemen hemen hepsi 2-3 ay gibi bir süre içerisinde Philips / Siemens / Alcatel / Avea / Turkcell / Ford gibi sektörünün devi firmalarda işe başladı.. Size sitem etmek değil duyulanı değil görüleni anlatmaktı amacım .. İyi günler

Dipnot:İstanbul Ünv. 'nin puanının çok da düşük olduğunu düşünmüyorum. Marmara Ünv. ile Kadıköy / Avcılar farkına ragmen kafa kafayaysa bence hiç te fena değil ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tam_tam -- 23 Temmuz 2011; 12:41:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nurhan55

quote:

Hocam secretcv'ye baktım ama hangi üniversitelerin öncelikli olduğunu göremedim? var mı böyle buna benzer siteler?

Secretcv'nin tuttuğu istatistikler var,siz bireysel kullanıcı olarak görebiliyor musunuz bilmiyorum.
    Bunların dışında üniversite istatistikleri tutan bazı kurumlar da var ancak bunları burada söylemem reklama girer.

AMA BURADA ŞU ÇOK ÖNEMLİ!
    Şu mesleğin iş sahası geniş,şu üniversite çok iyi gibi kurallara çok bağlanmayın.
    Elbette iyi bir üniversite sizin iyi bir işe girmenizi sağlar ama sadece işe girmenizi sağlar.
    İşe girdikten sonra işteki başarınız ve donanımlarınızdır önemli olan.
    Kimse sırf boğaziçi mezunu diye yetkin olmayan birine yüksek maaşlar vermez.
    Siz önce mutlu olacağınız ve öğrencilikte sıkılmadan çalışabileceğiniz mesleği bulmaya bakın.

Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tam_tam

quote:

İyi günler öncelikle yazıma (ister sahte hesap olun ister gerçek hesap) gençlere ışık tuttuğunuz için teşekkür ederek başlayacağım.. Geçen yıl ben de aynı yollardan geçerek bir çok kararsızlığın içinden kurtulup İstanbul Ünv. Elektrik-Elektronik Müh. 'ne yerleştim. Bu yazıyı yazmamda ki amaç ise kulaktan dolma bilgilerden ziyade İstanbul Ünv.'de ki sayısal bölümlerde zayıf imajından bahsetmek .. Şimdi siz diyorsunuz ki İst. Ünv. Müh. Fakültesi kötüdür.. Benim okuduğum bölümde ki hocaların bir kaçından bahsetmek istiyorum ....
    Bölüm başkanımız Prof. Dr . Bekir Sıddık Binboğa Yarman : Kendisi Türkiye'nin bu alanda en iyi ismidir.. Işık Ünv. kurucu rektörüdür. Sadece Cv'si ne baktıgınızda 30-40 sayfa makale / araştırma göreceksiniz. Şöyle diyeyim ki Kazakistan Devlet danışmanıdır. Ayrıca 6 kardeşide profösördür.. Havelsan'ın Ceo'su bizzat öz kardeşidir. Dolaşan efsanelere göre Kıbrıs Harekatında bile etkin rol oynamış bir isimdir.. Sürekli Japonya'ya giderek orada da eş zamanlı seminer / eğitimlere katılıyor.. Yani hocalarımızın da bölümdekilerin de söylediği üzere bu insanla sadece konuşmak bile insanın ufkunu genişletir .. İş bulma açısından da bir çok mezuna faydası olmuştur.. Bölüm bünyesinde 5 prof 10 doç/yar doç . bulunmaktadır.. Hocalarımızın büyük bi çogunluğu Boğaziçi / İtü / İü çıkışlıdır. Hatta hepsi diyebilirim .. Eğitim açısından Kocaeli ile kıyaslamak orada okuyan tanıdıklarımı da bildiğim için inanın mümkün değil.. Ayrıca iş verenler sıcak bakmıyor diyorsunuz ama kime bakmıyor ? Bu sizin gibi meslegini uzman şekilde icra eden biri için biraz fazla genel bir terim olmamış mı. İstanbul Ünv. Elektrik-Elektronik Müh. bitirip programlama dili bile tam ögrenememiş. İngilizce'si yarım yamalak bir insana tabi ki sıcak bakmaz. Ancak geçen yıl mezun olan üst sınıfların hemen hemen hepsi 2-3 ay gibi bir süre içerisinde Philips / Siemens / Alcatel / Avea / Turkcell / Ford gibi sektörünün devi firmalarda işe başladı.. Size sitem etmek değil duyulanı değil görüleni anlatmaktı amacım .. İyi günler

Dipnot:İstanbul Ünv. 'nin puanının çok da düşük olduğunu düşünmüyorum. Marmara Ünv. ile Kadıköy / Avcılar farkına ragmen kafa kafayaysa bence hiç te fena değil ..

Bakınız İÜ kötü demiyorum.Görece iyi değil diyorum.
    Tabi ki burada münferit örnekler vereceksek lise mezunu şirket sahibi olan bir çok örnek var.

Aynı şekilde GYTE'deki hocaların da neredeyse tamamı İTÜ ve Boğaziçi çıkışlı mesela.Ancak GYTE ile İÜ arasında binlerce kişi var.
    İnanın duyulanı değil görüleni araştırıyorum.Şu forum işini de sırf zevk için yapıyorum.Kesinlikle bir çıkarım yok.

Yine de katkılarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.