Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arkadaşı dikkate almayın, amerikada, mühendislikten bile sayılmayan End mühü ilk sıraya koymuş. End müh ün yaptığı işi, işletme, iktisat, yönetim bilişim sistemleri, işletme bilgi yönetimi, işletme enformatiği,işletme mühendisliği mezunuda çok kolay yapabiliyor. Bilkent/Boğaziçi/ODTÜ olmadığı sürece END MÜH okunmaz, ha okunsa bile EE/CS tutmadığı için okunur.
  • Bence elektronik ve haberleşme mühendisliği de gereksiz sadece isim , eem hepsini kapsıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 15 Ağustos 2011; 20:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Bence elektronik ve haberleşme mühendisliği de gerekesiz sadece isim , eem hepsini kapsıyor zaten

• quote:

Bence elektronik ve haberleşme mühendisliği de gereksiz sadece isim , eem hepsini kapsıyor zaten.

boğaziçi ve odtü eem mezunları hariç hangi üniden mezun olan eem ciler elektrik müh. yapabiliyo acaba bilgin yok sanırım kardeş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco4

quote:

Bence elektronik ve haberleşme mühendisliği de gereksiz sadece isim , eem hepsini kapsıyor zaten.

boğaziçi ve odtü eem mezunları hariç hangi üniden mezun olan eem ciler elektrik müh. yapabiliyo acaba bilgin yok sanırım kardeş...

Ben elektronik ve haberleşme ile elektrik-elektroniği kıyasladım, elektriği değil. Ayrıca odtü-boğaziçiden mezun olupta elektriğe yönelen kaç kişi var senin bilgin var mı? Sırf üniversiteler iyi diye elektrik de ÇOk iyi biliyorlar zannediyorsun herhalde. Laf olsun diye yorum yazmışsın resmen.
  • quote:

evet son yıllarda bir sürü mühendislik dalı dallanıp budaklandı soyağacı gibi yok uçak malzeme otomotiv biomedikal enerji sistemleri mekatronik alayı gereksiz bölüm sırf adı var at çöpe gitsin bence anadaldaldan şaşmamak lazım ya makine ya elektrik elektronik alayını kapsar arkadaşım düdükten bölümler o ne ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLL_yEAHH!

quote:

evet son yıllarda bir sürü mühendislik dalı dallanıp budaklandı soyağacı gibi yok uçak malzeme otomotiv biomedikal enerji sistemleri mekatronik alayı gereksiz bölüm sırf adı var at çöpe gitsin bence anadaldaldan şaşmamak lazım ya makine ya elektrik elektronik alayını kapsar arkadaşım düdükten bölümler o ne ya

Aynen bende uyuz oluyorum o bölümlere.Saydıgınız bölümlerin makine ve elektrik elektronik zaten kapsayacagı alanlar.Sadece makine olsada verdiği mezunları bu tür alanlara dagıtsa daha mantıklı olur.

Mekatronik miş , Otomotiv miş bak bak bak

Bilgisayar mühendisliğini anladık.Yazılım mühendisliği ne yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 18 Aralık 2011; 21:23:02 >

• İnşaat veya mimarlığın Ne suçu var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

quote:

Aynen bende uyuz oluyorum o bölümlere.Saydıgınız bölümlerin makine ve elektrik elektronik zaten kapsayacagı alanlar.Sadece makine olsada verdiği mezunları bu tür alanlara dagıtsa daha mantıklı olur.

ne deyim ki ben tez yapın yani 3 üncü 4 üncü sınıfta doktorluk gibi alt dallara ayrılsın neyde uzmanlaşmak istiyosanız ona yönelin değil mi sonuçta öğretim görevlilerinin cebi ünivlerin kasası doluyo sorun yok açıkta kalan kimin uğrunda değil mi sorsana bu yeni çıkan zımbırtılar türkiyede iş bulabilecek miiiii dışarı gidecekse kendi bilir o ayrı.

• OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ?
  • bu konuda ne kadar bos insan var ya.bence herkes konusmasının sonuna meslegini yada okudugu bolumu yazsın ki ona gore okuyalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katre.

@OSSTercih.Tv
    ODTÜ - Gıda Mühendisliği karşısında Anadolu EE yorumlarsak burada ne sonuç ortaya çıkar peki.. Biliyorum hem okullar farklı hem de bölümler.. Çok saçma bir karşılaştırma olabilir.. Teşekkürler..

Tabii ki odtu. Muhendislikte okul adi alandan daha onemlidir. Ustelik yatay gecis muh.let arasinda rahat ( tabii not ortalamasi kasarak ) yapilabilir.

Iki muh de oldukca farkli. Tam olarak ne istedigini iyice dusun.

Gida muh. oldugunda istedigin isi bulma ihtimalin daha yuksek cunku gida muh. hala "nispeten" az sayida uni.de de var ve odtuyu bitirdiginde, stajini da iyi yerde yaptiysan gayet guzel is bulabilirsin.

Ozellikle kimyayi seviyorsan bu bolumu dusun. Ugrasacagin seyler hep kimya alaninda olacak zaten kimya muh ile gida muh nin ortak dersleri coktur. Okumasi kolay gorunabilir, bir baska muh.e gore, rahat okurum diye dudunuyorsan sadece sakin bu amacla secim yapma. Gayet zor bir bolum ustelik uni hayatin odev grup odev grup sunumla gececek.

Cogu muh gibi is alani; ar-ge olabilir ki bu gidada lab.lari isaret eder, pazarlama-satis alanlarina kayabilirsin, daha kucuk isletmede kontrolcu olarak calisabilirsin. Ama kimya muh de rakibin olabilir. Stajlar onemli, hem gercek isi stajda ogrenebilirsin ancak hem de okul bitince calisabilecegin yer olabilir.

Bolumun cogu kizdir, erkek hoca sayisi da azdir. Secmeli ders cesidi cok degildir zaten uzmanlasilacak onlarca alani yoktur akademik kariyer o yuzden guzel olur mu bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

quote:

ne deyim ki ben tez yapın yani 3 üncü 4 üncü sınıfta doktorluk gibi alt dallara ayrılsın neyde uzmanlaşmak istiyosanız ona yönelin değil mi sonuçta öğretim görevlilerinin cebi ünivlerin kasası doluyo sorun yok açıkta kalan kimin uğrunda değil mi sorsana bu yeni çıkan zımbırtılar türkiyede iş bulabilecek miiiii dışarı gidecekse kendi bilir o ayrı.

Alıntıları Göster
    düzeltme:silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seco4 -- 27 Ocak 2012; 16:08:26 >

• hala 90'lı yıllardaki pembe tablolar insanlara servis ediliyor. yok efendim geleceğin meslekleri falan filan.

büyük bir şirkette dolgun maaşla iş bulacağınızı sanarak okuyan pek çok mühendis adayı, mezun olunca gerçek dünyanın acımasızlığı ile karşı karşıya gelecek. Pek çoğu burun kıvırdığı devlet memurluğuna girmek için kpss'ye hazırlanacak, sivas kongresi, türkiye'deki göller gibi şeyleri harıl harıl ezberleyecek. Neden? çünkü devlette iş garantisi var ve maaşı 3000 civarı. O maaş özel sektörde ilk girişte bulamazsınız. ilk girişte alacağınız maaş iyi ihtimalle 1500 falandır. Daha yüksek maaşa başlayan vardır ama baya az.

Arkadaşlar ben 10 yıllık elektrik elektronik mühendisiyim. Bizim zamanınımzda mühendis değerliydi. hatta puanımız tıbba haydi haydi yeterken burun kıvırıp mühendislik yazdık. ben 95'te girdim üniversite sınavına. türkiye'de 3700'üncü oldum.

95 yılındaki klavuzu açtım. mesleğim olan elektrik elektronik mühendisliğinin kontenjanlarını saydım. toplamı yaklaşık 1500 idi. Senede 1500 mezunu piyasa çok rahat eritir arkadaşlar. Ama elektrik elektronik haberleşme vs mühendisliklerin kontenjanı şu an 11.000 civarında. Bu kadar mühendisin iş bulması imkansız. İnşaat 8000 makine 10.000'e dayandı. Bilgisayar 7000 civarında.

Arz talep meselesi vardır. Bir şey ne kadar az bulunuyorsa değeri o kadar çoktur. Eskiden mühendis az bulunuyordu, o yüzden rahat iş buluyorlardı hem de dolgun ücretlere. Son 10-15 yılda değişti bu. Kontenjanlar 5-6 katına çıktı. Liseden bozma üniversiteler açıldı ve bu üniversitelere mühendislik fakültesi açtılar.

Odtü bilkent gibi adı sanı olan üniversitelere de kanmayın. Buralardan çıkınca iş bulacağınızında bir garantisi yok. anadolu'daki bir tabela üniversitesinden iyidir ama buradan çıkıp işsiz gezenler de var.

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği : Aşırı derecede mezun var. İş bulması hiç kolay değil. Kpss'de atanmak içinse 85 üstü puan lazım. Düz elektrik mühendisliği daha iyidir piyasada iş bulmak için.

Elektronik haberleşme mühendisliği: Elektrik elektronik'ten daha kötü bence çünkü kamuya alımları çok çok az.

Bilgisayar Mühendisliği : Elektrik elektronik'ten çok daha iyi bence. En azından yazılım öğreniyorsunuz. Ama sayı çoğaldığı için eski havası kalmadı.

Endüstri Mühendisliği : Kamuya alımı oldukça az. Özel sektörde de çok popüler değil. Ufak şirketlerin zaten işine yaramaz. Büyük şirket kaç tane var türkiye'de?

Makine Mühendisliği : memurlar net te okursanız, asgari ücretle işe giren yahut iş bulamayan makine mühendislerinin dramlarını görebilirsiniz. Elektrik elektronik ve makine en zor mühendislik bölümleridir ama getirisi azıdır.

İnşaat Mühendisliği : Bence en iyi mühendislik. Kamuya alımı boldur, özelde de bol iş imkanı vardır. Yalnız şantiye ortamı pistir.

Biyomedikal Mühendisliği : yeni çıkan bir mühendislik. kamuda alımı yok. özelde ise iş alanı çok dar. sadece hastanelerde veya tıbbi ürün satan firmalarda iş bulabilirsiniz.

• Sabancı mühendislik ve doğa bilimleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık üniversite sınavına girenlerin tercihlerine bakınca, adayların sağlık alanına yöneldiklerini görüyoruz. özellikle tıp puanları rekor kırıyor.

Bir kere tıpta işsiz kalma riski yok. devlet sizin atamanızı yapıyor. Ayrıca alınan ücretler mühendislerin maaşlarının kat kat üstü. Toplumdaki saygınlığı da cabası.

Bugün pratisyen bir aile hekimi 7-8 milyar para alıyor.

Kısacası bu ülkede mühendisliği el birliği ile öldürdüler. Kimseye tavisye etmiyorum. İlla yazacaksanız, kamuya alımı çok olan bir mühendislik seçin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Elektrik-Elektronik Mühendisliği : Aşırı derecede mezun var. İş bulması hiç kolay değil. Kpss'de atanmak içinse 85 üstü puan lazım. Düz elektrik mühendisliği daha iyidir piyasada iş bulmak için.

Elektronik haberleşme mühendisliği: Elektrik elektronik'ten daha kötü bence çünkü kamuya alımları çok çok az.

Bilgisayar Mühendisliği : Elektrik elektronik'ten çok daha iyi bence. En azından yazılım öğreniyorsunuz. Ama sayı çoğaldığı için eski havası kalmadı.

Endüstri Mühendisliği : Kamuya alımı oldukça az. Özel sektörde de çok popüler değil. Ufak şirketlerin zaten işine yaramaz. Büyük şirket kaç tane var türkiye'de?

Makine Mühendisliği : memurlar net te okursanız, asgari ücretle işe giren yahut iş bulamayan makine mühendislerinin dramlarını görebilirsiniz. Elektrik elektronik ve makine en zor mühendislik bölümleridir ama getirisi azıdır.

İnşaat Mühendisliği : Bence en iyi mühendislik. Kamuya alımı boldur, özelde de bol iş imkanı vardır. Yalnız şantiye ortamı pistir.

Biyomedikal Mühendisliği : yeni çıkan bir mühendislik. kamuda alımı yok. özelde ise iş alanı çok dar. sadece hastanelerde veya tıbbi ürün satan firmalarda iş bulabilirsiniz.

Rakip eleme çabaları vol ln10^100

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Elektrik-Elektronik Mühendisliği : Aşırı derecede mezun var. İş bulması hiç kolay değil. Kpss'de atanmak içinse 85 üstü puan lazım. Düz elektrik mühendisliği daha iyidir piyasada iş bulmak için.

Rakip eleme çabaları vol ln10^100

dostum ben rakip eleyip napıcam. kamuda çalışıyorum.

sadece çizilen pembe tabloları bozmaya çalışıyorum. Gerçekler hiç öyle değil.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.