Şimdi Ara

Mühendislikte hangi üniversite? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagri92

Arkadaşlar Kocaeli üniversitesi elektrik mühendisliği yazmaya karar verdim.Sizce doğru bi kararmı?

İkinci öğretim mi yazacan ben de orayı düşünüyom kıl payıyla anca giriyom
  • Temel Mühendis @ bunu heryerde yazıyorum sonra adım Trabzon düşmanına çıkıyor. Tıp, Hukuk, Güzel Sanatlar, Eczacılık, Diş fakültesi olan bir okul nasıl TEKNİK üniversite olabilir.

cagri92 @ metalle dökümle otomotivle ilgin alakan varsa Yıldız Metalürjiye gidebiliyorsan şiddetle tavsiye ediyorum. bu ülkenin en iyi malzemecilerinden Ayşegül Akdoğan hocadan malzeme bilimi dersi almak gibi bir imkanı ben olsam geri çevirmezdim. yıldızda okumuyorum malzeme mühle ilgili soruların varsa pm atabilirsin.
  • Yıldız Teknik - Metalurji ve Malzeme Müh. (İ.Ö)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

quote:

Orijinalden alıntı: Lownage

elektrik-elektronikten çok fazla mezun çıkmaya başladı o yüzden metalurji önerdim ben. işsiz kalma imkanı çok düşük bi meslek alanı aşırı geniş.

Metalurjide işsiz kalma oranı cok düşük ve iş alanı cok mu geniş ? Genel anlamda çogu mühedislik için öyle deniliyor ama ben metalurji mühendislerinin öyle rahatça iyi maaşlara iş buldugunu görmedim kimseden.Bu konuda gerçekten bilgili arkadaşlar varsa yorumunu bekliyorum.

Borsaya bakarsan demir-çelik alanlarının listede en tepede olduğunu görürsün. Ya da otomotiv de pek yabana atılcak bir alan değil. Metalurji mühendislerinin çalıştığı alanlar bunlar. Aldıkları maaşlar da aynı düzeydeki diğer mühendislerin aldığı paradan daha yüksektir. İşe başlama maaşları elbetteki diğer mühendisler gibi 1000 tl filandır. 2-3 sene için 2 küsür milyar alırsın. 5 seneden sonra da bayaa yükselir o alacağın para.

Yani çok bilmiyorsan yorum yapıp milleti yanlış yönlendirme. İş alanı çok geniştir. Çevrende gördüğün hemen hemen herşey plastik , cam , metaldir. Tüm mühendislerle ortak çalışmak zorundadırlar neredeyse.

• Malzemenin alanı diye birşey yoktur seri üretilen herşeyin hammaddesi malzemecinin alanıdır. iş imkanı dersen yıllardır bu işleri makinacılarda yapmış çoğu dökümhanede hala makinacılar çalışıyor bizim yerimize ama şirketler artık işinde uzmanlaşmış eleman arıyor.

malzemeye girdiğimiz ilk hafta malzeme müh giriş dersinde öğrendiğim ilk söz budur
    "Malzeme olmadan mühendislik olmaz."
  • Arkadaşlar Metalurji kimya ağırlıklı olduğu için pek sıcak bakmıyorum o bölüme.Tercihim Elektrik Müh. olacak sanırım ama tercih kılavuzu çok saçma ,baya bi şişirmişler sıralamaları.YTÜ gibi bi yer 71 bin ile öğrenci alıyo.bi hata olmalı.yada gerçekten artık herkes istediği yere rahatça girebilecek
  • Elektrik mühendisliğinde mezun sayısı az oldugu için özelikle kamuda iş potansiyelin cok fazla olur.Kamuda ortalama mühendis maaşı 2100 tl.Aklında bulunsun.50-60 kpss puanı ile atanan arkadaşlar var
  • Peki arkadaşlar kız arkadaşlar için hangi mühendisliği önerirsiniz? Gıda-Çevre-Kimya.Aralarında en rahatı ve avantajlısı hangisidir? Tavsiyeniz çok önemli
  • quote:

Peki arkadaşlar kız arkadaşlar için hangi mühendisliği önerirsiniz? Gıda-Çevre-Kimya.Aralarında en rahatı ve avantajlısı hangisidir? Tavsiyeniz çok önemli

Gıda mühendisliği daha rahattır. Kimya müh iş bulması zor. Çevre müh de aynı şekilde.
    Ayrıca KTÜ nün sadece adı teknik. Öyle aldanıp yazmayın. Sınıf geçmek zor, yatay geçiş almıyor ODTÜ ve İTÜ. Kampüsü şehre uzak, sosyal hayat 0. KTÜ yerine gidin izmir filan yazın daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azazel*

quote:

Peki arkadaşlar kız arkadaşlar için hangi mühendisliği önerirsiniz? Gıda-Çevre-Kimya.Aralarında en rahatı ve avantajlısı hangisidir? Tavsiyeniz çok önemli

Gıda mühendisliği daha rahattır. Kimya müh iş bulması zor. Çevre müh de aynı şekilde.
    Ayrıca KTÜ nün sadece adı teknik. Öyle aldanıp yazmayın. Sınıf geçmek zor, yatay geçiş almıyor ODTÜ ve İTÜ. Kampüsü şehre uzak, sosyal hayat 0. KTÜ yerine gidin izmir filan yazın daha iyidir.

kimya'nın iş olanakları gıda'dan ve çevre'den çok daha iyidir..

• arkadaşlar benim sıralamam 49 binlerde. yıldız teknik metalurji malzeme de 49 bin ama gelme ihtimali yüzde 60 diye tahmin ediyorum. marmara ingilizce metalurji malzeme53 bin, yıldız teknik metalurji mlzeme 2.öğretim 71bin gözüküyo. mühendislik olduğu için teknik üniversteyi ilk sırada düşşünüyodum ama tercih lisestesinde altına 2.öğretimi yazarsam 20 bini çöpe atmak gibi olmayack mı? marmarayı mı tercih etmeliyim bu durumda? bana yardımcı olursanız çok sevinirim
  • ktu nun dıger teknıklerden eksıgı yok yanı ıtu odtu kadar dgldır ama ytu aynıdır. yarısların hepsınde ktu ogrencılerı dıgerlerını gecıyor muhendslıkte.su tıp konusundada sız bılıyomusnuz o tıp fakultesınden gelen parayla labratuvarlara neler alınıyor her bolumde elektron mıkroskopundan tutunda ne ararsanız war ayrıca yakında temız odada kurulacak turkıyede temız oda olan unıverste yok 2. temız odayı kuracaklar.siz bgenmemeye dvm edın ktu yu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar sıralamam 59 bin olmasına rağmen ikinci öğretimden biçok bölüm geliyo.Hangisini tercih etmeliyim ve neden? İş bulma konusundaki artıları ne olur?Abilerimiz yazarsa sevinirim ...

Gaziantep Üni -Elektrik-Elektronik Müh.(İ.Ö)
    K.T.Ü - Elektrik-Elektronik Müh(İ.Ö) ve Bilgisayar Müh.(İ.Ö)
    Kocaeli Üni - Elektrik Müh
    Sakarya Üni - Elektrik-Elektronik Müh(İ.Ö) ve Bilgisayar Müh.(İ.Ö)
    Yıldız Teknik - Metalurji ve Malzeme Müh. (İ.Ö)
    Dokuz Eylül-Metalurji ve Malzeme Müh.

YGS1 DEMİ 59 BİNİNCİSİN VE BU OKULLARA GS1DE 59.000 OLUNCA TUTUYORMUKİ SENİN BENİM SIRALAMAM 16744 BENİM MÜHENDİSLİK TUTMA SANSI VARMI?
  • quote:

Arkadaşlar sıralamam 59 bin olmasına rağmen ikinci öğretimden biçok bölüm geliyo.Hangisini tercih etmeliyim ve neden? İş bulma konusundaki artıları ne olur?Abilerimiz yazarsa sevinirim ...

Gaziantep Üni -Elektrik-Elektronik Müh.(İ.Ö)
    K.T.Ü - Elektrik-Elektronik Müh(İ.Ö) ve Bilgisayar Müh.(İ.Ö)
    Kocaeli Üni - Elektrik Müh
    Sakarya Üni - Elektrik-Elektronik Müh(İ.Ö) ve Bilgisayar Müh.(İ.Ö)
    Yıldız Teknik - Metalurji ve Malzeme Müh. (İ.Ö)
    Dokuz Eylül-Metalurji ve Malzeme Müh.

Kocaeli Elektrik Müh. (Kamuda çalışmayı düşünüyorsan)
    Gaziantep Elektrik Elektronik Müh (İ.Ö.) (Düzenli çalışma alışkanlığın varsa )

Elektrik ve/veya elektronik alanında ben olsam bu ikisini yazardım.Metalurji ve malzeme müh. bölümü hakkında pek bilgim o yüzden bişey diyemem.

• Osmangazi İnşaat 2. Öğretim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

Ben KTÜ / Elektrik-Elektronik II. Öğretim ' i bıraktım. Sorun varsa cevaplayabilirim. Neden bıraktığımı sorma da bölümle ilgili sor. (:

Ktü'den mezun birisiyle diğer teknik üniversitelerden mezun birinin iş bulma olanağı aynımıdır?yoksa Ktü nün diğer teknik üni lerin gerisinde kaldığı söylentileri doğrumu?

KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği , Makine Mühendisliği ( Çok zor ,2007'de 4 mezun verdi (: ) ve İnşaat Mühendisliği ( YTÜ'den daha iyi çok yerde duydum, gördüm. ) gerçekten kalitelidir. Bilgisayar Mühendisliği yetim gidibir. Sonradan sığındı EEM binasına. Eğer o şehire alışırsanız ve sıkıntı çekmezseniz çok iyi bir tercih olur sizin için. Üniversiteyi bırakmam kesinlikle kendisi ile ilgili değil şehir ile ilgilidir. Kültür bakımından alışamadım İklimine , yaşam şartlarına vs. vs. Büyük şehirden gidiyorsanız ilk başta zorlanırsınız. Hava çok erken kararır. Ama o kampüs burada bir YTÜ ( Beşiktaş ) 'de var bir de Boğaziçi'nde. Çok güzel bir kampüsü var. Sosyal hayat için kampüsü sömürün. Oldukça da ucuzdur. Merak ettiklerini elimden geldiğince cevaplarım.

• quote:

quote:

Sen KTÜ'ye gittin mi ? Okudun mu orada ? Etraftan duyduklarınla insanları yanlış yönlendirme. Sınıf geçmek zor değil arkadaşlar. Ayrıca sınıfta kalma diye bir şey yok. Dersin altta kalır alttan alırsın. Kampüsü şehre uzak değil minibüsle 10dk. ki şehirin içinde. Özellikle üniveristenin çevresi ( kalkınma mahallesi ) oldukça yeterli. Merkeze çok lüks bir ihtiyaç olmadıkça gitmezsiniz. Sosyal hayat 0 gerçekten. Ne yaparsan ya kampüste yapacaksın ya da arkadaşlar arasında bir ortam yakalayacaksın. Ama kampüsün içinde her türlü sosyal imkan var. Sadece adı teknik değil mühendislikleri de teknik. İşletme okuyanlar yakınıyor burası nasıl teknik diye. Sanki mühendisliktede bir de yakınıyor. Tekniğin farkı lablar gelişmiştir ve döner sermayeden mühendislik fakültesine daha fazla fon ayırılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

quote:

Sen KTÜ'ye gittin mi ? Okudun mu orada ? Etraftan duyduklarınla insanları yanlış yönlendirme. Sınıf geçmek zor değil arkadaşlar. Ayrıca sınıfta kalma diye bir şey yok. Dersin altta kalır alttan alırsın. Kampüsü şehre uzak değil minibüsle 10dk. ki şehirin içinde. Özellikle üniveristenin çevresi ( kalkınma mahallesi ) oldukça yeterli. Merkeze çok lüks bir ihtiyaç olmadıkça gitmezsiniz. Sosyal hayat 0 gerçekten. Ne yaparsan ya kampüste yapacaksın ya da arkadaşlar arasında bir ortam yakalayacaksın. Ama kampüsün içinde her türlü sosyal imkan var. Sadece adı teknik değil mühendislikleri de teknik. İşletme okuyanlar yakınıyor burası nasıl teknik diye. Sanki mühendisliktede bir de yakınıyor. Tekniğin farkı lablar gelişmiştir ve döner sermayeden mühendislik fakültesine daha fazla fon ayırılır.

Eğer bir yer hakkında fikir edinebilmek için oraya gitmek, orada okumak gerekiyorsa vay halimize.

• Eğer bir yer hakkında görmeden , etmeden atıp tutuyorsak yazıklar olsun bize. Sınıfta kalma yok. Yanlış bilgi. Kampüsü şehire uzak değil. Yanlış bilgi.
    Bunlar hakkında da cevap verme bence.
  • Nicola Tesla hocam gelen kutuna bi bakar mısın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.