Şimdi Ara

Mühendislikten Tıp'a merkezi yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilkent Üniversitesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tam Burslu(İngilizce) programında hazırlık sınıfında okumaktayım.Bu sene kazandım.Fakat çeşitli nedenlerden dolayı hazırlık sınıfım bittikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) programına yatay geçiş yapmak istiyorum.
    MF3 puanım 526 civarlarında,geçiş yapmak istediğim bölümün bu yılki taban puanı 523.Merak ettiğim şey ise böyle bir yatay geçiş mümkün müdür yani bir dahaki sene Hacettepede 1.sınıf Tıp öğrencisi olarak devam edebilir miyim?
    Bilenler aydınlatırsa teşekkür ederim.İyi forumlar

• Tabii ki geçme imkanın mevcut. Zaten merkez puanıyla ytay geçiş bu yüzden var. Sana tavsiyem hacettepenin başvuru tarihlerini kaçırmaman bir de hazırlık geçme sınavını takip etmelisin (bazı okullarda sıkıntı oluyor). Belgelerinde hiçbir sorun yoksa kabul edilip başlarsın . Baya basit bir süreç
  • Teşekkür ederim cevapladığın için.

Ek olarak burada hazırlığı bitirmeme rağmen hacettepede yine sınava girmek zorunda mıyım yoksa hazırlığı atlamış mı kabul edilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-15 ağustos tarihlerinde merkezi ek1 başvuruları vardı bu yıl 2017 için
    birkaç gün önceden 25 temmuz gibi kayıtlı olduğunuz üniversitenin öğrenci işlerine gidip merkezi ek 1 evrakı hazırlayabilirmisiniz diye haber vermek.
  • hacettepenin puanı mı 523 sizin puan mı 523

526 puan sa sizin olan 523 lük yere 3 puan düşük kalıyor.

vallahi 523 puan almadığım için alanı görünce gözüm pörtledi.;)
    türkiye kaçıncısı oldunuz.
  • 06kursat06123 0 kullanıcısına yanıt
    Hocam o hacettepenin insiyatifinde . Sizden bir sınava girmenizi isteyebilir. Orası ile görüşmeniz gerekiyor .Bu arada kusura bakmayın mesaj bildirimi gelmedi bana geç yazdım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06kursat06123

Teşekkür ederim cevapladığın için.

Ek olarak burada hazırlığı bitirmeme rağmen hacettepede yine sınava girmek zorunda mıyım yoksa hazırlığı atlamış mı kabul edilirim?

Hacettepenin yabanci diller yuksekokulunun web sitesinde "esdegerlilik" menusunde yaziyor;

"ÜDS,YDS,KPDS ve herhangi bir universite,enstitu gibi yerlerde alinan egitim hacetepe universitesi tarafindan esdeger sayilmaz";yaziyor.Yani yatay gecis yaparsan mecbur tekrar hazirlik okuyacaksin.Turkce tipa gec bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOCAELİ TIP YATAY GEÇİŞ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    Hocam benim puanım 526 , aksi olsa zaten başvuramıyorum.
    440.oldum
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    Burda İngilizce öğreneceğim sonuçta,neden hazırlık okuyayım ki tekrar.
    Hazırlık atlama sınavına girip geçebilirim herhalde.
  • iki veya daha fazla bölüme aynı anda başvurabiliyorsun. hem türkçeye hem de ingilizceye başvurmanı ve kendini garantiye almanı tavsiye ederim.

• Vigara kullanıcısına yanıt
    Eğer dediğin gibi yaparsam ingilizce hazırlığı geçemezsem türkçe tarafına geçebilir miyim ?
    Evet.

ilk 500 de olmak gurur veriyordur.
    en yüksek puan 550 o zaman . türkiye birincisinin puanı 550 olabilir mi.?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.