Şimdi Ara

Mühimmatları akıllandıran HGK-84 envantere girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #16
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mühimmatları akıllandıran HGK-84 envantere girdi
    TÜBİTAK SAGE, ASFAT ve ASELSAN tarafından geliştirilen HGK-84 Hassas Güdüm Kitinin Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ilk teslimatı yapıldı. HGK-84 güdüm kiti, envanterdeki güdümsüz kitleri ve genel maksat bombalarını akıllı ve hassas vuruş yeteneğiyle güçlendirecek.

Lazer başlıksız 10 metre, lazer başlıkla 3 metre altında vuruş hassasiyeti

HGK-84’ün (Hassas Güdüm Kiti-84) Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan kabul testlerinden yüzde 100 başarı elde edildi. Güdüm kitleri, hedefin yüksek hassasiyetle vurulmasını sağlıyor. 15 deniz mili mesafeden atılabilen HGK-84 güdüm kitiyle donatılmış bombalar, 10 metre altında vuruş hassasiyetine sahip olabiliyor. HGK-84, 2000 lb’lik güdümsüz bombalara entegre edilebiliyor. HGK-82 ise 500 lb’lik bombalara entegre edilebiliyordu.

HGK-84’ün lazer arayıcı başlıklı versiyonu olan HGK-84 LAB, 3 metrenin altında vuruş hassasiyeti ile öne çıkıyor. Yüksek hızlı hedeflere karşı etkili olması için geliştirilen HGK-84 LAB’ın test atışları devam ediyor. Hava Kuvvetleri’ne teslim edilen HGK-84’lerde lazer arayıcı başlık bulunmuyor.

HGK-84 Teknik Özellikleri

• Azami menzil: 28km

• Güdüm: KKS / ANS/ Lazer

• İsabet hassasiyeti (CEP): Normal başlık ile <10m, LAB ile <3m

• Harp başlığı tipi: Mk-84, MK84-T, NEB, NEB-T vb. 2.000lbs sınıfı bombalar

• Kit ağırlığı: 61kg

• Ağırlık (Bomba dahil): 982kg

• Harp başlığı ağırlığı (MK-84): 428kg (TNT)

• Etki yarıçapı (MK-84): 380m (tehlikeli parçacık uzaklığı), 2.100m (azami parçacık uzaklığı)

Genel özellikleri:

• Yüksek hassasiyet ile vuruş kabiliyeti

• Her hava şartında kullanılabilme

• Tümleşik KKS/ANS navigasyon

• Fırsat hedeflerine taarruz

• At unut konsepti ile çalışabilme (LAB’sız kullanım

• durumunda)

• Hareketli hedeflere karşı etkin (LAB’lı kullanım)

• MIL-STD-810G Uyumlu

• Hakkını yemeyelim akp hükümetinin bana göre yaptığı tek iyi şey savunma sanayisi güçlendirmek oldu.

• alex59 kullanıcısına yanıt
    o veya bi baskasi eger yapilmasaydi su an yazamiyordun ve israil lanetli kavim tarafindan gazzedeki gibi keklik gibi avlaniyorduk.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Memurların maaşından sosyal yardimlarfan kesilip Askeri Arge çalışmalarına daha fazla para harcanmali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu yıllardır envanterde sanıyordum. Hayırlı olsun. Hedefi tam 12den vurdursun.

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    HGK-82 envanterde

• erniko34 E kullanıcısına yanıt

İsteseler onu da yaparlar, ama şimdilik gerek görmüyorlar. Zaten parayla her istediklerini yaptırıyorlar; ABD'yi de maşa olarak kullanıp Büyük İsrail'i adım adım inşaa ediyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt

Emeklilerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt

tek nedeni birilerine sağlam para yedirebilmeleri.

köklü firmalar dışında sonradan peydah olan fason firmalarda cacıktır, mış gibi yaparak para götürüyorlar genelde...

• Bu hükümet şunu gördü,

ülke olarak paramızla bize silah satmadılar, ör İsrail'den Heron alıyorduk zamanında, iha bu, silahı da yok. bir dönem bize satmadılar paramızla.

ama terörle mücadelede çok önemli bizim için.

• ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    HGK'ler karıştı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.