Şimdi Ara

Mühndisler için hangi bilgisayar almalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Endüstiri mühendisliği okuyacağım sizce hangi marka ve model almalıyım. Eskiden lol oynardım onun dışında fazla bilgisayardan oyun oynamam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• aklınızda oyun oynamak varsa bana kalırsa minimum i5 işlemcili, asus laptoplara bkın derim. çok uygun fiyata çok kaliteli donanıma sahip asuslar var şu anda piyasada...
  • bütçe ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

bütçe ne kadar

Hocam 3.5 bin e kadar sorun olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Septams

quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

bütçe ne kadar

Hocam 3.5 bin e kadar sorun olmaz

msi gx70 almanızı tavsiye ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

aklınızda oyun oynamak varsa bana kalırsa minimum i5 işlemcili, asus laptoplara bkın derim. çok uygun fiyata çok kaliteli donanıma sahip asuslar var şu anda piyasada...

Asus için gta5 oyununu fullda çalıştıracak ,kasıp ısınma yapmayacak en ucuz model hangisi acaba dostum?asusla lenovo arasında kaldım ama arkadaşlarım lenovoyu salla asus al diyor.sizce?(lenovo z500)(asus 1.700 tl civarı i5 olanlar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

aklınızda oyun oynamak varsa bana kalırsa minimum i5 işlemcili, asus laptoplara bkın derim. çok uygun fiyata çok kaliteli donanıma sahip asuslar var şu anda piyasada...

Asus için gta5 oyununu fullda çalıştıracak ,kasıp ısınma yapmayacak en ucuz model hangisi acaba dostum?asusla lenovo arasında kaldım ama arkadaşlarım lenovoyu salla asus al diyor.sizce?(lenovo z500)(asus 1.700 tl civarı i5 olanlar)

Çok araştırmadım ama olabilirse son nesil haswell işlemcili ve ayrık ekran kartlı bütün i5 işlemcili asuslar şu anda gta5'i çok güzel oynatabilir diye düşünüyorum.

Kasma ve ısınma konusuna gelince, laptop ile oyun oynayacaksanız mutlaka soğutma standı alın. Laptoplar ince yapıları gereği hiçbirzaman masaüstü bilgisayarlar kadar iyi soğutulamazlar ve haliyle ne yaparsanız yapın oyun oynarken ısınacaklardır.

Bana kalırsa illa sağa sola taşıyım demiyorsanız, adam gibi bir masaüstü pc toplayın canınız ne istiyorsa kastımı ısındımı demeden rahat rahat oynayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fazla "BİLGİSAYARDAN" oyun oynaMAM diyor !!!

Bulunduğun alan ile ilgili ileride tasarım, modellemeler üzerine çizimler yapılıyor ise imac modellerinide düşün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiris -- 20 Ağustos 2013; 15:24:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chiris

fazla "BİLGİSAYARDAN" oyun oynaMAM diyor !!!

neyin kavgasını yapıyorlar diye bakıyorum bende
  • quote:

Bulunduğun alan ile ilgili ileride tasarım, modellemeler üzerine çizimler yapılıyor ise imac modellerinide düşün derim.

hangi programı kullanacağı belli değilki, 3dsmax ağırlıklı kullanacaksa alma derim, autocad kullanacaksa al derim, vs..
  • quote:

quote:

hangi programı kullanacağı belli değilki, 3dsmax ağırlıklı kullanacaksa alma derim, autocad kullanacaksa al derim, vs..

Bahsettiğin programlar oyun değil ki... Çizim programları için ise dediğin doğru sağlam bi İMAC alıp 3dmax kullanamamak kötü, ama onda da apple kalıtesını seven bırı ıcın artık sorun olmuyor 2 sistem kullanarak üstesindne gelıyor, bence onun ıcınde değer

• quote:

quote:

quote:

Bahsettiğin programlar oyun değil ki... Çizim programları için ise dediğin doğru sağlam bi İMAC alıp 3dmax kullanamamak kötü, ama onda da apple kalıtesını seven bırı ıcın artık sorun olmuyor 2 sistem kullanarak üstesindne gelıyor, bence onun ıcınde değer

3dMax'in oyun olmadığını söylediğin için teşekkürler

3dMax "kullanamamak" değil benim demek istediğim. İstedikten sonra gerek sanal makine ile gerekse bootcamp ile windows kurar kullanırsınız sonuçta..

3dmax gibi programları kullanacak kişinin önceliği donanımda olmalıdır. Bu işi ciddi yapan insanlara bakacak olursanız hepsinin ellerinin altında forumdaki modifikasyon konusundakilere taş çıkaracak sistemler vardır.

Türkiyede v-ray gibi pluginler kullanmak neredeyse standart oldu ve v-ray ile renderi imac gibi bir sistemde almaya kalkarsanız aynı paraya toplayacağınız bilgisayardan 2-3 kat daha uzun sürede render alıyor olacaksınız.

Apple kalitesini benim ne kadar bildiğimi diğer cevaplarımdan görebilrsiniz, ama herşeyi amacına göre almak gerektiğine inanıyorum. Eğer amaç gerçekten yapacağınız iş için bir sistem almaksa ve harcadığınız paraya başka bir sistemden alacağınızdan daha az performansı, sırf masada güzel duruyor diye alacaksanız zaten bu soruyu baştan buraya sormak yanlış, alın masanıza koyun imac'i kimse birşey demez. Ama bu benim işimi görür mü derseniz, hayır görmez ve bir süre sonra diğer sistemleri görüp mutsuz olursunuz derim ben.

Her eşyanın bir tabiatı var, her eşyayı tabiatına göre kullanmak gerekir, yoksa o eşya elimizde kalır, sonra kara kara düşünürsünüz neden olmuyor diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 2 Eylül 2013; 16:17:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.