Şimdi Ara

Muhtemel anakart sorunu ve yeni anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, imzamda bulunan sistemi 1 yıl boyunca elektrik bağlantısı olmadan beklettikten sonra Pazar günü sistem ekrana görüntü ve mouse klavye ikilisine güç vermedi, bunun üstüne 2 farklı bilgisayarcıya gittim ilki anakart arızası 270₺ ye sıfır MSI satam 50₺ de format atarım diyince ben direk o dükkanı terk ettim. Ardından verdiğim bilgisayarcı anakart hariç tüm cihazlar sağlam, şuan anakart yazılımı ile tek olarak inceliyorum ama sorun büyük ihtimal anakartta dedi.

Sizlere 2 sorum var; ilki bu olay başına gelen var mı cihaz elektriğe de bağlı değildi çok yüksek ihtimal anakart kaynaklı bir problem gibi duruyor. İkinci sorum eğer anakart arızası çözümlenemeyecek gibi olursa yeni anakart olarak ne tercih etmeliyim? Sistemi komple upgrade gibi bir amacım yok , birkaç ay içinde yeni sistem almayı düşünüyorum, beni 3 ay idare edecek bütçe dostu bir anakart gerek anlayacağınız.

• Mobilden giriyorum imzanı göremiyorum. Bu yüzden hangi anakartı kullandığını da göremiyorum. Ama Sana nokta atışı yapayım arızana. Kaç adet ram kullanıyorsan hepsini çıkar. Bir tanesini al bütün soketlerde dene. Hangisinde ekrana görüntü gelecek ona göre yaz tekrar hocam buraya.

İmzana şimdi baktım profiline girip. Baştan msi kullandığını tahmin etmiştim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 3 Temmuz 2018; 15:33:4 >
  • Eve geçince söylediğinizi deneyeceğim, kapalı haldeyken bozulması epey dikkatimi çekti, hele ki elektrik bile bağlı değilken.

Ayrıca bios pili de değiştirip deneyeceğim, yakın bir arkadaşım aynı sorunu yaşadığını ara ara tekrar ettiğini, tekrar ettikçe tahta kaleden yeni pil alıp taktığını ve her seferinde düzeldiğini söyledi :D 3-5 liralık yeni pil denemekten zarar gelmez. Umarım ucuz atlatabileceğim bir soruna bağlıdır olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cukerinho

Eve geçince söylediğinizi deneyeceğim, kapalı haldeyken bozulması epey dikkatimi çekti, hele ki elektrik bile bağlı değilken.

Ayrıca bios pili de değiştirip deneyeceğim, yakın bir arkadaşım aynı sorunu yaşadığını ara ara tekrar ettiğini, tekrar ettikçe tahta kaleden yeni pil alıp taktığını ve her seferinde düzeldiğini söyledi :D 3-5 liralık yeni pil denemekten zarar gelmez. Umarım ucuz atlatabileceğim bir soruna bağlıdır olay.
    ne oldu son durum?
  • Öncelikle kusura bakmayın 2 gün sonunda ancak foruma girebildim, anakart bozulmuş 3 bilgisayarcı da aynı şeyi söyleyince ikna oldum, diğer tüm parçalar sağlam, AM3+ soketli anakartlar piyasada neredeyse tükenmiş, ben de 2.el bakmaya başladım ama muhtemelen yeni cihaz alacağım ilginiz için çok teşekkür ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cukerinho

Öncelikle kusura bakmayın 2 gün sonunda ancak foruma girebildim, anakart bozulmuş 3 bilgisayarcı da aynı şeyi söyleyince ikna oldum, diğer tüm parçalar sağlam, AM3+ soketli anakartlar piyasada neredeyse tükenmiş, ben de 2.el bakmaya başladım ama muhtemelen yeni cihaz alacağım ilginiz için çok teşekkür ediyorum :)
    benim dediğimi denediniz mi 4 slot var anakartta 2 slot çalışabilir.
  • Tüm slotları teker teker ve çifter çifter kombolar halinde denedim, sorun anakartta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.